Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Don Dög

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint általában minden önkormányzati választás előtt, tavaly ősszel is elhangzottak különböző városfejlesztési tervek, melyek nagyban befolyásolnák a jelenlegi városképet. Ezek közül olyan is napvilágot látott, amire igencsak rácsodálkoztak a miskolciak, de voltak olyan tervek is, melyek már nyílt…..
Varánusz Miskolc exportcigányai 2014.05.09 08:42:42
Aszongya a hírek, hogy a Kriza Ákos vezette miskolci önkormányzat megkezdi a város cigánygettóinak felszámolását. Fene tudja a hangzatos kijelentés mennyire fedi a valóságot. Ha elolvassuk az elfogadott rendeletet akkor máris feltűnik, hogy a "gettófelszámolás"  gyakorlatilag az…..
Don Dög 2014.05.10 16:54:10
Tisztelt Varánusz!

Olvasom a blogját és engedelmével reflektálnék az írására.

Sok indulatot le kell győzni minden normálisan gondolkodó embernek, ha egy ilyen kényes témát szeretne „nyelvére venni”, de semmi képen nem illet meg senkit sem az a gondolatiság, hogy Én megtaláltam a bölcsek kövét! Az önámítás, önmagunk kényelmes gondolati közegbe helyezése, súlyos tévedéseknek adhat táptalajt.

Gondolom Ön nem lehet borsodi, a leírtak megfogalmazása nem erre utal.
Itt a keleti régióban van egy olyan mondás, mely tipikusan erre utal; Melyik az a három szó, amit nem akarsz hallani egy cigánytól?- „jó reggelt szomszéd!”

Félre a felesleges előítéletekkel. Személyes tapasztalataim szerint igen is vannak közöttük rendes emberek is, de sajnos a nagy többség (akár hogy is hívjuk őket-rejtett erőforrás, tartalék, nem hiába születettek, stb.) nem a normális megszokott emberi létet éli.
Mire gondolok? Én és minden átlagos magyar ember, úgy nőtt fel, hogy szüleim elmentek dolgozni, engem is felkeltettek, láttam apám borotválkozását, anyám készülődését és megszoktam magam is, hogy időre, normális munkavégzésre felkészülve kell otthonról elindulni.

Viszont!!! Már felnőtt talán közöttük legalább a HARMADIK(!!!) nemzedék akinek erről fogalma sincs!

A kis roma-cigány gyerek ezt nem látja, nem is láthatja. Kereshetjük az okokat-ők a rendszerváltás legnagyobb vesztesei-ez siralmas és szánalmas mosdatás. Mire gondolok? Egyszer egy tőlem sokkal erőszakosabb férfi lelkesen kioktatta az egyik hőbörgő nemzetiségit. Nics mukka -B....meg. Ki akadályozott meg abban, hogy orvos legyél?-így szólt a válsz. Igen, korábban sokkal egyszerűbb volt a tanulás a családokat nem terhelte meg az esetleges kiadási költség, sőt szerintem bármelyikük tudott volna szponzort találni aki nemzetiségi alapon - dotálta volna a képzéseket. Nem ez történt.

Megszokták, hogy csupán faji alapon jogosultak különböző alapokon „segíjkít” felvenni, melyhez a társadalom rosszalló hozzáállása ellenére az aktuális regnáló kormányok megszimatolták a potenciális választó illegitim kihasználásának lehetőségét. Beindult a gépezet...
Nem hiába hallottam többször is-A f...ból megélek-monológot...

Ön azt javasolja, a megoldás a Világsátorban leledzik. Nem, az csupán parasztvakítás.
A késsel és villával enni tudományát a Magyarországon eltöltött több száz év alatt már régen elsajátította eme rassz.
A fenti vállalkozás, illetve projekt csupán egyes vállalkozók - kivitelezők pénztárcáját kívánta gyarapítani.

Viszont viccesen elképzelem, a sátor havi kulturális előadásait;

-a vas és a réz eredete
-uzsora tanácsok
-a buszon szotyizás taktikája
-hogyan „öregecskézzünk”
-a bontott tégla kereskedelmi logisztikája
-favágók klubja

fakultatív program: a helyes drogfelhasználás alternatívái

Zárásként;
Tisztelt Varánusz -a mai magyar társadalom gondolkodó és nem bértollnok rétege erről valószínűleg az alábbiakat gondolja-”már megint pénzt kapnak a semmiért és már megint a mi zsebünkből”
Valamint egy város óriási problémáját áthárítják a környező települések szerencsétlen közösségeire-már aki engedi, mert latens módon már kezdődnek a háttérbeli ellenállási gondolatok. (remélem egyik sem valósul meg)

Lehet eme kijelentés nem teljesen igaz, de mit tettek ők ehhez? Vajon miért akar mindenki megszabadulni tőlük? Aki lelkesen rajong értük, azoknak javasolnám, hogy költöztessék magukhoz őket.... Nyugodtan vegyék örökbe ezeket a „szegény embereket”....
Don Dög 2014.05.10 18:36:53
@Sir Bates dö Hól:

Igen, igaz-elszomorító. Ezek nemes szavak, viszont van a idea és a valóság-a kettő között éles a határvonal.

Platón szerint-”az Állam rendje a nevelés útján tökéletesíthető!”-ebből mi valósult meg az állítólagos rendszerváltás óta-miért láttam a saját szemeimmel Ózd városában a jobbikos stand előtt Minden nap kétségbeesett embereket, akik aláírásukkal kinyilvánították a nemtetszésüket a tervekkel kapcsolatba?...mellesleg megjegyezni kívánom nem ózdi lakos vagyok.

Ezen felül-pont Ózdon dolgoztunk az egyik mobil tv-telepítés során, mikor is ott hagytuk egyik cigány származású, de dolgozó (kőműves) családnál az egy méteres fúrószárat. A tulaj, másnap bevitte a helyi kirendeltségre és visszakaptuk az eszközt.
A másik-fiatalabb koromban Pestről hazafelé jövet a vasúti kocsi ablakát betörte egy ellen vonatból kidobott sörösüveg és az egészt törmelék az arcomra robban-nos, hol voltak akkor a mély magyarok a magamutogatók? Egy egyszerű romnyi jött oda a szilánkokat és a vért törölgetni az arcomról-NE MERJEN ENGEM SENKI RASSZIZMUSSAL VÁDOLNI!!!!

Magam részéről csakis és kizárólag az emberséget és a tisztességeset féltem tisztelettel!