Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eventoj

1 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először is, megpróbáltam lefoglalni az eszperanto.blog.hu címet, aztán pedig az esperanto.blog.hu címet, de mindkettő foglalt volt, bár teljesen üres. Gondoltam, írok az adott blogok szerzőjeinek (vagy szerzőjének? - furcsa, hogy ugyan másról szól a két blog, ugyanúgy néz ki), hátha szívesen átadná,…..
Jen komuniko de Sejmo, la pola parlamento, kiu la 7-an de aprilo 2017 honorigis la memoron de Zamenhof (proksimuma traduko, dankon al Johano Pachter). La 14-a de aprilo 2017 estas la 100-a datreveno de la morto de Ludoviko Zamenhof, la kreinto de la bazo de la internacia lingvo…..
A feudalizmusban a középnemességtől elsősorban paraszti vagy iparos életmódjukkal, a jobbágyságtól előjogokkal különböző nemes rendű népesség összefoglaló neve. Öltözködésükre, életformájukra utaló tréfás és gúnyos árnyalatot is hordozó egyéb nevük: kisnemes,…..
Az előző részben átnéztük, hogy milyen kultúrája van, és milyen nincs az eszperantónak. Most az eszperantó jelképei kerülnek sorra. Az eszperantó mozgalomnak számos jelképe van. A legalapvetőbb mind közül a zöld szín (viccesen hangzik: verda). Ez még Zamenhof idejében…..
eventoj 2013.05.08 22:29:23
Van eszperantó himnusz, és az letölthető pl. a www.eszperanto.hu oldaláról is (legalsó menü-blokk: "szolgáltatások, hasznos infók"). Van ott egy 1-versszakos rövidebb verzió, és van ott egy teljes változat is.
Az ember azt gondolná, ha létezik egy mindenki által könnyen megtanulható nyelv, azt felesleges tovább egyszerűsíteni. Ezzel szemben amióta csak létezik az eszperantó, azóta születnek újabb és újabb reformkísérletek. Lássuk, mik a leggyakoribb panaszok! Az eszperantó alapjait…..
eventoj 2013.04.23 18:46:42
@Denielo Hungara: "Huhú, végre egy olvasó!"

Miért gondolod, hogy csak egy? Én például folyamatosan követem, hogy mit írsz. :-)