Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dvittore

0 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
dvittore 2010.07.21 10:20:20
@rizla: "hatalmas ostobaságot mondtál, bár gondolom inkább csak laikus vagy."

Ez milyen beszólás már? "Csak laikus" - miért te mi vagy? Hivatásos blogíró és spanyol szakértő?

Még ha igazad is van, azt lehetne normális hangnemben megtenni. Mondjuk leszállva a magas lóról.
Spanyolország - Hollandia  1 - 0 2010. július 11., Johannesburg, Soccer City, kellemetlenül hideg, téli este. Röpke 116 perce tart minden idők egyik leggyűlöltebb világbajnoki döntője, két gyűlölt finalistával, amikor az őrizetlenül hagyott Iniesta - aki gólt tényleg csak…..
dvittore 2010.07.13 14:46:18
@melchi zadok: "a spanyol (legyünk megengedők inkább Barca) foci látványos és élvezetes"

Személy szerint nekem jobban tetszett a spanyol foci, amikor nem volt ennyire barcás (hollandos), de az tény, hogy ez így hatékonyabb.

Mivel most már megvan az EB és VB cím, ideje lenne visszatérni a látványos (kevésbé Barcás) spanyol focihoz.

Ez utóbbi egyébként a Xavi - Fabregas cserével lehet, hogy hamarosan megvalósul. Benne kevésbé van meg a tökölős tiki-taka és többször vállalkozik mélységi passzra, cselre, lövésre. Persze ha Barcelonába igazol ezt hamar kiölik belőle. :-)
dvittore 2010.07.13 16:05:27
@melchi zadok: azért valljuk be Messi (és korábban Ronaldinho) kreativitása sokat dob rajta. Nélküle több lenne a mostani spanyol meccsekhez hasonló 1-0, vagy éppen svájci mintára 0-1. :-)
(Kattintsatok a képre, faszikáim. A szöveges beharangozóhoz pedig a továbbra, ott ni.) Egy kép néha többet mond minden szónál ugyebár, de egyébként is miféle szavak lehetnének helyénvalóak, ugyanakkor minden elcsépeltségtől mentesek most? Mindössze 4 évente van lehetőségünk…..
dvittore 2010.07.12 14:08:48
@Player 1: "Sajnos a spanyolokban mindig benne van az a mentalitás, hogy színészkednek és átverik a játékvezetőt"

Ez sajnos nem a spanyolokban van benne, hanem a mai fociban. Gyakorlatilag profi színészeket nevelnek a játékosokból, hogy átverjék a többnyire amatőr játékvezetőket - közvetve az ellenfelet és a szurkolókat is.
dvittore 2010.07.12 14:13:48
@Neil Blender: "az megvan hogy Iniesta Daniel Jarques polóban, Ramos pedig Puerta fényképes polóban ünnepelt"

Az meg! Kicsit meg is mosolyogtam Ramost, amikor a díjátadó után mindenkinek adták az ünneplő pólót, ő meg egy laza kézmozdulattal visszadobta a szerencsétlen szertárosnak, hogy ő ugyan azt fel nem veszi. Egyébként már az EB győzelmet is ilyen pólóban ünnepelte.

Xavi és Puyol katalán zászlós magánszáma is mókás volt. Kíváncsi vagyok, mennyire tetszett a királynőnek. :-)
dvittore 2010.07.12 16:17:15
@Player 1:
"egy undorító, ám már-már spanyolos Torres-féle színészkedés után emberhátrányban szépítettek"

Akkor azt kívánom neked, hogy menj le a haverokkal focizni, sprintelj a labdára (ha tudsz ilyet) és valaki koccantsa össze a bokádat (akár szándékosan, akár véletlenül). Na ekkor nézném én meg az arcodat.

