Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tomori

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nézőpont Intézetkészített egy közvélemény-kutatást a Heti válasz számára.Szokás szerint megkérdezték, hogy kire szavaznánk hétvégén (Fidesz 49%, MSZP 21%), milyen változások történtek a népszerűségi listán (Veres és Demszky zuhant egy embereset).Emelett a…..
tomori 2008.08.28 13:15:04
Nem akarom hogyismondják? OFF-olni? a bloggbejegyzést, de csak kapcsolódóan akarok szemétnáci társaimhoz csatlakozni és megosztani veletek legutóbbi velük kapcsolatos élményeimet. (A cigánybűnözés - mint egyre súlyosbodó probléma - létezéséről vitázni olyan értelmetlen, mintha abban nyitnék vitát, hogy a Föld geiod vagy korong alakú. Bár láttuk ezen a blogon, hogy széles az Isten állatkertje.)
Alapszitu: A feleségem terhes, a második gyerekünket várjuk szeptemberben. A terhesség vége felé hetente NST vizsgálatra kell járni, amit esetünkben a Miskolci Megyei Kórházban végeztek, végeznek el. Az első gyerekünk a Diósgyőri Kórházban született, de annak Szülészeti Osztályát (mely sokak véleménye szerint a legjobb volt a városban) megszüntették. A megszüntetés körülményei külön bejegyzést érdemelnének, de mindjárt letelik az ebédidőm és a végén még nem lesz elég adóm szociális támogatásokra...
Szóval megérkezünk NST vizsgálatra, a szülészeten minimum 50-60 % a cigány kismamák aránya, némelyik biztos, hogy nincs 14 éves sem. 12 óra után érkeztünk, időpontra (az első alkalommal három órát vártunk a sorunkra, mert még nem volt időpontunk). A párom beadja a papírokat, leülünk és várunk. Mellettem cigány kismama az idősebb korosztályból (mint később kiderült: 18 éves lesz), mellette anyuka. Anyuci vállán - a kivitelből ítélve -nem tetoválóstúdióban készített tenyérnyi nagyságú rózsa, aláírva JUCI + BANDI.
Várunk...Behívnak még néhány várakozó kismamát cigányt és magyart vegyesen. Végül csak ketten maradunk a párom és a rózsás anyuci a pici lányával. Már látom, hogy anyuci egyre idegesebb és félhangosan morgolódik a lányának. Tudni kell, hogy itt egyszerre több kismama van bennt vizsgálaton, ezért a férfiak nem igazán mehetnek be. Nekem olyan érzésem van, mintha futószalag mellett egy ipari üzemben vizsgálnák Őket.
A fene mindig csapongok. Szóval végül szólítják a páromat. Na erre aztán végleg kiborult a bili. Rózsás anyuci magából kikelve elkezd üvöltözni, hogyasszonya azé mer cigány üket, azé nem vizsgája meg az orvos. Mindenit behívnak előttük és hogy ez "diszkrimináció" Emberek két szót nem tudott összefüggően kimondani, de a diszkrimináció szót ismerte. Közben párom be, én pedig finoman elküldem a felmenőibe és elmagyaráztam a kreténnek, hogyha először van itt (közben megmondta, hogy igen), akkor a legvégén kerül sorra és, hogy egy hete mi is 3 órát vártunk.
5 perccel később pici lányát is behívták, így a párom tanúja volt a nővér és a lány között lezajlott beszélgetésnek. Kb. így zajlott le:
Nővér: Hány éves?
Anyuka: 18 leszek.
Nővér: Tanul?
Anyuka: Levelezőn! végzem az általános iskolát!
Nővér: Először van itt? Tudja mit vizsgálunk?
Anyuka: Most igen. Nem tudom.
Nővér: Hogyhogy most igen?
Anyuka: Ezzel a babával.
Nővér (gyanút fog): Miért hányadik gyereke ez?
Anyuka: A negyedik...
Nővér: Ezt hogy csinálta? Hány gyereket akar...
Anyuka: Nem tudom, én egyet sem akartam.
Ha idézhetem Morpheust a Mátrixból: "Wellcome to the really world."
Az America's Next Top Model követező évadának nagy csavarát (szerintünk) kissén korán ellőtték azzal, hogy nyilvánosságra hozták: az egyik jelentkező korábban fiú volt, csak most már meggondolta magát, és inkább Adriana Lima oldalán akar női alsóneműt bemutatni. Mi nem…..
Én még ilyet nem láttam. Előljáróban annyit, hogy maximális tisztelet a rendőröknek és a gyámügyeseknek. Én ezt nem tudnám csinálni, akármennyit is fizetnétek ... A történet erősen megzavarja Ön és környezete nyugalmát, csak saját felelősségére olvassa tovább ... A…..
tomori 2008.07.24 16:05:52
Sziasztok!

Elöljáróban csak annyit, hogy aránylag régen olvasgatom ezt a blogot, de nem vagyok az a hozzászóló típus. Inkább dolgozom, hogy adóforintjaimból legyen elég segélyre való :)) Nem akarok senkit meggyőzni (bár szerintem zerot, Combit stb. nem is kell) és engem sem kell. A véleményem az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján már úgysem tudja döntően senki befolyásolni. Egyszóval én is menthetetlen náczi vagyok :), kéretik feljelenteni a vadászoknál :)).
