Regisztráció Blogot indítok
Adatok
informatikus

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyár eleje óta üldöz egy kedves Dreheres pr-os, hogy elküldhesse nekem a Dreher világító korsóját. Most végre elég sokáig voltam egy helyben hogy át is vehessem. Megkaptam, köszönöm szépen. Csak azt nem tudom, mit kezdjek vele. Jó, beletöltöttem a mellékelt üveg Drehert és…..
SERTEPERTE A jó sör és a jó nő 2011.08.11 09:30:00
Mi nagyon röstellnénk magunkat, hogy ritkuló hajú ötvenesként még mindig – bár ez minden korban vérciki – hátracsapott baseballsapkában tömnénk magukba az ótvar amerikai Bud(weiser) sört, miközben elhízott feleségünk az aznapi hetedik hamburgert tömné magába a hűtő előtt állva. Szerencsére mifelénk…..
informatikus 2011.08.11 14:12:31
@Árpa Jankó: Értem. Akkor nekem szerencsém volt, mert bőven ittam nagyon finom söröket onnan, és még csinos ottani nőkkel is találkoztam :-)
informatikus 2011.08.11 20:48:24
@Árpa Jankó: Ez igaz, de ez a szabály kontinens független :-)
Pár napja kaptam egy üveggel a Grabanc próbafőzetéből Armando-tól. Neki tanult szakmája is a sörfőzés, és most egy nálunk még méltatlanul mellőzött sörfajta elkészítésével csillogtatja meg ebbéli képességét. A Grabanc - annak, aki még nem hallott róla -, egy hazai…..
Az úgy volt, hogy a Folyékony Kenyér megkért, hogy a Főzdefeszt Előszilveszterre a Fekete Rózsához hangoljam át a korábbi tiramisus receptet. Mivel a parti 28-án éppen most zajlik, csak azt tudom remélni, hogy ízlett! Azért közben megosztom a nagyérdeművel a receptet. Már…..
FK: Milyen sört vesznek az emberek karácsonyra?Sörspecialista:Ami éppen van a boltban :) A Weltenburger Wintertraum nagy kedvenc. De viszik az Altenmünster Winterbier Dunkelt és a Tucher Christkindlesmarkt Bier-ről sok a pozitív visszajelzés. És mindenféle szezonális söröket is…..
informatikus 2010.12.28 15:04:34
@főzdevadász: 1600!!! Azért már kijár a tisztelet :-) Ha jól nézem ezzel a 447.-ik lettél a rangsorban...
Többször hallottam, hogy ezt a sört nem szabad este inni, mert nem lehet tőle elaludni. Ezért egy hosszú vasárnap délután nyitottam ki, de így sem sikerült estig befejezni. Már a megjelenése beszakítja az asztalt. A színe tömény, átlátszatlan barnásfekete. A csurgása…..
informatikus 2010.12.03 15:50:17
@Ogreface: Azt olvastam, hogy az 1800-as években a hollandok Jáva és Szumátra gyarmat-szigeteiken többek között kávé ültetvényeket is létrehoztak, Yemeni arabica kávéból. A hollandok nem engedték az őshonosoknak hogy saját használatra szedjenek kávét. Hamarosan rájöttek a helyiek, hogy a civet macska megeszi a kávé gyümölcsöket, de magát a kávébabot nem tudja megemészteni, igy az emésztetlen formában az ürülékében távozik. Mivel ők is akartak kávét inni, ezért összegyűlytötték az ürüléket, megtisztitották, megpiritották, és összeőrölték hogy kávét készithessenek. Hamarosan maguk a hollandok is megkostólták ezt a verziót, és közkedvencé vált. Viszont az előállitás komplikált és költséges, igy a kávé már azokban az időkben is drágaságnak számitott.
Folyékony Kenyér Ez vajon mi? 2010.08.13 09:00:00
Mi van benne, és miért van fehérre festve? ..
informatikus 2010.08.16 17:43:41
Pedig elbarmolják :-) Legalábbis a ratebeer szerint, de Mr. Gugli félelmetes forditói képességei is erre utalnak. Chili némi csokival.

www.birrificiodelducato.com/verdi.html

L’originalità della sua ricetta sta poi nell’uso del peperoncino, in effetti l’abbinamento classico è qui riproposto con le note di cioccolato della birra, ma soprattutto si rivela un espediente molto azzeccato perché il finale piccante stuzzica la gola andando ad alleggerire la pienezza di gusto e di corpo della birra rendendo la bevuta più facile.

The originality of her then use the chili recipe is, indeed, the classic combination is repeated here with hints of chocolate beer, but also reveals an expedient very apt because the final spicy tickles your throat going to ease full flavor and body of beer making drinking easier.
informatikus 2010.08.16 17:49:27
@TonyCaviar: Pedig elbarmolják :-) Legalábbis a ratebeer szerint, de Mr. Gugli félelmetes forditói képességei is erre utalnak. Chili némi csokival.

www.birrificiodelducato.com/verdi.html

L’originalità della sua ricetta sta poi nell’uso del peperoncino, in effetti l’abbinamento classico è qui riproposto con le note di cioccolato della birra, ma soprattutto si rivela un espediente molto azzeccato perché il finale piccante stuzzica la gola andando ad alleggerire la pienezza di gusto e di corpo della birra rendendo la bevuta più facile.