"Torres elkezdett futni a labda után, aztán mikor látta, hogy ebből nem lesz semmi, megállt és eldőlt, azt hittem kikapcsolom"

Nem tudom azt észrevetted-e, hogy:
1. futás közben a combjához kapott és jelezte, hogy baj van.
2. a hollandok nem álltak meg, a spanyolok nem reklamáltak, hanem ment tovább a játék.
Bekövetkezett. Bár mondjuk engem egyáltalán nem lepett meg, hogy Hollandia világbajnoki döntőt fog játszani, hiszen már a tavalyi vb-sorsoláskor is meg voltam győződve erről, és ezt azóta is rengetegszer hangoztattam, hogy döntős lesz a narancsmezes válogatott. Nagyon kevesen…..
dvittore 2010.07.09 14:33:33
@robot_: "de az nem lehet veletlen hogy beallt a kapus elé"
Ezt komolyan mondod? Láttál te már olyan szituációt, hogy ilyen esetben nem állnak a kapus előtt? A védő az emberét nézi, nem azt, hogy a kapus előtt áll-e vagy sem.

A kapusnak ilyenkor az a dolga, hogy "tarol" minden(ki)t és kiöklözi a labdát. Számos ilyen szituáció volt a VB-n, és annak rendje és módja szerint ilyenkor a kapus a saját védőjével csattan.
Spanyolország Torres mellőzésével lemondott a centerjátékról, de ezzel összességében jóval többet nyertek, mint veszítettek. Intenzív letámadásukkal azonnal megfojtották a német próbálkozásokat, támadásban és védekezésben is szinte folyamatos emberelőnyt alakítottak ki.…..
dvittore 2010.07.08 16:37:41
@nils_h: Meg az első félidő felében azt a szöglet variációt. Akkor az angyalka ott ült a német kapu tetején. :-) Puyol 5 méterről felé felejt, mert azt is erőből akarta megoldani ahelyett, hogy a földre fejelte volna.

@bz249: ahogy sok helyen már elemezték max. szabadrúgás a 16-os elől.
A másik oldalon gyanús volt Ramos felborítása. Capdevilla lesen megállítása hiba volt, pedig akkor már ő és Villa egyértelműen a védelem mögött volt. Villa helyzete az elején, ahol Neuer remekül zárta a szöget. A fent említett Puyol fejes. Iniesta keresztlabdája. Villa kiugrása. Pedro kiugrása és nem passzolása. Ez pontosan annyi helyzet, hogy nemhogy a meccs eldöntéséhez elég, hanem egy méretes zakóhoz is. :-)
dvittore 2010.07.08 16:55:49
@bz249: Ez igaz és mondjuk Svájcnak sikerült. Abban bíztam, hogy kétszer csak nem szívják meg ennyire a spanyolok. :-)
dvittore 2010.07.08 17:40:52
@Belpo: Robbennek Capdevilla oldalán nagyok az esélyei. Szerintem simán átjátssza. A bal oldali belső védőnek így jobban kell figyelnie majd. Az meg Puyol, úgyhogy megint ott vagyunk ahol a part szakad. :-)

Kíváncsi vagyok van Bommel lerúgja-e Xavit vagy Iniestát.
Vagy összeakad Busquets-cel és utóbbi fetreng egy kicsit, majd kinéz a kezei között, hogy a spori kiküldte-e már azt a mészárost. :-)))
Az esélyesség terhét elviselve így fogjuk összeroppantani a Spanyol Armadát:   Német-spanyol live! customer surveys..
dvittore 2010.07.08 00:13:05
@hitomi: Csak német meccsre tippel, nem?
Bár most akkora a hype körülötte, hogy lehet megtippeltetik. Etetni úgyis kell, ha nem a levesben végzi. :-)
dvittore 2010.07.08 00:32:57
@robot_: Szerintem ezeknek a srácoknak (akár spanyol, akár német oldal) a többsége nem csak jó focista, de intelligens is. Ahogy láttam a spanyol blogon közölt Xavi interjún ezt Te is észrevetted. :-)
dvittore 2010.07.08 14:29:39
@robot_: Nem értek egyet. :-)

Az utolsó 10 percben már kockáztatnia kellett a németeknek, illetve a spanyolok is visszább álltak (nekem ez utóbbi nem tetszett).
Ha a németek korábban vállalják fel a rizikót, akkor korábban jöttek volna a Perdo és Villa féle elfutások és ziccerek.

