Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frontin2.0

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Népszabadság • Kartell Zs. Péter • 2007. július 30.Hogy mióta vagyok biciklis futár? 2007. július 28. óta. Mióta egy „turbómagyar” (Kiss Ádám találó kifejezése a Hírszerző portálon) honatya felajzva a közkedvelt rigmustól („biciklit a Dunába, a…..
Azt gondolod, rohadt okos vagy? Azt gondolod, mindent tudsz a fociról? Vagy csak simán nagy a szád? Itt a fantasztikus lehetőség, hogy a Nou San Trafford rendkívül művelt szerkesztőinek is megmutasd, hogy náluk is több eszed van. Vegyél te is részt az első Nou San Trafford David…..
w Traktorpofa 2007.07.23 05:30:00
Re: Háromnapos tüntetés Záhonynál Gyors egymásutánban rákérdezett az autóbiztosító és az OEP is, nem vagyok-e véletlenül őstermelő. Mert akkor jobb lenne nekem. Elidőztem a rubrika fölött; egy butykos hang odabent rávágta azonnal: dehonnem. Őstermelek én a végtelen…..
Frontin2.0 2007.07.23 10:09:57
Árpád!
Ismét bizonyítod, hogy jó újságíró vagy. ott fogod meg a problémát, ahol annak gyökere vagyon. de ez csak 1 termelői rétegről szól. azokról az emberekről, akik tényleg hőzöngenek, kitraktoroznak, elbarikádoznak. ezeknek soha nem lesznek megélhetési gondjai, sőt. a bankoknak ők potenciális ügyfelek, kapnak ők ha kell hitelt, visszanemtérítendőnek is. tovább megyek. a támogatási rendszer jelenleg a nagytermelelőket segíti, akik piacképtelen árut termelnek nagy területen. a búza nem mindig az, de általában mégis. 40 ezer forint jár támogatásilag hektáronként, ha AZ A BÚZA EL LETT VETVE, azt már nem ellenőrzi pl senki ebben a sunyi aszályban, h mi lett belőle. lett 10 q/h. aminek (intervenciós) értéke kb 0. de idén nem lesz intervbenció, a magtárak előtt sorban állnak a kamionok, amik bomba-áron viszik most el külhonba a támogatott árut.
de ez tényleg csak 1 kis szelet.
veszem pl. az én apámat, aki ún. intenziv mikrogazdálkodást folytat. ami kb annyit jelent, h 3-4 hektáron olyan kultúrnövényeket termel, ami ezen a kis területen is biztosíthat(ná)ja a tuti megélhetést. de tőle nem veszi meg senki egyben az árut. neki fel kell bumszliznia a bp-i nagybanui piacra, ahol igy-ugy el kell adnia amit megtermelt. itt megen elágazik a probléma, ugyanis a magyar mikrogazdálkodás a szélsőségekre épül. teszem aztz, ha (mint pl idén) mindenkinek megette az idő a zöldbabját, akkor apám a császár most, mert ő fel tudta nevelni az övét, ami most 350 ft kilónként. de az elmult 5 évben a bab főszezonbeli ára nem haladta meg sosem a 150 ft-ot. püff.
szóval óriási bajban van az ágazatnak az a szegmense, aki a napi betevőt próbálja meg előteremteni. aki viszont 40 millás traktorral tüntet menjen a picsába.
Mit mondana a kezdő focibuzi a vasárnap esti Copa América döntőről? Természetesen azt, hogy a brazilok köpve a tradícióikra és a szép focira hatékony egységként felőrölték és szétverték Argentínát. És mit mondana a haladó focibuzi? Hogy éppen ez a Brazil teljesítmény volt…..
w Forró szél 2007.07.06 06:00:00
Meleg államtitkárok, szevasztok! Ott még nem tartunk, mint német szövetségesünk, ahol miniszter, kereszténydemokrata és nő a szivárványos zászlóvivő, de ez is valami. Már csak nyíltan ateista politikusunk nincsen; még Kóka János is azzal kampányolt, hogy ő mennyire vallásos…..