Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lilakávé

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kriszta úgy döntött, hogy az "óvatos kategóriában" vesz részt, ezért kaptunk tőle egy vendégposztot :) Gyalog a hídon A Duna és a híd a legjobb rész. Körülbelül 40 perc az út, amikor gyalog megyek a munkába, néha pedig onnan hazafelé menet. Nekem mostanában ez…..
lilakávé 2012.09.27 09:47:22
A pletykalapok legújabbja, hogy Karl Lagerfeld divatdiktátor beszólt az énekesnő Adele-nek, hogy kicsit túl kövér - ami mondjuk nem volt kedves, valóban -, aztán bocsánatot kért, és most mindenki a 23 éves dívát éljenzi, hogy nem hódol be a divattrendeknek. Azért szeretném én a…..
Első hallásra fülemüle-pernek tűnhet a nemzetközi sajtóban Bikram Battle-ként emlegetett jógacsatározás, de az ügy azért messzebbre mutat, mint puszta jogi adok-kapok. (Meg a millió dolláros tétje.) "A Bloomberg beszámolója szerint a Bikram Yoga központ alapítója…..
A hollywoodi B-kategóriás celebek közül ha valaki, hát Kirstie Alley tudja, hogy mennyire ciki címlapra kerülni: főleg, ha az adott sztárocska nem a fotósok-stylistok kezei közül kerül ki, hanem paparazzók követik kárörömmel. Nem ugrik be, ki Kirstie Alley? Sebaj. Huszonhárom éve…..
lilakávé 2012.01.07 10:48:02
@Szöszkeboszi: szívemből szóltál! a díszműmacák legalább annyi embert tántorítanak el mint amennyit rávesznek a mozgásra.
Eddig is tisztában voltam azzal, hogy kis hazánk kultúrkörében a fejekben (tisztelet a kivételnek) az egészség definíciója kicsit sántikál. Most már legalább törvényi szinten is papírunk van róla. Az egészség ugyanis nem egyenlő azzal az állapottal, hogy valaki nem beteg, nem…..
lilakávé 2012.01.07 10:48:00
@^LutheR^: megszüntetni nem érdemes, mert gyógyszer, fogorvos, vagy akár szemüveg előbb utóbb kell valakinek a családban.
A kortizollal, közismertebb nicknevén stresszhormonnal találkoztunk már anno a sportolás és teljesítmény kapcsán. A stressz, mint terhelés eredeti és hétköznapi értelemben hozzátartozik az életünkhöz - sőt életmentő, gondoljunk vissza a kardfogú tigris példájára -, és…..
lilakávé 2011.12.08 21:36:36
@Idet: Dettó. Nálam munka-stressz volt az elmúlt 1-2 évben és ezalatt úgy felszaladt 4-5 kiló, mint a sicc. Mert mozogni se bírtam rávenni magam, rosszul aludtam, és a vigasz-szénhidrátot is lapátoltam befelé. Most lecsengett, nyugodtabb vagyok, odafigyelek a kajára is, mozgok is, alszom is, és a kilók csordogálnak lefelé. Én nem vállalok ilyen gyors fogyást :)
Egyik barátnőmön meg a jóga segített.
Avagy a fejezet, amelyben rádöbbenek, milyen nehéz mások helyzete, ha Szeretnének Tudni Dolgokat (emígy, micimackósan). Ugyanis a minap betévedtem egy életmód könyvesboltba. Ez olyan, mint a könyvesáruházak életmód tematikus polcai, csak egy önmagában álló mini üzlethelyiség.…..
Az edzőterem az a hely, ahova a testünket edzeni járunk. Illetve, még többen nem járnak - különböző okokból és kifogásokból kifolyólag. Szegény pedig méltatlanul kapta ezt a mumusszerepet. Mivel manapság viszonylag kevesen cipeljük haza a lenyilazott antilopot, emelgetjük a…..
Kedves Olvasók, amíg itt ilyen szűkszavú vagyok (igen, még mindig a kezem...) a facebook oldalon vagyok fellelhető, közösségestől, véleményestől, gyere és kommentálj ott! facebook.com/pilatesblog Ma amúgy posztot akartam írni (szuper témáim vannak), de estére elfáradt a kezem.…..
Akik rendszeresen sportolnak, tudják, hogy a mozgás a mindennapokban sokat segít a stresszhatások kiküszöbölésében, a tájékozottabbak azt is rávágják, hogy a boldogsághormon-termelés miatt. Alapvetően így van, ám a kép jóval árnyaltabb ennél. A hormonok, ezek az x-aktás kis…..
Amikor a Life&Style szerkesztője azt mondta, hogy "Itt ez a könyv, kéred? Csak írod kell róla." - eljött az a pillanat, amikor tudtam, hogy megírom életem első könyvrecenzióját. (Az érettségi sem számít, mert azon Adyt választottam.) Így került hozzám a…..
Fittlesz-L Bemutatkozunk 2010.12.31 22:24:00
 Gigi, 33 éves családanya, két nebuló mamája, aki miután világra hozta őket, kissé megváltozott testileg (és persze lelkileg is, vagyis nagyon boldog), időhiányban szenved, de meg akarja oldani, hogy a sport élete részévé váljon, lefogyjon vagy 15 kilót, energikusabb és…..
