Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_alesi_ (törölt)

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre pofátlanabbak ezek a mi rettegő cigányaink. Szombaton történt, hogy egy ballagást követő családi eszem-iszom során nézeteltérés támadt a rokonok között, kézzel-lábbal, kövekkel és botokkal egymásnak estek: "Az indulatokat csak nagy rendőri erővel sikerült…..
_alesi_ (törölt) 2009.06.17 17:06:34
@TaTa86.:
1. " A vajdának az lesz az érdeke, hogy minél jobban kijöjjön az állammal, hiszen ő felel a cigányai jólétéért" - A politikusainknak meg az az érdeke, hogy jóléti államot építsenek, amiben öröm élni, hisz így a saját jövőjüket is biztosítják. Namost a Kárpát medence területén látható mellékelt ábra nem egészen ezt mutatja. Leírva szép a gondolat, csak a valósággal nincs köszönö viszonyban.
2. Nem, a gettósítás nem megoldás. Mellesleg az általad emlegetett vajdaság pont ebbe az irányba vinné el őket. De megoldás lenne az, hogy gyermekeket kell büntetni a szüleik tetteiért? Valóban nem vagy progresszív, de inkább nem mondom a jelzőt, ami igen.

Én tanítottam cigánygyereket, olyat is, amelyik kifejezetten balhés helyről jött az iskolába. Az embert láttam benne, nem a balhés, agyontetkózott apját. Fogalmad sincs arról, hogy milyen sokat jelent ez nekik.
_alesi_ (törölt) 2009.06.17 18:01:28
@TaTa86.: tudtommal szakmunkást most végzi, rendesen dolgozik mellette. Sajnos nagyon ritka az ilyen, mert tényleg sokat visszahúznak a szülők. Amúgy nem rajtam múlt, nem vagyok tanár, kisegítőként alkalmaztak két évig, így nem én játszottam a fő szerepet életében.

Ha egy népcsoportot meg akarunk fogni, akkor a a gyermekekkel kell kezdeni. Őket neveljük, az egész népcsoport jövőjét neveljük. De ha ők most azt kapják, hogy rajtuk csattan az ostor az ősök miatt, akkor nem lesz itt változás. Mellesleg mi lesz akkor, ha ők meg a mi gyermekeinken kezdenek bosszút állni? Mondjuk ez már most is megvan, bár ez még nem bosszú, hanem szimplán a szabályok nélküli világ, ahol nem kell félni a következményektől.

Más tészta, de ha már büntetés: szerintem lehetnének kiegészítő büntetések is személyre szabottan. Egybenyakú, közismert alvilági figura egy pl. három éves letöltendő mellé kaphatna pár hetes nyilvános megszégyenítést, esetleg kalodát a nyakba. Egy kemény arcnak nincs nagyobb büntetés, ha a kis sörösüveg nyakú átlagpolgárok röhögik pofán, dobáják meg paradicsommal. Ötletek, lehetőségek száma végtelen.
Az Országos Választási Bizottságban zajló roppant magas színvonalú munkáról már nyerhettünk egy röpke ízelítőt, de tegnap sikerült minden eddigi teljesítményüket alulmúlniuk... Egy magánszemély ugyanis az OVB-hez fordult, hogy a Jobbik szlogenje, a "Magyarország a…..
Vastagbőr Pécsi helyzetjelentés 2009.06.02 10:31:00
Rég adtunk már hírt Pécsről, a blog kedvenc városáról, pedig pörgős hely, mindig történik valami. Most egy posztba zsúfolva átfutjuk az eseményeket. A fő szál természetesen az EKF 2010, erről szól most minden, gyorsan közeleg az új év, a turisták már lefoglalták a…..
_alesi_ (törölt) 2009.06.02 15:08:06
@*Skizof Rém(L42)*: A Széchenyi téren laktam a Polgármesteri hivatal szomszédságában. Meséljek neked a hajnali négykor hallható ordenáré ordibálásról, üvegdobálásról és arról, hogy a rendőrök széles ívben tesznek a rendre? A szombat és vasárnap hajnalban látható Király utcáról, ami úgy néz ki mintha a III. Szovjet hadsereg épp átvonult volna rajta? A kellemes esti sétákról, amikor egymást tapossák az emberek, mert a kiülős helyek gyakorlatilag teljesen elfoglalják a Király utcát? Vagy a kellemes vacsorákról, amit lehetetlen megúszni anélkül, hogy ne jöjjön oda hozzád legalább egy hajléktalan kuncsorogni?