Az, hogy a 16-os környékén ötlettelenül játszottak annak volt köszönhető, hogy sokszor 9! német védekezett 25 méteren belül. Ekkor jött a néhány átlövés, ami most sajnos elég gyengére sikeredett.

Amikor a spanyolok a meccs végén hasonló mértékben visszaálltak, a németeknek az az "ötletes" válaszuk volt, hogy íveljük be, aztán majd lesz valami.
Ha pusztán a játékosok képességeit, tehetségét, elmúlt években elért eredményeit, klubjaik jól csengő neveit nézzük, akkor a spanyol válogatott vitathatatlanul a világ legerősebb csapata, és akkor az Eb-győzelem még szóba sem került. Na, mindez egy világbajnoki cím…..
dvittore 2010.07.08 10:33:24
@takaróléc: Egyértelműen elönzőzte. Ő is érezte, majdnem elsírta magát.

Hogy miért várta be Torrest nem tudom, talán nem merte elvállalni a lövést. Az első visszacsel zseniális volt és meg is volt az alkalom a passzra. Torres üresen állt középen. Igen állt, mert figyelt arra, hogy a labda mögött legyen, ne fusson lesre. Passzolni kellett volna.
dvittore 2010.07.08 13:45:32
@Jimbo75: Asszem azt a "németeknek esélyük sem volt" megjegyzésedre írtam. Azért esélyük volt, csak nem éltek vele.

Az is igaz, hogy a spanyoloknak jóval több ilyen lehetőségük volt.
dvittore 2010.07.08 13:53:51
@primadonna: na akkor ide is leírom, hogy a spanyol himnusznak nincs hivatalos szövege, így nem is tudnának mit énekelni.

Az meg a tévések suttyósága volt, hogy nem készültek fel himnusz hosszúságára és bevágták a nézőket, meg a herceget meg a "pöcstudjamégkit", csak éppen a fél csapatra nem maradt idő. Elég nagy blama volt.
Csak nehezen lehetne kielégítőnek nevezni a selección világbajnokságon mutatott formáját eddig, a Paraguay ellen produkált kínszenvedés alapján a ma esti, Németország elleni elődöntőt is csak visszafogott bizakodással érdemes várni, a hiperoptimista Xavi Hernandez Creus persze…..
dvittore 2010.07.07 11:55:54
@Nocomment: én úgy gondolom, hogy egy VB elődöntőt már nem lehet teher nélkül lejátszani. Egy lépésre a céltól már senki nem akar elbukni.

Ez a teher dolog maximum arra jó, hogy egy esetleges bukás esetén utólag könnyebb lesz feldolgozni a vereséget. Lásd Uruguay esetét. Fájt nekik, hogy kiestek, de inkább olyan szemszögből nézik, hogy erőn felül teljesítettek.
dvittore 2010.07.07 12:58:19
@robot_: Maguk a játékosok és az edzők nyilatkoznak így.
A "kiestek" viszont tényleg szerencsétlen szóhasználat volt.

Ez a szép a kieséses rendszerű tornákban, hogy nem csak a csapat tudása, hanem a meccsen mutatott forma és bizony a szerencse is számít.

Az tény, hogy az eddigi meccsek alapján a németek játéka jobb, de azért azt is meg kell nézni, hogy milyen stílusú csapatok ellen játszottak. Az angolok, argentinok és még ausztrália sem állt be ellenük úgy védekezni 8-9 emberrel, mint mondjuk a spanyolok ellen svájc, paraguay és még a portugálokat is ide sorolnám.

A németek tuti nem fognak sündisznóba beállni, ezért jobb meccset várok spanyol részről, mint a korábbiak.

A foci a legritkább esetben igazságos. Ha csak egy kicsit fordítunk a nézőponton, akkor a németek már nyertek VB-t, az lenne "igazságos", ha most a spanyolok vagy a hollandok nyernének. Ennek így nincs értelme.

Mindenesetre hajrá mindkét csapatnak. Én jó meccset és spanyol győzelmet várok!
dvittore 2010.07.07 16:46:39
@Player 1: kicsit félreértetted a dolgot. Rögtön írtam, hogy ez így nem érvelés.

