Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sulphurate

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Mire a falevelek lehullanak 2010.04.21 06:00:00
Hát mégsem lesz radikális és azonnali adócsökkentés az idén. Ej, a fenébe. Pedig az elmúlt nyolc évben a Fidesz lényegében ennyit árult el a gazdaságpolitikájáról: ha egyszer odaengednék őket a gombokhoz ezek a balfasz szocik, ők rögtön megvágnák az adóterheket, és…..
sulphurate 2010.04.26 05:00:13
Sziasztok!

Hajrá Magyarország, Hajrá Árpi!
Árpi gondolkodó, és ilyenformán (néha még akár :) ) számomra is normális dolgokat tud mondani, és a hajrá igenis annak szól, hogy igyekezzék elfogulaltanul közelíteni a dolgokhoz. Akik csalódottak, azoknak ajánlom a szíves figyelmükbe az ATV Újságíróklub című műsorát(a mostani hét hétfője == apr. 25. hét hétfője), azon belül is amit Mészáros Tamás mond. Régóta nézem őket, annak ellenére hogy baromira nem értek velük egyet(finoman szólva), s 8 éven át folyamatosan a fidesz volt napirenden, s ez ezután is így lesz, de azok a mondatok nagyon szépek voltak, és igazak. Messze a legértelmesebb ember közülük, de ez már régóta egyértelmű volt. Nézzétet csak meg Avart, aki szerencsétlen próbálja bevetni a szokásos dumákat, de már "kissé" gáz. M.T.-sal én bármikor bármiről kiegyezem, mert ő egy értelmes ember. De bocsánat, ő sokkal értelmesebb ember, mint az egész MSZP együttvéve.

De hogy miért címeztem "megelőlegező" szavakat a szerzőhöz, kis prejudikációval élve : hát azért mert ő képes volt arra, amire én nem lennék képes(t.i. hogy én lesüllyednék a föld színe alá, és valószínűleg nem nyilatkoznék, ha nem az általam kedvelt embereket választanák meg.)==> ezért is értek meg rengeteg embert, aki aztmondja az egyik 19, a másik...
Egyszóval hajrá Árpád, most neked is nehéz lesz, reméljük. Hátha. Hátha. Talán. Esetleg. Netalántán.

Nem a rossz szándék beszél belőlem, hanem hogy hátha jobb lesz annak az országnak, aminek szerény személye is állampolgára, s jómagam is!

Előjött volna az Ördög, Árpi?
(Csak így programozóként mondom, hogy a liberális hozzállás marha nem nyerő. Sajnos, előbb-utóbb kavarodás lesz a vége. Közös lónak ... )
Érmet várunk, a feljutás lenne a ráadás, írtuk a ljubljanai divízió 1-es világbajnokság előtt. A válogatott szokása szerint természetesen simán teljesítette, amit reméltünk tőle, az érmek megvannak, ráadásul minimum ezüstből lesznek. Már csak az a kérdés, hogy meglesz-e a…..
w Antiklimax 2010.04.12 07:00:00
Megvan a győzelem, és valószínűleg megvan a kétharmad. Csak a gólöröm, az maradt el. Ebben jelentős szerepet vállalt az OVB, illetve a választást szervező bürokrácia korszakzáró slusszpoénja. A meghosszabbított kampánycsend szétverte a liturgiát. Elmaradt a szavazatok –…..
sulphurate 2010.04.17 22:43:07
@a szív fészkei: Nekem is vannak fenntartásaim, és voltak eddig is a most kormányzásra készülő erők felé. Például Pintér Sándor nekem egy nagy kérdőjel, megosztó személyiség, és nem hallottam róla jókat(*). Attól is kirázott a hideg(pedig rájuk szavaztam), amikor Szijjártó 125-ödször is kiállt 0.775 millisecundummal a kormány valamilyen bejelentenivalója után, és elmondta ugyanazt a szokásos dumát, hogy "a bajnai kormány ismét bebizonyította, hogy ...". De ugyanakkor ahhoz is legyünk elég bölcsek, hogy megértsük, ezek alapvetően a politikai kommunikáció tanórái közé sorolandók, amelyet minden parlamenti erő alkalmaz, nem csak nálunk, hanem egész Európában. Magam részéről bizakodó vagyok, mert ott van a parlamentben például az LMP, akik új parlamenti erőként lehetővé tudják tenni, hogy a következő egy más parlament legyen. Egy kicsit konszenzusosabb parlament legyen. Én kívánom nekik innen is, hogy tartsák meg ezt a jó szokásukat, ne álljanak össze egy párttal sem. Végezetül, remélem ebben majd egyet tudunk érteni. Előfordul, hogy a politikai racionalitás egybe cseng az emberek véleményével, az ország érdekével. Márpedig ez a politikai racionalitás most az a fidesz felé, hogy ne essenek bele ugyanabba a hibába, amit az ő kormányuk ideje alatt tettek, és ne essenek bele abba a hibába amit a baloldali kormány a maga 8 éve alatt tett. Mert valamit a maguk 4 éve alatt nagyon nem csináltak jól. Lehet, hogy rosszul kommunikálták, lehet hogy keveset mutattak fel, de valamit nem csináltak jól. Ebből okulniuk kell, mert különben nem lesz meg soha az a "3/3 ország". Én azt kívánom a leendő kormánynak, hogy kormányozzanak a lehető legjobban, és a mostani új parlament teremthessen egy új politikai kultúrát, melyben az egymás véleményének meghallgatása, tiszteletben tartása, elfogadása maximálisan benne van. A történelem NE ismételje önmagát. Petőfi : "Az idő igaz, s eldönti azt, ami nem az.". Hajrá Magyarország, Hajrá kormány, Hajrá LMP, Hajrá MSZP, Hajrá Jobbik.

