Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr IrgumBurgum

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szellemlakótelep Zhengzouban   Kína a 21. század nagy rejtélye: az elmúlt évtizedben bemutatott szédületes gazdasági növekedése és világban betöltött egyre nagy szerepe egyre inkább átformálja a távol-keleti nagyhatalomról alkotott képünket. Kínáról nem lehet elégszer…..
Dr IrgumBurgum 2010.12.18 22:03:05
Wu szomorúan ballagott hazafelé a (volt) munkahelyéről. A főnöke behívatta magához és azt mondta:
- Nézze Wu úr, maga mindig sokat és jól dolgozott, de a helyzet az, hogy az elhúzódó Euro-Atlanti válság miatt a piacainkon már a mi ólcsó termékünket sem tudják megvenni, ezért a munkájára holnaptól sajnos már nincs szükség.
Wu hazafelé azt gondolta magában: "milyen jó, hogy nem költöttem el az összes pénzemet, most van mihez nyúlnom", ezért ellátogatott a bankjába/brókerirodájába, és a pénzét - vagy egy részét - szerette volna kivenni. A banki alkalmaztt azonban azt mondta:
- Wu úr, nem javaslom, az ön pénze le van kötve és a haszn elmarad, ha most kiveszi.
Wu úr aznban nem tágított, ezért az alkalmazott elment, kisvártatva visszajött és azt mondta:
- Wu úr, az ön pénze egy egy Belső Mongóliai lakóparkban áll, most nem tudjuk kifizetni, de nagyon értékes!
- Hát akkor adják el!
- Wu úr, mi arra gondoltunk, hogy ezt a lakást pont ön fogja megvenni!
- De ha én venném meg, akkor is ki kellene vennem a pénzt hozzá!
- Erről lebeszéltük volna. Javasoltuk volna, hogy vegyen fel hitelt, mert az ingatlanok ára folyamatosan megy felfelé.
- De nekem most a pénz kell sajnos!
- Rendben van, de ez azzal jár, hogy kevesebbet fog kapni, mert a lakást gyorsan kell eladni és ezt csak alacsonyabb áron tudjuk megtenni!
Wu a bankból kifelé menet találkozik szintén kirúgott kollégájával, elmondja neki a történetét, majd pedig felhívják közös barátjukat, aki odarohan, hogy neki jusson még a bank pénzéből aztán...
Ismerős a történet?
Dr IrgumBurgum 2010.12.18 22:09:12
@Dr IrgumBurgum:
Elnézést: ólcsó=olcsó;
alkalmaztt=alkalmazott
A Tv2 Mokka című műsora rengeteg mókás pillanatot tartogat a reggeli tévénézőnek, csak aztán félre ne nyelje az ember a pirítóst a röhögéstől. A tegnap reggeli adásban például Kárász Róbert műsorvezetői kvalitásait tesztelte sikerrel a szerkesztőgárda. Egy láthatóan…..
Dr IrgumBurgum 2010.12.01 10:31:17
@Garbai Sándor: Szerintem Szalainak és a mögötte állóknak nem érdeke az, hogy ne menjen le (bel)politikai hír, nagyon is fontos lenne nekik, hogy Selmeczit mutassák minden este. TV2-t már régen nem nézek, így "távolról" nekem ez olyan csendes tiltakozásnak tűnik. Ez az optimista verzióm.
"A Józsefvárosi (kínai) piacon vettem (volna) farmernadrágot. Pont az én méretemben nem volt, a feleségemében igen. Mint kiderült, a kereskedő egy magyar üzletmber volt, adott számlát a nadrágról, majd kaptam egy kézzel írt papírt, megkért, hogy menjek el ezzel a…..
Dr IrgumBurgum 2010.11.27 20:31:17
@Tigeri: ááááááááááh :D
Ide is érdemes volt beírnom!
A kerékpárosok jó része elunta a lassú és konfliktusos kecmergést a járdán, ahol a gyalogosokkal egy szűk folyosón kell osztozni, inkább az autósokkal közösködnek. Tavaszig biztos nem lesz jobb a helyzet. Az autóforgalom megindulhatott a Margit hídon, a járdán azonban minden…..
