Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kétharmad

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Önbevallású liberálisként mindig is komoly identitás-zavarban szenvedtem: egyrészt tinédzser korom közepén történő politikai ébredésem óta egyértelmű volt számomra, hogy a politikában és a gazdaságban a (konzervatív-)liberális értékek állnak hozzám legközelebb.…..
kétharmad 2014.04.11 11:20:25
Sosem ballibeztem. Azt gondoltam, ez a szitokszóvá vált kifejezés az „érvelés” legalja, és csak a baloldaliak és liberálisok összemosására és az ellenük való indulatok szítására jó.  Tegnapig.    Tegnap este Kálmán Olga meggyőzött, hogy mégiscsak jelent valamit, és…..
kétharmad 2014.04.10 10:05:32
Egészen különös ez az írás. Kezdi azzal, hogy soha nem ballibezett, mert az az érvelés legalja, mert csak megosztja ezzel az országot, meg ez az érvelés legalja. Aztán következett az "Összeomlás nyuggerkommandója" (nyilván, mint az érvelés színvonalas része), egy sor szomorkodás a párbeszéd hiányáról, napi gumicsontokról meg valódi súlyos problémákról és távlati célokról. Megállapítja, hogy azért tart ott a baloldal, ahol. Legvégül ballibezik egyet, mert ezek után ez már nem az érvelés legalja. Lássuk csak, miről is beszélünk: párbeszédet hiányolunk egy olyan szobor kapcsán, amit valakik eldöntöttek, hogy állni fog, írattak hozzá jóváhagyó jelentéseket, amiket aztán saját maguk átírtak, mert nem voltak elég támogató hangneműek. Utána azt mondták a szobor témájában érintett és határozottan tiltakozó félnek, hogy megállnak és majd húsvét után leülnek tárgyalni, de ennek ellenére folytatták. Párbeszéd... Azután napi gumicsonttá minősítjük a szobrot (akárcsak az interjúalany), mert így nem kell róla párbeszédet folytatnia annak, aki ezt kitalálta és meg akarja valósítani a nyilvánvaló tiltakozások ellenére. Ez a közélet nem tiszta, állítja az interjúalany, de a szobor nem tartozik ebbe a témába, az egy gumicsont. Nem a rendszer működésének és ideológiájának tiszta lenyomata, csak egy gumicsont. Amiben szerintem Schiffer téved, az a közélet tisztaságának kétségbevonása és az az állítás, hogy vannak még súlyos problémák. Mert ha ilyet állít, azzal a bukott baloldal, a ballibsik, a libsik, az "ezért tart a baloldal ahol", a komcsik, a nyuggerkomcsik álláspontját képviselné. Még szerencse, hogy a szobrot csak napi gumicsontnak látja. Van még remény...
És akkor a második napon megkezdődött a KONSZOLIDÁCIÓ! Így, csupa nagybetűvel!Az árkokat a választók betemették, a szeretet és az összefogás békemenete célba ért, most aztán megmutatják, hogy milyen a békés, egymást meghallgató, kompromisszumkész és a kompromisszumot…..
kétharmad 2014.04.09 12:43:21
Papírforma-interjúnak indult, durva újságírói felsülés, politikusi megdicsőülés lett belőle: sose gondoltuk volna, hogy Kálmán Olga egyszer majd Schiffer András bokáját nyaldossa. Pedig a zöld csávó csak korrekten elmondta, milyen kérdéseket tart fontosnak, amikor pedig a mást…..
kétharmad 2014.04.09 12:11:05
@MSZP Afrika Korps: Ezért szavaztál a Fideszre: a zsidók hazudnak, Orbán soha nem hazudik.
kétharmad 2014.04.09 12:14:16
Nem pacsizott össze Gyurcsány az MSZP-vel, a DK önállóan indul a választáson. A szocik érdekes helyzetbe sodorták ezzel Gyurcsányt, és választásra kényszerítik majd a DK egyébként Fletó iránt elkötelezett híveit is.  Csuda egy választás lesz ez a 2014-es. Az…..
kétharmad 2013.09.11 13:07:54
@Evezős: Tegnap óta nekem is ez a meggyőződésem... A politikai kinevezetteknek van még 4-5 évük (emlékszünk, 9 évre lettek kinevezve), tehát a következő ciklusban pozíciókban maradnak. Amennyiben nyerne most a demokratikus ellenzék (amire valljuk meg, matematikailag a mai állapotok szerint nincs sok esély, 200 képviselői hely, fidesz, jobbik, lmp egyik oldalon, mszp, együtt és dk a másik oldalon vadássza a szavazatokat), úgy ezekkel a politikai komisszárokkal és a fidesz teljes politikai és gazdasági ellenállásával kell megküzdeni úgy, hogy a leendő koalíció sem ideológiailag, sem szándékaiban nem lesz egy kicsit sem egységes (és akkor ne beszéljünk a "ki a nagyobb főnök" őket kínzó kérdéséről). Most csak az fog eldőlni, hogy kinek hány szavazata van, kikkel nem kell tovább számolni, mert eltűnnek a politikai palettáról (ha nem más, a megmutatkozás lehetőségének elvesztése miatt), és 2018-ra ki lesz a leváltó elit fő ereje. A 2/3 már nem lesz meg, emiatt a fidesz sem tehet már meg akármit (tudom, tudom: akármit nem, csak majdnem...) Természetesen közben bíznak és remélnek, hogy a fidesz tovább erodálódik és a közhangulat romlik annyit, hogy ha nem is rájuk szavaznak többen, de legalább a fidesz ellen. Ezzel természetesen nem lehet nyíltan kampányolni, hát marad a "vetítés". Abban viszont teljes mértékben egyetértek, hogy (fentiek miatt is) most mindenki arra kell adja a voksát, akit a parlamentben benn szeretne látni igazából: az mszp-és az övére, a dk-s pedig csakis a dk-ra !!! Az ország iránt nem csak a politikusoknak van felelősségük, hanem (igaz csak 4 évente, de akkor mindent felülírva) a választópolgárnak is. Illetve akkor csak neki !!! Mindenki elmond addigra mindent, a választó pedig dönt: nem csak választ, hanem dönt is !!! Utána meg a levét issza...
kétharmad 2013.09.11 13:18:04
@E.Csaba: Same here. Az előző választáson, ahogy írtad, orrot befogva tudtam választani. Most már nagyot tisztult a kép, egyértelmű a választásom is.
