Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Coffins

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Milyen málác? 2007.10.25 08:00:00
Hiába keseríti meg milliók mindennapjait, hiába tud róla mindenki, a magyar politika a mainstream sajtóval karöltve söpri szőnyeg alá. Mintha nem is lenne ilyen. Mintha a statisztikákból nem látszana napnál világosabban, mi a helyzet. Kár tagadni: a fonyi fatolvaj, az olaszliszkai…..
Coffins 2007.10.25 10:07:10
Bertold Brecht: ,,Ugyan kérem, mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest..."

A cigánybűnözést, illetve általában mindazt, ami közbiztonságot, közrendet sérti, viszonylag könnyű felszámolni. Elvileg határozott fellépéssel, és szigorú törvényekkel, valójában tehát kemény erőszakkal ezek a jelenségek megszüntethetőek. Minél közelebb áll egy állam a diktatúrához, tekintélyelvűséghez, konzervatívizmushoz, annál kevésbé fenyegetheti a közbiztonságot a cigány, vagy bármilyen színű bűnözés. Kínában, Szaud-Arábiábanh, a kádári vagy Horthy-Magyarországon ezért van, illetve volt elég nagy rend.
De persze kérdés, hogy a hétköznapi biztonság érdekében meddig vagyunk hajlandók elmenni a szabadságunk feladásában...
Mert az érem másik oldalán ott van a fehérgalléros bűnözés, a politikai, ügyvédi, hatalmi elit visszaélései. Ez sajnos éppen fordított viszonyban van ez imént leírtakkal. Minél nagyobb az állam túlhatalma, annál nagyobb eséllyel dézsmálhatja a közjavakat a politikai, gazdasági elit. És ugye ezek - a szó jogi értelmében - még csak nem is feltétlenül bűnözüők, hiszen a törvényeket is maguk hozzák, maguknak. Ha megkérdezed, törvényesen gazdagodtak-e meg, azt felelik: Mi az, hogy! Nagyon is! És sajnos igazuk van.
Elvileg persze elképzelhető egy olyan társadalom, amelyben itt is, ott is rend van, de ez ma Magyarországról nézvre ez meglehetősen utópisztikusnak tűnik.
w Két elmaradt premier 2007.10.18 09:30:00
Hollywood „liberális”, vagyis általában naiv zöldeskedésben és pacifizmusban kifejeződő pártállása nagyjából világhírű, ahogy az a szokásuk is, hogy időnként felújítanak,  újrarajzolnak klasszikus slágereket. Ezek tudatában hiányzik nekem fájdalmasan két…..
Coffins 2007.10.18 14:55:03
Őszinte részvétem Árpi!