Dr IrgumBurgum 2010.11.17 21:05:49
@lxci: A Lánchídon tilos biciklizni. Az úttesten is - ott ki van téve a tábla - és a járdán is. Ezt most nem "beszólásként" írom. Rendesek az autósok, ha onnan nem dudálnak le, de a rendőr megbüntethet téged 30.000 forintra is.
Dr IrgumBurgum 2010.11.17 21:26:09
@lxci:
Viszketeg:
Torrente2:

Ok, elolvastam!
Egy újabb történet  arról, miként tud a rendőrség kicseszni egy autólopás sértettjével. A gépjárművet körözik, de a határozat szerint bűncselekmény nem történt. A biztosító röhög a markába. Kedves Zugügyvéd! Régóta olvassuk blogodat,sőt hasonló…..
Dr IrgumBurgum 2010.10.01 07:32:35
@ColT: Ne adjál (ilyen) ötleteket, jóóóóó? :)
Ez egy nagyon "érdekes" ország (ide eredetileg mást írtam, de aztán kijavítottam), itt valaki előbb-utóbb a homlokára csap és azt mondja: hogy ez nekem nem jutott eszembe!
Két diplomával, 23 évesen, felsőfokú nyelvtudással, munkatapasztalattal, de pályakezdőként nem találtam munkát. Kb. 100 céghez beadtam a jelentkezésemet, amiből 5-6 vagy jelzett vissza. Többségében asszisztens, titkárnő, Hr-asszisztens (volt benne gyakorlatom) pozíciókat…..
Dr IrgumBurgum 2010.09.22 11:35:40
Amit a posztoló leírt, az nagyon is valóságszerű.
Több ismerősömnek van hasonló tapasztalata az itthoni körülményekről, és a külföldiekről is. A két diploma 23 évesen valóban "érdekes", párhuzamosan el lehet végezni, de az értékük - vagy legalábbis az egyik értéke - kétségesnek tűnik.
A poszt írójának viszont az ambícióit és az igazságérzetét - a történet valódisága esetén ugye - nem vonnám kétségbe. A hazai helyzetet jól mutatja a kommentelők egy - vagy nagy - részének stílusa.
Azon is el kellene gondolkozni, hogy vajon tényleg mindent (mármint minden aljasságot) végre kell hajtani, amit kérnek az embertől a munkahelyén? Egyszerre, hirtelen kell az emberek nagy részét egy adott területen leépíteni, nem a baj első jeleinél megtenni az első kisebb, de határozott lépéseket? Nekem senki ne jöjjön azzal, hogy a kapitalizmus az, amit ma Magyarországon látunk. Ha ennek az országnak lennének saját értékei, értékrendszere, akkor nem kellene mindent kritikátlanul elfogadni. Európa szerencsésebb fele azért működik (bárki bármit is mond, sokkal jobban), mert a munkához és az egymáshoz való viszonyuk sokkal civilizáltabb, az intézményrendszereik működőképesebbek, hatékonyabbak, mint nálunk. Nem kell tőlük sem mindent átvenni, de az látható, hogy az országunk így tovább nem működhet, mert a környező országokhoz képest sem vagyunk képesek gazdasági teljesítményt felmutatni.
A poszt írójának pedig sok sikert kívánok! Bárcsak itthon érezhetné magát Magyarországon is!
A marokkói kecskepásztorok számára a fán legelésző kecskék látványa teljesen hétköznapi, nem úgy a turistáknak. Ma már minden magára valamit is adó utazási iroda programjában megtalálható a kecskenéző túra. Ha kíváncsi vagy a nem mindennapi látványra a Marrakeshből…..
Dr IrgumBurgum 2010.09.13 08:12:20
@palotás imre: Marokkóban, ahogy letérsz a főutakról és a civilizáció által még érintetlen területre érsz, megtapasztalhatod a hagyományos marokkói antigravitációt. Sajnos, ahol a civilizáció már minden hagyományos értéket elpusztított, ott már ez nincs, megszűnt, kihalt. A hagyományok iránt érdeklődők számára külön antigravitáció-fényképező túrákat indítanak.
Közel három éven át kellett a bringásoknak és a gyalogosoknak kerülgetni a munkagödröket a budai Duna-parton, mert az EuroVelo kerékpárútvonal részét képező szakaszról a főváros nem tudott dönteni, hogyan állítsák helyre. Júniusban végre megcsinálták a burkolatot, majd…..
