Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NickLeeson

0 bejegyzést írt és 209 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jégkorong komment blog Off topik 2010.11.16 12:06:00
A 22-es csapdájától az élet értelméig...
NickLeeson 2022.05.05 13:17:36
@NickLeeson: feleslegesre gondoltam
NickLeeson 2022.05.06 18:22:47
@NickLeeson: ha valakinek meg kell. Meg mindig van egy felesleges jegyem a szloven meccsre. Meccs elott 10-15 perccel oda tudom adni.
A világelitbe jutást sosem adják ingyen..
NickLeeson 2022.05.03 19:18:01
@1885*: azert meg emlekszem arra mikor 10 eve a 10 ezres csarnok minden szloven meccsre megtelt… most meg… Krakkoban is volt mindig 7-8 ezer ember a lengyel meccseken.
23 játékossal kezdi meg a felkészülést Sean Simpson Április 14., csütörtök: Magyarország–Ukrajna (Miskolc) Április 19., kedd: Magyarország–Szlovénia (Székesfehérvár) Április 22., péntek: Magyarország–Ukrajna (Vasas Jégcentrum) Április 28., csütörtök: Magyarország–Dél-Korea (Vasas Jégcentrum)..
Fehérvár AV19–Red Bull Salzburg 1-0..
NickLeeson 2019.03.13 22:25:09
@Licsimi1: Na-na, mi van akkor ha söpréssel megyünk tovább? Akkor csak egy meccs lesz már itthon :)
Jön a Fehérvár utolsó hazai középszakaszmeccse..
NickLeeson 2019.03.09 17:50:00
@szmakarov: a nyolc csapat ugye adott. Az is adott, hogy Vienna, Graz, Klagenfurt választ ellenfelet ilyen sorrendben. A történelmet (!) tekintve 5.5 olyan csapat van, aki valóságosan biztos benne, hogy tovább fog jutni ('Winner DNA'): Vienna, KAC, Salzburg, Bolzano és a Linz. A Znojmo pedig a fél csapat.
Graztól és Volántól szerintem nem tartanak a csapatok (történelmileg), viszont Graz nem választható.
Vienna: gyakrolatilag mindenkit ver mostanában ugyhogy nem kell félnie senkitől. A földrajzi közelség miatt szerintem Linz, Znojmo, Volán hármasból választ. Linzet szerintem a korábbi évek miatt nem, Bolzanot es Salzburgot szintugy. Marad Volán/Znojmo (kivéve ha Volán negyedik lesz).
Graz: ugyanaz mint fent, az idei idény ellenére szerintem a Volántól nem tartanak annyira mint Linztől.
Klagenfurt: ha marad választható a fenti hármasból, akkor azt választja. Ha nem akkor marad Bolzano vagy Salzburg (szopacs kategoria) - ergo Klagenfurtnak nem erdeke, hogy a Volan negyedik legyen.
Volan szempontbol szerintem a Graz a leginkabb elkaphato es messze sincsen. Ha a Volan negyedik, akkor jo esellyel Bolzano/ Salzburg jön. Ergo szerintem nem eri meg negyediknek lenni (kiveve ha Vienna behuz minket). Hannu alatt korcsolyazott ki a ljubljanai kapus anno a büntetőknél az utolsó fordulóban, hogy a Volánt kapják, kiváncsi vagyok most hogyan làtja. Vienna helyett talan egy palyaelonyos Bolzano parharc eselyesebb.
Mondjuk erdekes kerdes, hogy a Volannak (feljatszokkal együtt) vagy a Linznek hosszabb-e a padja. Ez meg befolyasolhatja a dönteseket.
Szerintem KAC - Volan ezert orszagos egyes.
Tippem: Vienna - Znojmo
Graz - Volan
Klagenfurt - Linz
Salzburg - Bolzano
NickLeeson 2019.03.09 22:37:51
@DominiKing: háát az utóbbi 6 év statisztikája
www.erstebankliga.at/news/?id/10657/80679

