Regisztráció Blogot indítok
Adatok
öööööö

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyilván nem én, és még csak nem is mi vagyunk a világ legokosabb emberei. Nyilván vannak olyan szempontok, amelyek nem jutnak eszünkbe.Ezen az oldalon várom az ötleteket - mindenféle ötletet. Lehet az kósza ötlet, félig kiforrott gondolat vagy kész szinopszis. Lehet jótanács,…..
öööööö 2011.01.11 00:12:37
Nagyon örülök hogy lesz ifjúsági csatorna, és annak is hogy van az ötletláda.
Családapaként foglalkoztat a kérdés hogy mi is a helyes tévénézés tekintetében, és a jelenlegi viszonyok fényében azt látom helyesnek ha egy kisgyerek egyáltalán nem néz tévét. Az enyémek az ismeretterjesztő csatornákhoz még kicsik, és az ő ébrenlétük idejében értéket képviselő adás leszámítva néhány sportközvetítést szerintem nincs is. 25-30 évvel ezelőtt ha gyerekként hétköznap bekapcsoltam a tévét, iskolatévé volt, vagy tévéjáték, most teleshop vagy agyzsibbasztó sorozat, esetleg Mónika show, és bugyuta reklámok rémes életvezetési mintákat sugallva. Emékeim szerint 6-7 évesen a tévé előtt felejtve láttam a 12 dühös ember-t Peter Fondával, és a Virágot Algernonnak című mozit. Ez ma nem fordulhat elő, ha ilyesmi adásba kerül az 23:40-kor kezdődik, és sacc 5400an nézik meg egy 10 milliós országban...

És egyben ez a jó hír is, könnyű ennél sokkal-sokkal jobbat csinálni. Ha létezni fog egy olyan csatorna amit bekapcsolva merek hagyni egy 5 éves srác előtt, akkor fog néha tévét nézni, így meg nem néz, és ez sem biztos hogy jó. Ha másért nem, azért mert kisiskolásként a beilleszkedése múlhat azon hogy ő is látta-e a tévében amit a többiek, ahogy anno nekem is meg kellett küzdenem hogy nézhessem a Sandokan-t. :-)

Az üzemeltetése, műsorok előállítása sem feltétlen kell hogy óriási összegeket emésszen fel, részben mert a gyerekek hamar felnőnek, és 3 év múlva új korosztály lép a helyükbe mig maguk más más műsorokat néznek meg ugyanazon a csatornán is, részben pedig mert rengeteg kész anyag keletkezett az elmúlt évtizedekben a Vuk kalaandjaitól és a Pál utcai fiúktól Öveges professzoron át David Attenborough filmjeiig, amik kevés kivételtől eltekintve értékállónak, és/vagy tudományosan helytállóak maradtak a mai napig. A csatorna bőven adhatna szerintem szórakoztó műsorokat is, márcsak azért is hogy a gyerekek maguktól is vonzónak találják, nyilván tekintettel az korcsoportra.

Végezetül egy praktikus javaslat, jó lenne egy stabil műsorrendet felállítani, lehessen azt tudni hogy például kedden 16-17 közt 5-8 éveseknek szóló természettudományos témájú adás van, szombaton 7:00-9:00 közt ifjusági film 10-15 közöttieknek, stb.
Így akár felügyelet nélkül is tévét nézhetne a gyerek, ami most nálunk nem fordulhat elő.
Mandiner blog NENYI 2010.07.04 14:01:00
  Nagyon nem szeretnénk kimaradni a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből, ezért néhány ötlettel mi is hozzájárulnánk a Nagyon Fontos Nyilatkozat terjesztéséhez: ..
öööööö 2010.07.04 17:03:33
@gst47: Mert ez vicc, és erről igazán nem mi tehetünk....