Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mészöly Imre

50 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vonalkód Blog Progresszív reggeli 2012.01.09 10:29:00
Novemberben részt vettem egy csomagolás- és jelöléstechnika témájú kerekasztal-beszélgetésen a Progresszív Magazin STR oldalak szervezésében. A szakmai fórumon olyan kérdéseket jártunk körül az ágazat képviselőivel, hogy például milyen a szektor helyzete, mik az újdonságok…..
Már számtalanszor írtam ezen a blogon a QR-kódok térhódításáról, s az sem véletlen, hogy az utóbbi időben a bejegyzéseim zömében valahogyan megjelent ez a kétdimenziós szimbólum. Íme egy érdekes infografika, mely - USA-ra vonatkozó - adatokkal is alátámasztja ezt a…..
Vonalkód Blog Kódolt gyógyír 2011.10.27 10:05:00
Lassan vége az októbernek, és sajnos nem csak a hideg őszi idő köszöntött be tartósan, de az influenzaszezon is újra itt kopogtat. Így - akármennyire is nem szeretem - lassan újra közelebbi kapcsolatba kerülök majd egy injekciós tűvel az oltás során. Már ezen a blogon is írtam…..
Vonalkód Blog A halál szele 2011.09.30 10:58:00
A munkám kapcsán sokat utazok, s egyik gyakori célpontom az orosz főváros, ahol tapasztalataim szerint meglehetősen hektikus az autós forgalom. Erre a problémára, pontosabban Moszkva és a legnagyobb orosz városok közúti közlekedési veszélyeire hívja fel a figyelmet a The Village…..
Itt a szeptember, reggelente az utcák újra megtelnek iskolába igyekvő gyerekekkel. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy még néhány év, és az én lányaim is diákok lesznek, s megismerkednek majd mindenféle tudománnyal és művészettel. Tudjuk, hogy ezek egy része nem igazán köti le a…..
Vonalkód Blog Üzenet a palackon 2011.08.31 12:31:00
Érdekes, és egyben testhez álló ajándékot kaptam a minap egy kedves ismerősömtől. Egy bort, ami már önmagában is kiváló meglepetés lenne, hiszen egy villányi Portugieserről van szó - de ez az üveg különlegesebb, mint a többi, ugyanis felfedeztem a hátcímkéjén egy QR-kódot,…..
Vonalkód Blog Kártyatrükk 2011.08.29 16:08:00
Ugyan még javában tombol a hőség, már túl vagyunk a legnagyobb nyári könnyűzenei rendezvényeken, amelyeken az innovációra nyitott fiatalok körében tesztelték új termékeiket és szolgáltatásaikat a cégek. A fesztiválok azonban nem csak az újdonságoknak, hanem sajnos az…..
…Ez nem egy új sci-fi címe, hanem bizony maga a valóság: a Tesco (ottani nevén Home plus) Dél-Koreában virtuális üzleteket alakított ki, ”amelyekben” az elfoglalt emberek elintézhetik a napi vagy heti bevásárlásaikat metróra várakozás közben. Ahogy az itt…..
Napról napra megbizonyosodok arról, hogy a korábbi posztjaimban szereplő „támad a QR-kód” kifejezés korántsem túlzás, ugyanis egyre több helyen, egyre változatosabb felületeken bukkan fel ez a két dimenziós vonalkód – legutóbb például már egy holland euro…..
Vonalkód Blog Money, money, money 2011.07.11 13:11:00
Mindig is nagy rajongással tekintettem az euro érmékre a tagországonként különböző fejoldal miatt, amikor üzleti úton vagy privát nyaralások során a kezembe került egy-egy belőlük - ilyenkor ugyanis óhatatlanul elgondolkozok azon, hogy hogyan vándorolhatott az adott fizetőeszköz…..
Vonalkód Blog Amit megeszel… 2011.06.30 13:58:00
Egy júniusi hír arról számolt be, hogy - a kormányok és az Európai Parlament által történő elfogadást követően - várhatóan változni fog az élelmiszercímkézés gyakorlata az Európai Unióban. Az új szabályok szerint valamennyi élelmiszer csomagolásán fel kell tüntetni az…..
Amikor elindítottam a blogom, sokféle téma járt a fejemben, hiszen a vonalkódok és az azonosítási technológiák alkalmazási köre igen széles, és egyre színesebb. De arra, hogy művészeti tárgyú posztot is fogok írni, bevallom, nem gondoltam. Scott Blake művészete mellett azonban…..
