Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AncsaT

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A meglepő kijelentést Csókás András irodalompszichológus teszi Fekete István híres ifjúsági regényével kapcsolatban egy, a múlt heti Élet és Irodalomban megjelent tanulmányában. „A Tüskevár beavatási mű, méghozzá – nem félek kimondani – homoszexuális beavatási mű. Már a regény címe is tükrözi ezt a…..
AncsaT 2016.09.01 21:36:57
Hát ez tuti így van. De ez mind semmi, mert ott a Kőszívű ember fiai! Az testvérek közti vérfertőző homoszekszualitásról szól.

A Baradlay gyerekek a rideg apa-fiú kapcsolat pótlékaként mindennél jobban vágynak egy férfi szeretetére. Ödönt Pétervárról hazafelé jövet a homoszekszualitás démona farkasfalka képében üldözi, és hogy meneküljön a késztetéstől, a "fegyveréből" önkezével ellövi az összes muníciót, és csak feminin, jégtáncos ügyességének köszönhetően menekül meg a folyó sikamlós jegén. Egyébként Ödön hajlamaival apja is tisztában volt, részlet Baradlay Kazimir végrendeletéből (kiemelés tőlem): "Legidősebb fiam, Ödön, maradjon a szentpétervári udvarnál. ... A természet és a FERDE HAJLAMOK sok rajongást oltottak szívébe, ami fajunkat nem üdvözíti."

Richárdnak a mű során kibontakozó kapcsolata Palvicz Ottóval beszédes. A játékos üldözés, a pisztolypárbaj, ahol mindketten "elsütik" a saját fegyverüket, a közös maszturbálás metaforája. Aztán a "kardjukkal" egyszerre sújtanak egymás fejére (orális szeksz), ami már nem ártatlan masztizás. A nagyobb bűnös, Ottó bűnhődik halállal, mivel ő etikátlanul Jenővel is kapcsolatba keveredett, közős szeretőjük (Alfonsine) révén, akin keresztül áttételesen egymással létesítettek szekszuális kapcsolatot.

A testvérszerelem miatt féltékeny Richárd megöli Ottót, és a hűtlen Jenő iránti haragja Ödön karjaiba űzi, akivel a Budai vár (ugyanúgy anális jelkép, mint a Tüskevár) bevételekor boldogan "ölelkeznek".

A csalódott Jenő, végső kétségbeesésében, szerelme bizonyítékául, élete feláldozásával megmenti bátyjának kedvesét, Ödönt, aki átvette a helyét szeretett Richárdjának szívében és ágyában. Jenő halálát a heréket szimbolizáló "golyók" okozzák, férfiak a "puskájukból" lőnek rá, ami a promiszkuis, egyszerre több partnerrel folytatott szekszuális aktus leírása. Ettől a sorstól, a csoportos erőszaktól menti meg Ödönt, aki így nem szennyeződik be, neki meg már mindegy, úgysem lehet Richárdé, akkor jöjjön a legmélyebb fertő.