Az lesz az igazságos eredmény, ami ma este a pályán kialakul. És ez bizony független attól, hogy az előző meccseken kinek hogy ment a foci, hány gólt lőtt, hogyan jutott ide stb.

Persze az előző bekezdés csak akkor igaz, ha Kassai nem csinál valami őrült nagy hibát. :-)
Spanyolország - Paraguay  1 - 0 A selección egy-egy mérkőzése közben nagyjából a következő érzelmi állapotok lesznek úrrá azon a szerencsétlenen, aki nekik szurkol ezen a világbajnokságon (időrendi sorrendben): keserű csalódás, jeges rettegés, páni félelem, részleges…..
dvittore 2010.07.05 14:10:19
@grasslover: mintha valahol olvastam volna, hogy Albiol felépült.

Capdevilla helyett Arbeloa is bevethető lenne szerintem.
dvittore 2010.07.06 15:07:48
@Selkath, Bloemfontein díszpolgára: semmi gáz, a polip spanyol győzelmet tippelt. :-) Bár a cikk szerint a legutóbbi spanyol-németen is tévedett.

hvg.hu/sport/20100706_paul_a_polip_nemet_spanyol_meccs

Komolyra fordítva a szót. Nagy meccset várok spanyol sikerrel!
dvittore 2010.07.06 17:44:05
@Player 1: Igen, arra gondoltam. De lehet, hogy azóta fejlődött egy kicsit. Holnap kiderül. :-)
Online közvetítésünk ma a festői szépségű Lővérek lábánál rendezett VOLT-fesztiváról jelentkezik. Várjuk észrevételeiteket és hozzászólásaitokat mai ütközetünk alkalmával is. Ne feledjétek mindenütt jó de legjobb Sopron! Német-argentin live!..
dvittore 2010.07.05 18:17:02
@robot_: Rendben, ha ez ennyire zavar téged, akkor elnézést, hogy felzaklattalak.

Két dolgot szeretnék megjegyezni és utána részemről lezártnak tekintem a témát.

1. Nem az az eredmény születik, amit a szurkoló akar: nem titkolom, a spanyoloknak szurkolok. Nem divatból, már régóta nekik drukkolok, még akkor is, amikor a szokásos lúzer formájukat hozzák, lásd EB előtti világesemények. DE, amikor a németek játszottak akkor az ő sikerükért szorítottam, mert egyszerűen most jó focit játszanak. Ezt senki nem vitatja el.

2. Klose lengyel szülők gyermeke (az apja német ajkú lengyel volt, kb. mint nálunk a svábok), lengyel-német kettős állampolgár, lengyel születési bizonyítvánnyal. 7 évesen költöztek Németországba. A családjával (lengyel születésű feleség és két gyermek) otthon lengyelül beszél. Egy újságnak azt nyilatkozta, hogy jobban örülne, ha nem németnek, hanem lengyelnek, vagy európainak tartanák, ami a nemzetiségét tekinti.

Lehet, hogy városi legenda, de állítólag Podolskival lengyelül kommunikálnak a pályán - bár ez lehet, hogy az ellenfél megtévesztése miatt.

Ettől függetlenül a vb gólok tekintetében ő a valaha volt legnagyobb "német" csatár. És ahogy szintén írtam ezért és a hozzáállásáért nagyra tartom!
dvittore 2010.07.05 18:20:28
@Player 1: Én úgy tudom, hogy a spanyol azon ritka nemzeti himnuszok egyike, amelyiknek nincsen szövege!

A lelátón a szurkolók la-la-la-zva éneklik a dallamot. Ez mondjuk a focisták szájából hülyén hangzana.
dvittore 2010.07.05 18:29:10
@Player 1:
1. Nem félek a szerdától. Nem dől össze a világ, ha a németek nyernek. Egyébként szerintem nem fognak.
2. Hadd legyen már meg a véleményem más csapatokról is.
3. Téged elzavart valaki, amikor a spanyol blogra kommenteltél? Ha jól emlékszem nem.
A történelem kapuin dörömböl ma este a selección, amely pontosan 60 évvel ezelőtt, első világbajnoki szereplése alkalmával jutott utoljára a legjobb 4 közé, ami következésképpen az eddigi legjobb eredményét is jelentette a tornán, egy keserédes 4. helyet. Azonban az elmúlt…..
dvittore 2010.07.03 23:46:52
@Teuton01: ez a besúgós dolog nem esett jól!

