Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bbeatrix81

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dina tortái Póker 2008.06.11 21:21:00
bbeatrix81 2010.04.20 00:35:21
Szia!

Tegnap megvolt a nagy bevásárlás. Mondhatom, kattogott az agyam rendesen, hogy miből, hogy, mennyit vegyek...
Gödöllőn bekérdeztem egy nagyobb cukrászdába, de nem árulnak marcipánt. Sőt, az eladók még azt sem tudták, hogy milyen marcipán kell a tortához...
Tescóban nem találtam semmi érdekeset, nem úgy az Auchanban.
A sütis hűtő pultnál a marcipán figurák között lehet találni 150g-os, többféle színű 3szoros marcipán hengert. Egy ilyen guriga 450Ft körül volt. Volt Szamos is, de az vagy 600Ft.
Volt fél kg marcipán massza is téglatest formában, natúr színű, 1200Ft körüli áron. Arra nem volt ráírva, hogy 3szoros. Ezt említettem a legelső leveleim egyikében.
Aztán olvastam, hogy tejporból is lehet bevonatot csinálni, így vettem 200g-ot 130Ft-ért. És létezik fehér, marcipán ízű Dr. Oetker tortabevonó por: 100g 149Ft. Ebből vettem többet is. Ja, és vettem kék, zöld és piros színező folyadékot por hiányában...
Régebben elmentettem egy honlapot, amit most újra megtaláltam. Tortabevonó és marcipán massza készítési fortélyok is vannak rajta:
www.tortaimado.hu/2009/01/marcipn-massza-ksztse.html
www.tortaimado.hu/2009/01/cukorbevon-tejporral.html
Vettem több mindent, nem bízom a véletlenre.
Azt mondta egyik barátnőm, hogy ő is csinált már marcipán bevonatot, de ő talán a Sparban vett masszát+ételfestéket, és neki sikerült belőle jót csinálnia. Ettünk akkor belőle, finom volt.
Mondtam ugye páromnak vásárlás közben, hogy kattog az agyam, ha ő azt tudná, min? Mire ő, hogy tudja, hogy sütni akarok neki vmit, és a neten megtalálta, hogy mit. De persze, csak blöffölt, mert 2féle keresőt használunk, nem jöhet könnyen rá, miket nézegetek.
Most újult erővel, pozitívan állok a tortához, remélem, hogy össze tudok hozni belőle vmi jót. Piát már vettem neki, anyósom méterest süt, mert a tiramisun kívül ez a másik kedvenc sütije, úgyhogy ha mégse jönne össze, lesz pótnasi.
Vasárnap tartjuk a szülinapját, akkor is van dátum szerint. Gondolj majd rám erősen, hogy jól sikerüljön! :-)
Még egyszer köszi a segítséget és mindenképp jelentkezni fogok! Remélem, pozitív végeredménnyel!

Szép hetet! Üdv: Bea