Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atrium

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Nagy-Magyarország nem ország 2007.07.04 04:30:00
Ismerjük őket, találkozunk velük minden nap. Polgártársak, akik autójukon, szimatszatyrukon, ízeltlábú-dzsekijükön vagy péküzletükön térképet viselnek: az úgynevezett Nagy-Magyarország körvonalait. Az illetők nyilván ilyen alakú Magyarországot szeretnének a mostani helyett.…..
atrium 2007.07.04 10:33:53
TOMORI RÓTTA: "Nem értem, miért baj az, hogy a Magyar Köztársaság területén egyesek az autójukon, szatyrokun, akárhol a történelmi Magyar Királyság kontúrját hordozgatják. Végül is saját hazájukon belül teszik és nem Romániában, Szlovákában vagy Horvátországban."

Na ez az, ami nincs így. Ez az őrületes tévedés. Ne csodálkozzon senki, ha elkezdi szívatni ahorvát, vagy szlovák rendőr a Nagymagyarországos matrica láttán. Látott már valaki Római birodalmas Olaszországtérképet? Nagy Károly korabeli Németország térképet?

Az "egészséges nacionalizmus" meg antinómia. Mint a műanyagüveg. Mindenkinek a magánügye ez, hogy szereti -e a hazáját vagy sem, de ha szereti, akkor azt lehetőleg úgy tegye, hogy ne basztasson vele másokat. Lehet, hogy és sem venném jó néven, ha a Tisza határú Nagy Románia matricával jönnének a román kollégák a madaras teszkóba vásárolni.

Még egy: "mi miért ne törekedhetnék egy egészséges konzervatív-nemzeti gondolkodásmód kialakítására?"

Ez megtörtént, létezik, van. Ugyanakkor nem várható el bárkitől, aki nem így gondolkodik, hogy ezt univerzális értékként fogadja el.

A jobboldal üres lózungokon, ostoba szlogeneken kívül semmit, de kurvára semmit nem tett azért, hogy hagymázas külsőségeken túl tartalommal töltse fel ezeket a fogalmakat. Hogy mi az egészséges? Mi a konzervatív-nemzeti? Hogy lehessen szabadon cigányozni? Kedélyes dzsentrisen zsidózni? Kötelező tananyag legyen a rovásírás? Tiltsák be az abortuszt? Hirdessünk valamiféle hungaroszüprémiát?

Vagy, vagy, esetleg, talán ezek helyett olyan belső intézményeket kellene gründolni, ahol nem húsz év egy per? Ahol a rendőrök nem térdeltetnek szopatnak? Ahol válaszolnak kérdésekre? Ahol a honatyák is betartják a saját törvényeiket? Ahol Postabank - Kulcsár -satöbbi ügyekbnen ne CSAK ÚJSÁGÍRÓKAT ítéljenek el?

Egy ilyen rendszert lehet szeretni. És akkor majd lesz hazaszeretet is, meg minden, meg egészséges konzervativiznmus is. De addig csak a lózungok maradnak.