Egyrészt nem rizlának címeztem a hozzászólásom, hanem a véleményemet mondtam el azoknak, akik olvassák ezt a blogot, így többek között neked is.

Abban igazad van, hogy javulnunk kell és ezek után remélem sikerül is és az eb döntő után ismét beleszaladtok a késbe. :-)
dvittore 2010.07.04 20:34:14
@stars7726: Ahogy mondod. Ez már nekem is feltűnt. Nagy tulok a csávó. :-)
Spanyolország - Portugália  1 - 0 Kellett már, nagyon kellett ez a szép, egészséges pont a spanyol válogatottal kapcsolatos mondatok végére a folyamatosan gyülekező, ocsmány kérdőjelek helyett. A kínzó grammatikai feladvány megoldásához fontos volt nagy vadra lőni végre,…..
dvittore 2010.07.01 11:34:28
@al Dajjal: "brazilok csúnyán el fogják kenni a szájukat, ha ilyen mereven folytatják"

Azért addig még két meccset hozni kellene. :-) A könnyebbnek ígérkező Paraguay után a Német Argentin páros valamelyikébe szaladunk bele.

Én személy szerint egy 4 közé jutásnak is örülnék. A döntő elérése pedig - függetlenül annak a kimenetelétől - várakozáson felüli siker lenne.
dvittore 2010.07.02 09:02:48
@takaróléc: "nagy pechjük volt a sorsolással"

Ez nem pech kérdése! Csoportelsőként kellett volna kijutni a VB-re és akkor valószínűleg nem ilyen nehéz csoportba kerülnek.
Nem tudom hogy megy a VB sorsolása, de gondolom a pótselejtezőből érkezőket nem teszik a kiemeltek közé.

Ergo, csak magukat okolhatják, hogy ilyen csoportba kerültek. Megy a nagy sírás, hogy egyetlen kapott góllal kiestek. Csak épp azt felejtik el megemlíteni, hogy rendes csapatnak NULLA gólt rúgtak.
A kezdésig elüthetjük az időt CR kedvenc dalával.   (Art director: Vilaghalo) Kevés elkoptatottabb kifejezés létezik a mai fociban, mint az "Európa braziljai", amiben a legfárasztóbb persze, hogy jó pár éve nem is igaz. Portugália 4 évvel ezelőtt az egyenes…..
dvittore 2010.06.30 19:55:22
@eMTé: Megnéztem, tényleg ötletes.

Itt egy link, ha nem tilos:
www.inventor.hu/kial03/maruzsi/maruzsi.htm

Ha jól tudom, a játékosok futóteljesítményét is valami ilyen rendszerrel mérik, tehát a technológia kvázi adott.

A les, gól ezzel megoldva, a videóbíróra maradnának az egyéb szabálytalanságok (pl. Henry kezezése) szigorúan a valaki által már említett 1 challenge/ félidő rendszerben.

A meccshez. Llorrente játéka nekem nagyon tetszett. Hasznos volt, örültem volna, ha bemegy a fejese (bármelyik). Persze az ász Villa és Ramost volt, de el kell ismerni - bár nehezemre esik - hogy Busquets is nagyot alkotott.
Csak az ellenfél kiléte és erősségi szintje változott hétfő óta, a tét nem lett kisebb: győzelem vagy halál. Chile abban a kényelmes helyzetben van, hogy már egy döntetlennel övék az első hely a csoportban, ellenben ha a selección nem húzza be mind a három pontot - és nem…..
Spanyolország - Honduras  2 - 0 Az alpesi banda elleni cumival eldőlt az is, hogy ennél kedvezőbb nehezen lehetne a csoportmeccsek kronológiai sorrendje: joggal várhatta a tisztelt publikum, hogy Xaviék az önbecsülésük újjáépítése és a szurkolók kiszolgálása érdekében…..
dvittore 2010.06.23 14:50:16
@Neil Blender: Én is Llorentét mondanám, viszont ha ő beáll, akkor mindenkinek elkezd viszketni a talpa és már a félpályáról ívelgetik, meg lövöldözik fel rá a labdát. Ergo nem befejeznie kellene, hanem megtartani, lefordulni, visszapasszolni. Az meg nem igazán ment neki, amikor láttam.