P.S.: Próbáltam az összes hsz.-edre válaszolni, ha valamelyikre nem sikerült, jelezd :)

* : Remélem nem arról van szó, hogy azért kell vele "jóban lenni", mert egyébként rosszabb lesz. Apám mesélt egy történetet, hogy egyszer talán Bulgáriában nyaralt(? vagy élt?) valami ismerős, és nem sokkal azután hogy megérkezett, megjelent egy jóember, és közölte, hogy ő szívesen vállalná a kerti munkák ellátását. Mire az ismerős közölte, hogy nem úgy van az, ő egy "olyan" kertész, hogy ha ő van itt, akkor a másik "kertész" nem fog idejönni, balhét csapni :)))) Na nagyon remélem hogy Pintér nem ezért kell(? NEM!) nekünk.

Szép estét!
sulphurate 2010.04.17 22:43:07
@a szív fészkei: Kicsit a jobboldal szimpatizánsairól. Szerintem soka fontosnak tartják közülük azt, hogy a régi rendszer kegyeltjei, hívei ne politizáljanak a rendszerváltozás után, de végképp nem úgy, hogy valami egészen másfajta ideológia szekértolói lesznek. De joggal vetődik fel a baloldaliakban az, hogy ez egy baromi nehéz kérdés megítélni, hogy ki miért és hogyan "szerveződőtt be" csúnya magyarsággal élve. Hogy ez egy borzasztóan bonyolult kérdés, hogy mostmár késő van ehhez, hogy lehet egyszerűbb lenne tabula rasa-t csinálni az elműlt 20 év fölött, ahogy pl. az LMP mondja. Nagyon nagyon örülnák neki, hogy még több új párt legyen a parlamentben, és igen, legyen új baloldali párt is. Persze hogy legyen. Nagyon itt lenne az ideje. És szerintem ezt még sokan gondolják hozzám hasonlóan. Lehet, hogy ebben én nem tudok megváltozni, t.i. hogy az MSZP-t nem vagyok hajlandó 90-ben színrelépő "szűzlányként" elfogadni, de attól még nagy örömmel töltene el, ha lenne egy normális párt az MSZP helyén.

Egyébként utólag is elnázést kell kérnem a tegeződésért, mivel én még a gondolatnál kicsit több, észnél kicsit kevesebb fázisban voltam az említett átkos korszak idején(4 éves 90-ben), ezért én vagyok a fiatalabb. De ha - mostmár ennek megfelelően - már felajánlotta a tegeződést, ebben az esetben nem utasíthatom azt vissza, és nem is szeretném.

