Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemte

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Szerkesztő Úr! Vajon miért engedik, hogy ilyen címek jelenjenek meg lapjukban: „Túlmelegszik az iPad, perelnek a júzerek?” Milyen nyelvből való az a szó, hogy júzer? Az amerikai eredetit ismerem, persze. Miért nem azt írják helyette, hogy használók? Nem vagyok…..
Proszektúra Nincs elég kordon 2010.07.09 14:28:00
Az index Népszabadságra hívatkozó tájékoztatása szerint az idei melegfelvonulás a rendőrség kérésére jóval rövidebb útvonalon halad majd az Andrássy úton. A Budapest Pride résztvevői csak a Hősök terétől az Oktogonig vonulnak, onnan pedig visszafordulnak. Mert nincs elég…..
Magyarország nem attól lesz szar hely, hogy a Fidesz kétharmados többséget szerez az új parlamentben, hanem attól, amitől eddig is az volt, az elmúlt húsz évben, és előtte is. Ez pedig az állami felelősségvállalás és gondoskodás igénye és preferenciája az egyéni…..
w Virágozzék száz virág 2010.04.14 07:00:00
Leonardo da Vinci egyszer kiszámolta, hogy hegy méretű kutya nem létezhet, mert a kutya vázszerkezete egy kritikus tömeg felett nem bírná el a testet, ha viszont azt is átszerkesztjük, akkor az már nem kutya. Végignézek ezen a győztes párton, és azt érzem, amit gigantikus…..
Két meztelen csiga krimit néz a tévében. Fegyveres rablótámadás van éppen, könyörtelenül néznek.- Ez megvan?-Kik néznek könyörtelenül?- Szóval, ez nincs meg neked!- Ennyiből nem tudom még, folytasd!- Könyörtelenül néznek a rablótámadók, vagy a meztelen csigák a tévé…..
nemte 2009.12.05 10:17:46
Kedves Pályázóink és Olvasóink! November 20-án lezárult a Nemzeti Állatkert című tehetségkutató pályázat. Összesen 208 pályamű érkezett be felhívásunkra. Szakmai zsűrizés A pályázatokat szakmai zsűri értékeli. A Litera szerkesztősége mint előzsűri kiválasztja azt a…..
Felülről látjuk a Kárpát-medencét egy műholdas képen. Előbb lassan, majd egyre gyorsabban közelítünk a földhöz, mintha zuhannánk. Erdő, be a lombok közé. Békés erdei táj, csend, harmónia. Odébb suhan a kép. Egy fa tövében róka marcangol hangos csámcsogással és…..
Shakespeare: Othello (r. Eszenyi Enikő) Bár a Vígszínházba általában ökrös szekérrel sem lehet bevontatni, mivel nem csak az ottani felhozatal nem az én világom, de általában feszélyez az az (általam nyilván képzelt) társadalmi elvárás is, hogy full öltönyben feszengjek végig egy darabot, mert…..
Szeptember közepén megnyílt a Nemzeti Állatkert. A Literán kortárs írók tollából fabulasorozatot indítottunk. A Litera ezennel meghirdeti tehetségkutató pályázatát is. Pályázóinknak Heltai Gáspár reformáció korabeli, jól ismert Száz fabulájának nyomán kell kortárs…..
Két flekket kérek, mondta hetykén a Főemlős, és eközben lekicsinylően nézett egy alemlősre, mert nincs mindenkinek akkora tehetsége, hogy kettő flekket is igényelhessen egyszerre. De a flekkenárus káromkodott egyet a nagyképű lekicsinylésre, ugyanis az ő unokahúga volt az illető…..
nemte 2009.11.09 08:07:37
w Mea culpa 2009.11.06 17:12:00
Éppen három éve indult ez a blog, eddig körülbelül kétszázötvenezer komment született, ezek kábé kétharmada az előzetes moderálás bevezetése (2008 augusztus), avagy a rendkívüli állapot előtt. Máshol ennél sokkal több közvélemény gyűlt össze, ez a negyedmillió…..
nemte 2009.11.07 05:55:36
@Trompf: Kedves W!
Értem az íráskényszert, de inkább naplót írjál, és tedd el a családod jövőbeni leszármazottainak szórakoztatására.