Egyébként szerintem Torres pont ilyen megkapom - bevágom típusú ember, csak most nem megy neki. Azért alkotnak ilyen jó párost Villaval, mert egyikük a pengés, másikuk az "erőcsatár". Ki, ki döntse el melyik-melyik. :-)
dvittore 2010.06.25 13:23:45
@Neil Blender: Bizony nem gyenge! És dicséretes, hogy hazai játékosokkal próbálják megoldani az erősítési.

Kíváncsi leszek, hogy Murinnyónak mi lesz erre a válasza! Mert valami kell! :-)
dvittore 2010.06.25 14:51:32
@Endoscope: Luis Enrique-t szerintem széles vigyorral elég sokáig elnézték. Mondjuk ő nem hiszem, hogy Real nevelés volt, de eltöltött ott néhány évet.

"Ürge a hurokban" Őrült! De jó! :-)
Villámértékelés azon melegében:szörnyű meccsen kaptunk ki egy nullára Chilétől. Szörnyű volt, mert az elején egyáltalán nem derült ki, mi értelme volt Behramit kezdetni a remek Barnetta helyett a középpálya jobb oldalánszörnyű volt, mert a kiállításig is rém rosszul…..
A képlet baromi egyszerű, a 3 pont a túlélést jelenti, 3 pontnál kevesebb esetén pedig lehet csomagolni és viszlát négy év múlva. Amennyiben a H-csoport leggyengébb kihívóját, Hondurast sem sikerül lenyomni, akkor a selecciónnak semmi keresnivalója a világbajnokság legjobb 16…..
dvittore 2010.06.22 19:08:42
@gibson: utólagos eltiltás? Ez milyen már? Meccsen nem lehet videobíró, de utólag lehet használni? Na ez nagy baromság.

Vagy maradjon minden úgy, ahogy a bíró a meccsen látta, vagy NFL mintára vezessék be a videobíró és a challenge fogalmát. Félidőnként 1-1 lehetősége van mindkét csapatnak oszt jó napot.

Előbb, utóbb tuti ez lesz.
dvittore 2010.06.22 22:52:12
@takaróléc: szerintem akkor nem sorsolnak, hanem akkor lép életbe a külön tábla két csapattal, azaz kvázi az egymás elleni eredmény dönt Svájc javára.
Na majd most eldől, hogy tovább megyünk-e. Nem érdekelnek bennünket a fanyalgók, nem szép focival is szép 16 között lenni. Argentína - Görögország..
dvittore 2010.06.22 22:41:45
@Pema: fasza gyerek vagy. Hülye buzi.

Pont egy ilyen fasz húzta meg a kocsimat egy parkolóban. Arra nem gondolt az barom, hogy amikor beálltam, akkor a mellettem lévő parkolóban még más állt és nem szórakozásból álltam hozzá közel. Persze úgy, hogy neki kb annyi helye volt beszállni, mint nekem.
Ha valaki volt már tagja csapatnak, tudja, milyen tehetetlenül vergődni egy rossz taktikai felállásban. A franciák önmegsemmisülése pontos példája annak, miért van szükség edzőre. Anelka nyerni akart, higgye el mindenki, ahogy azt is, nem az a baj, hogy egy rúgott góllal estek ki,…..
Tovább szenvednek a spanyolok vagy a svájciak leginkább a közép-amerikaiakkal babráltak ki?..
dvittore 2010.06.21 22:00:52
@raja ram: ez a nagy különbség aközött, hogy minden sül, vagy semmi. Helyzet már itt is volt annyi.
Spanyolország - Svájc  0 - 1 Kétségkívül impozáns költői képeket lehetne pingálni a svájci gól, majd győzelem által elindított hatásmechanizmusról, például hogy a spanyolokra rászakadt a történelmi frusztrációikból eszkábált, fejük felett lifegő batár nagy…..
dvittore 2010.06.20 20:09:11
Itt akkor is gratulálni kell a poszthoz ha baromi nagy hülyeségek is vannak benne?

