Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shesh Besh

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mamzel önjelölt sonkaszakértőként érdekes dologra lett figyelmes a Teletál pármai sonkás salátájával kapcsolatban: az étel még csak köszönőviszonyban sincs a nevében említett sonkával, sokkal szorosabb viszonyt ápol viszont valamilyen olcsóbb gépsonkával. Panaszát megírta a…..
Shesh Besh 2011.09.05 11:43:46
Védett név a prágai sonka, szóval pl. a görögdinnyével és társaival hasonlítgatni hülyeség.
A posztoló meg rendesen szétesett a végére, az elején még normálisnak indult, de 3-ból 3 levélbe utóiratot írni, és ennyire lenézni a másikat nem vall magas intelligenciára.

Akit érdekel a prágai sonka kicsit bővebben:
Pármai sonka és San Daniele

A kettő közül az Emilia-Romagnában készülő pármai a híresebb. Eredetvédett sonka, a minőségét, az állattartási és technológiai előírások betartását konzorcium ellenőrzi, az adja a kész és elfogadott sonkára a koronás pecsétet. A sertést a parmezánsajt gyártásánál keletkező tejsavón, takarmányárpán, kukoricán, gyümölcsön tartják, 160-180 kilósan vágják. Mint minden jó sonkánál, külön szakember végzi a sózást, legalább 6-12 hónapig szárítják a levegőn, néha tovább.
A San Daniele hasonlít a pármaira, szintén eredetvédett, de sokak szerint jobb. Egyébként drágább is. Az északkelet-olaszországi Friuli híres terméke. Ez is lágyan sózott (ahány kiló, annyi napig), sózás után a lemosott sonkákat egymásra rétegezve préselik, így további folyadékot veszít és elnyeri jellegzetes mandolinformáját. Három hónap elteltével sertészsír, rizsliszt, só és bors keverékével kenik be, hogy ne száradjon ki, de a hús közben csendesen érjen belül. Egyébként a pármaihoz hasonlóan nincs adott regionális sertésfajtához kötve, több fajtából készülhet. A sertésnek azonban meghatározott időtartamot ellenőrzött tartási körülmények között kell töltenie a régióban.

Klasszikusan a pármait és a San Danielét tálalják sárgadinnyével, friss fügével, vajas spárgával, tépdesik tésztaételekre, tekerik grissinire. Minden esetben fátyolvékonyra vágják, így érvényesül legjobban a hosszú munka eredménye: a sajátos lágy zamat.
Ha egy focicsapat szurkolótábora megindul, általában nem nagyon nézik, hogy járdán mennek-e, hisz ők a tömeg, abba meg úgyse hajt bele senki. R.P. dudálni merészelt, mert az úton keresztülhömpölygő drukkerhorda elállta az útját, cserébe kapott az autójára egy ökölcsapást.…..
Aki esetleg nem tudná, hogy emberi fogyasztásra nem vásárolunk kakaós tejbevonómasszából készült "csokifigurákat", az Bohusek élménybeszámolójából levonhatja ezt a következtetést. Persze, hogy olcsó, locsolóknak ideális: Ha Húsvét, akkor természetesen ehetetlen…..
Shesh Besh 2011.04.26 15:47:10
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

