Regisztráció Blogot indítok
Adatok
martonaron

0 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Senkit ne tévesszen meg az eltérő dátum: a FB-posztok valóban hétfőn születtek, amikor az ülésnap még javában tartott.)..
martonaron 2011.02.23 18:14:46
@aww: és mi van ha az egyik nyaral? a másik meg kuktának áll? leszarom, szerintem ebből semmi sem következik. csak az olyanok idiótáknak következik ebből bármi is, mint amilyen te vagy.
amúgy látszik hogy még a Dallast se nézed, te szerencsétlen:) nézd meg, egy munkamániás (Jockey) hogy nyaral. "nyaral".
martonaron 2011.02.23 18:28:25
@Látnok14: zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
 Amennyiben kíváncsi a cégek nevére is, kattintson ide!   Pár álláskeresési történetet szeretnék megosztani az olvasókkal amik között van enyhén szólva vérlázító is!   1.Az első és egyben szerintem leggusztustalanabb egy neves biztosító cég felvételén volt.…..
martonaron 2011.02.22 15:06:46
@1000R: te ilyenkor jól érzed magad? mikor okoskodsz. biztos, különben nem tennéd.
...meg hogy mi mennyibe kerül, itt a tojás 500, ott 550, akkor az előbbibe megyünk, mert akkor jobban kijön anyagilag. Lejártuk a lábunkat, majdnem megfagytam, de azért az 50 forintért már megérte! A kép innenSzakítósaim!Évek óta olvasom a blogot, imádlak titeket, és bár azóta…..
 Orbán Viktor kezd európai politikai szupersztárrá válni – és már nem csak hírhedt politikusként. A Spiegel már referenciaként használja a nevét. Február 14-re keltezett számában a hetilap a Merkel kancellár elleni európai lázadásról szóló cikkében non plus…..
martonaron 2011.02.19 20:57:00
@anyadmajma: honnan vagy/vagytok ilyen értesültek ki mennyit és mit lop ("mindent ellopnak", stb)? ez komolytalan. kispolgári viták, közhelyek. és azt hiszitek, hogy eljutottál/-tatok a gondolkodás szintjére?:)
A hír: Bakács Tibort bolti lopáson érték. Egész pontosan elkapták, ahogy egy rúd téliszalámival próbált kisettenkedni egy hipermarketből (bocs...). A háttér: Bakács Tibor már régóta panaszkodott, hogy nem megy neki a szekér, kevés a meló, sok a fizetnivaló, szívatják,…..
Megcsalt a feleségem, az egyik legjobb barátommal.  Sziasztok! Nem rég óta követem a blogot...talán idevág, ami velem történt, történik. Megcsalt a feleségem, az egyik legjobb barátommal. Az elmúlt 7-8 évben, mióta gyerekek vannak itt is ott is, rendszeresen…..
martonaron 2011.02.07 17:16:04
@Drága IV gernika: akkor neked csak 7 osztályod van meg?:)) Bocs.:)
martonaron 2011.02.07 17:18:42
@Drága IV gernika: akkor neked csak 7 osztályod van meg?:)) Bocs.:)
Sajnos mindenkinek el kell magában könyvelnie és fel kell dolgoznia, hogy bizony, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke egy diktátor oldalára állt egy szabadságharcban. Ha nem így lenne, akkor nem sunnyogna, nem burkolózna ilyen mély hallgatásba, és megszólalna ugyanúgy, ahogy a…..
A teljes szavazati jog megadása balszerencsés esetben ellentéteket szítana anyaországiak és határon túliak között, nem összehozná, hanem szétzilálná az amúgy is széthúzó magyarságot. Mégis szükség volna a határon túliak képviseletére valamilyen formában. (Fotó:…..
