Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Burnus

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Levélírónk a nappalis és a levelős képzést hasonlítja össze, saját tapasztalatai alapján. Véleménye szerint, aki minőségi képzést szeretne, az ne levelezőn keresse, a tanárokat nem nagyon érdeklik a levelezős diákok. Olyan is előfordult, hogy az egy tárgyra szánt 4…..
Burnus 2010.04.10 17:27:55
@lüke: "ha jó lenne orvost is képeznénék": elég nagy különbség van tudományterületek között. Az elméletigényes képzéseknél (pl humán területek), ahol nagyobb hagsúly van a szakirodalom feldolgozásán, simán lehet levelezőn is képezni hallgatókat. Az előadások sokszor csak abból állnak, hogy a prof a saját könyvéből tart felolvasást. Hogy ezt hány órában teszi, tök mindegy. Sőt, a levelezős hallgató még nagyobb önállóságra is kényszerül igy... Ahol viszont sok labor/gyakorlat is van, ott nehezebben megoldaható ez a képzési forma. Elvégre pl. nem mindenki tud otthon boncolni, vagy vegyészkedni. :) Egyébként én mindenkinek azt ajánlanám, hogy az msc-t inkább levelezőn végezze, még ha a bsc-t nappalin csinálta is, és inkább dolgozzon mellette és szerezzen szakmai gyakorlatot.
Burnus 2010.04.10 18:00:12
@Káposztakukac: igaz, de ahogy egyre több diplomás (bsc) lesz, úgy idővel jobban fog számítani, hogy van-e valakinek msc-je, vagy valami "extra" ismerete mellette. A szabadbölcsész diploma pedig tényleg nem a legbölcsebb választás az elhelyezkedés szempontából.

fiokosszekreny: Az nagyon jó, ha valaki tud nappali képzés mellett dolgozni, sokan viszont nem igazán motiváltak ebben.
Sajnos Magyarorszáron sok munkáltató sem ilyen rugalmas, és nem fogalkozik túl sokat hozzá érkező gyakornokokkal. Már ha egyáltalán folalkoztat gyakornokat/részmunkaidős alkalmazottakat.