Azzal a mentalitással, ami neked a napi üzemanyag, szóval érted! Képes vagy te arra, hogy a saját pszichológusod legyél! Nem kell a másokéval törődnöd!
Legyél hasznos! Építsd fel önmagad, tudod, belülről! És akkor örülni fog neked a szűkebb környezeted, az a legnagyobb dolog! Hagyd a népet! Mindenki jobban jár!
Megtetszett a TV2-nek az RTL Klub celebgyalázós bakija. Kovács Áron, az Áll az alku műsorvezetője azonban a nézőket és a versenyzőket osztotta a hétfő reggeli Mokkában. Az örök második csatorna kreatívjainak nincs egy eredeti ötlete sem, ami pedig mégis az eszükbe jut, arról…..
nemte 2009.10.28 06:28:46
@Blackrock: Nem is annyira Áron (vagy ki?) néz hülyének mindenkit, mint inkább azok, akik ezt a fajta tévézést "feltalálták" és működtetik, az egész világon! Ebben Áronka csak egy gyalog a sakktáblán. De aki tévét néz, az meg is érdemli!!!
w Aki nem lép egyszerre 2009.09.17 05:00:00
Ez terjengős lesz. Print változat itt. Sötétség újra. De én már tudom, hogy húsz évszázad érzéketlen álma szörnyet fogan s az bölcsőt követel. Hát nem dúvad, ki időt szimatolva születni cammog Betlehem felé? Yeats: A Második Eljövetel  Miért nem vagyok jobboldali?…..
  Jelentkezz Evocátornak!   Részletek a jobb oldali linkeknél:  Ezmiez?, stb.   A regisztrációhoz email-cím szükséges: írj levelet a nevünkre kattintva, vagy kommentelj ide valamit.       Mindenkinek örülnénk! Köszönjük!..
nemte 2009.07.22 09:20:45
@sophie.:

És az online naplóregény megoldásához mit szóltok?
Mert van ám ilyen is!


„csak egymás fényében látszunk”
sapereaude.blogol.hu/
Mi sem mutatja jobban a szocialisták választási esélyeit, mint hogy 2009 nyarán ötletünk nincs, hogy ki lehetne a párt miniszterelnök-jelöltje jövő tavasszal, vagy akár már idén ősszel. Pedig a szocialista Miniszterelnök kerestetik! című szórakoztató műsor a magyar politika…..
w No pasaran 2009.06.09 17:50:00
EP-választás, III. rész - MSZP Tavaly nyáron az utolsó nyolc évben először a 100 emberből a Szonda szerint csak 18 mondta, hogy ránk fog szavazni. Tavaly nyáron, gyerekek! Egy évvel később nyertünk. Gyurcsány Ferenc, Ősz 27,1 Ez eddig reménytelien hangzik, a 18 százaléka majdnem…..
Mindig is szívesen töltögettem ki a politikai preferenciákat felrajzoló elemzéseket. Ezekben az a nagy veszély, hogy ha valamelyik jól és összeszedetten néz ki, olyan oldalnak, amival tényleg foglalkoztak, az ember könnyen elhiszi, hogy a tartalmi része is ugyanolyan korrekt, mint a…..
nemte 2009.05.04 09:42:40
@idosb:
A nemzeti "retorika" mitől lenne jobbos?
Akkor a legtöbb országban kizárólag jobbos pártok lennének, te!
Ismeritek egy kicsit a retorikai világtérképet?
Az év messze legjobb gyerek- és felnőttprogramja volt kimenni a Galoppra megnézni Túladagolást, a magyar csodalovat. A metróból a Pillangó utcánál kiszállva megcsapott a régi, Népstadionbeli kettős rangadók összetéveszthetetlen hangulata, megfejelve azzal a fájdalommal, hogy…..
nemte 2009.04.20 07:37:49
@OkoskaTo:rp: Ha nem lennének ilyen vicces újságírók, máris jobb lenne a helyzet. Ha a lótenyésztésről se tudnak sokat, attól még elmehetnének horgászni, de sajnos írnak, és van is cinkos, aki közli. Ilyen a sorsunk.
