Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hawle

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kettős Mérce Gondolj jobbra! 2012.10.17 19:54:37
"Meg kellene alapítani a józan ész pártját" (Török Gábor) Számomra ma már csak két árva jobboldali ember maradt széles-e hazában: Balavány György és Ángyán József. Nem kéne -ahogy Lakner Zoltán felvetette csak úgy szinte magának mormogva- nektek, normális jobboldali…..
hawle 2012.10.18 17:11:25
@ciccaful: Az általad említett időszakban NEM a FIDESZ volt kormányon, azaz teljesen közömbös, hogy mit szavazott meg, és mit nem. A kormánytöbbség akarata érvényesült. Az általad említett dolgok EGYIKE sem igényelt 2/3-os szavazat-többséget. Akkor miről beszélünk. Egyébként is válaszodban "nagyvonalúan" mellőzted a külső államadósság kérdését (mint központi problémát)1998-ban, 2002-ben, és 2010-ben. A kommunista kormányok által elkövetett rémtettekről is (gondolom szándékosan) megfeledkeztél. Így a további vitának nem látom értelmét.
hawle 2012.10.18 17:51:02
@ciccaful: Amit leírtál a FIDESZ "képzeletbeli" osztogatásáról, azaz arról, hogy "osztogatott VOLNA" egyszerűen csak hipotézis. Az történt, ami történt...NEM a FIDESZ növelte az államadósságot...Nincs értelme ismételnem a tényeket...Nincs miért elszaladnom, nem is szaladok el...Csupán annyira "két malomban őrlünk", hogy értelmetlennek látom a további üzenetváltást...Azt pedig, hogy kérdésre kérdéssel válaszolsz téged minősít...azaz a hovatartozásod. Azt külön sajnálom, hogy soraimból még azt sem értetted meg, hogy én nem a FIDESZ pártján vagyok, (bár tárgyilagosan elismerem, hogy sok mindent jól tettek, de távolról SEM MINDENT!!!) HANEM az MSZP-SZDSZ csapat és holdudvaruk ELLEN!!!!! Ez pedig minőségi különbség. Az ellentét áthidalhatatlan: halottak állnak köztünk...
Remélhetőleg senki nem gondolta komolyan, hogy Ildinéniék tényleg aaaannyira rettegtek Vonától és a parlamenti hacukájától, mint amilyen hangosan sipítottak. Két dolog van: - Az MSZP csúnyán kikapott a választáson, és mondhatni semmiféle érdemi dolgot nem tud majd tenni az…..
hawle 2010.05.19 12:28:47
@El Topo (Sgt. Elias): Való igaz: Nem illett a Parlamentbe , sem tartalmában, sem egyébként. Nem írhatom, hogy stílusában, mert annak csak a hiány domborodott ki. egyszerűen minősíthetetlen....Tartalmilag is ....
hawle 2010.05.19 12:37:42
@El Topo (Sgt. Elias): A magyar nyelvet aránylag gyengén ismeri. Ezen kívül csak a füstölt marhanyelvet...Bár idegen nyelv ismerete nélkül még lehetne jó képviselő, ha ismerné a Parlament működését, szabályait, az Alkotmány fő vonalait, valamint a Parlamentben szokásos viselkedést, a szokásos retorikát, etc.. Természetesen legalább alapfokú közigazgatási ismeretekkel vegyítve.
Klasszikus zárás körüli történetnek indult, amikor a biztonságiak egyrészt már nagyon mennének haza, másrészt eljött az ő idejük és kicsit keménykedhetnek a lassan szedelőzködőkkel. Csakhogy keménykedés helyett most majdnem agyonverés lett a dologból, a vadparasztok még egy…..
