Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ugrifules

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvéd azért teszi közzé az alábbi, kissé indulatosnak tűnő levelet, mert már ő is hallott megalázó kamarai fegyelmi eljárásokról, sőt megalázó felvételi beszélgetésről is. Bár a kamara ügyek firtatása kényes kérdés, de nem először alakult ki vita a sajtóban is…..
Aggályosnak tartotta Sólyom László köztársasági elnök Horn Gyula kitüntetését, amit Gyurcsány Ferenc javasolt a volt miniszterelnök 75. születésnapja alkalmából. Az államfő az Alkotmánybíróságtól várt választ arra, hogy automatikusan ki kell-e tüntetnie azokat, akiket elé…..
ugrifules 2007.07.04 14:00:20
Azért a kisbarnaki sem volt méltóbb a horngyulánál: index.hu/tech/tortenelem/kisbarnaki88/ néhány idézet a cikkből: Magyar katonákra adott ki tűzparancsot, mégis rehabilitálták (...) Kisbarnaki a hatodik hadtest parancsnokaként 1944 nyarán több olyan intézkedést hozott, amely a civil lakosságot is érintette. Parancsot adott arra, hogy a férfiakból szervezzenek munkásszázadot, és elrendelte a községen kívül mozgó civil személyek agyonlövését is. Mint mondta, ezek az intézkedések még a német vezetés számára is megdöbbentőnek tűntek, s ők végül leállították Kisbarnaki parancsainak végrehajtását. Kisbarnaki a szovjet offenzíva idején parancsot adott arra is, hogy lőjenek a visszavonuló magyar katonákra. Ezek a tevékenységei olyan népszerűvé tették a német vezérkar körében, hogy felmerült, ő legyen az első magyar hadsereg parancsnoka, és azt is felajánlották, hogy egy német vezérkari főnököt is delegálnak mellé. Horthy lemondatása után Szálasi országos elhelyezési kormánybiztosnak nevezte ki Kisbarnakit. Kovács Tamás ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy Kisbarnakiban a nyilas adminisztrációnak is meg kellett bíznia, hiszen akkor nem került volna szóba vezérezredesi kinevezése. Elmondta, hogy Kisbarnaki részt vett a sopronkőhidai perben, ahol a hadbíróság elnöki tisztét töltötte be. Kisbarnaki később azzal magyarázta ezt a szerepvállalását, hogy kényszerítették. (Az Attac honlapján olvasható dokumentum szerint ebben a perben ítélték el a Horthy-féle sikertelen kiugrási kísérletben résztvevő katonákat, és Kisbarnaki írta alá Bajcsy-Zsilinszky Endre halálos ítéletét is.) Kisbarnaki 1945-ben hagyta el az országot, Magyarországon pedig felkerült a háborús bűnösök listájára. Emigráns politikai karrierbe kezdett, az NSZK-ban telepedett le, és bizonyíthatóan kapcsolatban állt több nyugati titkosszolgálattal.