  Az új médiatörvény elleni tiltakozás az utóbbi néhány napban a racionalitás világából gyorsuló ütemben költözik át az irracionalitás terepére. Mintha egymást licitálnák felül az újabb és újabb megszólalók, egyre erőteljesebbek (és bántóbbak) a…..
martonaron 2011.01.06 11:53:37
@is: nem a bkv és a többi?:)) manipulált félhülye
Még néhány nap, és Magyarország lesz az Európai Unió soros elnöke. A külföldi sajtó mégsem ezzel van tele, hanem a kedden hajnalban elfogadott szájkosár médiatörvénnyel. Kommentárok és egyéb írások tömkelege kritizálja az új szabályozást, szinte nincs olyan európai lap,…..
martonaron 2010.12.24 10:41:46
@bájgúnár: "tejuralom" :))) hehe
Ma hajnal háromra elfogadták az új médiatörvényt. Igaz, nem ez blogunk fő profilja, de úgy éreztük, nem árt, ha olvasóink innen is értesülnek arról, mi vár ránk a tejjel-mézzel folyó szép, új világban. Az alábbi szöveget az MTI bocsátotta ki három részben, kicsit húztunk…..
martonaron 2010.12.21 19:51:09
@Kozmokrator: "nőjjetek" - ha már a helyesírásról beszélsz
martonaron 2010.12.21 19:58:02
@bgp: bazd meg, te hülye vagy? neked zero ismereted van a kommunizmusról. ok. értem, te diktatúrát szimatolsz. de neked minden diktatúra kommunista, aminek része az államosítás?
Hosszú, erőltetett menet ért véget tegnap este a Megasztár fináléjával, hét hónapig tartott a szerényen csak legendaként aposztrofált tehetségkutató. Szombatonként, az X-faktor ellen kezdte, majd pánikszerű menekülés után pénteken folytatta, ahol már simán hozta az elvárt…..
martonaron 2010.12.18 11:10:17
@surcapisca: Hehe. Mit nem fogsz fel azon, hogy a - természetes határok által körülfogott, a Királyhágón túli - történelmi Erdélynek nem volt része a Partium és a Bánság (Erdély szó az erdő szóból ered, hegyes-dombos vidék, a partiumi és a bánsági skíság, nem tartozott hozzá). A speyeri szerződés az Erdélyi Fejedelemség határait rögzítette, melybe Erdélyen kívül egyéb, nem erdélyi területek is beletartoztak (Partium). Közigagatásilag az Erdélyi Fejedelmséghez tartozott, de ettől még mindig nem tekinthető a történelmi Erdély részének! Abban igazad van, hogy a hovatartozásra (közigazgatási értelemben) időről időre változott - de ezt állítottam én is, vakegér!:) Most éppen az oláhok által Ardealnak/Transilvanianak nevezett nagy észak-nyugati régióhoz tartozik. De ettől még nem a történelmi Erdély szerves része. Incélédzs, méééé?:))))
Amúgy meg volt külön identitásuk is (kb. 1945-ig), éppen most olvasok egy könyvet egy bánsági családról és a bánsági öntudatról. Az égadta világon semmi köze nincs az erdélyi öntudathoz. Sokkal erősebb szálak kötötték őket a tőlük nyugatabbra vagy délebbre eső területekhez (Buda, Bécs, Belgrád)... A régi nagyváradiak sem nevezték magukat erdélyieknek, olvasd el Hegedűs Nándor visszaemlékezéseit. Az oláhok alatt a régi identitás kikopott, igaz, mai napig előfordul, hogy ha Nagyváradra megyek és Erdélyt mondok (rutinból), a nagyváradi ismerősök kijavítanak: ez nem Erdély, ez Partium. Persze nem közigazgatási értelemben:)
martonaron 2010.12.18 11:21:03
@kapiksz: baj?:)
martonaron 2010.12.18 11:24:58
@Erdélyi_nyert !: "2-tő" :))))))))) Úúúú anyám.