Felmérések alapján a magyar homoszekszuálisok 99,9%-a olvasta a Kőszívű ember fiait, ami egyértelműen bizonyítja a mű szekszuális beállítottságot befolyásoló hatását.
Thia Kék bugyi 3. napja (péntek) 2014.05.13 08:56:14
Nekem tényleg feltett szándékom volt végre megválni a kék bugyitól. Elhatároztam, hogy ahogy lejár a munkaidőm, amit a nagyon fontos borítékcimezgetéssel töltök, miközben az életkörülményeim leginkább sehogy se vannak, hazamegyek, és fürdés lesz, meg tiszta bugyi, meg…..
Thia Módosítási bejegyzés 2014.05.08 09:40:35
Ahogy mondtam is, visszatérek a blogoláshoz. Történt közben némi kis változás. A "Thia családos kalamajkái" helyett, mostantól a "Thia szingli lett egy kamasz gyerekkel" blogot olvashatjátok. Ha még nem törtem volna össze, szakadtam volna széjjel az egy évi kínlódástól:…..
Thia Létszám ellenőrzés 2013.10.14 09:19:22
Hahó! Jár még ide valaki, be szoktatok időnként nézni?..
AncsaT 2013.10.16 13:51:12
 Kik fordítják a filmeket? Hát leginkább azok, akik ugyan tudnak angolul, de magyarul nem. Illetve minden angol szónak tudják az első jelentését. Ezeket mondattá fűzik, és ami így kijön, arról azt hiszik, hogy az magyarul van. A leggyakoribbMár gyerekkorom…..
Cukorróka blogja 2010.06.04 17:38:38
Változás alatt állok...Tegnap megkaptam az oltást Zsútól meg a Kyráéktól, pl a "ne hordd így a hajad, mert ez nem heterós..." stb:)Szó mi szó, sosem csináltam megszokott dolgokat. pár hete Hugi mondta, hogy ő már csak azon lepőne meg, ha bepasiznék. persze nem ezért…..
Miranda Kerr az i-D mellett a júniusi GQ magazinban is megvált ruháitól, bár ezúttal egy cseppet talán szemérmesebb formában - elsősorban fehérneműben látható. A képeket az Inez-Vinoodh páros készítette. ..
AncsaT 2010.05.19 17:16:29
@cicómicó: Az anorexia divatos, így biztos trendi a kiálló csont, viszont szerintem egyátalán nem szép, egyátalán nem egészséges, és egyátalán nem kényelmes. Inkább veled ütköznék össze a tolongásban, mint egy ilyen modellel, hogy kék-zöld foltok nélkül megússzam.
A divatban biztos igazad van, mert különben lefotosoppolták volna a szögleteket. De, hogy mondjak valami pozitívat is, azt értékelhetjük, hogy csak a karjaival és a cicifix-szel push-up-olja amit kell, nem pedig beültetett szilikonnnal.
AncsaT 2010.05.19 22:43:48
@neomatsek: Az anorexiáról általánosságban beszéltem, senki kedvencét nem akarnám leszólni. Miranda aranyos. Bájos arc, kislányos alkat. Teljesen OK.
@pottyosgaloca: Senki csontjába nem akartam verni a csúfot. Csak ha én fotóznék ilyen vékony lányt, nem akarnám, hogy a csípőjét és a melleit túlhangsúlyozzva pózoljon. Ha ilyesmit szeretnék, akkor inkább választanék egy teltebb modellt. És a pici mell sem gáz. Aranyos és formás. Felesleges úgy tenni, mintha nagyobb volna. Mutassuk meg, hogy kicsi, és hogy így is szép.
@cicómicó: OK, az anorexiával biztos túlzásba estem, de azért a vékony modellekről gyanítható, hogy nem esznek rántottát öt tojásból, akkor sem, ha egyébként a kedvenc ételük lenne. Pedig nekem biztos jobban tetszenének, ha kicsit kerekebbre eszik magukat. :)
Az i-D magazin nyári számának Miranda Kerr az egyik címlaplánya (Gisele Bündchen és Jeneil Williams mellett - itt). Bár a címlapon nem ismertem rá, bíztam benne, hogy a magazinban megjelenő fotósorozatot szemügyre véve megbizonyosodhatok arról, hogy valóban ő az. Nem igazán…..
A Jillz cidermárka itthon nem különösebben ismert, talán a lányok között vannak olyanok, akiknek az emlékezetében megragadt ez a lötty. Ez nem is csoda, mivel főleg őket célozza meg az ital a reklámjaival. Nem is olyan rég szaladt körbe a neten egy kifejezetten nekik készített…..
AncsaT 2010.05.16 15:25:20
@Opinion: Kedves Opinion. Először is: Bekaphatod.
Másodszor meg elregélheted, miért kéne téged sajnálnom, milyen szörnyű igazságtalanságot szenvedsz el, annak következtében, hogy tekintettel vagy a nőkre.
AncsaT 2010.05.16 18:19:26
@Opinion: Te meg a lényeg kiemelésében vagy gyenge.