Szép estét!
sulphurate 2010.04.19 00:00:41
@vakapad: Megint sikerül elsiklanod a lényeg mellett. A lényeg az, hogy a beszéd előtt miért nem "sikerült" igazat mondani. Ha te GY.F.-et egy hiteles embernek képzeled el, akkor annak is hitelt kell adj, hogy előtte hazudott, mivel ezt mondta. De a fogalmazásod alapján látom, hogy te biztosan tudod, hogy gy.f. kinek mit szánt, de ha azt kérném tőled, hogy bizonyítsd is, akkor az persze már nem sikerülne. Honnan is tudod te biztosan, hogy kinek szánta, és miért? Élek a gyanúval hogy nem tudod. De ha tudod, akkor elfogult vagy, ha nem tudod, akkor tessék hozzá tenni a "szerintem", "véleményem szerint", stb fordulatok valamelyikét. Ne védd. Inkább mondjad azt, hogy legyen egy teljesen új parlament, sok új politikai erővel, akik tabula rasat csináltak az elmúlt év fölött. Részemről rendben, ebben megegyezhetünk, s nyílván mivel ez a választás már eldőlt, 4 év múlva lenne csak ilyenre lehetőség, 2014-ben már ez legyen.

Nem védhető az a beszéd. Szerinted azoknak a képviselőknek, akik ott voltak, gy.f. beszéde volt az "isteni sugallat"? Hogy eddig azt hitték, rendben van, kiderült most hogy mégsem? A leginkább vezérelven működő pártoknál szokott az előfordulni, hogy valaki egyszemélyben dönt, és azt fegyverhodozói sem tudják hogy hogyan. Ha így van, gáz. Ha nem így van, akkor mégis kinek mondta? Ha nem tudták addig felfogni, hogy NEM most, hanem eddig is, és ezután is jól, és őszintén kéne kormányozni, akkor alkalmatlan az a tagság bármire is, akkor el kellett volna küldeni őket a koszosba. Nehogymár 4 év után döbbenjenek rá.

Véded gy.f.-et akkor is, amikor már rég nem kéne. Hiába mondom sokadszor, hogy az MSZP népszerűbb lenne a mostani választási eredményénél, ha elmegy 2006-ban a levesbe, és átadja a kormányrudat. Nyílván azt is hiába mondom, hogy akkor is sikeresebb lenne, ha 2009-ben feladja a kormányzást. Persze ha azt mondod, hogy nekik kéne kormányozniuk 2010-től és az lenne a legjobb, akkor nem teccik érteni a képviseleti demokrácia lényegét. NEM akarták a választók, hogy az MSZP kormányozzon. Ha 2/3-ad fidesz lesz, akkor azt akarták a választók, hogy 2/3-ad legyen. Ha nem, akkor nem. A választók kb. 80 százaléka nem az MSZP-t akarta. Aki nem választott azt előbb kéretik meggyőzni arról, hogy szavazni teccen oda, ahová azt akarni teccik, aztán tessék azon rugoózni, hogy mennyien nem szavaztak oda, ahova.

Egyénként nem az ellenségeskedés a célom, így elmondom, én milyen feltételeket támasztok egy új irányvonal felé.

1.) Felajánlom, hogy nem gyúrcsányozok többet, feltéve ha nem orbánoznak.

2.) Legyen még legalább egy új baloldali erő, ami nem az MSZP.

3.) Kormányozzon a kormány minél jobban, és cáfoljon meg minél több jogos kritikát, és az országnak legyen jó.
Gondolom, nincsenek sokan, akik ne fogadtak volna arra, hogy ha az LMP bejut a parlamentbe, akkor az elmúlt évek baloldala varázsütésre meg fogja kedvelni ezt a pártot. Hol van már az idétlen rizsa a fideszes trójai falóról és a komolytalan hippibandáról? (A „Fidesz…..
w Virágozzék száz virág 2010.04.14 07:00:00
Leonardo da Vinci egyszer kiszámolta, hogy hegy méretű kutya nem létezhet, mert a kutya vázszerkezete egy kritikus tömeg felett nem bírná el a testet, ha viszont azt is átszerkesztjük, akkor az már nem kutya. Végignézek ezen a győztes párton, és azt érzem, amit gigantikus…..
sulphurate 2010.04.14 20:32:34
Árpád!