Sziasztok!   Előrehozott Mikulás buli volt nálunk a múlt pénteken. Idén kerültem a céghez, ezért akkor is ott lettem volna, ha nem lett volna kötelező, bár utólag már azt kell mondjam, jobb lett volna otthon maradni. Minden azzal kezdődött, hogy délután 3 körül kollektíve…..
martonaron 2010.12.08 08:11:31
Tisztelt Szerkesztők! 2009. Ősze óta dolgozóm egy megváltozott munkaképességi dolgozók munkahelyén miután 2008-ban végeztem az iskolai tanulmányaimmal. És már 2010. Januárja óta érzem, hogy nem a megfelelő munkahelyre kerültem. Mivel télen a legnagyobb hideg ellenére is nem…..
martonaron 2010.11.22 20:44:45
@nothing.at.all: azért van, hogy a sok zéró kispolgár okoskodjon. ebből nem lehet tanulni. viszont a szerkesztők imádják a konfliktusokat, bevonzza a szófosó megmondóembereket, nő az olvasottság. máúnikasó:D
Hello MH terror blog!   Azért írok, mert úgy gondolom, hogy némi etikettet illene kialakítani az állásinterjúztatás intézményére is.   A helyzet a következő volt: könyvesbolt ajtajára kitixózott hirdetés, miszerint üzletvezető- helyettest keresnek. Cégnév,…..
martonaron 2010.11.20 11:35:31
martonaron 2010.11.20 22:39:12
@Bockó: és mi a bajod azzal, ha valaki ignorálja a valóságot...? őszintén, ez miért fáj neked? hogy te nem mered megtenni? amúgy meg nem te fogsz pofára esni, hanem ő (ami nem törvényszerű!!). neki kell majd megoldani az életét valahogy.
az ilyen szarrágó kommentek általában azoké, akik nem mernek/mertek naivak lenni, "nagyot" álmodni, akik félnek, vagy akiket nem érdekel semmi sem igazán (ezért nem is álmodoztak semmiről). sótlan, félelemben élő szürke egerek, akik rühellik azokat, akik magától értetődően döntenek naivan, a szívükből, és mernek önmaguk lenni - azon az alapon, hogy hátha bejön... na, az ilyen sótlan, megalkuvó figurák tudnak fiatalon a "kőkemény realitásokra" alapozva a sorsukról dönteni, és nem fájni amiatt, hogy álmaikat háttérbe kell szorítaniuk. normális fiatal még nem égett ki, követi az álmait (kivéve ha súlyos kényszerhelyzetben van, pl. el kell tartania magát), és ha elég értelmes, kudarc esetén belátja, hogy váltani kell; ezzel meg megint mi a baj? jelen korunkat éppen az különbözteti meg múltunk patriarchiális világától, hogy az ember próbára teheti önmagát, választhat. vagy mit akarsz? azt az időszakot, mikor azt mondták nincs választásod, hanem a kőkemény realitásokból kiindulva azt kell cselekedned ami "helyes" = amit elvárnak tőled, ami "ésszerű", amit jóatyád diktál neked?! most van választásod: jogod van álmodozni, hibázni, és majd változtatni - ha szükség van rá. jogod van kipróbálni azt az életet amit álmodtál magadnak! és láss csodát, sokaknak bejön, megtalálják számításaikat - ebben a kulcsszó a tehetség. a tehetség még ebben a szar szutyok, "úgysem jön össze amit akarsz, te hülye bölcsész, törődj bele"-gondolatot sujkoló világban is utat tör idővel magának. az egész a kutartáson múlik. van aki feladja, többnyire azért, mert hiányzik a hajtóerő, a kellő érdeklődés és tehetség. de legalább kipróbálta, megismerte jobban önmagát, és nem kell majd később azt mondania, mi lett volna, ha... a tehetségek kitartóbbjai közül pedig sokan a pályán tudnak maradni, hajrá!
ha mindezt nem érted, őszintén sajnállak.
martonaron 2010.11.20 22:52:58
@ne most: te most cinikus vagy? mibe keseredtél bele drága gyermek
Ha a FASz nem is szó szerint értendő, 2010-re a magyar politikai paletta mélyen átalakult, a megszokott és régen megunt ellentétek közül sok értelmét vesztette. Ilyen a nemzet kapcsán folytatott szánalmas civakodás, melynek során csak nacionalista fenevadak vagy kozmopolita…..
martonaron 2010.11.13 12:02:25
@Tóth Ágas: nem, csupán értelmiséginek képzeli magát, ami persze már egy szitokszó, éppen az ilyen fostalicskák miatt
martonaron 2010.11.13 12:58:45
@ferisegitenikell: Mi a szent szarról akarsz beszélni? Arról, hogy a magyarok elnyomták a románokat? Valóban korlátozták a jogaikat, a háború előtt, de nem olyan mértékben, ahogy a későbbi történettudomány azt ecsetelni probálja, éppen azért, hogy a hozzád hasonló félhülyéknek látens módon igazolja Trianon jogosságát.