Tegnap az országgyűlés megszavazta a médiaalkotmánynak azt a részét, amivel a kormány vigyázzba állíthatja az egész magyar közmédiát, sőt akár arra is rákényszerítheti, hogy a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatot énekelje Ákos Tanulékony szörnyeteg című számának…..
Dr IrgumBurgum 2010.07.23 23:25:53
A Duna tévé honlapján már nincs rajta, csak a youtube-on találtam meg. Ez az? www.youtube.com/watch?v=4Qo0bKOyQiY
Megboldogult gyerekkoromat - meg gondolom az idősebbekét - idézi az opus stílusa, egy nagy ember méltatása.
Nekem olyan hiányérzetem van. Kifelejtették a dijak felsorolásából, hogy Cselényi vezetése alatt kapta meg a Duna tévé az Ócseny Hárásói Melegfesztivál Arany Hógolyó díját.
Ha van link az egészről, kérlek titeket, ne kíméljetek!
Piroslap A Fidesz elkúrta, vagy... 2010.06.04 17:42:00
Dilettantizmus egyszer ok, de másodszorra is? Ennyire nem ismerné a Fidesz az, hogyan is működik a gazdaság? Londoni elemzők nem nagyon értik mi folyik itt Magyarországon. Sőt azt is hozzá teszik válságról beszélni, se lenne szabad, mert akkor az lesz. Egy hete a Morgan Stanley…..
Dr IrgumBurgum 2010.06.07 22:31:28
@belekotty: "Azért el kellene gondolkodni azon, hogy az internetes társadalom bizalma a Fidesz kormánnyal szemben napok alatt eltünt. Azért ez nagyon durva!"

Az. Hamar átterjed ez a bizalmatlanság más területekre is. Amúgy az üzleti szféra volt(?) az első, ahol elveszett. Kiváncsi vagyok a következő közvéleménykutatásokra, illetve, amit már írtam, az őszi önkormányzati választások végeredményére.
Dr IrgumBurgum 2010.06.07 22:46:14
@Superlativus: Gyurcsány a saját kormányzati munkájáról mondta el a "frankót", nem az ország gazdasági helyzetét nevezte csődnek.
Dr IrgumBurgum 2010.06.07 22:59:52
@eml: Melyik "egykori" 250 forintos árfolyamot használta bázisnak és miért? Amúgy a felvetés érdekes. Az viszont valóban hazavágta az exportőröket, amikor az euro 240 környékén, vagy az alatt mozgott. Ezt az árfolyamot a nagyon magas jegybanki alapkamattal érték el, ami szerintem is túlzás volt. Ennek egyik következménye az export gyengülése volt, a másik - ennek most nyögjük a következményét - nagyon magasak voltak a forinthitel-kamatok. Ez egyrészt a beruházások finanszírozását lehetetlenítette el, a lakossági szektor pedig ekkor kezdett devizában, elsősorban svájci frankban eladósodni, mert a kamatok sokkal alacsonyabbak voltak, mint forintban.
Kíváncsian várhattuk, mit fog lépni az ellenzék a mai parlamenti ülésen, miután a kormány először adott hatalmas támadási felületet maga ellen. Az utóbbi évek legérdekesebb napirend előtti köre ment le nemrég.Pedig elég rosszul kezdődött a dolog, Scheiring Gábor…..
Dr IrgumBurgum 2010.06.07 20:58:55
@Lepényhal: "mi döntjük be az Eurot! Meg a Dow Jonest! Akkor csak fontosak vagyunk. Nem?" De bizony fontosak vagyunk, leginkább magunknak...! :D
Azt hol olvastad, hogy mi döntjük be az Eurot meg a Dow Jonest? Mindegy is, nem tűnik túl hiteles észrevételnek, inkább a "lehetőségeink" eltúlzásának tűnik...
Dr IrgumBurgum 2010.06.07 21:01:15
@Lepényhal: A kormány lehet, hogy kiválóan orvosolni fogja azokat a problémákat, amelyet okozott...
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
Dr IrgumBurgum 2010.04.11 21:00:37
@Oppenheimer: Köszönjük az infót! Feltételenül szólj, ha visszajöttél!