Sajnálom, hogy elhagyott a múzsád. kár, hogy hetek óta ilyen bénákat írsz.
Ez az újraforgatás ötlet meglehetősen kisiskolás szintű. Nagyjából olyan Árpika és Jencike beszélgetnek:
- Ja és azt láttad, amikor...
- Aha, tök jó volt. Meg az is, amikor...
Ráadásul a Hair üzenete nem is az, hogy a háború rossz dolog - ezt ugye elég sokan elmondták már a világtörténelemben - hanem valami olyasmi, hogy a polgári társadalom rossz dolog. Azok a táncoló, hosszúhajú fiúk és lányok számomra meglehetősen nihilistának tűnnek. Amolyan igazi hetvenes évek-beli világtagadás ez. Ami már akkor sem volt jó semmire. Ki is fulladt hamar ez a mozgalom.
Az iszlámmal kapcsolatban sem egészen világos, hogy mit képviselsz. Nem olyan régen még azt írtad, le kell bombázni Iránt, nehogymá atomhatalom legyen. Most meg itt a misztikus, romantikus, szabadságharcos mohamedánokról fantáziáló éned. Amivel persze erkölcsileg könnyű azonosulni, de azért némi őszinte cinizmussal tegyük hozzá: mi, európaiak azért élhetünk úgy, ahogy élünk, mert jól kizsákmányoljuk a harmadik világ országait. Ez ellen persze ők néha lázadoznak, mi meg - igen, mi magyarok is - jól odaküldjük a hadseregeinket és akkurátusan lelövöldözzük őket.
Szóval lehet drukkolni az araboknak, és akkor logikus is tagadni a modern polgári társadalmat (meg amerika háborúit), csakhogy akkor le kell mondani elég sokmindenről.
Tegye föl a kezét, aki elmúlt harminc és tényleg szívesen élne egy kommunában!
Láttam egyszer egy dokumentumfilmet; az volna nyilván elegáns és korszerű, ha egyenesen idetenném YouTube-ról, de sajnos nem emlékszem a címére. Két idős világháborús veterán mesélt a normandiai partraszállásról. Az Omaha partszakaszon harcoltak, a D-nap legszörnyűbb…..
w A rend hangjai 2007.10.04 07:30:00
Szép és dicső dolog könyékig dugni a toalettkacsát a magyar pártpolitika undorító vasúti vécéjébe. Van is riadalom a perem alatt, vonaglanak az ocsmány bacilusok, lárvák, puhatestűek, gerinctelenek és sejtmag nélküliek. Milliónyi baktérium fog elpusztulni. De a megbánás…..
Coffins 2007.10.04 16:20:58
Van egy olyan dolog, hogy szervezeti kultúra. Minden szervezetnek, van efféle belső rendje, morális összefüggésrendszere, s ez megszabja, mit tehetnek, és mit nem tehetnek a szervezet tagjai. Ez még elnézhető, ez már felháborító. Aki ilyet tesz, az a mi kutyánk kölke, aki emilyet, az szégyent hoz a csapatra.
Na most, a baj az, hogy a magyar politikai elit, a minisztériumi, állami aparátus, az önkormányzati rendszer szervezeti kultúrájában a lopás, a korrupció magától értetődően elfogadott dolog. (Körülbelül olyan indokokkal, mint, amit TWA leír, hogy hát igen, de kell a kampánypénzre...Ami persze hazugság, önfelmentés, racionalizálás.)
Na most, a nagyobb baj az, hogy a magyar társadalom majd minden rétegében hasonló szervezeti kultúra érvényesül. A kórházban nem ciki hálapénzt elfogadni, az egyetemen nem gáz beprotezsálni a haverom fiát, a piacon természetes nem adni számlát, és így tovább.
Még nagyobb baj, az, hogy ennek a - sok kis aljasságot eltűrő - szervezeti kultúra-hálózatnak magunk és részesei vagyunk.
(,,Persze, persze, nem kell számla Kovács úr, hiszen úgy olcsóbb! Jaj, doktor úr, ugye kiemelt figyelmet kap a Jenci Bácsi! Béla, intézd már el nekem azt a kurva engedélyt, hát hiszen ott ülsz az önkormányzatban! Ne legyen már olyan szőrös szívű, biztos úr! Van magának is családja!")
Pedig, ha megpróbálsz fölvenni egy külső nézőpontot, mondjuk a Marsról csöppensz a magyar rögvalóságba, hát hányhatnékod támad ettől a gusztustalan csúszómászó-életmódtól.
Na de a legnagyobb baj nem is ez, hanem az, hogy a szervezeti kultúrát elképesztően nehéz megváltoztatni. Olyan nehéz, hogy szinte lehetetlen. (Ami persze belülről nézve megint csak érthető. A rendszer tagjai egyfajta munkahelyi juttatásként értékelik az előnyöket és ragaszkodnak hhozzájuk. Ha elvonod, majd jól sztrájkba lépnek, vagy elmennek máshova és a rendszer leáll, vagy legalábbis jelentősen csökken a hatékonysága, elveszíti ugyanis a szakembereinek jelentős részét.)
És mellesleg az is baj, hogy mindezt Fletó is tudja, és azt is tudja, hogy tisztasági csomagját ugyanúgy ledarálja majd a rendszer, mint mondjuk az üvegzseb-programot. Gumicsont..
w Zsákos bácsi 2007.07.11 04:30:00
Van még egy jubileumunk a hétre. Épp két hónapja ül előzetesben Tomcat. Autoriter nagypapáknak ebben nem tűnne fel semmi különös. Kereste a bajt, ugye. Pimaszkodott. Rossz volt, hát most megkapja a magáét. Jól kell viselkedni, kisfiam, és akkor majd nem visz el a zsákos bácsi.…..
w Nagy-Magyarország nem ország 2007.07.04 04:30:00
Ismerjük őket, találkozunk velük minden nap. Polgártársak, akik autójukon, szimatszatyrukon, ízeltlábú-dzsekijükön vagy péküzletükön térképet viselnek: az úgynevezett Nagy-Magyarország körvonalait. Az illetők nyilván ilyen alakú Magyarországot szeretnének a mostani helyett.…..
Coffins 2007.07.04 12:21:05
Daily Shark!

Te biztos a lenini elemzést tanultad az első világháborúról (persze én is): eszerint az ok a régi és új gyarmatosító imperialisták küzdelme lett volna. Tehát a gyarmatokkal nem rendelkező Monarchia megtámadta a gyarmattartó Szerbiát (?), aztán jól megbüntették érte.
Na, most a német történelemkönyvek a következőt írják a világháború okairól:
1. Francia revansvágy (ugye az 1871-es megalázó vereségért…)
2. A brit nagyhatalmi féltékenység (ugye a dinamikus német flottafejlesztésekkel kapcsolatban…)
3. végül a pánszláv agresszió (ugye az orosz érdekeknek megfelelően: kijárat a Földközi tengerre meg ilyenek…)
Eszerint az első világháború lényege tulajdonképpen ugyanaz volt, mint a mondjuk a legutóbbi öbölháborúé. Jöttek a nagyhatalmak, elvették, amit akartak, oszt, lehet sopánkodni. Ez még akkor is igaz, ha a háborút konkrétan a központi hatalmak kezdték. (Egyébként azért, mert a háború kirobbantásának idején úgy tűnt, hogy a megelőző hadműveletekkel csökkenteni tudják az antant rettenetes erőfölényét. Egyszerűen nem akarták megvárni, míg az oroszok, franciák, angolok, szerbek felkészülnek a háborúra és felvonulnak a határokon. Akkor ugyanis tényleg azt csinálnak a rövid csatározások után, amit akarnak. Így legalább volt sansz az elfogadható békére.) Nos, a németeknek jobban sikerült, a többieknek meg nem olyan jól. Hogy miért pont nekünk, magyaroknak sikerült a legrosszabbul, az más kérdés.