Kommentelőink is aggódtak amiatt, hogy mi lesz a "humor nagyágyúival" azután, hogy a Fidesz közvetve betette a lábát az RTL Klubba, de nyugi a Heti hetes megmarad, bár nemsokára nyári szabadságra mennek. Kolosi Péter, a csatorna programigazgatója szerint felesleges az…..
kétharmad 2010.04.29 09:17:22
@fvipera: "Ciprus egyébként nem offshore paradicsom, szijjártó megkérdezhette volna simicskát, csányit, demjánt, nyergest, hernádit, fellegit hogy milyen is az, mielőtt beszél".

Zseniális, csak egyetérteni tudok !!!! Peti, itt az idő !!!
kétharmad 2010.04.29 09:40:20
@egerészölyv: én értem a hasonlatot, és egyet is értek vele. Az észrevételem nem arra vonatkozott, hogy akiről kiderül, hogy "foltos", az ne menjen. Ugyanis ez nem csak, sőt nem is igazán azért fontos, hogy valamilyen erkölcsi, vagy jogi vagy valamilyen elvárásnak eleget tegyen. Nem. Ez azért fontos, hogy a köztársaság állampolgárai higyjenek abban, hogy a rossz kiderül és elnyeri büntetését, és a politika és mindenki más ismeri az erkölcsi normákat, a tisztességet és ahhoz tartja magát. Akkor is, amikor a másik kutya kölyke és akkor is, amikor a mi kutyánk kölyke "foltos".
Jó reggelt kívánok! Most, hogy túl vagyunk a kampányon és a választásokon, engedjék meg, hogy bejelentsem az ideiglenes-szakértő-válságkezelő-sápoló-sarcoló kormány újabb ötletét a "hogyan húzzunk le még egy bőrt a bérből és fizetésből…..
kétharmad 2010.04.27 10:04:59
@redrick: Csak nem tette magáévá az új vezér és csapata a régi vezér és csapatának mondatát és most azt használja érvnek: el lehet menni ?
Bizony, itt voltunk az elmúlt húsz évben is és itt leszünk a következő húszba is. Tudod, a zemberek. Csak annyi változik, hogy mindig más a segg...
Orbán drámaian máshogy akar változtatni, mint Gyurcsány. A választások utáni nemzetközi sajtótájékoztatókból két nagyon különböző vezető képe rajzolódik ki. (Fotó: fidesz.hu) Orbán Viktor tegnap délelőtt megtartotta a második forduló utáni nemzetközi…..
kétharmad 2010.04.27 09:38:55
Baromság. Négy (nyolc) évig szajkózta szüntelenül Orbán és csapata, hogy "a zemberek" válasszák őket meg, és a haza azonnal fényre derül. Addig is, bármit akar a másik oldal, úgy sz@r, ahogy van. Most ők lettek megválasztva (persze, hogy mit is akarnak, azt senki sem tudta/tudja), most meg előjönnek azzal, hogy majd "a zemberek" mondják meg, mi is legyen ? Hát nem arra lettek megválasztva, hogy majd ők ?
Nem az a baj, hogy kik győztek vagy kik veszítettek, hanem az, hogy közben évek teltek el az árok két oldalán a semmivel, és ennek a semminek a szörnyű árát "a zemberek" fizették meg. Rövid távon egyesek hősökké, mások páriává váll(hat)nak, de hosszú távon az ország így csak veszíteni tud. Egy egészséges, a politikával törödő, azt értő és értékelő társadalom kialakításához le kell mondani a gátlástalan populizmusról és a paternalizmusról: mindenki mondja el, mit szeretne, azt egymással vitassák meg és győzzék meg a választókat.
Nehogy bárki elhigye, hogy ez a kétharmados eredmény egy ilyen program alapján egy jó dolog: milliók szavaztak egy reményre, illetve valami ellen. Viszont senki nem szavazott konkrét valamire (persze ez így nem teljesen igaz, nyílvánvalóan a párt elkötelezett hívei a pártra, de ez nem egy tartalom, hanem egy párt választása volt).
Mi következik most: egy párt (nekem semmi kétségem: egy ember) képére és elképzelésére változtatják meg az országot. Ma úgy tünhet, ez nem baj, csak jó legyen. Én azt mondom, ez baj.
Négy évvel ezelőtt az volt az egyik fő vád az akkori kormány ellen, hogy amit tenni akartak az ellentétben állt azzal, amit igértek. Helyes. Legyünk következetesek: azt tehessék csak meg ma is, amit konkrétan igértek vagy vállaltak.
Nézzünk szembe velük is, magunkkal is. Mi vagyunk a választók !
w Antiklimax 2010.04.12 07:00:00
Megvan a győzelem, és valószínűleg megvan a kétharmad. Csak a gólöröm, az maradt el. Ebben jelentős szerepet vállalt az OVB, illetve a választást szervező bürokrácia korszakzáró slusszpoénja. A meghosszabbított kampánycsend szétverte a liturgiát. Elmaradt a szavazatok –…..