Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szaboditke

15 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A SZISZ kurzuskínálatában minden félévben felbukkan egy-két „humán tantárgy” – ezeken az ismeretbővítő kurzusokon nem végzünk bonyolult számításokat, nem állítunk fel modelleket a szó szigorú tudományos értelmében. A Nemzeti identitás című kurzuson sokkal…..
Az alábbi bejegyzésben Udvari Zsolt beszámolóját olvashatjátok, mely a kormányzati gazdaságtan 4. félévének a beszámoló dolgozatán alapul. Dolgozatomat a tulajdoni szabályok és a kártérítési szabályok összehasonlításáról írtam, azt vizsgáltam, adott költség- és…..
Az alábbiakban Balázs Zoltán Erények világa c. kurzuson készült dolgozatában szemezget Madarász Viktor, mely a munkahelyi elbocsátás gyakorlatához fűződő erényeket igyekszik feltárni. Formája esszé, ezért az összefoglaló helyett lentebb egy olyan szemelvény olvasható,…..
Március 30-án 18:00-tól az ELTE ÁJK II. tantermében folytatódik a tavaszi szakpolitikai előadássorozatunk. Ezúttal a sportpolitikát vesszük górcső alá.Két meghívott vendégünk:Balogh Gábor, sportügyekért felelős miniszterelnöki tanácsadó, világbajnok öttusázó és dr.…..
Jövő hét szerdán (nov. 3.) előadást szervezünk Nektek! 16:30-tól az E (régi) épület I. előadójában vendégünk lesz:    Kőrösi Orsolya a CET kulturális igazgatója és Bojár Iván Budapest volt városarculati tanácsnoka   A…..
Bizonyára nem én vagyok az egyetlen, aki még mindig emlékszik egy ominózus 17 évvel ezelőtti vasárnap délutánra. Akkoriban minden vasárnap 16 órakor kezdődött az MTV Disney műsorblokkja. Mint minden velem egyidős, én is izgatottan vártam a vasárnap délutánokat, hiszen jöttek a…..
(Ez itt a reklám helye.)Első éves hallgatók figyelem! Tavaszi félévben alkalmazott mikorökonómia tantárgy (re)loaded! Aki hallja adja át (és vegye fel)! Lesz benne minden jó, ami az alaptárgyból kimaradt: teljes árhatás felbontása, hosszú távú költségfüggvények, tragacspiac,…..
A SZISZ-es Tarka Esteknek elérkezett a második állomása, melyen a Law & Economics kerül terítékre.Helyszín: Tarkaréti Kollégium (1106 Budapest, Tarkarét u. 6)Időpont: november 16. (kedd), 20:00. Olyan dolgokról lesz szó, mint hogymikor racionális egy bűnelkövető?mikor…..
A kártyajátékok és az internetes szerencsejátékok közül is a póker a legközkedveltebb. Magyarországon nem mindig a póker volt a legnépszerűbb kártyajáték. Voltak idők, amikor tarokk, bridzs hódított. Régen azt tartották, hogy aki nem tud kártyázni, az nem is lehet politikus.…..
A Széchenyi István Szakkollégium Bemutatja   a 2010/2011-es tanév őszi  ELSŐS KURZUSAIT   Mi az az Elsős Kurzus?   Az Elsős Kurzusokat mi SZISZ-esek szervezzük Nektek. A kurzusokat olyan témákban hirdetjük meg, ami minket érdekel (tehát mi már lelkesek…..
Első éves egyetemistaként nehezen érti az ember, hogy mi mindenre is jó a közgazdaságtan. Pedig többek közt olyan dolgokat is, mint az első randevút is le lehet vezetni közgazdasági alapokon. Arról, hogyan ne alakuljon ki a rossz egyensúly az első randin az ELTECON blogján…..
Az alábbiakban a SZISZ tavaszi félévének legjobb beszámolójának választott dolgozat -  Udvari Zsolt: Modellek a biológiában és a közgazdaságtanban - összefoglalóját olvashatjátok a szerző tollából:Beszámoló dolgozatomban - amelyet a Széchényi István Szakkollégium…..
szaboditke 2010.09.07 22:01:08
Meghívott előadók: Kürti Gábor (Kükü) és Bence-Kovács Virág Helyszín, időpont: CEN, Kultúrsátor - május 5 (szerda), 16:00   Ahogy már egy korábbi posztunkban is említettük a Corvinus Egyetemi Napok keretein belül a SZISZ által szervezett előadáson a Critical Mass…..
  Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt következő előadásunkra, mely a korrupcióról fog szólni. Az előadás többek közt olyan aktuális korrupciós botrányok köré csoportosul, mint például a BKV botrányok, a sávolyi Balatonring pálya, a VII. kerületi ingatlanok,…..
    A Tarka Napok keretében lesz egy SZISZ-es előadás is. Meghívott előadónk Csíkos Gábor, aki a Volt és a Balatonsound programkoordinátora. Időpont: április 28. (szerda), 19:00 Helyszín: Tarkás TeaházVárunk sok szeretettel!  ..
Felvételi a Széchenyi István Szakkollégiumba  Szakkollégiumunk idén májusban is felvételt hirdet első- és másodéves egyetemisták részére. Minden felvételiző választhat, hogy melyik tudományterületen szeretne jobban elmélyülni, azaz melyik sávra felvételizik. Sávos…..
Nem rég került megrendezésre A szerzői jogi kalózok titkos élete című előadásunk. Olvassátok szeretettel az összefoglalót Kriszti tollából. Bodó Balázs, a BME Szociológia és Kommunikáció Tanszék, Média Oktatási és Kutató Központ kutatójának előadását…..
 Sokszínűség; társadalmi érzékenység; a jóra, a tökéletesre való törekvés; értelmes, megalapozott véleményre épülő vitázás; kritikai gondolkodás; széles látókör; különböző nézőpontok, életfelfogások keveredése; demokrácia; önállóság; szakmaiság;…..
          ... A felvételi, ezért időszerű egy kicsit megismerkedni a bekerülés mikéntjével, ha ez eddig nem történt volna meg.   Felvételi a SZISZ-be - 7 lépésben                         …..