hawle 2010.05.10 17:40:57
@Attilajukkaja: Még egy apróság: Ugyanilyen alakokat láttam tavaly Füreden is, keskeny hosszú tárcával járták a sétányon az üzleteket és a szórakozóhelyeket a kikötőtől nyugatra...Szedték a védelmi pénzt...És a szabálytalanul parkoló Audi A/6 kocsijuktól egyszerűen elküldték a rendőröket..Azok pedig elmentek...Igaz négyen voltak, fekete nadrág. fekete ing, négyen közel az 500 kg-hoz, és a 8 m-hez...
hawle 2010.05.10 18:03:03
@Attilajukkaja: Sajnos szomorú, de így igaz. Szerintem ezekkel még a Gárda sem merne szembeszállni...Állítólag a dél balatoni maffia nagyjából 500 főt tud kiállítani. Tavalyelőtt egy nyílt erőfitogtató felvonulásukon is kb. ennyien voltak...És a kés is könnyen előkerül...(Veszprém)...Csak úgy...Nem beszélve arról: HISZEM és VALLOM, hogy ezeket NEM a Gárdának kell megfékezni, (semmi szükség egy belháborúra) hanem az ÁLLAM megfelelő szerveinek...
hawle 2010.05.10 18:23:28
@Videofon: A Balaton környékén gyakorlatilag MINDENÜTT jelen van...Vagy csaknem mindenütt...Akkor az emberek ne menjenek a Balatonra? Sok más helyen is jelen van...Gondolod, hogy a vendégek minden helyről tudják, hogy itt a maffia szedi a pénzt, ott pedig a .....security? Ez komolytalan...
Mandiner blog Ferenc féltéglája 2010.05.08 08:01:00
   Ferenc szokás szerint nem bír magával. De hát már vártuk a következő dobását: arra, hogy valami nagyra készül a Fidesz túlhatalmának bekövetkeztével, 0.98-as oddsszal lehetett fogadni a sarki trafikban. Sejtettük, hogy van egy féltéglája, amit az MSZP nevű…..
hawle 2010.05.09 09:08:12
@flippant: Bár az Antall kormány is eladott egy keveset, DE a nemzeti javak 80 %-ának elkótyavetyélése bagóért a Horn kormány középső két évére esett. (1996-97) A többi legjavát szintén a Maszop dobta oda Júdásfillérekért az utolsó években. Megjegyzésed téves, vagy szándékosan torz...És a stílusod agresszíven alpári, igazi maszopos...
hawle 2010.05.09 09:14:40
@roland_: Talán az őslakosságnak kellene maradni, és a mocsok fosztogató, hozzád hasonló nagypofájú ázsiaiaknak eltakarodni.
hawle 2010.05.09 09:52:18
@has: Maradjunk a tényeknél. Ajánlom figyelmedbe a KSH kimutatását. Az pedig csak hab a tortán, hogy ki mennyiért mit adott el...Pl. Fővárosi és vidéki közművállalatok(96-97) fillérekért (egyiknek sem volt szüksége tőkére)...és sorolhatnám a végtelenségig. (ebbe a vízbázis is beleértendő) Egyéb STRATÉGIAI ágazatok fillérekért..Ezt a valódi demokráciában hazaárulásnak nevezik, és aszerint "honorálják"...Az orosz piac értéke is vitatható. Milyen piac az, ami (kötelezően) megvásároltat velünk tízezer tonna szám hegesztőanyagot, de előírja, hogy az MHD-ben nekik készített úszódaruk KIZÁRÓLAG Böhler anyaggal hegeszthetők...Na erről ennyit... A mezőgazdaság tudatos szétverése ma is folyik, az Antall kormány csak a tsz-ek felszámolását kezdte el. A mezőgazdaság tönkretételében NEM ez a mérvadó, hanem az, hogy az SZDSZ és MASZOP holdudvara által BITOROLT kereskedelem 7-12-szeres áron értékesíti az árut a termelőknek adott árhoz képest. a termelőket több hónapos, néha egy éves késéssel fizeti ki, ha kifizeti...pl: tavaly a kifogástalan alma nagy részét csak "léalmának" vették meg 9Ft/kg áron, de ehhez is egysorosan, beládázva kellett leadni. (azaz szinte exportálhatóan) az első osztályúért pedig 36-40 Ft/kg fizettek..Ezzel szemben a belföldi értékesítés 169-289 Ft között volt...Úgyhogy ne dumálj itt hülyeségeket...