Az első kettő mindig jól választott, mert mindig elődöntőbe jutott. Viszont a negyedik mindig kiesett eddig(!), ergo tényleg a legnehezebb falatot kapta.
Franciaország–Ausztria 5-2..
NickLeeson 2018.05.12 00:25:42
@lbsz: Momemt. Szombaton elobb jatszanak egy ki-ki meccset fehéroroszokkal. Es ha nagy meglepetes nem lesz az utolso körben Koreanak is lesz meg egy ki-ki meccse Norvegia ellen.
NickLeeson 2018.05.12 12:22:07
@DominiKing: az, hogy melyik csapat a jobb nem kérdés. Azt ne felejtétek el, hogy azon a meccsen nem nekik lesz vesztenivalójuk. Egy meccsen meg sokminden előfordulhat és azt sem tudjuk kire készültek fel részletesen.
A magyarok már az Extraliga kapujában vannak..
NickLeeson 2018.05.05 12:40:23
@kerusz: a tegnap reggeli hozzászóláshoz.
Előre leszögezem, 2006 óta nem voltam magyar bajnokin (több száz kilóméteres körzetemben nincs is csapat), úgyhogy nem vádolhattok azzal, hogy akármelyik csapat irányába elfogult lennék.
Mivel nem vagyok bennfentes szigorúan hivatalos hírek alapján: 1 vagy két éve volt egy cikk a Fehérvárról, amiben azt nyilatkozták, hogy a klub akkori éves költségvetése 1 milliárd (Ebel + akkor még MOL liga + utánpótlás + lehet, hogy a TAO's pályaépítés is bele lett kalkulálva). Namármost, ha Kerusz megemlíti a 300 milliót a Miskolc/Mac kapcsán én pedig azt mondom a közel egy milliárdot is fel lehetne jobban felhasználni MHÉ szempontjából. Azt megértem, hogy sokaknak az EBEL meccsek egy jó szórakozás. Az idei évben mondjuk nem hiszem, hogy sok katartikus élményt tartogatott. Szakmailag szerintem leírtuk, hogy játékos ugródeszkának nem tudta használni, sőt (Sofi és Sarauer karrierjét nézve talán csak Derek Ryan). Az akadémiáról nem túl sok játékos került ki, aki meghatározó játékos lett. Ergo, én ehhez a 300 millióhoz még hozzáadnék 3-4-500 millót a Fehérvár költségvetéséből amit ehhez hozzácsaphatunk. Persze, Extraliga / EBEL nélkül a szponzorpénzek is kevesebbek. Állítólag. Akkor is lenne potenciálisan 500+ millió plusz. Miskolc, Mac, UTE, DAB, Fradi, Titánok és AV19 500+ millióval kevesebből üzemeltethető lenne a jelenlegi EL szinten úgy, hogy Titánok mondjuk Kaposváron játszanak. Vegyünk el 100m arra, hogy mindegyik csapat 4 soros legyen a fentiekből (ez már 7 csapat és egyik se lóg ki, mert a Titánok sem volt könnyű préda senkinek). Marad 400m. Szeged, Debrecen, Győr, Vasas szerintem mindegyik tud 50-100m saját szponzorpénzt összekaparni - ha más nem önkormányzatit és vágjuk hozzájuk a maradék 400 negyedét mindegyikhez. Tudtommal 150-200m elég az EL aljához, vagy mégsem? 11 csapatbol lenne annyi jatekos lemorzsolodas, hogy rövid idön belül lehetne OB2 a kisebb városokban (Jaszbereny stb.). A fenti terv mondjuk inkabb a jatekosok hianyzo szaman bukik meg de valahol el kell kezdeni.
Magyarország–Nagy-Britannia 2-3..
NickLeeson 2018.04.29 17:27:28
5 csapat nyújtott hullámzó zeljesítményt.
Nekünk 16 másodperc hiányzott a feljutáshoz.
A kazahoknak egyszer 2 (szlovén-olasz döntetlen esetén feljutottak volna) vagy csak az, hogy a szlovének ne legyenek tökösek és egyszerüen ne hozzák le a kapust, egyszer meg ugye 16. Ott mekkora b+-eles mehet.
Szlovének utolsó harmadban löttek egy kapuvasat döntetlen allasnal ami kifele jött, es egy golt ami szerintem az lett volna ha a spori (tevesen) nem fuj bele mert a kapus nem birtokolta a kamerak kepe alapjan a korongot.
Ellenünk fujtak egy szerintem velemenyes kiallitast 3 perccel a vege elott es jobban jartunk volta ha a Hari elleni szabalytalansagert 2 percet itelnek es nem buntetot. Ennek ellenere a hiba - a mellett hogy magunkra engedtük öket az utolso 10 percben - az az volt, hogy ketszer is kiüthettük volna a korongot es e helyett cipelni probaltuk. Ebbol mindenfelekeppen tanulni kellene.
Mind az öt csapat eseteben nüanszokon mulott, hogy a pohar felig tele van vagy felig ures.
Mindegyik csapatrol elmondhato lenne hogy miert erdemelte meg a feljutast es miert nem:
britek: hatekony lovoszazalek es nagy sziv. Viszont nem kepesek meg ezen a szinten sem dominalni. Ez biztos A csoportos szint? Na meg egy 6-1-s zako?
olaszok: felpalyarol golt kapni? Ha a szlovenek nem hozzak le a kapust meg 3 meccset sem nyernek rendes jatekidoben. Es az egyik ki-ki meccset buktak (britek ellen)
szlovenek: voltak jo harmadaik, de nekik sem ment egesz meccsen keresztül (ellenünk es olaszok ellen sem), viszont felkerülni egy britek es lengyelek elleni vereseggel?
kazahok: sima vereseg szlovenektol es olaszoktol es ellenünk is 2 harmadon keresztül szenvedtek. Viszont 2 nagyaranyu gyozelem azert jott nekik.
mi: meccsenkent kb. 1.5 jo harmadunk volt. Volt hogy kihasznaltuk, volt hogy nem. Azert ne legyünk önzetlenek, akarjunk mar mi feljutni es ha ott a lehetoseg megragadni kell, nem attol cidrizni, mi van ha elbukjuk. A többiek sem erdemeltek meg sokkal jobban.
Azokat a szakmai problemakat meg amik lathatoak voltak orvosolni kell. A szerintem követendö utat leirtam ugyis es korabbi hozzaszolasban.