Azt fel sem tételezem, hogy úgy vélnéd, a nők iránti előzékenységből nyomnak foci közvetítések helyett nyálas sorozatokat az adók. Mert ez kőkemény számítások eredménye. Elsősorban reklámokat adnak, és azt nézik, hogy két reklám közt mit kell betenni, hogy ne álljon fel a nép a képernyő elől. Meg, hogy mikor kell betenni, ki mikor cselleng a tvkészülék közelében. Szóval nem a nők kedvéért, hanem a bevétel maximalizálása miatt vannak ott és akkor az egyes műsorok, ahol és amikor vannak.

Mást meg nem találtam a postodban, amire gondolhattál volna. Én sem haragszom, viszont nem is sajnállak. :-)
Rossz az, aki rosszra gondol. Ebben a reklámban nem valami különleges szexcsata közben láthatjuk a pornószínészeket, hanem még annál is meglepőbb helyzetben: felöltözve, civilként. A színésznők, színészek és rendezők ugyanis arról próbálják meggyőzni a nézőket, hogy az…..
Az internet sebessége egy elvont, ráadásul nagyon relatív fogalom, amit megmutatni nemcsak unalmas, de szinte lehetetlen is. A UPC a két ezeröcsivel próbálta bemutatni, milyen gyorsan is töltődnek le a weboldalak, de a stopperrel mért 3,8 weblapos eredmény nem különösebben hozza…..
A Che férfimagazin hirdetései (mint például az élő szexnaptár vagy a telefonszámtépős szoknya) korábban már szerepeltek itt a blogon, ami nem véletlen, hiszen az évek óta használt "Let us keep on dreaming of a better world" kampánysorra nem olyan bonyolult dolog vicces…..
Nagy figyelmet kapott március elején az éppen nőnapon megnyitott, a női innovációkat bemutató köztéri kiállítás, amely az Ariel Liquitabs támogatásával, annak bevezető kampányához kapcsolódva jött létre. Kilenc hatalmas köztéri szobor került a Gödör mellé, ahol egy…..
AncsaT 2010.04.08 21:53:18
@Plumper: "a dolog egyik oldala az anyagiak.
a másik, hogy biztosan bevállalják-e a gyerekeket a "párok", ha lehet, hogy pár év múlva legszívesebben legyilkolnék egymást?"

Persze, igazad van. Itt nagyon leegyszerűsítjük a dolgot, amikor csak egy szempontot ragadunk ki. Ha azt a problémát tekintjük, hogy kevés gyermek születik, akkor az sok tényezős egyenlet. Először is nem egy-egy konkrét nő mérlegeléseiről van szó, hanem a szülőképes korosztály motivációiról.

Csak egy tényező, hogy a gyermekvállalás milyen változást hoz az anyagi helyzetben. De nem elhanyagolható, hisz mindenki ismeri a példát, hogy bizonyos réteg, igen rossz szociális helyzetben, nagy számú gyermek szülésére vállakozik. Nekik, akik a munkanélküli ellátásból is kiestek, a gyermekek után járó szociális jutatások felfelé húzzák az életszínvonalukat. (Persze van egy etnikai, szociokulturális hátterük is, amiben a sok gyermek számít a normálisnak, és a nyomor is megszokott.) A magas beosztású, jól kereső nők, összességében, statisztikailag, kevesebb gyermeket vállalnak, mert az anyagilag hátrányosan érintené őket. Lehet azt mondani, hogy milyen "szemetek", de ez akkor is tény. Ha szidod, azzal még nem változtatsz rajta.

Másik tényező az anyagi biztonság mellett lehet az érzelmi biztonság. A párkapcsolatban élő nők több gyermeket vállanak, mint az egyedülállók. Ugye ezt se kell magyarázni. Ők is szemetek? (Asszonynak kötelesség, lánynak dicsőség?) Mintha itt nagyobb megértéssel lenne a társadalom. Pedig ugyanúgy a biztonság hiányáról van szó.