Azt aláírom rizla, hogy van a posztban munka és általában tetszenek az írásaid, de amit a svájci gólról írtál az egy nagy baromság!

Casillas nyakába varrni (még ha csak részben is) a gólt eléggé elvakult látásmódot tükröz, csak azért mert az igazán ludas emberek jelen esetben az általad szeretett Barcelonából érkeztek.

Az első két ponttal egyetértek, viszont a harmadik erősen sántít.

1. Piqué NEM tartottal a lépést a svájci csávóval, hanem egy méterrel mögötte loholt. Ha Casillas nem jön ki, akkor sima ziccerben gurít kapura.

2. Casi nem (csak) a svájci gyereket takarította el, hanem a labdát is kivágta... volna, ha az épp odaérő Piqué -ről nem pattan vissza.

Ráadásul ha a bekapott fejrúgás után van egy kis lélekjelenléte, akkor ráeshetett (hasalhatott) volna a labdára úgy, hogy a svájciak ne férjenek hozzá, de ezért már nem lehet hibáztatni.

Ennek és a kihagyott ziccernek a fényében a 6-os osztályzatot erősnek érzem. Tulajdonképpen két szituációt kellett volna megoldania, és sajnos egyiket sem sikerült.

Iniesta fényezéséből is vissza lehetne venni egy kicsit. Majd ha tényleg olyan jól és hasznosan játszik, ahogy Te most képzeled, akkor szívesen csatlakozom a dicsérők táborához, de jelenleg ez úgy gondolom teljesen alaptalan.

Xavi pedig vállalhatna több "gyilkos" passzt a sok alibi oldalpassz helyett.
dvittore 2010.06.21 13:46:53
@rizla: másképp látjuk azt a szituációt, de ez a szép a fociban. :-)

A kifutás szerintem kellett, szerinted nem. A lényeg, hogy elég szerencsétlenül jöttek ki belőle.

Piqué-re konkrétan nem mondtam, hogy hibás, hacsak nem abban (Puyollal egyetemben) hogy idáig fajult a dolog. Inkább szerencsétlen. Ha bemegy a ziccere, akkor most azt ecseteljük, hogy milyen "istenkirály" a srác.

Xabi legalább a kaput eltalálta...vagyis majdnem.:-)

Kicsit előretekintve, remélem, hogy ma este azon kell törnöd a fejed, hogy a három góllövő, vagy a zseniális labdákat osztogató Xavi legyen-e a meccs legjobbja.
A karosszéria immár stabil, a fékek is kifogástalanul működnek, de ahhoz, hogy a vadító, aranysárga-vörös fényezésű verdánk már a startvonalnál állvahagyja az ütött-kopott tragacsokat, a végén pedig a legjobb csajt is hazavihessük, még kell bele egy fasza motor, és nem árt…..
dvittore 2010.05.31 23:15:45
@Unimuck: Nah, ja. Hiszen ők már a csoportból sem jutnak tovább. :-)
Egy kiváló oldalon összeszedték a VB stadionjait fasza képeken, bemutatom hát, hol kenjük el a száját az ellenfeleknek hamarosan. 1. Június 12. vs USA, Royal Bafokeng Stadium, Rustenburg INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/sixx/vb1/feed", "width":"490",…..
10 nap. Pontosan ennyi időre volt szüksége Vicente Del Bosque spanyol mesterszobrásznak, hogy az utolsó darabkákat is lefaragja élete főművéből. Egész pontosan hét kisebb-nagyobb darabkát a spanyol futball méretes gyémánthegyéből kibányászott harminc egységnyi tömbből. Pár…..