Nyugi, a románok a talpukra estek, 1918 után olyan tettekre vetemedtek (ja, hogy nem tudsz róla? nincs fent a wikipedian?), amivel a remélthez képest többszörösen is megkaparintották ahított "jussukat". Hallottál te olyanról, hogy magyar nagy-, közép- és kisbirtokok mértéken felüli, törvényellenes kisajátítása, a korrupció különböző eszközeivel? Földreform címén a román törvény lehetővé tette, hogy rátegyék a kezüket a magyra birtokállomány egy jó részére. Az indok az volt, hogy "igazságot tesznek": elveszik a gaz magyar arisztokraták földjeit, miközben Erdélyben a földek nagy része nem is volt nagybirtok, 70% közép és kisbirtok volt, annak fele pedig már román kézen, még a háború előtt! A végeredmény az lett, hogy elvették nemcsak a nagybirtokosok földjeit, de a magyar kis és középbirtokosok följeinek jó részét, de úgy, hoyg a törvényben megszabott mértéken felül sejátítptták ki azokat, és efelett a kormányzat szemet hunyt. Ergo földreform köntösébe bujtatott vagyonelkobzás volt. Százezreket juttattak koldusbotra, názz meg egy napilapot hány öngyilkossági hírt közöl naponta. Vagy ez a szemedben szükséges áldozat a románokat megillető igazástétel folyamatában???? Nézd meg, hogy kerülnek a csíki javak, a hargitai közbirtokossági földek a kezükre, nézd meg, miket intrikálnak össze azért, hogy a Népszövetéséghez ne jussanak el a sérelmi listák, mivel a Népszövetésg úgy ment bele a trianoni határok meghúzásába, hogy saint germainben a kisebbségi szerződés aláírására vették rá a románokat, azért, hogy elkerülhetőek legyenek éppen azok az atrocitások, amikre aztán sor kerültek, és amik (nagyrészt) titokban maradtak a széles közönség előtt: magyar javak elvétele, erőszakos betelepítés magyar javakba, pozíaciókba,, politikai korrupció: egyetlen olyan választás volt (Maniu alatt), amikor nem csaltak, csak azért, hoyg a magyarok bekerülését a képvisleőházba és a szenátusba megakadályozzák és mint tényezőt szémba vegyék; kulturális, nyelvi szabadásg korlátozása. Mi erre a válaszod? De hát a magyarok is baszogatták őket előzőleg? (Baszogatták, de nem ennyire és nem így: egzisztenciát, a személyi szbadságjogokat ilyen mértékben nem korlátozták.) Vagy az egyik tett kiváltja a másikat? Gondolkodásod korlátolt, azt hiszed, mert valaki egy tény kimondását fontosnak tartja (a románok a két világhború közt, aljas, alávaló módon kiifosztották és részben megsemmisítették az erdélyi magyarságot), attól szar ember, és nem tud tekintettel lenni a másikra?! Attól még lehet Sadoveanut, Eminescut olvasni, a román színházat nagyra tartani, elismerni az I. vh háború előtti magyar politika visszásságait, és azt is szorgalmazni, hogy a mai MO területén a kisebbségek politikai képviselet kapjanak. De ez nem változtat azona tényen, hogy a magyarsággal szemben nagy gazság történt, és erről beszélni kell. Megértnei lehet dolgokat. Pl. hogy a románoknak fontos volt a trianoni határoknak a meghúzása, de az azt követő "berendezkedésre", a 20 év gazságaira nincs épképézláb indok és megértés, vagy akkor te vagy beteg. Trianon tragédiája ez, nem a határ megváltoztatása, hanem az ami utána történt a magyar ksiebbséggel. És ne eszéljünk róla? Szerintem egyszerűen műveleten vagy, se a magyar, se a román történelemről nincsenek ismereteid. Fogalmad sincs az akkori viszonyokról, történésekről, egyik vagy másik oldal baklövéseiről, gazságairól, és ismeretek híján azt sem tudod megállapítani, hoyg mi az ami már kivül esik megértés határán. De akor miért nem nyilvánítasz olyan dologban véleményt amihez értesz?!
