Regisztráció Blogot indítok
Adatok
amelie930123

11 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amelie Nimphaea Emberi kapcsolatok 2010.08.07 05:02:00
 Sokféle emberi kapcsolatot különböztetünk meg és ez mind érzelmi alapon történik.Vannak ismeretlenek, imerősök, "haverok", barátok, szerelmek, családtagok. Minden kategóriájú emberhez más-más érzelmi hullámok kötődnek. Minnél szorosabb ez a kötelék, annál…..
Amelie Nimphaea Valóság-létezés 2010.08.07 02:57:00
 Valóság-Mit értünk valóság alatt?; Mit értek valóság alatt???- A valóság talán olyan egy időben történő dolog, amit az érzékszerveinkkel érzékelünk.A valóságban létezünk, de a valóságon kívül is létezünk pl., ha álmodunk , nemde? Akkor álmunkban hol létezünk?…..
  Altatóm; Neked  Minden este az Altatót hallgatom. Mikor elszenderedem,Megérkezel, s a szívem szélére ülsz,Onnan vigyázol rám,Miközben hősöd álmában küzd. Aggódsz, szeretsz,Szívemről kezed hátamra teszed,Álmomba csöppensz,S ott találkozhatsz…..
Amelie Nimphaea Egy igazi embernek 2010.06.13 19:17:00
  Rózsa nincsen tövis nélkülLelkem rózsakertje bimbóba borult,Égő tűzrózsák lángolnak...Szemembe nézel, melybe tövis szorult,Felém nyúlsz s kihúzod...Szemem mostmár tiszta, mint az óceán,Melletted nem eshet bajom...Tövises tested add nekem, engedd, vigyázzak…..
Kevés dolgot lehet hozzátenni a képhez, amit fia küldött nekünk Szolnokról, a tervezőnek mindenesetre hasonlóan akadálymentes életet kívánunk. Az alábbi képet a szolnoki Fehér Ház lépcsőjén készült. Mozgássérült feljárónak készült. No comment. Üdv, fia ..
Amelie Nimphaea Paramnézia 2010.05.27 20:22:00
A déjà vu (franciául: „már láttam”) vagy paramnézia az a jelenség, amikor valaki úgy érzi, hogy az éppen történő helyzetet már korábban átélte, az adott esemény korábban már megtörtént volna vele, ugyanakkor a korábbi átélés körülményei…..
Nem is olyan régen, ahhoz , hogy alkothass és megmutathasd a világnak lépcsőkön kellett végighaladni (pl.: egy költő művének tartalmát ellenőrizték csak egy szavukba került és cenzúrázták, ki tudja mennyi igazi alkotás veszhetett el így a világban).ITT élünk ebben a…..
Van élet a halál után?És, ha igen, akkor milyen?És, ha nincs akkor milyen?Csak úgy megszűnik minden? Nem hallhatok, nem láthatok, nem érinthetek, nem érezhetek csak a sötétség van; az öreg barátom? Talán észre sem veszem, hogy megszűntem? Ennyi lenne az élet, csak egy…..
 Alice Csodaországban  Eljött a sötét éj,Előbb az történt még,Álmot hozó,Álommanó,Szemem pillant,El is illant.Pillanatok múlva,Kiszaladok újra,Szivárvány alatt,Királylány matat;Kincses ládikó,Kilenc...csábító;Volt kezében,Hogy megnézzem.Enyém ez?Elég…..
 Mindenkit nyomaszt, mert megoszlik emiatt a társadalom vagyoni szempont szerint két részre: vannak a tehetősebbek és a kevésbé tehetősebbek.Erről nem a gazdag tehet vagy a szegény, hanem a világ, ami belekényszeríti az embert ebbe a megoszlásba. Sok mindent szeretnék, de…..
Amelie Nimphaea Véletlen - Ok 2010.05.24 18:45:00
 Azon gondolkodtam, hogy minden okkal történik-e? Van egyáltalán oka a történéseknek?- vagy minden a véletlen műve?- , de a véletlen is lehet az ok? Tulajdonképpen a kettő ugyanaz, még ha nem is úgy hangzik vagy a szavak jelentése nem tükrözi ezt az elméletet.De ki dönti…..
 Feltehetőleg minden ember jónak születik. Minden gyermek szemében ott csillog a boldogság, az ártatlanság. Akkor mégis hol romlik vagy romolhat el? Kezdjük az elején, mikor megkezdődik az élet a születéssel. Egy csecsemő senkinek sem tud ártani. Kisgyermekkorban elkövethetnek…..