A május elején megrendezett IV. Budapesti Pálinkafesztivál újra ráirányította a figyelmet az új típusú készpénz nélküli fizetési módokra, nem is beszélve az előttünk álló nyári fesztiválszezon kapcsán megjelent híradásokról. Sőt, van aki egyenesen „az érintés…..
Biztosan mindenki próbálta már elmagyarázni szeretteinek, hogy mivel is foglalkozik a munkája során - egy-egy különleges szakma esetén ez néha még akkor sem egyszerű, ha felnőttekből áll a célközönség, nem is beszélve arról, ha gyerekekről van szó. Ezzel akkor szembesültem,…..
Előző bejegyzésem folytatásaként most nézzük meg egy kicsit közelebbről a fiskális rendszerek 3. típusát, a Magyarországon is alkalmazott ún. fekete kártyás, vagy más néven memóriakártyás rendszert! Ennél a típusnál a nyomtatási adatok nem papíron, hanem memóriában…..
Korábbi POS témájú bejegyzésemben már érintettem a nyomtatók, pontosabban a nyomtatórendszerek fiskalizálását, amely gyakorlatilag az adóhivatal által történő engedélyezést jelenti. A POS-nyomtatók forgalmának kb. 90%-át teszik ki a fiskalizált berendezések, érdemes…..
A BeeTagg kapcsán említés szintjén már írtam a Microsoft Tag-ről - most nézzük meg egy kicsit közelebbről ezt a vonalkódtípust! A Microsoft Tag egy kétdimenziós mobil vonalkód, melyet arra terveztek, hogy kódolt információt közvetítsen egy szerverről a leolvasó személy…..
Nemrég üzleti úton jártam az Egyesült Királyságban, s ott találkoztam a Tesco új ingyenes iPhone alkalmazásával, amely megkönnyíti a napi bevásárlást. A Tesco a már meglévő, Grocery iPhone alkalmazását egészítette ki egy vonalkód-leolvasóval, így még egyszerűbbé,…..
Korábban már írtam arról, hogy új trendként a vonalkódos reklámok elterjedésével számolhatunk - ekkor azonban a TV-ben történő alkalmazásról esett szó, s nemzetközi példákat hoztam a bemutatásra. Egyre több helyen találkozhatunk azonban már itthon is a vonalkódok, köztük…..
 Nemrégiben megnyílt a dunakeszi-fóti Tesco, amiben az extra dolog, hogy négy önkiszolgáló kasszánál is a vásárlók maguk intézhetik a fizetést. Az áruház első tapasztalatai szerint nagyon népszerűek ezek a kasszák, de mi hívta életre a technológia szükségességét,…..
Érdekes cikket olvastam nem régiben az egyik vonalkódokkal foglalkozó oldalon. A cikk először is egy felmérést ismertet a mobilkód iparág egyik elismert szereplőtől, a Scanbuy-tól. Az amerikai tanulmány a mobilkód olvasási szokásokat vizsgálta kereskedelmi környezetben,…..
Gondolkoztál már azon, hogy milyen feltételeknek kell eleget tenned, ha a termékedet piaci értékesítésre szánod?  A képlet egyszerű:Vásárolj vonalkódot, vagy esetleg hozd létre őket,válaszd meg a helyet, ahova helyezed a kódokat a termékeden,válassz metódust…..
Az előző bejegyzésem folytatásaként ebben a posztban a szabványügyekért felelős szervezetek vannak soron (ami természetesen elsősorban a vonalkódot érintő szervezeteket takarja). Első számú kérdés, ami bármilyen dolog szabványosítására érvényes: ki a felelős azok…..
Érdekes dolog belegondolni abba, hogy tulajdonképpen minden tárgy, amihez hozzáérünk a világban valamilyen módon szabványosított. Vagy konkrét előírásnak felelnek meg, vagy közmegegyezés alapon egységesek. Persze akad kivétel is, itt van például a papír esete, ami az USA-ban…..
Legutóbbi utam igazolta: újból folytatódik a Stickybits őrület, ami ismét azt bizonyítja, hogy a lassan már nem újdonság számba illő technológia valóban piaci potenciált nyert nem egészen fél év alatt. Hiszen tavaly májusban írtam először az új alkalmazásról, amelyről…..