A homoszezuális-témával kapcsolatban szerintem a médiának, sajtónak, hírműsoroknak is nagy felelőssége van.
Többek közt a "homoszezualitását nyíltan vállaló" kifejezések hangoztatásával amikor egy ilyen emberről szóló hírt jelentenek be. Még azt sem tudod mit tett, vagy mit nem tett, máris odaböfögik, hogy homoszexuális. Mit kezdjek én ezzel? Mondjam azt, hogy micsoda h.. b... ? Vagy mit akarnak ezzel elérni? Fel sem vetődött bennem a kérdés, hogy az-e vagy nem. Pont ezzel dobják felszínre ezt a kérdést, a következők helyett. Hogy nem foglalkozunk olyan dolgokkal, amikhez semmi közünk, illetőleg tiszteletben tartjuk azt. Ha van egy kollégája pl. az embernek, akivel sokéve baráti viszonyt ápol, és egyszer egy sör mellett kiderül az egyikről hogy homoszexuális, akkor az ne legyen több egy mondatnál, egy információnál, amit az egyik megtud a másikról. Kvázi tekintsük ezt egy pszeudó-kérdésnek. És utána megy minden a régiben. Ha meg az egyik "közeledése" túlmegy egy határon, azt meg szabályozza a jog. Én így gondolom, és nem kérem hogy a számba rágják azt, amiről azelőtt sem gondoltam semmi rosszat. Én ezt a gondolkodásmódot várnám.
A drogosokkal kapcsolatban. Ha értelmesen fogalmazzuk meg mit akarunk, lehet, hogy még sikerünk is lesz. Hogy értem. Lehet azt is mondani, hogy a drogfogyasztás, és drogterjesztés bűnös dolog, és üldözendő. Meg úgy is meg lehet fogalmazni a kérdést(ami neked is szól) hogy milyen jövőt szeretnénk: romboljuk-e a saját egészségünket, vagy próbáljunk meg az egészséges, és a maga természetességében teljes életet például adni a következő generációknak?

Megjegyzés : azt hiszem a következő kormánynak kisebb gondja is nagyobb lesz annál, hogy pozitív vagy negatív vagy neutrális diszkriminációt gyakoroljon pl. a homoszexuálisok felé.
sulphurate 2010.04.16 03:09:02
Én a magam részéről kulcsfontosságúnak tartom, hogy a poltikai árkok, amelyek húzódnak az országban élő emberek között, azokat be tudjuk temetni. És ez nem azt jelenti, hogy mindenben egyet kell érteni. Korántsem. Csak például azt, hogy egymás véleményét tartsuk tiszteletben, és ne 1millió Mesterházyt lássunk azokban akik a szocialistákra szavaztak, meg ne 2.5millió Orbánt lássanak azokban akik a fideszre szavaztak, stb., hanem embert, embert(és a kisebbségekkel kapcsolatos kérdésekben(? : nem biztos hogy ezek valóban kérdések, hiszen ha valóban az embert, mint lélekkel rendelkező kreatúrát tiszetjük egymásban, akkor nem lehetnek meghatározók) is ez lenne ildomos)! És próbáljuk meg megérteni egymás véleményét, kritikáit, tapasztalatait, és természetesen követeljük ezt meg másoktól is. Hogy soha ne történhessen olyan, hogy valakit azzal sértenek meg, hogy kire/mire szavazott. Ez is az érdekünk. Hiszen sok határozott, tájékozott választó akarata előbb-utóbb meg kell hogy jelenlen a parlamentben is, és ott keményen kell az érdeküket védeni, ha meg akar felelni az elvárásoknak. Ezeket összefoglalva leginkább azt a kérdést tenném fel magamnak, hogy mondj egy olyan dolgot, amit te tudsz tenni azért, hogy a széthúzás, és az állóháború megszűnjön, és mondj egy olyan dolgot, amit mások tudnak ennek érdekében tenni. Az én részemre eső kérdést én megválaszolom: például azzal, hogy olvasom ezt a blog(?) -ot, meg a hozzászólásokat, és keresem a más(enyémtől eltérő) véleményeket. Olyan jó lenne, ha abbahagynánk a gyúrcsányozást, orbánozást, komcsizást, meg a 1990-2010 közötti random évszámok felemlegetését, előre tekintenénk, és várnánk. Aztán amikor eljön az ideje akkor mindenki levonja a következtetését. Hiszek Petőfi mondatában : "Az idő igaz, s eldönti azt, ami nem az". És ez mindenkire vonatkozik!