Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Örnsköldsvik

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tessék elképzelni a következőt: egy kiégett magyar rocksztárnak bérel az egyik kertévé egy nagy kérót, azt bekamerázza, aztán keres bele 25 (agyhalott) szilikoncsecsű nőt, akik közül az említett úriember majd kiválasztja szíve hölgyét, mi meg ezt végignézzük,…..
w Díjugratás 2007.06.06 06:00:00
Döntött az Alkotmánybíróság: igenis népszavazni való téma a vizitdíj és a tandíj. Egyfelől azért, mert olyan kis elenyésző összeg az, hogy meg sem érzi a költségvetés – ami arra utal, hogy a taláros testület hirtelenjében pénzügyminisztériumot kezdett játszani,…..
w Száz robotot, ezeret! 2007.04.16 05:00:00
Látom, Charles Simonyi magyar hős lett. Büszke rá nemzete. Hogy Simonyi minek örül, azt tökéletesen értem. Hogy a magyar mint állatfajta minek, azt egyáltalán nem. Emberek! Charles Simonyi azért lehet odafönn, mert idejében elmenekült ebből a kurva országból. Amikor ő…..
Örnsköldsvik 2007.04.17 10:36:02
Cassiopeia
"Sot, kedves Paszternak, mutass olyan statisztikai adatot, melyben ezek a versengestol irtozo, egymast tamogato, vegtelenul nyugodt, kisse bamba emberek elmaradnak a vilagtol. Egy fore juto nemzeti jovedelem? Hadsereg (kemenyen ott vannak MINDEN nemzetkozi bekemisszioban). Sport? Építészet? Irodalom, design? Ipari termelés? Mezogazdasag? Kornyezetvedelem?"

Hm, en egy masik skandinav orszagban latom ennek az arnyoldalait. Eltulzott, "allamilag, tulburjanzott hivatali rendszer altal garantalt" hamis biztonsagerzet, ami a sajat felelösseg fogalmat elhalvanyitja. Mindenki tökeletesen tisztaban van a jogaival, de az egyeni felelösseg kerdeseben vannak problemak. A "biztonsagerzet" maximalizalasa erdekeben az abszurditasig eltulzott szabalyok, elöirasok. A fiatalok egy resze (?)/nagy resze (?) itt kulönbözö, az elettel szuksegszeruen egyuttjaro problemakkal gyakran nem tud mit kezdeni, ezen problemak medikalizalodnak/pszichiatrizalodnak. Elkepesztö dolgokert kepesek felkeresni egy akut pszichiatriai ambulanciat ejszaka közepen (pszichiaterkent dolgozom).
Persze, szelektalt populacioval talalkozom munkam soran, de egymastol fuggetlenul hasonlo következtetesekre jutottunk több kollegammal, masreszt itteni szakemberek, tars.tudosok is figyelmeztetnek tagabb összefuggesben erre a tendenciara.

Mas, fel-OFF (vagy tan egeszen az?). Ha mar robotika, technikai korszak, akkor talan erdemes Heidegger bacsit ide citalni. Bolondozott az öreg rendesen, föleg elete alkonyan, de amit pl. a hires-hirhedt utolso interjujaban 1966-ban (!) mondott erdemes megfontolni (a planetaris technikai vilag es az ember viszonyarol) Talan nem olyan nehez megemeszteni... :)
www.cab.u-szeged.hu/local/gondolatjel/931/heideg.html
w A füst árnyékáról 2007.01.25 08:00:00
Súlyos defektusa a magyar marihuána-legalizációs mozgalomnak – vagy tán mindegyiknek -, hogy bár eleinte nem így akarja, a vita hevében aztán valahogy mégis azon az állásponton találja magát, hogy a marihuána és származékai egyáltalán nem is károsak. Olyannyira nem, hogy…..
comment:com Hónapokig Onedin? 2007.01.12 09:55:00
Sixx szaktársnak és a többi sorozatfüggőnek ajánlom tisztelettel az alábbi kinyilatkoztatást, egy-két könnycseppet is nyugodtan el lehet morzsolgatni. Gellért Endre, a Televízió filmfőosztályának vezetője válaszolta a Rádióújság kérdésére '79-ben: "Sok néző…..
w Bölcsészholokauszt 2006.11.09 09:56:00
Bekerülnek ide a classic Index-cikkek is a továbbiakban, mégpedig azért, hogy lehessen agálni rá re, majd ahogy korábban említettem, egymás közt lejátszani, lovagiasan. Tehát ez itt egy link ni: Kevesebb bölcsész, kevesebb munkanélküli. Horn Gyulának igaza volt, nincs…..
Élő adásban hagyta el Pokorni Zoltán az ATV stúdióját Kálmán Olga műsorában. A kegyetlen műsorvezető előbb azzal kedvetlenítette el az egyébként galamblelkű Pokornit, hogy mindenáron reagáltatni akarta Orbán Viktor nyilatkozatára, miszerint megindulunk, hujhuj, lóramagyar. Hát ő meg nem akart…..
Csáp Géza Tartósított mosoly 2006.08.14 19:34:00
amd Na, talán a címben jelzett lett volna az egyetlen érzelemmegnyilvánulás hétfőn, a Wan2 színpad programját nyitó magyar hardcore-fiesztán. Pedig azzal biztattak, hogy a Leukémia feltámad, az AMD meg amúgy is jó.     Két héttel a sziget előtt bejelentkeztem,…..
Szürreális beszélgetőműsort láthatott a Volt színpad előtt délután összegyűlt közönség. Az eseménynek jelen sorok írója nem csak tanúja, hanem egyik résztvevője is volt, úgyismint beszélgetőpartner, akinek köztéri művészetről, graffitiről, ARC-plakátokról kellett…..