Csók a Dzsámi tövében? Esetleg megemlíthetnénk azt is, amikor a fél ország a pécsi rendőrökön röhögött, amikor egy párocska a Széchenyi tér kellős közepén esett egymásnak a rendőrök meg nem vettek észre semmit öt méterről. Pedig nem egy eldugott hely.

Akad kulturális rendezvény, szó se róla. Más kérdés, hogy ezek látogatottsága jelentős mértékben függ az alkoholt árusító helyek számától és inkább nevezzük könnyűzenei fesztiválnak, mint kulturális rendezvénynek.

Nem azért emelem fel a hangom Pécs ellenében, mert gyűlölném ezt a várost, hanem azért, mert látom, hogyan rohad szét egy egykor szebb időket megélt város. És igen, a tököm tele van a helyi lakosokkal, kiknek jó része még mindig egyfajta megmagyarázhatatlan hurráoptimizmusban várja 2010-et annak ellenére, hogy már egy éve is látszott, hogy itt nagyon nagy bajok lesznek.

És igen, pécs ezt érdemli. Mert ez itt nem egy-két alatt termett a helyieknek, ez már jó tíz éve érlelődik.
Vannak pillanatok az életben, amikért érdemes volt megszületni. Ezek jellemzően túlmutatnak önmagukon, és olyan nagyobb összefüggéseket világítanak meg, amiknek hála megértjük az univerzum működését, születésünk célját, a budapesti tömegközlekedést.Katarzist okoznak.Hogy…..
James A. FitzPatricks 8 perces rövidfilmje Budapestről, 1938-ból. Egyszerűen csodaszép ...  Ami különlegessé teszi, hogy színes kisfilm. Nem is emlékszem, van ennél korábbi színes film Budapestről? És a vidék, 1939-ben:  ..
Avagy hozzuk ki mindenből a legjobbat. Amit Veres elcseszett, abből Gyenesei profitálhat. A Bank Austria április 2-án publikálta friss „UrlaubsEuro” számítását, amelyből kiderül, hogy az osztrákok kedvelt úticéljai közül Magyarországon éri a legtöbbet az euró: 100…..
Indokolatlanul kék fényt és szirénát használni mindenkinek tilos, beleértve a mentőket is. A szövegből számomra nem derül ki egyértelműen, hogy Gabesz miből gondolta, hogy az autó nem beteghez igyekszik, hanem sürgősen be kell vásárolnia, de lehet, hogy ti figyelmesebbek vagytok…..
Pártunk és Kormányunk felfedezte az a Fekete Lyukat, ahol éve óta ÖMLIK ki a pénz, és lassan, alattomosan tönkrevágja az országot és a gazdaságot ... A benyújtott adóváltozások keretében a cafetéria felét adóztatnák meg, egy roppant alacsony, barátságos 62%-os személyi…..
_alesi_ (törölt) 2009.03.31 15:08:12
@broafka: jó neked, nekem nincs pénzem jegyre, hogy felutazzak pestre...
_alesi_ (törölt) 2009.03.31 17:24:13
@Perverzsrac: nem igazán értem, hogy a tempomat hogyan jön a gyorshajtás miatt bekövetkező halálesetekhez. Mellesleg hol a statisztika, ami bizonyítja az állításod?

"állítsanak meg, és azt mondom ok" - aha, majd egy szabálytalan parkolóra várnak két-három órákat, hogy épp tettenérjék, amikor visszajön. Mondjuk valóban nem sok mindent csinálnak a rendőreink, de azért ennél lehet mégis akadhat fontosabb meló. Nem mellesleg ezentúl minden autóssal játszanak fogócskát és ha épp nem jön össze, akkor keresztet rá, nem tudunk ki ellen eljárást indítani?

"kresz szerint a balesetveszélyt kéne csökkenteni" - a kreszben nincs szabály arra, hogy a rendőrnek hol kötelessége traffiznia. Amúgy én forgalmas helyeken is találkozom velük, ugyanígy kevésbé forgalmas helyeken is. Még egyszer mondom, szerintem is mehetnének jobb helyekre is, de nem az én tisztem ezt eldönteni.