Zsom, barátaim kisfia, az öt és fél évesek eltéveszthetetlen éleslátásával rendelkezik. Egy képet rajzolt nekem karácsonyra, melyet az alábbiakban szülői engedéllyel közzéteszek.(Megj.: A gyereknek adott anyai iránymutatás annyi volt, hogy rajzoljon nekem valamit ajándékba.…..
lilakávé 2010.12.30 12:15:34
Talán nincs is olyan ember, aki ki tudná vonni magát az évvégi mérleg készítésének nyomása alól. Évezredek óta szeretjük az évfordulókat (minden kultúra kreált magának egyet), mert amilyen kis porszem vagyunk a Zuniverzumban, jó érezni, hogy néha Jön Az Apropó Hogy Dolgok…..
lilakávé 2010.12.28 18:17:26
@nolyemi: továbbá: a nők asszonyosodnak, a fiúk emberesednek... valamint, 100 kiló alatt nem férfi a férfi :)
Az akualitásra való tekintettel szerettem volna még írni egy jót a mértékletesség és a - körülményekhez képest - egészséges étkezés témájában, de megszívattam magamat a tripla adag muffin és végeláthatatlan adag cookies* projekttel este, így géphez már nem jutottam. Azt…..
lilakávé 2010.12.24 10:19:09
Az index.hu lehozott egy felmérést arról, hogy mivel töltjük %-os arányban a szabadidőnket. Keveset olvasunk, de még kevesebbet sportolunk, ellenben a bazinagy kék sáv a tévézés. (Oké, a minta azt hiszem nem reprezentatív, és az 5 kategória, amit beszédes névvel megalkottak, a…..
Noémi meghívott ebbe a karácsonyi kívánságos mémbe [mém: olyan kifejezést vagy fogalmat takar, ami divatszerűen terjed embertől emberig az interneten - by wikipedia]. Az ilyenekkel folyton kínban vagyok, egyszer botlottam bele egy hasonlóba facebookon, vagy egy hétig gyűjtöttem az…..
Mire hazaértem a HúzósHétfő másfél órás menetéről, rájöttem, hogy elfáradtam azért. A csoportomnak riszpekt! :) Innen is üzenem, hogy csudajók voltatok.Közben még szerettem volna megosztani kettőt, az egyik, hogy Kameo a múlt heti első Pilates óráról emlékezett meg…..
Már régebben megtaláltam a webbeteg.hu oldalon egy kutatócég idei őszi felmérését arról, hogy miért nem sportolunk. (Mármint nem mi, hanem úgy általában a nép itt kis hazánkban.) Mondjuk előrebocsátom, hogy gyanús nekem ez az anyag, mert azzal indít, hogy a megkérdezettek 40%-a…..
lilakávé 2010.11.30 09:49:49
@kismajom2: A "felmérésed"-ben ha jól olvasom csak pasik vannak?
"család+gyerek(ek) megjelenése szinte semmi hatással nem volt a sportolási aktivitásra" - ez a nőkre is igaz lehet vajon? munka, háztartás mellett nehéz megoldani, ha nem kapnak segítséget.
Egyik barátnőmék felváltva járnak el futni a férjével, két kicsi gyerekük van - ők egy nagyon pozitív példa.
Az elmúlt hónapban amerikai és brit tudósok jó pár, egyébként evidenciaszámba menő tényt megerősítettek, csak hogy egészen biztosak lehessünk bennük. Hiába, nekik is élniük kell valamiből, vagy csak évvégével gyorsan elköltendő büdzsék vannak. Lássuk. 1. Azok, akik…..
lilakávé 2010.11.28 16:36:09
@kismajom2: :)))
lilakávé 2010.11.28 16:38:38
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): tényleg, mi lett a callanetics-szel? egy időben mindenki oda járt (voltak persze edzők akik csak kiírták, de fogalmuk se volt róla ://
A gyermekkori testnevelésóra traumáiról szóló bejegyzés óta érik bennem a kérdés, hogy vajon folytatódik-e a túlsúlyosak, ügyetlenek, félősek megkülönböztetése felnőttkorban is? Azt leszögezhetjük, hogy számos, tanárnak nem való testnevelő keseríti meg a gyerekek…..
lilakávé 2010.11.20 21:54:43
@kismajom2: nem ezt hívják véletlenül előítéletnek, ami itt írsz? "az önmagunkkal szembeni igénytelenség, mértéktelenség és lustaság megtestesülése"
Vannak, akik könnyen maradnak soványak és vannak akiknek már-már önsanyargatás kell hozzá.
lilakávé 2010.11.20 21:58:21
@Los Alamuszi: a szekrényugrást én is gyűlöltem, de nagyon! pedig nem voltam duci, sőt, egy kis gebe voltam, aki futni szeretett nagyon, de futás alig volt.
lilakávé 2010.11.21 23:55:24
@nolyemi: sorica123: és a másik oldalra is tudok példákat, pl van egy 30 körüli kolleganőm, aki semmit nem mozog, és rengeteget édességet eszik...és karcsú és jó alakja van. Igazságtalanság :)
A cikk eredeti megjelenése: Life-Style.hu. Mármint én írtam oda is. Nem könnyű megtalálni a hozzánk illő sportot: kültéri avagy beltéri legyen-e, társas vagy egyedül is végezhető, időponthoz kötött vagy rugalmas... a döntés személyiségünk, igényeink és körülményeink…..