Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Delftin

59 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyrészt születésnapom van, amikor szeretek kis számvetést csinálni, kicsit körbenézni kívül-belül, hogy hol tartok az úton. Másrészt úgy döntöttem - ez már érik bennem egy ideje-, hogy a blogom visszavonul. Egy időre biztosan, de az is lehet, hogy végleg. Az öngyógyítás,…..
Nagy mérföldkőhöz jutottam ma és szeretném keblemre ölelni a világot! :) És szeretném a világnak és benne élő embertársaimnak azt üzenni, hogy mindenki tartson ki, álmodozzon, várjon türelemmel, tervezzen, kérjen, adjon, higyjen, bízzon és reméljen és a vágyott eredmény nem…..
Minden más lett azóta. Más lettem én, más lett a család, más lett a barátság, a Holdtölte, az érzések, a Karácsony, a szerelem, a harag, a féltés, az összetartozás, a nyár, a tél, a zene, a csillagok, az áprilisok és minden. 11 éve már.Néha úgy érzem, mindent amit most…..
Repes a szívem! Ma van kutyátlanságom utolsó napja, holnaptól lesz egy kiskutyánk! Úgy 30 éve vágyom erre, de gyerekkoromban otthonra nem lehetett, aztán a multiknál túlórázva megint csak nem lehetett. De most lehet! :))) Kislányként állatorvos akartam lenni, mert azt gondoltam, az…..
Csak egy rövid gondolat a feltétel nélküli elfogadás és szeretet kapcsán. (Bár a legtöbb posztomat rövidnek szánom csak aztán belemelegszem). Évekkel ezelőtt egy multis főnökömtől hallottam egy gondolatébresztő mondatot az elfogadás és a tolerancia közti különbségről.…..
Egy következő "lecke": magunkat szeretni. Hát nem egyszerű? Nekem nem.Ha van valaki, akivel együtt tényleg az egész életedet le fogod élni, együtt fogsz megöregedni és jóban, rosszban, egészségben, betegségben együtt leszel, az saját magad. Gondoltál már erre így?…..
Delftin 2012.03.05 09:20:29
@spontan: Amit írsz, azt gyakorlatilag egy életen át tanulni fogom szerintem, de mindig jó ha emlékeztetnek rá. ;) Köszönöm.
Olyan különleges a mai dátum, hogy már reggel megörültem neki.Már akartam írni az apró örömökről, amik hétköznap bármikor ránk találhatnak, nekem ez a dátum is ilyen. Nem nagy dolog de mivel csak 4 évente fordul elő, ettől érdekesebbé válik.Láttátok az Amélie…..
Aki valamennyire megpróbálta már egyensúlyba hozni a lelkivilágát, biztosan az elsők között találkozott a feladattal: elengedés.Önsegítő módszerek, önismereti könyvek szerves része ez a téma, sokféle megfogalmazásban találkozhatunk vele: engedd el, tedd le, hagyd hátra,…..
Mielőtt továbbmennék és a lelki fejlődési utamról írnék, vagy a lehetséges kiutakat, gyógymódokat említeném, kezdem a legfontosabbal, de legalábbis a legsürgősebbel. Hogyan is sikerült átvészelnem a szorongásos rosszullétekkel tarkított munkanapokat, a rettegéssel teli…..
Delftin 2012.02.01 16:31:53
Kedves Timi!

Köszönöm hogy megtisztel a bizalmával. Mivel nem ez a végzettségem, nem tudok valódi szakmai segítséget adni, de a saját tapasztalatomat szívesen megosztom, hátha segítségére lesz.

Én egyrészt a tüneteket is próbáltam kezelni és úgy bírtam ki a munkahelyen a napokat (ld. fent), de emellett hosszútávon az segített, hogy lementem a dolgok mélyére az okokat megkeresni (amik jó sok éve ott voltak már). Az összefüggések megértésével lépésről lépésre jobban elfogadtam a lelkem háborgását és így a félelmet, vagyis a rosszullétet is el tudtam fogadni, ezzel le is tudtam építeni. Mert jobban értettem, mi zajlik bennem, így már nem volt olyan félelmetes.

Nyilván mindenki története más és más, de sokszor a tünet érkezése nem függ össze evidens módon a hellyel, ahol a rosszullét érkezik. Azért ha a rosszullétet övező körülményeket megfigyeli (gondolatok, emberek, beszélgetések, témák, saját érzések, zenék, bármi), lehet hogy előbb-utóbb talál benne közös tulajdonságot, ami segíthet elindulni.

Tehát azt gondolom, hogy mielőtt munkahelyet változtatna, próbálja megfejteni önállóan vagy szakértő segítségével a rosszulléte okait. Lehet, hogy összefügg a munkahelyi szituációval, pl ha lelke mélyén valami egész más foglalkozást szeretne űzni, vagy ha fél az ottani egyedülléttől, de lehet hogy más okozza. Lehet valami más rejtett, belül játszódó félelem, vagy régebbi érzelmi megrázkódtatás amivel még nem tudott szembenézni és amikor a munkahelyén jobban ráér, akkor ez a felkavaró érzés feljön és hatással van a közérzetére. Ez esetben viszont nem segítene a munkahelyváltás.