Szurkolokent fogadjuk el, hogy az eröviszonyok kiegyenlitodtek. Kazahok, olaszok es mi kevesebbet honositunk, szloveneknek hosszu szezonjuk volt. Keszuljunk fel ra, hogy több egygolos meccs lesz es meg kell tanulni, hogy ezeket hogyan jatszd helyesen. Es ne egybol a hibast keressük meg ha frusztralo is igy nem feljutni. Ha szlovenek gyoztek volna meg az eselyt sem kaptuk volna meg ugyhogy szerencsere se panaszkodjunk.

A szakmai resz meg a stab dolga.

Remelem nem Kazahsztanba viszik a VB-t, Ljubljana nem lenne rossz.
NickLeeson 2018.04.29 17:48:03
wmia2018.iihf.hockey/en/statistics/#iihf-documents-pdf

Aztan player statistics amd leaders player statistics by team (HUN).

Csak szemezgeteskeppen:
-legjobb penalty killing a mienk
-masodik legjatekonyabb kapus
-harmadik legjobb emberelony
Ez igy szerintem olyan, amire mondhato lenne, hogy az 1-3 helyezes megerdemelt.

Viszont sok lovest kaptunk es kazahok ugyanannyi lovesbol mint mi pontosan ketszer annyi golt lottek.

A teljes vedelmünk 2 pontot hozott össze (összesen). Van nem egy nulla-pontos csatarunk (es nem mind 4. sorosak). Es paran -4,-5,-6 plusz/minusz mutatoval. Na ezek meg azt mondjak, hogy a helyünkön vagyunk.
Kazahsztán–Szlovénia 3-5..
NickLeeson 2018.04.28 08:53:25
@NickLeeson: aztan iksz az elso meccsen es szloven gyozelem (nem eshetünk ki es 3 golos gyozelem kell a feljutashoz)

Lengyel es szloven gyozelem (nem eshetünk ki, 3 golos gyozelem feljutast er de a bentmaradas csak a szloven meccs vegen derül ki)

Aztan kazah es szloven gyozelem: nem eshetünk ki de nem juthatunk fel.

Es maradt a lengyel gyozelem es iksz vagy olasz gyozelem a masik meccsen: dupla vagy semmi. Kieses elkerüleseert es feljutasert egyszerre megyünk. Itt gondolom egy sima x kijöhet a meccsböl mert az mindenkinek jo (visszakapjuk ljubljanai utolso meccset?)
Sorsdöntő mérkőzés a lengyelek ellen..
NickLeeson 2018.04.27 07:50:40
@utó: na es ehhez a dramai leosztashoz mit szoltok?

Ma kazah-szloven H (hosszabbitas utan)
brit-olasz V

Szombati meccsek elott igy
1. ITA 9
2. KAZ 8
3. GBR 6
4. HUN 6
5. SLO 4
6. POL 3

Szombaton:
KAZ-POL V
(lengyeleknek nyerniük kell a bentmaradashoz, kazahoknak meg legalabb egy pont a feljutashoz, mondjuk EA lengyel gol a vegen ikszes allasnal)

SLO-ITA H (hosszabbitas utan)
Szlovenia 3 ponttal biztosan bentmarad, 1 ponttal biztosan kiesik, 2 ponttal bentmaradhat. Olaszorszag 1 ponttal biztosan feljut. Iksznel senki nem hozza le a kapust a fentiekbol kovetkezoen, az olaszok pedig a hosszabbitast lesz...k mert mar feljutottak.

