Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mashe21

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vége a választás első fordulójának, rengeteg dolog történt: végignézhettünk egy döbbenetes választási bizottsági szerencsétlenkedést, ránk ömlöttek az adatok, és nem mellékesen ez a blog bevonult a magyar televíziózásba… A következő napokban még sok lehetőség…..
mashe21 2010.04.12 08:44:08
Bár talán már történelem, amit itt most fejtegetnék, DE...
Még mindig felháborít, amit a tegnap este az egyik TV adón fejtegettek. Ezennel tudatosították bennem, hogy a "választói maffia" tagja vagyok. Mindez abból következik, hogy fiatal vagyok, igazolással szavaztam, és pont az egyik "van tétje" kerületben, nevezetesen a 13. kerületben.
Igazán felemelő, hogy az adóforintjaimból finanszírozott, alkotmány által biztosított jogommal kívántam élni, ami véleményem szerint nem okozott volna problémát, ha az illetékesek figyeltek volna arra, hogy 1+1=2. Javítson ki bárki ha tévednék, de tudomásom szerint abban a pillanatban, amikor kérek egy igazolást, már csak és kizárólag ott szavazhatok, ahova ez az igazolás szól. Vagyis csak ott szerepelhetnék névjegyzékben.... csakhogy ez a névjegyzék nem létezett. És a fennakadás itt kezdődött, ugyanis az tartott sokáig, míg a névjegyzékbe vétel megtörtént.
Az ominózus TV adón azt fejtegették, hogy biztosan nem véletlen, hogy fiatalok szavaznak igazolással, és nagy számban, és állítólag egyszerre jelentek meg, és biztosan összebeszéltek, és pont olyan kerületben, és ez csakis szervezett akció lehet.....
Egyszerűen felháborít. Mostmár az is gond, hogy fiatalként igenis érdekel, hogy elkövetkezendő életem alapjainak letételekor milyen jogi, gazdasági és kultúrális környezet vesz körül. Hiszen családot alapítanék, és sem nekem, sem az országnak nem mindegy, hogy ezt mekkorára áll módomban tervezni.
Úgy gondolom, egészen egyszerű magyarázata van annak, miért is szavaznak fiatalok igazolással. Nem is értem, mit nem lehet ezen érteni. Hisz főiskolára, egyetemre járnak; valószínűleg nagyon kis százalék fog visszatérni a személyigazolványukban jelenleg is állandó lakcímként szereplő helyre. Ezek után biztosan az lenne az "ideális" megoldás, ha párhavonta állandó lakcímet változtatnának annak függvényében, hogy éppen hol is laknak albérletben. Arról nem is szólva, hogy az állandó lakcímként való bejelentésnek feltételei vannak, vagyis 99 %, hogy albérlőként nem lesz állandó lakcím az éppen lakott ingatlan.
Én nem vagyok főiskolás vagy egyetemista. Nem is vagyok annyira fiatal, már 31. Saját ingatlannal rendelkezem az említett kerületben. És lakom is az ingatlant. Mégsem ez az állandó lakcímem. Azon egyszerű oknál fogva, hogy életem során már volt részem állandó lakcím változtatásban. 11 éve volt már..... és a fantasztikusan bürokratikus berendezkedésünknek köszönhetően van olyan állami hivatal, ahol pontosan ennyi ideje nem tudom elérni, hogy az új címem szerepeljen elérhetőségként. Így nem kapom meg a leveleiket (a posta kb. 1 évig vállalja az utánküldést). Ebből okulva arra gondoltam, arra a 3-4 évre amíg még gyermektelenül vállalható a 30 m2, nem változtatom meg az állandó lakcímem.
Hát ennyi a "bűnöm". Ez feljogosít magukat komoly(?) média csatornának tartott televíziós adókat, hogy a "választói maffia" billogát rám süssék. A 3 óra 45 perc várakozás délután 15:15-től (ebből 20perc esőben/jégesőben) nem esett ennyire rosszul.