Szerintem nem lesz ez mostmár minden munkahelyen így, de ha ismétlődik a rosszullét az jelzés lehet arra, hogy valami feljött amivel foglalkozni kell. Önismereti módszerek, könyvek, az álmai és gondolatai tudatosabb megfigyelése is segíthet, vagy fordulhat valamilyen szakemberhez, akiben megbízik e téren.

Kitartást és minden jót kívánok!
Testi-lelki egyensúly blog 2012 2011.12.31 09:23:00
Kedves Olvasóim!Hamarosan lezárul a 2011-es év és egy izgalmas, lendületes új évnek nézünk elébe. 2012-re kívánom, hogy mindenki vágyai és céljai úgy teljesüljenek, ahogy az a legjobb számára és a legmagasabb szinten segíti lelki fejlődését és egyensúlyát.Hagyjuk…..
Itt az ideje, hogy a blog címadó témájáról is megosszam pár gondolatomat. Ahogy az nálam lenni szokott, az elméleti dolgokat, máshol hallott/olvasott gondolatokat nem szoktam egyből elfogadni. Jobb szeretem átgondolni, megkérdőjelezni és gyakorlatban megtapasztalni. Így a magam…..
Angyal.Béke.Család.Csend.Csillag.Dallam.Együttlét.Érték.Fenyőillat.Fény.Gyerekkor.Gyertya.Hagyomány.Izgalom.Jelen.Jótett.Kézmeleg.Könnycsepp.Létezés.Meghittség.Megnyugvás.Mosoly.Nyugalom.Ölelés.Pillanat.Remény.Sors.Szeretteink.Temető.Újjászületés.Vidámság.Zene.Békés,…..
Ahogy a Pay it forward - A jövő kezdete c. film mondanivalója is nagyon megfogott, ugyanannyira elgondolkodtató ez a kis videó is. Készítői a "Kedvesség bumeráng" címet adták neki.Nagyon sok gondolat és érzés merült fel bennem a kisfilm hatására.Számomra nagyon jó…..
A nap dalát eddig úgy válogattam össze hogy kapcsolódjon is az adott bejegyzés mondanivalójához, és rosszkedv esetére felvidító is legyen egyben.A mai választásom egy kicsit több ennél, és megszavazom az elmúlt egy év dalának. Mert arra jutottam, hogy bármi van, először hagyni…..
“Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy tovább adni azokat, akkor azok birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod eltűnik. Ha kisajátítod, tönkreteszed. Tartsd szabadon…..
Ma hallottam egy újabb gondolatot a sírás kapcsán. Ennek a lényege az volt, hogy ha valaki a jelenlétedben sír, ne legyél zavarban tőle, hanem légy büszke magadra, hogy olyan biztonságban érzi magát veled, hogy sírni tud előtted. A legjobb amit tehetsz ha hagyod hogy sírjon és…..
Steve Jobs, a világ legnagyobb technológiai vállatának alapítója elment. Ahogy a halála kapcsán egyre több cikket és videót láttam az életéről, a technológiai vívmányai mellett másra is figyelmes lettem. Steve Jobs, akit felvállaltan "látnok"-nak titulálnak, nemcsak életében,…..
Kosztolányi Dezső: Mostan színes tintákról álmodom Mostan színes tintákról álmodom. Legszebb a sárga. Sok-sok levelet e tintával írnék egy kisleánynak, egy kisleánynak, akit szeretek. Krikszkrakszokat, japán betűket írnék, s egy kacskaringós, kedves madarat. És akarok még…..
Louis Armstrong - What A Wonderful World ..
Egy nagyon komoly beszélgetés során ráébredtem valamire a színek kapcsán.A saját életem színei és a körülöttem levő világ színei közt óriási szakadékot találtam. Az elmúlt időszakban belül mintha egy tiszta vásznat készítettem volna elő és vártam hogy a világ…..
A sminkelés során használt termékek, anyagok és eszközök tárháza óriási. Ezért ezt az angol-magyar szószedetet valahol elkezdem, valameddig jutok vele aztán ha szükséges, időről időre bővíteni fogom. :)Ha bármi kimaradna (amire nagy esély van), kommentben jelezzétek,…..
Érzelmek teljes skáláját mozgatta meg és hozta felszínre bennem, hogy egy vizsla, Kósza imádott 10 éves vizslája nálunk nyaralt. Röpke 3 hét alatt az életünk szerves részévé, résztvevőjévé vált, és észrevétlenül behálózta a szívemet. Mindig is nagyon szerettem az…..
Könnyeket hullatni sokféle helyzetben lehet.Könnyeket hullatni sokféle okból lehet.Könnyeket hullatni sokféleképpen lehet.Könnyeket hullatni csak társaságban nem lehet.Ha mégis megtörténne, a környezetünkből hamar fog érkezni a jelzés hogy ez nemkívánatos (zavarba ejtő, ciki,…..
Mikor van vége a pánikbetegségnek? Mikor tudhatom hogy a hátam mögött van? Mikor lesz vége és hogyan és honnan fogom tudni...? Ezt egy-két éve sűrűn kérdezgettem, amikor még javában benne voltam. De konkrét választ senki nem adott.Aztán a minap beszélgettem valakivel és ahogy…..