Az utolso meccs elott
1. ITA 10
2. KAZ 8
3-6. GBR 6
3-6. HUN 6
3-6. SLO 6
3-6. POL 6

Ebbol a britek mar nem tudnak kiesni (vertek SLO-t es POL-t).

HUN-GBR

58. perc es iksz. Ezzel KAZ feljuto es SLO kieso. A britek egy rendes jatekidos gyozelemmel feljutnak, de hosszabbitasos nem eleg. Nekünk szintugy, de mi egy rendes jatekidos vereseggel kiesunk. Vagyis GBR kapus le es EA. Mi EN gol es feljutunk. SLO kiesett.

Eleg dramai? Minden idok legizgalmasabb VB csoportköre lenne valszeg...

B opcio:
kazah-szloven V (hosszabittas utan)
brit-olasz V
KAZ-POL V (hosszabbitas utan)
SLO-ITA H (hosszabbitas utan)

1. ITA 10
2. KAZ 8
3. SLO 7
4-5. GBR 6
4-5. HUN 6
6. POL 5

Ugyanaz mint fent a HUN-GBR tekinteteben, csak mindket csapat egyszerre lehozza a kapust egy közepkörös bulinal mert csak a rendes jatekidos gyozelem jelent feljutast es nincs vesztenivalo.
NickLeeson 2018.04.27 14:58:08
@Dallanan:
+1
A kazahok az ellenünk mutatott első két harmad alapján és egy sima 0-3-mal a tarsolyban? Vagy a szlovének a két vereségükkel a britek és a lengyelek ellen? Vagy a brit csapat amelyik 14 lövéssel nyert meccset? Talán még az olaszokra mondható, hogy egyenletesen játazanak.
A szlovénoknak nincs több hibázási lehetőségük..
NickLeeson 2018.04.25 20:57:06
@DominiKing: Nekem Palkó gólja az ukránok ellen Szapporóban.
NickLeeson 2018.04.25 23:51:29
Ha jol emlekszem az elso szloven gol elott egyik emberünk senkitol sem zavartatva elcsuszott a palank mellett majd jol belepaskolt meg a korongba amit ok osszeszedtek a tuloldalon es bevertek.
A masodik szloven gol elott mi hoztuk el a bulit es elvesztettük eleg csunyan a kapu mogott. Volt neha szerencsenk, de kicsit magunkat is vertük meg ha ehhez hozzaadom Janko vagy Janika kb. ures kapus helyzetet.
Az ok hogy a szlovenek (talan olimpia miatt is) rossz formaban vannak, de azert megiscsak az olimpiai 9. csapat az ellenfel.
Azert egyenileg ok azert jatszanak olyan klubokban amilyenben mert erosebbek, gyorsabbak, agresszivebbek - foleg palank mellett (es forditva is igaz ez, hogy mert ott jatszanak fejlodnek is).

A szamszeru eredmenyt most hagyjuk, nem emlekszem, hogy szlovenok ellen tetmeccsen csak reszben ennyire tudtunk volna dominalni es pariban lenni.

Koreaban ellenük maccsunk sem volt. Szinten a Svajc utani evben. A ljubljanai 2011-s vb-n a kettos kiallitasig ok volt (0-1-nel Sofi kihagyott szoloja utan kaptuk az ellentamadasnal a ket kiallitast).

Kazahok ellen 40 percig jatek alapjan meg soha nem voltunk ennyire pariban.

Olyan tetmeccsre sem emlekszem, amikor hasonszörü csapat ellen ugy nyerünk mint most az olaszok ellen.

Szoval azert vannak pozitivumok is.

Hazai bajnoksagra epulo tartosan liftezo valogatottrol ne almodjunk. Persze a lepes kijöhet mindig, a sziv a motivacio stb. Szerintem az EBEL szint is keves. Meg valszeg az Extraliga is.
Elegge tudhato melyik 10 bajnoksag Europaban a legerosebb. Na kb. azokba kellene 30-40 legios, aki huzoember is. Abbol 20 mindig raer VB ideje alatt.
Szerintem ez az ut a valogatott szinten.