Kis borsodi faluból származom (Tomor) láttam cigánytelepet eleget, általános iskolában majd annyi cigány osztálytársam volt, mint magyar (az arány ott már 90-10 a javukra). Ismerek normális és kitörni vágyó cigányokat (max. 1-5 %) , akiket a saját fajtájuk kiközösít, mi pedig nem vagy alig fogadjuk be Őket, na és persze próbáltak már kocsmában megkéselni csak azért mert segíteni próbáltam egy barátomnak. Nap mint nap szembesültem a tetteikkel, olyanokkal amelyekről az itt bejegyzők egy része nem is hallott. Mivel a média az utóbbi 1-2-3 évben kezdi csak kiteríteni a kártyákat, erős liberális védelem mellett, ami még tovább növeli a feszültségeket. Szóval volt itt és a tágabb környezetben (B.-A.-Z. megye) a szimpla baltával agyonverték a szőlő tulajdonosától kezdve a megkötözött és megkínzott (nemi szerv levágása a nyugdíjért) idős emberig minden.
Ezeket és a bejegyzésben szereplő a rendőröket leköpdöső eseteket én már fel sem veszem, mert mindennaposak. Mindennapos, hogy átmegyek az utca túloldalára, vagy a villamos másik végébe mert félek tőlük. Félek és undorodom attól, hogy nem tudnak viselkedni, büdösek stb. Ismételem van kivétel, de az arányok kérem, az arányok…
Több másik blogbejegyzésben ment a vita a monoki kezdeményezés helyességéről. És itt van az, amihez igazából hozzá szeretnék szólni. Bezuhov és egyéb "liberális" hozzászólók természetesen erős ellenérzéseket fogalmaztak meg a leegyszerűsítve tanulásért segélyt elv iránt. Nem értem pedig már a "nagy" Lenin is megmondta: a "Tanulni, tanulni, tanulni!" :)). Gondolom axiómaként kezelhető, hogy a felemelkedést csak tanulással érhetik el. Vajon tanulás nélkül mi lesz a cigánysággal és mi lesz ezzel a szerencsétlen országgal?
Pusztán a számadatok alapján kétségbeejtő a helyzet már most is:
Adott egy 10 milliós, fogyó népességű, elöregedő korszerkezetű ország kb. 3 millió munkavállalóval és 7 millió inaktívval. Ebből kb. 1,2 millió gyakorlatilag teljesen inaktív cigánnyal. Utóbbi népcsoport oktatási helyzete katasztrofális: 30 %-uk nem végzi el az általános iskolát (szinte analfabéta), 5-7 % körüli a középiskolát (beleértve a szakmunkásképzőt is!!!) végzettek aránya, a felsőfokú oktatásról ne beszéljünk, mert az katasztrofális. Ellenben a fogyó országnépesség mellett náluk általános a 4-5 gyerek. Egyes becslések szerint (remélem jól emlékszem, bár az arány a lényeg) 50 év múlva 8,5-9 milliós össznépesség mellett több mint 2,5 millióan lesznek. Ha nem változik sürgősen valami ki fogja eltartani őket? a 24 órában vagyunk és ilyen faszságokról (bocs) vitatkozunk, hogy kell-e tanulniuk a 21. században?
Én alapvetően borúlátó vagyok, de szerintem 40-50 év múlva a polgárháború szélére fog sodródni ez az ország.
Üdv
Először azt hittem egy kellemes júliusi tréfába csöppentem, de aztán hamar rájöttem, a nácivadász honfitársaim halálosan komolyan gondolják szent küldetésüket. Csak azt nem értem, abban az országban, ahol az utolsó hús-vér-igazi nácit 63 évvel ezelőtt agyonlőtték az…..
w Dömdödöm 2008.03.12 06:30:00
Eddig se volt minden világos, de most már végképp kiborult a sötétség. Nem a szög bújt ki a zsákból, hanem egy fallosz, a Navracsics Tibor álarcával a hegyén. És így szólt: a lenépszavazott forrásokat lottóból kell pótolni. Igazán rájuk bízhatjuk az országot, már…..
w Nemzeti kaszinó 2008.03.10 06:30:00
Az a mi szerencsénk, hogy nem a szocializmusról népszavaztunk. Úgy megnyernénk, hogy megint negyven évig örülhetnénk neki. Pedig ha emlékeznénk, ha tanítanák az iskolában, miért és hogyan lett a szocializmusnak vége, akkor tudnánk, hogy nem negyven, de négy év szocializmusra…..
w Édes Erdély, itt vagyunk 2007.11.28 07:00:00
No, akkor háromszoros hip-hip-hurrá az erdélyi magyarságnak, képviselve lészen Brüsszelben. Öröm, bódogság. Benne volt a pakliban, hogy két szék között pad alá. Megúszták. További eredmény, hogy kemény, távlatos munkával sikeresen exportáltuk hozzájuk hazánk messze…..
w Az erdő kapitánya 2007.10.22 09:00:00
Lelőtte a természetvédelmi őr a baltával rátámadó fatolvajt. Én már az eredeti hírből tudtam, ebből rasszizmus lesz. Ez azért van, mert kissé a jövőbe látok. De azt azért nem sejtettem, amit az Országos Cigány Önkormányzat közleményéből megtudtam délután: az áldozatot…..
w Te is más vagy, te sem vagy más 2007.10.15 07:15:00
A nemzeti rockot nem muszáj szeretni, ahogy egyébként semmi más zenét, de hát az is csak egy keret, mint a klezmer vagy a britpop. Azon belül lehet szart csinálni és jót is. A Kárpátiának nem egy dala fülbemászó, kellemes sláger, ami kellő mennyiségű sörrel vidám közös…..
w Nagy-Magyarország nem ország 2007.07.04 04:30:00
Ismerjük őket, találkozunk velük minden nap. Polgártársak, akik autójukon, szimatszatyrukon, ízeltlábú-dzsekijükön vagy péküzletükön térképet viselnek: az úgynevezett Nagy-Magyarország körvonalait. Az illetők nyilván ilyen alakú Magyarországot szeretnének a mostani helyett.…..