martonaron 2010.11.13 13:10:22
@Lacdelo: Most akkor menjünk bele egy összehasonlítgatásba (hülye vagy)? Hidd el, te vesztenél, mert fogalmad sincs semmiről, velem elelntétben, aki azért ismergetem a 19. század végi magyar és a 2 vh közti román törvényeket. Se Apponyiról, se Tisza Kálmánról, se Maniuról, se Averescuról, se Anghelescuról, se a magyar himnusz éneklését megtagadó román papokról, se a román himnuszt megtagadó magyar színészekről, se Milotay Lilláról, se Andrásfaly Kainkáról, se Boc Aurél görögkeleti papról, se semmiről se tudsz - mind a magyarorsítás/románosítás szereplői. Ez mind nem fontos. Az a fontos, hogy neked véleményed van. Hehe
Tiszteletem! Nekem olyan problémám van, hogy több hitelem van, amit nem tudok fizetni, így mindegyiket felmondta a bank. A munkáltatómat tájékoztattam, hogy várható velem szemben peres eljárás, aminek a következménye a fizetésből való letiltás lesz valószínűleg életem…..
martonaron 2010.11.07 09:57:46
@Birca Maxval: érdekes, én (egy ideje) közalkalmazott vagyok, és a ténylegesen végzett munkám ideje nem fér bele a 8 órába, óriási hajtás van, a héten két napon biztos nincs időm ebédelni se. Ráadásul mehetek be este is, ügyelni (nem orvos vagyok). Eddig még nem dolgoztam a közszférában úgy, hogy lehetőségem lett volna lábat lógatni. Szóval te miről is beszélsz?
martonaron 2010.11.07 10:25:49
@_Molly: te és elvtársaid a birkaság kategóriája, olyan emberanyag, amit eszesebb politikusok (Malleus maleficarum...) jól irányzott propagandával bármikor fel tudnak használni a céljaikra. "Kincsesbánya" vagytok: sérelmeitek vannak (tehát hajlamosak vagytok az ellenségkép kialakítására, bűnbakkeresésre), kispolgárok vagytok (az ellenséget szűkebb környezetetekben, riválisnak tűnő közösségekben keresitek), "rendet", "igazságot" akartok, árnyalt gondolkodás képessége nulla, és meggyőződésetek, hogy az "igazságotok" a "statisztikai átlagon" alapul. Micsoda blama..
Tisztelt Elnök úr, kedves Pali!Mint plebejus a plebejushoz fordulok hozzád, a közülünk valóhoz. Szíven ütött az alábbi mondatod:"Magyarország nagy vállalkozásba kezdett ez év tavaszán, nagy változtatásokra szánta el magát annak érdekében, hogy a válságot leküzdve erős…..
martonaron 2010.10.31 13:23:38
@Kis ember: örülj kis ember, örülj hogy ide firkálhatsz, hogy van Auchan, ehetsz Milka csokit, az antibébi tablettát sem kell már kéz alól venned a cigányasszonytól az ócskapiacon. de aztán légy ám hálás, ahogy eddig is!!!! különben a stricid haragja lecsap rád.