Mellesleg legyen igazatok, le a traffival, ne mérjenek, ne szondázzanak, ne cseszegessék az autósokat. Tippelhetek mi lenne egy év múlva az utakon?
A páros 27 éves női tagja nem volt megelégedve  partnere teljesítményével, talán a méretével sem, így aztán vásároltak egy vibrátort, hogy jobb legyen az asszonykának az ágyban. De a fehérmájú perszónának az sem volt kihívás, orgazmusa egyre csak váratott magára. Ebbe…..
Srácok, ez a mélypont ...   Takács János az MSZP új kormányfőjelöltje – tájékoztatott rendkívüli tudósításában a Hír Televízió pénteken.  Takács János román-magyar kettős állampolgár, a jászberényi Electrolux vezetője, valamint a svéd-magyar kereskedelmi…..
_alesi_ (törölt) 2009.03.27 12:48:18
A Bajnai Gordon vezette minisztériumnak a 2009. január elsejével életbe lépett 277/2008 (XI. 24.) számú kormányrendelettel sikerült. Nem is kicsit. Nézzük a rendelet lényegét: - Minden épület kiviteli tervét fel kell tölteni a VÁTI szerverére. Akkor is, ha azt a megbízó meg sem…..
Az első rész után szóba került, hogy bizony anno, Anikó azzal is hencegett, hogy John Jay is rányomult egyszer. Mi csak legyintettünk, hogy na persze persze, tuti, hogy Sly-nak is van akkora büszkesége, hogy nem hajt egy olyan nőre, akinek a csöcséig ér. Pedig nincs. Kiderült…..
Vastagbőr Fur TV - Albérletesek 2009.03.15 09:01:00
Hétvégi vidámság az előző albérletes poszthoz kapcsolódóan ... Sose hallottam még erről a sorozatról, de most megvettek kilóra... "A Fur TV egy network vígjátéksorozat, melynek szereplői bábok. Ezek a bábfigurák hasonlóak a Muppet Show szereplőihez, azonban sokkal…..
_alesi_ (törölt) 2009.03.15 09:48:00
Szerencsétlen Rogán. Nem tudom melyik szellemi óriás fejéból pattant ki ez a nagy műanyag tojástartó, de mosolyogni és szánni való a polgármester igyekezete. Gyönyörű propagandafogás, ott volt az egész sajtó, de remélem nem képzeli komolyan, hogy március 15-én este tele lesz…..
_alesi_ (törölt) 2009.03.13 10:52:06
@Karcolt lendület: jó reggelt, évekkel ezelőtt ilyen tüntetéseket szerveztek. Mégse a tízezres méltóságteljes tömeget, hanem kétszáz tökkelvert idiótát mutogatták, amiből sokaknak -így neked is- az jött le, hogy ott mindenki láma.
Hozzáteszem ezeket a suhancokat a tömeg nem nagyon tudja kivetni magából, ugyanis személyi szabadságában állampolgár nem korlátozhat állampolgárt. Erre van elvileg a rendőrség, amely már fényesen bizonyította párszor, hogy mennyire hatékonyan gyűjtik be az randalírozó elemeket.

@mesmithy: én már nem hiszek benne, belenevelték az emberekbe két év alatt, hogy mikor Kuss a neve a birkának...
_alesi_ (törölt) 2009.03.13 11:04:18
@eldiablomismo: mert az év többi napjában a képviselőinknek van joga tönkretenni a közhangulatot.
_alesi_ (törölt) 2009.03.13 11:29:22
@eldiablomismo: "Engem évről évre egyre jobban bőszít, hogy ezek a zsilvölgyi bányászok ellehetetlenítenek mindent, ami össznemzeti. "

