Regisztráció Blogot indítok
Adatok
deflegmátor

4 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt egy haverom, a Géza. Talált az utcán, lomtalanításkor négy téligumit felnivel. Nem voltak túl jó állapotban, de hazavitte mindet: "Ezek még jók lesznek valamire" Eltelt pár év és Géza mindenféle hulladék vasakból elkezdett alvázat, meg kasznit hegeszteni…..
deflegmátor 2010.06.20 23:59:31
@Sárfehér: Tisztelettel, én meg ezt ajánlom figyelmedbe:
www.fn.hu/belfold/20091117/felrobbant_egy_palinkafozo_fotok/

vagy ezt:
www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/felrobbant-a-palinkafozo-akar-borton-is-lehet-az-ugybol-195788

De nem csak a robbanással van baj. Ezek a demagóg szervezetek szintén nagyon sötétek és rosszindulatúak:
www.weborvos.hu/egeszsegpolitika/sikert_arattak_felkelok/157339/

Mellesleg a "csibész bérfőzdék" száma az elmúlt években megfeleződött. Ha szabályozás nélkül lehetne otthon pálinkát főzni, nyilván a maradék ötszáz is gyorsan bezárna (némi demagógiával: újabb 500 család csődben).
A hírek szerint - amiket egyenlőre inkább pletykának lehet inkább nevezni - szerencsére csak az új kormány egy újabb parasztvakításával (hatodikalabardos.freeblog.hu/archives/2010/06/14/Vakulj_paraszt/) állunk szemben. A nol.hu ma ezt írja: "Akárhogy is, lapunk információja szerint ezután is csak a hatósági engedéllyel rendelkező házi lepárlók lesznek legálisan üzemeltethetőek, s még a biztonságtechnikai és műszaki előírásoknak eképpen egyszer már megfelelt berendezéseket is bármikor újabb ellenőrzés alá lehetne vonni. Ráadásul a formálódó szabályozási tervek szerint a lepárló bejelentése még nem elég a munka megkezdéséhez, a gyümölcsösgazda csak akkor láthat majd neki nyugodtan az otthoni pálinkafőzésnek, ha papírja van arról, hogy ért hozzá (van megfelelő végzettsége, vagy legalább abszolvál egy szaktanfolyamot), illetve ha a lepárlásról folyamatos nyilvántartást vezet, s az év végén számot ad a lefőzött mennyiségről." (nol.hu/belfold/20100619-nem_attol_jo__ha_latja_a_financ)

Mellesleg nem rossz a cikk vége sem:

"Prosit Ungarn!

Ha már nincs pénz, marad a snapsz. Így gondolkodott a magyar kormány. .... Orbán választóinak azonban valamit érezniük kellett az asztalukon.

Előbb a nagy ígéretek, aztán a rideg kiábrándulás. De milyen szerencse, hogy a miniszterelnök még egy nyuszit elő tudott húzni a kalapból.

Az új kormány eltörölte a magánfelhasználásra készített nemzeti ital, a pálinka jövedéki adóját. Ez aztán egy igazi ajándék azoknak, akik a Fideszt áprilisban kétharmados többséggel a hatalomba juttatták. Pénzből kevés van – a kormánynál és az állampolgároknál egyaránt. Szerencsére azonban hamarosan több jut az olcsóbb italra. Borban az igazság – ez a politikára kevéssé áll, de pálinkában a vigasz. Egészségedre Magyarország!"
deflegmátor 2010.06.27 23:18:27
@E.G.O.: Nocsak. valaki végiggondolja a dolgokat?! Örömömben ajánlom ezt a remeket mindenki figyelmébe: www.noltv.hu/video/2784.html
Este szépen, gondosan felkészültem a mai napra. Bementem a spájzba, megkerestem a szilvát, amit 3 éve raktam félre. (Eléraktam a müzlit, hogy megvédjem magamtól az italt. Mivel nem eszem müzlit, tényleg nem ittam meg a páleszt.) Literes palack, 50 fokos, ha jól emlékszem,…..
Bár én inkább az autóba töltöm de az nem vitás, hogy nem szabad szó nélkül elmenni az esemény mellett. Szóval ajánlom ezt az programot minden igaz alkoholistának: Helyszín: V. ker., Városháza Park (ahol 1 héttel később a Budapesti Pálinkafesztivál lesz) Időpont: 2010.…..
deflegmátor 2010.04.27 15:56:26
Hát persze. De csak akkor, ha tényleg egy palack csipkebogyó (egyesek szerint bicske) pálesszel jelensz meg a PálinkaPiknik!-en. Mi mindenesetre összegyűjtöttünk néhány gyümölcsnevet, amelyet letölthetsz, kiprintelhetsz és egy spárgával - amúgy számháborúsan - a homlokodra…..
Normál körülmények között valószínűleg soha nem gondolkodnék azon, hogy ha alkalmam nyílna rá, körtének, vagy almának öltöznék-e, de egy közelgő gerilla pálinkarendezvény kapcsán mindenképp fontolóra veszem a kérdést. „Rögtönzött Pálinka piknik a…..
Vannak már pár éve ezek a pálinkafesztiválok. Ott van az összes valamirevaló pálinkafőzde, lehet velük dumálni, végigkóstolni az újdonságaikat meg a régiségeiket. Szeretjük ezeket a rendezvényeket. Bár hosszú a sor a bejáratnál és kuponnal kell fizetni a kupicákért (éjfél…..
deflegmátor 2010.04.20 17:54:57
@floorwalker: a rendezvényt a rendőrségnél természetesen bejelentjük (gyülekezési törvény miatt), de ettől még rendezvénybiztosítás nem szükséges (a vonatkozó szabályok szerint). Persze mindenkit megkérünk az "önszabályozásra". Köszi