Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PéPé

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem volt igazán jó meccs az El Clasico, ha valaki gólparádéra, látványos támadásokra számított. Bebizonyosodott azonban, hogy játékerőben, egyéni kvalitásokban és csapatmunkában is sokkal előrébb tart a Barcelona, mint a Real Madrid. A bajnokság folytatódik egy hétközi…..
PéPé 2010.04.16 20:52:16
@Keelhaul: Először hogy Kaká nem lát a pályán: Bl döntő 2007 Milan-Liverpool, Inzaghi második gólja.
Nincs fizikuma:gyors,magas, erős
Nem tud irányítani: Hát igazából ő nem irányító hanem tkp. A másik meg hogy a támadó harmadba kis játékokba és annak szervezésébe nagyon jó.

C egy síkú:kis játék, csel, lövés, pontrúgás, fejelés
PéPé 2010.04.16 20:55:36
És akkor most jön hogy szerintem mi lenne a legjobb taktika aki mindenkinek feküdne:

Van taktikánk csak nem a legjobb. A támadás felépíttessel nincs gond. 4-5 passzból feltudjuk, vinni az ellenfél térfelének a közepére a labdát. Viszont itt még kiscsapatok ellen át tudjuk játszani, addig már nagyobb csapatok ellen nem sikerült. Ez azért van, mert egyszerűen gyengébbek és ezért itt még át tudjuk játszani kis játékkal az ellenfelet. Ezen kívül tatikailag sincsenek ott, mint egy nagy csapat. A nagy csapatok (akik erősebbek) ellen azért nem megy, mert ... Nem tudom valaki, észre vette-e hogy a játékunk hasonlítt az Arsenaléhoz. Gyors támadásépítés, majd gyors kis játékkal megbontás. Ez nálunk azért nem megy, mert C nincs a szélen. Ha ott lenne, több lenne a terület középen. És Pellegrini taktikájában fontos a jó szélsővédők, akik betudják, játszani a széleket. Ebből kifolyólag, ha lenne két jó szélsőhátvédünk, akkor, amikor C a jobb szélen akkor a balvédő segíti a támadást, ha ballon, akkor a jobbvédő. A másik támadásban lévő hiba, vannak olyan szituk, amikor Xabi túl fel tolódik, ez azt jelenti, hogy egy hogy ismét 20*10-es területen van 3-4 játékos. Az Arsenal ezt úgy oldotta meg, hogy Song szinte a védőtengelytől kb. 5-10 méterre van és nem feltolva harmadik középső középpályásnak. Kb. ilyen mélyen kéne Xabinak játszania. Ha ez sikerülne mélysége is, lenne nem csak széle, valamint a két középső középpályásnak lenne terülte szervezni a játékot. Valahogy így nézne ki a csapat:

--Arbeloa—Ramos—Pepe—Marcelo
--------------------Xabi—
-----------Guti-----------Vdv
--Cé-------------Kaká
--------------------Benz

Vagyis a félpálya előtt lenne feltolva a védelem. Előttük kicsit Xabi aki mélységből irányítana. Előtte a középső harmadba a két kp valamint az egyik szélsővédő (aki segíti a támadást). Kaká egy szabadon mozgó támadó középpályás. Cé a szélen. Benzema meg a csatársorba. Ez hasonlít a Barca játékához, csak mi gyorsabban játszanánk. Ezt úgy lehet Pellének elérni, hogy C a szélen valamint a szélsővédő, Xabi hátrébb és így, máris van a csapatjátéknak mélysége és szélesség, ami azt eredményezi, hogy gyorsabb és eredményesebb (,látányosabb) lesz a játékunk.
Az El Clásico alapfogalommá vált a labdarúgást szeretők közös tudatában, köszönhetően a ténynek, hogy történjen bármi a spanyol labdarúgó bajnokságban, a két óriásklub szurkolói egész évben a két párharcra vannak kihegyezve. A jelenlegi szezon egészében véve is…..