Konzervatórium Demokráciablabla 2010.05.02 13:00:00
Még meg sem alakult a kormány, alig értek véget a választások, de már elkezdődött az újabb kampány. Szépen lassan egyre több szervezet, középpárt, bukott káder akarja megmondani, hogy mire is kapott felhatalmazást a Fidesz, hogy mi is a demokrácia, miközben - micsoda meglepetés!…..
hawle 2010.05.02 18:45:41
@Megfigyelo: Abban igazad van, hogy listán 53 %-ot kapott! Ezzel szemben az egyéni választókörzetek 98 %-át megnyerte. Ebből és a nagyon kevés
(nevezetesen 3) töredékszavazatból adódik a 68 %.
Már azt hittük, nem tudunk izgalmasabbat mutatni a szoci majálisról Orbán Viktor kolbászánál, amikor hirtelen felbukkant Zagyva Gyula hatvannégy vármegyés csapata a Városliget közepén. Velük jött Gaudi Nagy Tamás is, és egyenesen a Jobbik? Nem! nevű állítólag civil…..
hawle 2010.05.02 17:36:51
@Várúr: Egyetértek! Mindkét fél zavarja el a saját szélsőségeseit, és akkor értelmesen tudunk észérvek segítségével vitázni!
hawle 2010.05.02 17:40:48
@kakaósbögre: Így igaz! Ezt javasoltam magam is, először kulturáltan, majd a személyeskedésre reagálva keményebben!
hawle 2010.05.02 18:07:48
@Kristl: Az Általad "kirekesztésellenes bagázs-nak" tituláltak a legnagyobb kirekesztők! Ők az őslakos többséget akarják kirekeszteni!
Sárdobáló Paramilitaristák 2010.04.29 16:30:00
Mint már korábban megírtuk, a Jobbik és a "Magyar Gárda" olyan, mint a Hamasz: egy terrorszervezet politikai és katonai szárnyai. A politikai szárny is merőben antidemokratikus és agresszív véleményeket fogalmaz meg, a katonai szárny azonban konkrétan terrorizmust valósít…..
hawle 2010.04.29 22:26:07
@cukicica: Állítsd le magad Cukicica! Ezer éves történelmi jelképeket gyalázol. Az Árpádok vörös-ezüst sávos zászlaját a pár hónapos nyilas uralom nem taposta sárba, nem szentségtelenítette meg. Te se tedd!!!
hawle 2010.04.29 22:29:07
@cukicica: A helyretételre nem te vagy a hívatott. Bár szerintem a gondolkodó magyar emberek elméjében a helyén van! Az olyan agresszív, magyarellenes, egyének mint te , jobb ha hallgatnak. Főleg, ha ennyire "mérsékelt" intellektusúak.
hawle 2010.04.29 22:36:26
@cukicica: Ne ítélj, hogy ne ítéltess! Csak nem állítod, hogy te belelátsz az elméjükbe? A te kvalitásaiddal?
Csak azért nem állítom, hogy fogalomzavarban szenvedsz, mert fogalmad sincs az egészről.
Nem eszik olyan forrón a kását – ez jut eszébe az embernek, mikor a parlamenti padsorokba igyekvő Jobbik-reprezentánsok egyes korábbi és mostanában elhangzott kijelentéseit veszi górcső alá. Kezd ugyanis nyilvánvalóvá válni, hogy a nemzeti hőbörgést tömegsporttá…..
hawle 2010.04.28 14:03:12
@greybull: A szavazati jogot nagyon körül kell járni! Több érv szól mellette, és ellene. Bosszantó, hogy időnként olyan kettős állampolgárok hadát hozzák választások idején a chartergépek, akiknek itt is van bejelentett lakásuk, de életvitel-szerűen nem itt élnek!!! DE SZAVAZNAK!!!
