Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kóc Rozál

1 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Teljesen átlagos anyuka pötyörög itt, kérem, a billentyűzeten. A nevezett billentyűzet felé általában határtalan birtoklási vággyal forduló (és az egeret nyálával egyenletesen hidratáló) egyén épp alszik a kiságyban, és egyórás szabimat egészséges testmozgás meg jóga meg…..
  Cigányság. Ez a szó azonnali negatív reakciókat vált ki. Hogyan jutottunk odáig, hogy emberek százezrei élnek teljes esélytelenségben? Hogy bizonyos környékekre sötétedés után még a mentő sem szívesen megy? És legfőképp: mi a megoldás? Színvak esélyteremtő…..
Kóc Rozál 2010.04.12 12:03:58
@Conrad: Szeretem az LMP-t, de ezzel a hozzászólással egyetértek.
Én azt tartom jó ötletnek, amivel nekem is volt dolgom anno középsuliban. Adott egy teljesen vegyes osztály, amelynek tagjai bizonyos órákon együtt tanulnak (pl. magyar, ének, rajz...), tehát társadalmi tapasztalat adott. Más órákon azonban elválnak egymástól (adottság szerint).
Bármennyire is divat mostanában arról beszélni, hogy egy tanár az óra alatt képes hétrét szakadni, és megfelelő feladatokkal ellátni mind a tehetséges, mind a nehézségekkel küzdő gyerekeket, én ebben nem igazán hiszek. Bizonyos mértékig elképzelhetőnek tartom, de nehéz megoldani.
Ha vki nem tehetséges teszem azt matekból, neki se jó, ha a zsenikkel együtt tanul, mert még hülyébbnek érzi magát. Ha viszont más órán többletinformációra vágyik, mert jó benne és érdekli, miért kell ezekről lemondania olyanok miatt, akik meg sem próbálnak figyelni?