Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bergermezon

9 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
kis finomság... ..
Csillámvirág BÚÉK 2011 2011.01.19 08:34:00
Ezt a fantáziadús feliratot sikerült egyedül kitalálnom, és megkértem Mónit, hogy rakja fel. Bal kezemen az alkarra került, és nyugodtan mondhatom, hogy sikere volt a szilveszteri buliban. Volt, aki pár pohár peszgő után azt hitte, hogy igazi tetoválás... :-) ..
 Múltkor vendégül láttuk édesanyámat, és rajta teszteltük, hogy hogyan lehet hús fondüzni az új készlettel. Jól sikerült. Nem kockáztattam, úgyhogy csirke húst kockáztam fel.A szószok is egyszerű fokhagymás, uborkás, meg egy francia salátaöntetes szósz voltak. Illetve…..
Nagy dolog történ a héten! Felvatattam az új fondü főző edényt, és egyben az első csoki fondüm is megszületett. Sőt mi több, el is fogyott!A recept ez az egyszerű csoki volt: http://fondu.blog.hu/2010/05/03/egyszeru_csokifondu Csak tejföl helyett simán tejjel csináltam.…..
Leárazva vettem egy elektromos fondü készletet. Eddig idegenkedtem tőle, de nagyon kezesnek tűnt a kiállított darab alapján. Egye fene, eccer élünk, megvettem. Az edény nagyon vékony falú, nagyon könnyű. Nem sajthoz való, mert könnyen elforog. Inkább csokihoz, vagy…..
 Recept:25 dkg tej és étcsoki vegyesen3-4 dkg vaj2 dl tejszín tejA csoki összmennyisége 25 dkg legyen, egy része tejcsoki, de legyen benne ét is, mert különben túl édes lesz. Kb. 0,5 dl tej, hogy kellemesen krémes legyen. Melegen is finom (nem kell feltétlenül folyamatosan melegen…..
Általánosan igaz, hogy a jó fondü tál nagyon masszív, nem törékeny, sokáig egyenletesen tartja a hőt, és könnyű tisztítani. Ezért a sajthoz például célszerű a vastag aljú kerámia tálakat használni.Az elektromos verzióknál sokszor a beépített hőszabályzó megnehezíti az…..
Az első vendéglős beszámoló helyszíne nem is lehet más természetesen, mint a fondü hazája, Svájc. Egy kiadós, tavaszi hegyi túrát követően, egy eldugott hegyi vendéglőben fogyasztottunk el egy hús fondü-t. A vendéglő neve Montagnard, és Montreux közelében a hegyen…..
Nagyon-nagyon sima győzelmet aratott a magyar válogatott Horvátország felett a ljubljanai divízió 1-es világbajnokság harmadik fordulójában. A 8-0-s diadalt meg kell becsülni, hiszen két éve csak három gól különbséggel tudtunk mai ellenfelünk fölé kerekedni. Szapporóban A…..
Egy fondü szerű étel első említését Homérosz Iliász költeményében olvashatjuk: "Édes italt ebben vegyitett amaz isteni asszony,pramnéi jó borból, melyhez most réz-reszelővelkecsketurót morzsolt, s hintett rá hószinü lisztet."        …..