Ha valaki raer böngessze vegig az utobbi 5-10 ev VB-it es nem hiszem hogy fog talalni olyan feljuto csapatot vagy A aljabol valakit amelyik nem igy ert el sikereket.
(Szapporo meg a Koreai feljutas talan a Kakukktojas)
- vannak azok a csapatok amelyek ennek megfelelnek es neha kiegeszulnek AHL/NHL jatekosokkal
- KHL-s csapatra es VHL-re vagy sajat erosebb bajnoksagra epulo csapatok
- es akik meg ehhez honositanak kanadai/orosz/sved kapus jatekosokat

Szerintem egy KHL csapat nem jarhato ut. VHL-t hagyjuk szinten. EBEL szintü sajat bajnoksagunk se lesz soha.
A honositas szintugy nem mert kellene egy erosebb bajnoksag, csapat KHL-ben mondjuk (mondjuk Derek Ryan jo fogas lett volna igy is).

En ami utat latnek:
-10-15 fiatal 16 eves kor körül ki eszakra(sved,finn) esetleg svajc,nemet mert ott lehet fejlodni. Esetleg Kamada de szerintem a finn/sved neveles epp eleg nekünk.
- ebbol ha jol megy lesz 2-3 jatekos evente aki bemutatkozik sved/finn 1-2-ben vagy ugyanez svajc/del 1/2-ben. Ha beiindul a karrier esetleg KHL stb.
- ez 10 eves idotavlaton 20-30 ember
- olyan magyar bajnoksag ahol 17/18 evesen bemutatkoznak a jatekosaink mert felepitik oket (jatekidovel, ugy Gallo es Horvath Balint modjara ahogy a svedek csinaltak). Szerencses tinik mar NHL-ben rohangalnak.
- innen tudjanak tovabblepni kulfoldre ha mas bincs sajat EBEL/Extraliga csapatokba es azt fel tudjak hasznalni ugrodeszkanak (Sofi fele karrier eleje) - az jo esetben evente azert 1-3 ember 3 csapattal szamolva (plusz tiz jatekos)
- persze kell a motivacio elhagyni az otthont
- a harom kirakatcsapatbol 3 × 10 jatekos akibol lehet valogatni, 3. es 4. Sor hianyzo helyeire

Ha jol sejtem, ez van/volt/lesz a szloven modell. Nezzetek meg a nagyagyuik anno hol jatszottak 16-21 kor között. Sokan mar kinn svedben es nem EBYSL-ben a maradek meg Jesenice/Ljubljana sok jegidovel es külföld.

Azt meg a szakmai bizottsag intezze el, hogy legyen több jobbos ütöfogasu, kekvonalas bombazo es massziv hatved utanpotlas szonten. Az szerintem szakma dolga.
NickLeeson 2018.04.25 23:59:23
@NickLeeson: marmint ugy ertettem masik orszagok szerencses tinijei mar NHL szint, nehogy mar ne legyen megoldhato hogy a legnagyobb tehetsegek ne üssek meg 18 evesen az Erste Liga szintjet.

Litvan vagy Eszt feljutas 1/B-bol azert erdekes. Anno az U20-nk ki-ki meccset jatszott a feljutasert de mitol indultak be pontosan, valaki tudja? Ok a litvanoknal a ket volt NHL-s, de az esztek? Nem remlik utanpotlas eredmeny. Szoval ok most honositanak vagy orosz bajnoksagokban jatszanak vagy csinaltak valamit a hazai bajnoksagullal? Megerne egy elemzo cikket mielott lehagynak.
Végleges a magyar válogatott vb-kerete..
NickLeeson 2018.04.17 19:01:46
@trollfeeder: nem értem mit nem értesz. Az az egy sorunk beviszi a korongot az ellenfél harmadába. A másik három sorunk pedig (ha az első sor nem lőtte be a kapuba) az ellenfél harmadában már letámad és benntartja ott a korongot. Ha mgeszerzi, támadja a kaput. Ha az ellenfél kijön, gyorsan szerel, majd mikor be kellene vinni a korongot az ellen harmadába, akkor eldobja ellenfél kapu mögé és le cserére és letámad a következő sor:)
Visszavághatunk a novemberi vereségért..
Svédország–Olaszország 8-1..
NickLeeson 2017.05.13 17:04:56
@Nittümeki: csak naluk kevesebb a honositott mint a kazahoknal. Attol fuggoen, hogy ki lesz a masik kieso nem vagyok megbizonyosodva, hogy esetleg nem ragadnanak benn a DIV I/A-ban. Akar az olaszok akar mi hazai palyan egy jo napon el tudjuk kapni oket. De meg szerintem a lengyelek is. A britek jatekstilusa meg nem hiszem hogy fekszik nekik.
NickLeeson 2017.05.13 17:30:14
NickLeeson 2017.05.13 17:44:29
David Gilbert a Fehérvár AV19 következő igazolása..
NickLeeson 2017.05.10 15:55:20