1. Nem kizárólag (elenyésző számban)
2. Van (nem szektának hívják)
3. Van (a 2. hely környékén keresd)
4. Ezt hol hallottad? ;)
Értem én, nehéz lehet a labdarúgást nem követő műsorvezetőnek, amikor valami spanyol focihírt kell kommentálnia, hiszen a Fókuszba csak akkor kerülnek be az ilyenek, ha kétfejű birkát fogad örökbe az egyik futballista, esetleg valami modellnőt dug halálra a Sóhajok hídján,…..
Shesh Besh 2011.04.22 13:29:05
@johevi:
Igen, de azért az nagyon csúnya volt, hogy a tavalyi Afrika kupa gólkirálya, Iker Casillas ilyen csúnyán fölé fejelte a hetest.
 Vannak szobái amelyek egész ízlésesen mutatnának egy régi kastélyban. Meg az is látszik rajta, hogy nem sajnálták bele a pénzt. A kapuja például - akár illik, akár nem - egy vagyont érhet. De akkor meg miért a telken spóroltak? Alapterület: 1230nm…..
Allez la France! Abidal rákos 2011.03.15 23:26:00
Az FC Barcelona kedd este kiadott sajtóközleménye szerint Eric Abidalnak, a klub és a francia válogatott balhátvédjének májában tumort találtak. A betegséget a klub orvosai diagnosztizálták. Az ex-lyoni játékos sürgős műtéti beavatkozáson fog átesni pénteken a katalán…..
Kérdésünkre a TV2 szóvivője nem erősítette meg a Blikk értesülését, miszerint az anyagi oka lenne annak, hogy ősszel megszűntek a BL-meccsekhez kapcsolódó stúdióbeszélgetések. Mint Koltay Tamás elmondta, koncepcióváltás miatt nem készítenek stúdióműsort. Ugyan Vincze…..
Viktor egy vélhetően igen régi, de érdekes jelenségre hívja fel a UPC "digitális" csomagjára előfizetők figyelmét. A tévébe ugyanis csak analóg jelet továbbít a set-top box alapértelmezett esetben. Ahhoz, hogy a lakáson belül is digitális legyen, a drágább HD-csomagot…..
Shesh Besh 2011.03.08 14:20:44
@SBSB: Igen, de a HD és az analóg között még ott van a "digitális" minőség (nem HD, de tényleg jobb minőség, mint az analóg), amit így nem kap meg. Ez a baja.
Megálltunk az ajtó előtt. Amikor bekapcsolták a stroboszkópokat, egy pillanatra megszédültem, és elképzeltem, hogy mi lenne, ha habzó szájjal, finom arcrángások közepette egyszerűen bezuhannék a 40 milliós játszma stúdiójába. De aztán inkább csak felsétáltunk a lépcsőn, a…..
A kiadmányozás dátuma és a határozat tényleges meghozatala dátuma körüli eltéréssel sok hivatal játszik. Ettől még nem lesz semmis a határozat.Tisztelt Zugügyvéd!Tavaly lakott területen belül *gyorshajtottam*. (Ha 2 km/h sebességgel lassabban megyek, a bírság összege 0 Ft.…..
Shesh Besh 2010.11.25 13:05:04
@KaPé:
Ott valóban arról van szó, de:
410/2007 Korm. rendelet 9.§ (4)
A Kkt. 21. § (4) bekezdésében meghatározott határidő jogvesztő. A határidő számítása során a bírság akkor tekinthető kiszabottnak, ha a határozatot az ügyfélnek a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény szerint kézbesítették.
Igazi kommunikációs fenomén Pajor-Gyulai László, a megújult Csányi-válogatott kommunikációs igazgatója. Ez a rokonszenves fickó a szurkolókat hibáztatta, amiért a rendezők sorozatos hibái miatt több ezren fél órával meccskezdés után jutottak be a stadionba. A nyegle és…..
Shesh Besh 2010.09.08 17:44:43
@s.o.v.i.e.t.:
Köszi a jellemrajzot magamról, de ki kell hogy ábrándítsalak, mellé. Stílszerűen: a stadionból is kirúgtad a labdát, annyira mellé.
A személyeskedésnek pedig semmi értelme, pláne tele előítéletekkel.

De ezt azért magyarázd már meg nekem, hogy ugyan miből gondolod: "te is épp úgy szarsz a magyar focira, mint mindenki. te a balhé és a gyűlölködés lehetősége miatt vagy klub drukker. nem a sportról szól és nem értékről. öncélú hőzöngés, semmittevés.."
Ezt mind a baráti(!) jobbcsapottból?
Olvasd már el még 1x amit írtam, és próbáld meg értelmezni is. Semmi bajom azzal, ha valakinek eltérő véleménye van. De ha megvernek egy szurkolót, utána azért már ne a szurkoló legyen a hibás, mert mi a fasznak ment ki! A magyar foci színvonalának ehhez semmi köze. Beszélni lehet róla, csak nincs értelme.
Shesh Besh 2010.09.08 17:50:42
@EMU:
Rendben, neked értékelhetetlen.
Nekem nem.
Úgysem tudjuk meggyőzni egymást (nem is akarjuk szerintem), téma lezárva részemről.
Shesh Besh 2010.09.09 09:08:07
@s.o.v.i.e.t.:
Ohhh, noooo! Semmiképp! ;)
Akkor tényleg ennyire félreérthető voltam?! Bocs...
1. Még véletlenül sem a lila, hanem a zöld táborban leszek.
2. Az ominózus baráti jobbcsapottal sem agresszió volt a célom, inkább arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy a szurkolóverés és a magyar foci színvonala közt nincs és nem is szabad keresni semmilyen összefüggést.
3. Nem vagyok se huligán, se híve a verekedésnek a meccsen. Tudom, vannak ilyenek. Sajnos pont miattuk más a megítélése a normális és túlnyomó többségben lévő szurkolóknak.

Szóval peace, és további szép napot.
Rovenna legfrisseb konfliktusán keresztül szeretné bemutatni az általa smasszer-típusúnak nevezett pénztárosokat, akikkel szerinte nagyrészt tele vannak a boltok. Most a C&A-ban gyűlt meg a baja az öntudatos eladóval, aki nem szeretett volna a gyerek után pakolni, miután az…..
Károlyt csak az állapotos neje tudta visszafogni attól, hogy nekiessen az idióta kamionsofőrnek és az OBI biztonsági őreinek, akik miatt fél órát kellett várnia, mivel a rakodás miatt csak úgy simán lezártak egy utat. A rendőrséget is hiába hívta ki, úgyhogy úgy érzi, egyetlen…..
Olvasók tucatjai kérték (mit kérték: követelték!), hogy a konteóblog biztosítson soronkívüliséget és számoljon be a szűk két hónappal ezelőtt Szmolenszknél bekövetkezett légikatasztrófáról, amelyben életét vesztette a lengyel államigazgatás csúcsvezetőinek jelentős…..
Hatalmas felhajtás előzi meg a Lost hatodik, záróévadának utolsó epizódjait: a két és félórásra kibővített finálét az ABC magyar idő szerint hétfő hajnali háromtól (helyi idő szerint vasárnap este 9) vetíti a keleti parton. A hagyományoknak megfelelően a három órával…..