Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DrHakapeszi

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Slovensko, do toho! Pszeudomagyarok 2012.08.20 13:02:00
Az ősmagyarok megérkezése a Kárpát-medencébe és Szent István államalapítása történelmünk egyik legjelentősebb eseménye. Ennek ellenére még csak annyira sem ünnepeljük, mint Cirill és Metód szlovákiai látogatását, még ennél is rosszabb: azt gondoljátok, a győri vagy a…..
DrHakapeszi 2013.01.08 12:33:49
@Csehszlovák Kém:
"Hogyan nevezheted magyarnak azt az országot, amelyben az összlakosság felét sem érte el a magyarok aránya?"

Franciaországban a nagy francia forradalom idején (1789) szintén bőven 50% alatt volt a francia etnikum aránya, mégse vonja kétségbe senki, hogy az akkor is Franciaország volt.
Csehszlovákiában sem éltek a két háború között csehszlovákok - csehek és szlovákok igen (1921-ben együttesen alig több mint 60%), de a hivatalos propaganda beleértve az akkori alkotmányt is "csehszlovákokról" beszélt. Azt kijelenthetjük I.Kálmán királyunk után, szabadon, hogy csehszlovákok pedig nincsenek - a történelmi fejlemények azt bizonyítják nem is voltak.
Garai-Édler Eszter sok társával együtt a szélsőjobb célkeresztjébe került, mert résztvevője volt 2012. július 16-án megrendezetett flashmobnak, amelyet Csatáry László lakása előtt tartottak. A flashmob résztvevői ellen hadjáratot indítottak, Efraim Zuroffal, a Simon Wiesenthal…..
DrHakapeszi 2012.08.19 20:27:42
@Csehszlovák Kém:
"...Arról nem is beszélve, hogy a Szlovák Nemzeti Felkelés már javában zajlott..."
Az ünnepeket, történelmi eseményeket kis kezdőbetűvel írjuk. (Tehát a szlovák nemzeti felkelés zajlott már javában.) Az igaz, hogy a szlovákiai magyar iskolákban ezt másképp tanították.
DrHakapeszi 2012.08.19 20:27:47
@Csehszlovák Kém: A szerdahelyi DAC-Slovan meccsen egy helyi - és nem magyarországi - srácot vertek félholtra. Csak úgy.
Már úgy is rég volt egy kis bezzeg Prága: több tízezer résztvevő, minimális rendőri jelenlét és hét letartóztatás verbális erőszak miatt - ez a szombaton megtartott Prague Pride gyorsmérlege. Csehországban szó szerint megéri toleránsnak lenni: éves szinten 120 milliárd…..
Európa egyik legfigyelemreméltóbb teljesítménye a rasszizmus és az antiszemitizmus elleni küzdelemben következett be: amikor amatőr és hivatásos gyűlölködők e jelenségről beszélnek, szinte kivétel nélkül, múlt időben mondják: a németek elkövették a holokausztot. Európa a…..
Az 1848-49-es forradalomnak nagy szerepe van abban, hogy a nemzetiségi kérdés felszínre került - merthogy látszólag a magyar elit előtte nem is igen vett tudomást a kérdéskörről. A szabadságharc fontos tapasztalata volt, hogy Kossuthéknak rá kellett döbbennie arra, hogy az…..