Háborúk idején is kevesebbet szülnek a nők. A fizikai biztonság hiányzik nekik. Gazdasági válságban is kevesebbet szülnek. Járványok, éhinség idején is. Milyen meglepő. Szeretnénk, hogy több gyermek szülessen? Teremtsünk olyan körülményeket, hogy a nők "biztonságban" érezzék magukat. Igen, adjunk több pénzt annak aki otthon marad a gyermekkel. Tartsuk össze a családokat, a kulturális háttér, a közerkölcs, jogi szabályozás, média, filmek, tvjátékok, stb. által közvetített hatások segítségével.

Adjunk megbecsülést a nőknek. Meg sem kell várni, hogy anyák legyenek. Mondjuk egy lépés lehet az is, hogy nem fapicsázunk le egy lányt, mert nem tetszik, ahogy nyilatkozott a kamerának. Meg nem írunk ilyet, hogy de megb...nám. Aki ezt nyomja az miylen ember? Tkp. csak egy here (méhecske, nem a testrész, bár nem véletlen a név), akinek semmi más funkciója, mint hogy megtermékenyítsen egy nőt? Meg ez a duma, hogy "sunáznám"... Ha közhelyesen beszélsz, hamarosan közhelyesen is fogsz gondolkodni.
AncsaT 2010.04.08 23:13:32
@iqsamp: :-) Ezeket hol olvastad?

"előbb azzal vádolsz meg, hogy rád akarom kényszeríteni a gyerekszülést, most meg azzal, hogy megakadályoznám?"

Igen. Tőlem: "Egyébként már megint ott tartunk, hogy te akarod megmondani, ki neveljen gyereket és ki ne." Mindegy, hogy melyik irányban befolyásolnád egy (konkrét) nő gyermekvállalását, ha az nem a te gyermeked vállalásáról szól, akkor mi közöd hozzá? Ha viszont úgy általában, a női lakosság gyermekvállalásáról van szó, akkor az, mint társadalmi kérdés, felvethető, de ebben az esetben úgy tűnik mindannyian támogatnánk a dolgot.

"...annyi maradt meg az elmúlt 8 évből hogy pelenkázni kellett..." Ki mondta? Egyébként kitértél a kérdés elől, hogy ezeket te is végigélted-e, van-e gyereked?

Más is úgy vette ki a szavaimból, hogy utálnám a férfiakat? :-) Ha igen, akkor valamit rosszul fogalmaztam. Semmi bajom veletek. Mármint úgy általában, ez konkrét pasikra nem feltétlen igaz. :-D

Én itt nem férfiakkal, hanem nézetekkel próbáltam meg vitába szálni. Történetesen azzal, hogy bárki is megpróbálja előírni egy másik embernek (legyen az férfi vagy nő), hogy hogyan, milyen szerepek szerint illik élnie az életét. És itt szerepekről beszélek, nem általános normákról, hogy nem ölünk, lopunk, bántunk másokat, stb. Konkrétan a társadalomban elfoglalt helyről, a munkamegosztásról volt szó. Úgy tűnt, hogy páran a nőket, egyes alacsonyabb presztizsű pozicíókban látnátok szívesen. Erre én azt mondtam, hogy ne csodálkozzatok, ha a nők egy(re nagyobb) része nem akar ehez a vágyatokhoz idomulni. Felejtsétek el, vagy pedig adjatok nagyobb megbecsülést ezeknek a pozícióknak, hogy vonzóbbak legyenek a nők számára.

