Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Derda Mate

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lesz lakópark a Berezdtetőn? Nem lesz lakópark a Berezd tetőn? Lehet lakópark a Berezd-tetőn? Mi lesz veled berezd-tető? Azt  sem tudom hogyan kell frankón leírni Cserépfalu legszebb helyét. Azt viszont biztosan tudom, hogy házak épülhetnek oda. Cserépiek újságja első oldal:…..
Derda Mate 2010.04.14 09:18:50
Sziasztok,

Nekem Apai agrol elnek nagyszüleim Cserepfaluba. Sokat vagyok ott, szeretem a környeket. Edes apam ott nött fel, mainapig szerelmes a tajba a faluba. Az ott elö embereknek ez a környezet ez a levegö a fak, a szellö mind megszokott, es ez igy van rendjen miota Cserepfalu Cserepfalu. A mai rohano vilagban EN azt vettem eszre hogy az emberek nyugalomra jo levegöre vagynak ha kimozdulnak a csaladdal kirandulni. Hova is menne az ember ha nem Cserepfaluba es környekere ?! Falusi turizmus jellemzi a kisfalut, a termeszet lagy ölen fekszik, tele borospincekkel, lovastanyaval. Ezek azok a dolgok a mai vilagban szerintem, amiket az odalatogatok erteleknek. Ha ezeket a dolgokat egy ilyen jellegü beruhazas atveszi akkor az nagyon nem tesz jot a falunak EN szerintem...

Ugyan akkor amit a cikkbe olvastam, hogy több munkahely lehetöseg stb. ez mind igaz es van is benne valami. De ha az ember hosszutavra szeretne tervezni akkor szerintem a turizmus az ami fellenditheti a falut. A turizmust viszont elkell terjeszteni es olyan mint egy nepmese szajrol szajra terjed. En ugy latom eddig jol halad a falu turizmus szempontjabol, hiszen talalkoztam mar Nemetekkel Franciakkal, Belgakkal, söt meg Kanadaiakkal is. Ezek az emberek hazamennek es meselnek az elmenyröl amit ott abba a faluba ateltek. A tajat, az emberek szeretetet azt hogy mindegy ki ismer kit, az emberek köszönnek egymmasnak. Ez egy apro gesztus de olykor egy apro gesztus az ami megfogja az embert. Ez nekem termeszetes de sok embert vittem oda barataimat a környekröl es ök csodalkoztak, hogy miert köszönnek nekik ?? Nem is ismernek senkit. Ez nem szamit az emberiesseg mainapig benne el az ottani emebrekben es ez igy van jol. Visszaterve a turistakhoz ezeket mind hazaviszik es elmondjak a barataiknak akik azt mondjak ok, akkor en is ellatogatok ide.

Ha megepül a falu föle a lakopark, akkor en ugy erzem ezaz egesz ahogy van a falu megszünik. Lesz valami ami kilog ebböl az egeszböl.

Minden esetre valami olyan egyezmenyre kellene jutni ami a falunak, a falubelieknek es az oda epeteni akaroknak is jo.

Az hogy csödbe mennem meg meg a legroszabb eset. Ha mar ez igy sikerült akkor inkabb latnek ott ujepitesü paraszthazakat mint egy összeturt földkupacot tele szemettel, famaradvanyokal es sorolhatnam meg.

Remelem sikerül egy olyan döntest hozni a polgarmesternek ami a falu erdeket szolgalja.

Minden jot a Cserepieknek es a magyaroknak!
Üdv.

Mate