igazad lehet, nem tudhatom mi a diktatúra. csak akkor azt tudnám, hogy anno miért nem volt mit ennem, ami miatt egyszer kukoricát is loptam a kukoricásból (nem zsenge, ha megfőzöd, jó rágós, de laktató), jó sokszor sorban állnom, titokban szabadeurópát hallgatnom, vagy miért ruháztak meg mikor nem fogtam be a pofámat. lehet, csak álmodtam.
de egy biztos, a demokratikusok (vagy mi a lófasznak nevezik magukat) engem nem vásároltak meg: csak azért mert már van zsenge kukorica, még nem hülyültem meg, még tisztán látok, kurva sem lett belőlem. és belőled?
Jelentkeztem egy minőségellenőr állásra, valamelyik multihoz egy vidéki nagyvárosban. Behívtak, de első körben még nem interjút kellett adnom, hanem gagyi matek és pszichológia teszteket kellett kitölteni. A magyar nyelvi feladatokról meg már nem is beszélve, ahol hiányzó…..
martonaron 2010.10.03 21:10:45
@Vajko28: hehe:) miért csatlakoznál egy csapathoz okostojás, amit nem is ismersz? röhej....
Sziasztok!   Én 2006 februárjában kerültem a cég nyíregyházi telephelyére mint villanyszerelő. Területileg Nyíregyházán laktam a feleségemmel és akkor 1 éves kislányommal. Eltelt 4 év,2010 et írunk és a jó öreg Szabolcs hozta a formáját,a feleségem nehezen kapott…..
martonaron 2010.09.21 08:10:14
@Reding Itell: A Keleti pályaudvar közelében van az ELMŰ egyik kirendeltsége és egyik műszaki telephelye, nagyokos. Én is lehúztam ott egy évet...hajdanándanán
Csatlakozás     Kedves blog! Felsőfokú végzettségű, de kétszer elbaltázott nyelvvizsga miatt mégis diploma nélküli újságíróként próbáltam munkát keresni, közel egy éven keresztül. A második hónaptól kezdve bárhova beadtam a pályázatom, először lelkesek…..
martonaron 2010.08.19 07:10:23
@mothe: te buta vagy. értelmes ember nem optimizmusra törekszik, ahogy a pesszimizmust is kerüli. értelmes ember REALISTA próbál lenni, vagyis nyitott az igazságra (nem összetévesztendő a racionalizmussal), dolgokat nem értékel alul, de felül sem. ha lenne egy kis eszed,akkor olyan dologban amit nem ismersz, mindenféle tapasztalatot meghallgatnál, hogy lehetőleg minden eshetőségre felkészülj, legalább agyban. ez nem pesszimizmus, ez az értelem jele. lenne.
martonaron 2010.08.19 07:12:50
@mothe: téged meg kell védeni? pffff
martonaron 2010.08.19 07:27:51
@mothe: 1. hazudsz, te ex cathedra kijelentéseket is szoktál tenni, 2. azt hittem, itt te véleményt nyilvánítasz. vagy nem? vagy a "véleményedet" valahonnan kopizod? ebben az esetben továbbítsd a szerzőnek, hogy a véleménynyilvánításai bizony nem egy IQ-bajnokról tanúskodnak.
Ha ő masszírozna meg, biztosan nagyon kellemes lenne. Megbeszélnénk az időpontot és itt találkoznánk nálam. Valószínűleg nem késne, mert nem szokott. Én pedig valami kényelmes, de azért izgalmas itthoni cuccban várnám őt és talán még főznék is valamit.Nem az a típus, aki…..
martonaron 2010.08.14 16:30:06
Csatlakozás     Helló, kedves munkahelyiterror-jogász! Segítséget kérek a következő ügyhöz. Új ember került a céghez, üzemeltetési vezető munkakörbe. A bemutatkozó levele alapján nem sok köze volt eddig a mi "munkaterületünkhöz", eddig főleg…..
martonaron 2010.08.10 18:11:09
@orient: LOL
Kedves Terror blog!   Örülök, hogy megtaláltalak titeket, remélem tudtok segíteni. 16 éves lány vagyok,gimnáziumba járok.   Első munkahelyemen töltöm az időmet idén nyáron diákmunka kertében. Persze már tavaly is dolgoztam, de csak kisegítettem egy rokonunknál, szóval…..