Ez szélsőséges, buta dolog?
AncsaT 2010.04.09 15:07:45
@Bollockbuster: "Mert ahol én élek ott 99%-ban úgy kezdődik a tárgyalás hogy -Tisztelt Bírónő!, az iskola meg úgy hogy - Tisztelt Tanárnő! "

Bírónőből országosan nem túl sok van, tanárnak lenni pedig ma már nem egy megbecsült hivatás, hidd el nekem. Mikor egy nő a gyerekszülés helyett a karriert választja, nem feltétlen gonosz, feminista ideológiától elbutult liba. Lehet, ambíciói vannak, szeretné a képességeit kibontakoztatni, megvalósítani a lehetőségeket, melyeket önmagában érez. Ha egy férfi nem akar családot, gyereket, hanem helyette az antarktiszra megy klímát kutatni, zenét szerez, professzionális szinten sportol, stb., szóval egy hivatásnak él inkább, az miért nem kelt visszatetszést?

"Viszont a go-go táncosok, ha szabad javasolnom, mégis csak jobb ha kizárólag csajok maradnak."
Miért? Nők is járnak szórakozóhelyekre, lehet, hogy ők csinos pasikat látnának szívesen a színpadon.

@neurotikk!: "Nalunk meg ugy kezdodik: mire vagy kepes a terveink alapjan?
(es ebben a figyelmes szemlelo eszrevehette, nem kerdezte meg senki, milyen kromoszomad van...)"
Nálatok lehet, de azért a felmérések szerint, még mindíg általános, hogy ugyanabban a pozícióban, ugyanazt a munkát, ugyanolyan szinvonalon végezve egy nő kevesebbet keres 15-20%-kal. Tehát a statisztika szerint az alacsonyabb fizetés mégiscsak a kromoszómákkal korelál.

Úgy gondolom, részemről elmondtam a feminizmus témáról mindent, ami ezek közé a keretek közé befért. Béke veletek.

A videóról, meg a kiállításról.
----------------
A kislány aranyos. Attól aranyos, amennyi idős. Egy kölyökkutya is aranyos, amint a saját farkát kergeti. Mert annyi idős, amennyi. Nem mondjuk rá, hogy milyen idióta kutya. Majd kinövi és szép nagy kutyus lesz. A kislány is majd kinövi a modorosságát. És szép, okos nagylány lesz. A 10 évvel ezelőtti önmagamat most én is jól kiröhöghetném. Vagy inkább elnézően mosolyognék rajta. A videón elhangzottakhoz vegyük hozzá, hogy a leány emberjogi tanulmáynokat folytat. Mindent ezen a szemüvegen át néz. Ha formatervezést tanult volna, akkor a kiállított tárgyak ergonómiai hibáiba köt bele. Sebaj, 10 év múlva biztos komolyabb, megfontoltabb, értelmesebb lesz, és csak mosolyog majd ezen az epizódon.

A kiállítás meglepő, figyelemfelkeltő. A másik, szemüveges lány is elmondta, hogy érdekesnek találta, például az információkat, hogy mikor készült az első rúzs, stb. Lehet tanulni is a kiállított dolgokból. Nekem meg nagyon tetszett az óriási mosógép, amin keresztül lehetett sétálni. Furcsa, szokatlan perspektíva, izgalmas. Az ideológia, amit hozzáteszünk, az a miénk. Valami üzenetet szándékoltak vele a szervezők, de mi akkor is a saját gondolatainkat fogjuk kiolvasni belőle. (lásd az emberjogi aktivista és a designer esetét)

Volt egy egyenlőtlenség egy kifeszített vásznon. Házimunka + kozmetikumok = nők. Illetve ez egyenlőségjel áthúzva. Matek szakosként világos, hogy az aktivisták eleve rosz relációt keresgéltek a kiállítás elítélt mondanivalójának megfogalmazásához. Több értelme lett volna a halmazműveletek vagy a predikátumlogika kvantorai közt válogatni.
(Nem matekosoknak: pl. a kozmetikumok valódi részhalmazát képezik a nőket érdeklő dolgok halmazának - azaz benne vannak, de nem merítik ki azt. A predikátumlogikát meg hagyjátok figyelmen kívül. :-D )