The originality of her then use the chili recipe is, indeed, the classic combination is repeated here with hints of chocolate beer, but also reveals an expedient very apt because the final spicy tickles your throat going to ease full flavor and body of beer making drinking easier.
Vége a lassan nevetségessé váló kakaskodásnak a skótok és a bajorok közt. Egy éve azon izmoznak, ki tud erősebb sör főzni, és ki tudja nevetségesebbé tenni a másikat. A skót BrewDog végig sokkal ügyesebben bánt a médiával, jobban kommunikált, nem meglepő tehát, hogy most…..
Folyékony Kenyér Spalter No.1 2010.07.13 09:28:00
Érdekes, hogy az emberek a fociban milyen válogatósak, miközben ugyanezek a széles tömegek sörben egyáltalán nem azok. A harmadosztályú vidéki bajnokságok meccseit senki nem nézi, csak a BL-t, a VB-t, meg a nagy játékokat, ahol a legjobbak legjobbjai csapnak össze. És ezekhez a…..
A júniusi árvizek letarolták Észak-Magyarországot, a legsúlyosabb helyzet Miskolc környékén alakult ki, pont azon a környéken, ami a magyar kisüzemi sörfőzés fellegvárának számít. Ráadásul az árvíz által legcsúnyábban érintett település, Felsőzsolca ad otthont hazánk…..
Kontár Komlókutató Borsodi Friss 2010.06.24 23:21:00
magyar ízesített világos sör Bármilyen hihetetlennek is tűnjék a különféle importritkaságos cikkek gyűrűjéből nézve, a KK szokott foglalkozni hazai tömegsörökkel is. Főleg amikor valamelyik első számú márka új tagját pillantja meg, aminek addig sehol nem látta nyomát…..
informatikus 2010.07.04 00:25:22
@YoYoka: Nálunk a családban több anti-sör fogyasztót sikerült megtériteni, még sem volt szükség ilyen borzalmakra. Ha a női tábort képviseled, akkor ajánlhatnánk ezt: komlo.blog.hu/2009/04/19/kasteel_rouge
Én még nővel nem találkoztam akinek ez ne izlett volna (bár férfival sem).
Ahogy ígértem: felitattam a gyerekekkel. Vajon hogy ízlett nekik?  ..
informatikus 2010.06.16 18:41:50
@TonyCaviar: Nálunk ugye nagy a (rossz) példamutatás. Apa sört iszik - akkor a kölök "én is, én is"-el reagál. Ez különösen igaz, ha Főzdevadász is beköszön. Igy ez egy relativ gyermekbarát megoldás lett :-)
Várd ki a végét, még eljöhet hogy "Apa kérünk Szilva-fejü-bácsi sört!".
Folyékony Kenyér Prága III. 2010.06.02 09:15:00
Klasterni Pivovar Mélyen bent a turistaövezetben, ahol kékhajú nyanyák ténferegnek a feltartott esernyők nyomában, a Hradzsin mögött ott trónol az ősrégi premontrei kolostor, a Strachovi Kolostor, melyben már a tizenötödik században is főztek sört. Távolinak tűnik, de ha az…..
informatikus 2010.06.07 12:02:54
@Levai Jutka: Azt a fajta modortalanságot amit a pincérek felénk tanusitottak ezeken a helyeken, semmi sem indolkolta. Prágában (ezeken a helyeken legalábbis) a "vendéglátás" szó fogalmával nincsenek tisztában. Nagyon szomorú.
Folyékony Kenyér Pivovarský doom 2010.06.07 09:04:00
A szocreál épület első szintjéről nyíló Pivovarský důmba tett látogatásunkat nagyon komoly várakozások előzték meg. Már itthonról is többen ajánlották. Ők állnak cserekapcsolatban a miskolci kortyoldával, itt kapható (elvileg) a Korty (Tokajske néven), és ők főzték a…..
Hétfő este végre megejtettük a régóta tervezett extrém-sör-kóstolást: összemértük a világ két legerősebb sörét: a Tactical Nuclear Penguint és a Sink the Bismarckot. A Kertész utcai Szimpla konzorcium második egységében, a valaha étteremként működő Duplában, annak is a…..
informatikus 2010.05.19 20:12:56
@Ogreface: Kiváncsian várom az "Ok" által elszenvedett büntetések sorozatát. Hátradölve, korsóval a kezemben fogom megfigyelni a Prágai sörsátorban ahogy az "Ok" Ogreface elöl szedi az irháját :-))
A Ráday utca Kinizsi utcai vége felé sokáig tartotta magát egy hagyományos szocreál kocsma a savanyú borával, kockás terítőivel és esztétikus Arany Ászokos megjelenésével. Nem tudom mikor szűnt meg, de szombat este, amikor ott jártam már Manga Cowboy-nak nevezték és noha…..
A Plutzer Brau eredetileg nem szerepelt a terveinkben, de egy kedves bécsi egészségügyi újságíró ajánlotta, akivel aznap ismerkedtem meg. Mivel az aznapi első programunk, a nagynevű Siebenstern csúszni látszott, pont volt egy fél órám. A Plutzer nem egy különösen érdekes hely,…..
Nem furcsa, hogy Bécs központjában aranybetűkkel vésett Sztálin-idézeteket olvasgathatunk? Persze tudom, hogy a Szovjet hősi emlékművek az orosz komimperializmus rejtélyesen sugárzó monolitjai, melyeknek állniuk kell, és fenntartásukat az orosz állam az államközi szerződések…..
Az informatikus, a tanárnő, a sörfőző, a pilóta és a rendőr szombat délben Szavojai Jenő palotája, a Belvedere oldalában álló szaléziánus zárdatemplom tövében épült Salm Brauerei-ben találkoznak, hogy megkóstolják az itt főzött kvázi-kloster biert. Ez a kastélyok közti…..