Az össznemzeti értékek ápolása nem ezeken a napokon történik. Azért van humorérzéked, hogy ebben a végtelenül apatikus országban még félted az össznemzeti érzést...
Vastagbőr Igény, az lenne rá ... 2009.03.13 10:01:00
Múltkor már szóbajött a magyarországi bölcsődehelyzet, gondoltam hát, kicsit alaposabban körbejárom a témát. Először egy kis történeti áttekintés: Mayer István iskolaigazgató pap, Tormay Károly városi tiszti főorvos és Rozmanith Antal városi tanácsnok erőfeszítéseinek…..
Már az is egy nagy talány, hogy a "Számlával milliókért" nevű kormányzati agyrémet miért pont a Megyeri híddal reklámozzák.  Mellesleg valaki már rész vett ebben a "játékban"? Küldött be már valaki számlát? De pont azzal a Megyeri híddal reklámozni,…..
...vagy valami ilyen baromságot lőne a lenti videóra Viktória és K.Orbán. De igazából tökmindegy. A fehérvári Red Blue Devils skandál, mi meg röhögünk. Reggeli jókedvcsináló egy percben!  ..
_alesi_ (törölt) 2009.03.11 09:35:26
www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=261760

"Beszélhetnék a támadókról, de jelen pillanatban olyan Magyarországon a közhangulat, hogy nem szívesen mondanék bármit is. " - Ez benne lesz a mai hírekben?
A Honvédelmi Minisztériumban a válság ellenére sem hagy alább a lázas munka: Gépkarabély Modernizációs Program :   A Gépkarabély Modernizációs Programot 2008-2014. között tervezi végrehajtani. A fejlesztés célja a Magyar Honvédségnél rendszeresített gépkarabély…..
Ákos próbált előzékeny lenni egy szirénázó mentőautóval szemben, de úgy tűnik a mentős nem egészen úgy gondolta ennek megoldását, ahogy azt levélírónk szerette volna kivitelezni. Vajon a sztori alapján kinek van igaza? Mi a helyes viselkedés ilyen helyzetben? Eddig abban a…..
_alesi_ (törölt) 2009.03.03 08:26:03
@Hurrá Torpedó: értelemszerűen nem úgy kell leállni, hogy aztán hozzád is lehet hívni a rendőröket/mentőket. :)
_alesi_ (törölt) 2009.03.03 09:06:07
@newtehen: jogos, de soha nem tudhatod, hogy épp az obiból igyekszik haza, vagy a gyermekedet viszik a kórházba.
Vastagbőr Aberrált japán játék 2009.02.25 11:31:00
Az amazon.com-on napokig elérhető, megvásárolható volt egy beteges, aberrált "játék", aztán a közfelháborodás miatt eltüntették. A japán Illusion cég terméke, a Rapelay megfigyelést, zaklatást, egyéni vagy csoportos nemi erőszakot gyakoroltat. A program azzal…..
Ül kedden Rab László a Népszabadság új, modern szerkesztőségében, és keresi a szavakat. Tegnap hirdette meg a programját a Miniszterelnök Úr, este még volt egy kis bónusz one-man-show Tőle a TV-ben. De miről írjak? Miről is írjak? Gyurcsány programját dicsérni túl durva…..
A Merrill Lynch és a Barclay's Capital londoni stratégái szerint nő a magyar államcsőd veszélye. Széles Gábor szerint ez bármikor bekövetkezhet. Egyelőre a nemzetközi hitelkeret segíti a magyar államadósság finanszírozását. Ahogy Ukrajnában is, akik viszont már 1…..
_alesi_ (törölt) 2009.02.17 12:55:56
Az a baj, hogy ha még ki is rángatják az országot úgy-ahogy a csődközeli állapotból, az elkövetkezendő tíz évben csak vegetálni fog az ország.

@Virág et.: éppen hogy a felelőségre vonással kellene kezdeni. Ha a következő generáció azt látja, hogy a börtönben rohad a fél banda, akiknek köszönhetjük a jelenlegi helyzetet, akkor elgondolkozik azon, hogyan sikkassza el a közvagyont. De amíg tényleges büntetéstől nem kell félniük, nem is fognak igyekezni az ország felemeléséért.
_alesi_ (törölt) 2009.02.17 13:04:01
@Virág et.: Van egy tippem, hogy az "utánna kell példát statuálni"-ból mi lesz. Tudom, hogy szép dolog, amikor a történelem ismétli önmagát, de azért a rendszerváltozás némi tanulsággal mégis szolgálhatott volna. Sajnos úgy látszik nem mindenkinek...
_alesi_ (törölt) 2009.02.17 13:20:58
@mind2: a patkány mindig tudja mikor kell elhagyni a hajót, hogy az ne vigye a hullámsírba. Az igazi felelősöket a népharag ritkán éri el...