Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emigrans proli

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lendvai Ildikó már tegnap megadta az alaphangot a 28.972-ik demokráciaféltő sajtótájékoztatóján a legnonszenszebb magyar választással kapcsolatban, mikor emberek még éjjel is sorban álltak, hogy szavazhassanak. "A pártelnök hozzátette: annak megvizsgálását…..
emigrans proli 2010.04.12 12:08:44
Megalakulása óta figyelemmel kísérem a Vastagbőrt, egy igazi gyöngyszemnek tartom a hazai palettán; elöljáróban hadd köszönjem meg nektek, zero és laspalmas, hogy a mindennapi rettegést biztosítjátok számomra. Olyan ez már, mint egy falat kenyér.

Ambivalens érzéseim voltak a választásokkal kapcsolatban, mert úgy éreztem, akármi is lesz, az semmiképpen sem lehet jó az országnak. Győzött a sok rossz közül az egyik, minden megy tovább a megszokott módon. Megfelelő Ember és Megfelelő Politikus társai kaptak négy évet arra, hogy felmutassanak valami olyat, amit az elmúlt 12 évben nem sikerült nekik (az ország szétrablásán kívül, persze); fantasztikus lehetőség ez a Fidesznek, hogy bebetonozza magát a hatalomba még egy jó pár ciklusra. Természetesen mivel a Fideszről beszélünk, ez egy nevetséges elképzelés és biztos vagyok benne, hogy az égvilágon semmi nem fog változni. Az elmúlt évek hihetetlen korrupciós ügyei megmutatták, hogy ebben az országban mindent meg lehet tenni, és 'hiteles' politikusaink meg is ragadnak minden lehetőséget ennek bebizonyítására.

Öröm számomra a Jobbik jó, de nem túl jó szereplése. Túl gyorsan jutottak volna túl magasra, remek lehetőség lesz számukra a következő négy év arra, hogy bizonyítsanak. És remek lehetőség lesz nekünk is arra, hogy nyomon követhessük a jellemfejlődésüket (vagy éppen az 'átlagos magyar politikus'-sá való átváltozásukat. Átlagos magyar politikus = korrupt, tolvaj, hazug, stb.).

Az MSZP 20 százaléka sokkoló, azt hiszem ehhez nehéz bármit is hozzáfűzni. Az egyetlen öröm az ürömben, hogy a képviselőik fele elveszíti a mentelmi jogát és vidáman integethetünk majd nekik a rácson keresztül vagy sörrel a kézben nézhetjük őket a TV-ben, ahogy kitakart fejjel, rabláncon viszik őket a börtönbe. Sajnos biztos vagyok benne, hogy az igazi nagyágyúk jó listás helyen vannak, na de ami késik, nem múlik...

Bízom benne, hogy egyszer, valamikor Magyarországon lesz egy olyan párt, akinek tiszta szívvel oda tudom adni a szavazatomat. Akik semmi mást nem tartanak szem előtt, mint az ország felvirágoztatását, és ezért hajlandóak radikális lépéseket is megtenni. Akik szakembereket ültetnek a megfelelő helyekre a haverok/bajtársak/elvtársak helyett. Akik kivetik maguk közül azt, akire akár a gyanú árnyéka is vetül, és kíméletlenül szétcsapnak a bűnözők között. Akik minden ideológiai háttér nélkül, pusztán a magyar fellendülésbe vetett bizodalmukkal is képesek feltüzelni az embereket és újra hitet adni nekik.

Mivel szánalmas idealista vagyok, ezért én még hiszek ebben :) Addig is viszont tudom, hogy meglesz a napi adrenalin-betevőm, mert itt vagytok ti és futószalagon szállítjátok a jobbnál jobb történeteket. Csak azért nem kívánok hosszú életet a blogotoknak, mert az senkinek sem jó.