Konzervatórium Nincs - értelme 2009.04.13 07:05:00
Nincs. Ezzel a címmel írt Ónody-Molnár Dóra publicisztikát a szombati Népszabadságba. És tesz benne érdekes állításokat: A közhiedelemmel ellentétben a gyes összege és időtartama, illetve a szülési kedv között nincs szoros összefüggés. Minek nézi a nőket az, aki szerint…..
nemte 2009.04.13 14:14:51
@-d(-_-)b-:
ravasz és elvetemült, rosszhiszemű és
bizalmatlan, kételkedő, és tele van hátsó gondolattal, mondd, milyen az
ilyen embernek a világ? Egy sereg pimasz és nyegle gazfickó marakodása
a hatalomért, a vagyonért és az élvezetekért. Ez az az ember, akinek
nincsenek illúziói, s amikor valaki azt mondja: nemes, hunyorgatva
válaszol: én tudom. Ő az, akit az élet megtanított. Ő az, aki az
iskolát kijárta. Megtanulta azt, ami közönséges és aljas és alattomos.
Fontos, hogy túltegyen a csalókon és a sikkasztókon és a hazugokon és
az útonállókon és a terroristákon. S amikor az első nemzedéken túltett,
olyan gyermeket nevelt, aki rajta is túl tett. A következő nemzedék
ezen is túltett, és az erre következő még ezen is. Végül a
gazdagságban, piszokban, rondaságban és erőszakban mindenki olyan
tapasztalt lett, hogy egymás eszén már nem tudtak túljárni, egymást nem
tudták becsapni, és nem tudták egymást hátulról leszúrni. Most már
egymásnak egyetlen szavát sem hitték el, egymásról csak ordenáré
erőszakot feltételeztek, semmi mást. Az győz, hitték, aki nagyobb
gazfickó, és elkövetkezett az idő, amikor mindenki egyforma gazfickó
lett. (Hamvas Béla)
Egyesek szerint a hit Isten ajándéka. Mások szerint a hit téveszme, illúzió, minél hamarább kivetkezünk belőle, annál jobb. Ismét mások szerint a hit egy velünk született képesség, amely nélkül élni természetellenes. Gondolom, ismerős a mondás, "Zuhanó repülőn nincs…..
nemte 2009.02.19 18:36:54
@jan: Én lassan befejezek egy 500 oldalas regényt, ami épp ezekről szól, és olyan megvilágításban, amitől néhányan meg fognak lepődni.
Hol lehet olyan emberekkel összejönni, akiket mélyen érdekel a kilétük?
nemte 2009.02.20 07:39:13
@bonne: A regény ideiglenes címe a „Határtalan Ember”. Még nincs készen, talán májusra sikerülhet.
Ez egy Ember naplójának álcázott regény, akit skizofréniával kezelnek. Olyan tünetei vannak, hogy nem tudnak rajta eligazodni. Úgy képzeli, hogy ő az Ember, ami egyrészt nem azonos a főemlőssel, másrészt az összes főemlősben ott van az Ember is. Csak nem szóltak neki…
Legutóbb azt mondta egy kritikusom, hogy itt van egy vadonatúj vallásfilozófia, ami nem is érinti direktben a vallások közül egyiket se. Ez a regény az Emberről szól, aki a naplója oldalain fölismeri önmagát. És irtózatosan egyedül van.
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
Rövid leszek: nagyon nem működött számomra ez a darab. Persze a sztorihoz hozzátartozik, hogy karácsony után 2 nappal abszolút nem voltam ráhangolódva, és hiába támasztotta Fenyő Iván lazán a büfé pultját a nézők között, ez nem változott a helyszínen sem. Mindenesetre próbáltam nyitott lenni, de az…..
nemte 2009.01.03 07:27:37
Jean- Baptiste Poquelin, Moliére: A mizantróp (r. Gothár Péter)Hétfőn adtam még egy esélyt az Örkénynek, hátha be tudja bizonyítani, hogy van élvezhető út a mainstream és az alternatív között, és végre valami ötletes Mizantróp-feldolgozással lep meg. Gusztus dolga ugyan, de az utóbbi időben nekem…..