Amennyiben az egyenlő elbírálás elvét szeretnénk érvényesíteni, akkor mindenkinek meg kell adni a lehetőséget ugyanezzel a kiskapuval, vagy mindenkitől meg kell vonni, aki ÉLETVITELSZERŰEN NEM ITT ÉL!!!!!
Pontosan egy hete, amikor két kollégámmal közösen vehettem részt egy televíziós beszélgetésen, a vita hevében Ágh Attila fontosnak tartotta emlékeztetni Stumpf Istvánt egy régebben sokszor elismételt gondolatára: nem a mandátumokban kifejezhető parlamenti támogatottság, hanem a…..
hawle 2010.04.19 16:43:51
@jjulie: Kedves Jjulie! Az indulatoskodás nem visz sehová. Maradjunk a rideg tényeknél. Kik növelték több mint duplájára a külső államadósságot 8 év alatt? Kik tették tönkre az egészségügyet? Kik tették tönkre (és teszik tönkre folyamatosan) a magyar mezőgazdaságot, hogy az ellehetetlenített gazdák földjét bagóért megszerezzék? Kik fosztogatják az országot folyamatosan? Mely párt prominens képviselői kerülnek egyre inkább a nyomozó szervek látókörébe? És folytathatnám a lopások sorozatán át a hazaárulásig...

Ha ezekre a kérdésekre higgadtan, tárgyilagosan, tényszerűen tudsz válaszolni Magadnak, akkor túljutsz a zsigeri ellenszenv, és a kritika nélkül nyilvánított szimpátia problémáján.
A Népszava mai számában az ismert publicista a sokat mondó „Tudatlanok” címmel írta meg véleményét. Bár a gyávaságról értekező Mészáros Tamás neveket nem említ, nem volt nehéz magamra ismernem egyik példájában. A kioktató hangnem és a lekezelő érvelés több…..
hawle 2010.04.17 12:12:19
@lloyd_george: Bethlennek valóban kijárna egy szobor. Végül is egy szerény Népszövetségi kölcsönnel hat év alatt rendbetette a Trianon, és a háború után lepusztult országot! Igaz, Ő és a stábja értett hozzá, nem lopott, és KIZÁRÓLAG a nemzet érdekeit tartotta szem előtt!!! Ezért nem fog kapni szobrot. Az Ő elvei már rég kimentek a divatból. Gondolod, hogy ez a félig leköszönt hazaáruló tolvaj banda tétlenül nézne egy Bethlen szobrot?
hawle 2010.04.17 12:36:57
@lloyd_george: Valóban szórakoztató, bár aránylag gyorsan javítják. (nyelvtanilag) A hordószónoki megnyilvánulások természetesen benne maradnak. Sokszor elgondolkodom: vajon óvodásoknak írják?
Volt már egy kis időm nézegetni a tegnapi eredményeket, az országos listára került töredékszavazatokat és különösen annak az 57 egyéni választókerületnek a helyzetét, ahol még folytatódik a küzdelem (ezekről később részletesen írok majd). Ezek alapján nekem úgy tűnik,…..
hawle 2010.04.13 10:48:59
@Samuzia:
Szervusztok! Csak azért nem javasolom, hogy tényadatokat, akár a KSH adatait, vagy bármi más logikus érvet hozzunk fel nestrot10 számára, mert nemcsak elvakult, hanem annyira mérsékelt intellektus, hogy az már szinte tragikus. Az egyszerűség kedvéért ne álljunk szóba vele. Ezt a fórumot nem a fröcsögők kedvéért hozták létre, hanem értelmes emberek véleménycseréje céljából. Szabad, és kell vitatkozni, véleményeket ütköztetni, de ennek csak akkor van értelme, ha valóban érvek hangzanak el, természetesen a társadalmi érintkezés formális szabályainak megtartása mellett.