Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gombaszakértő

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hetedikben elfelejtettél magaddal vinni fogkefét az iskolai osztály-fogászatra, de reggel megetted a nagyi maradék mákos gubáját? Ki tudna ennél kellemetlenebb iskolai élményt felidézni? Én tudok: gyanútlanul bemenni hittanórát tartani egy éppen sztrájkoló iskolába. De: vajon a hit- és erkölcstan…..
gombaszakértő 2016.04.27 20:26:41
@M. Anna: Ez nekem sem volt világos. Együtt érzek veled.
Ha a kultúra, amiben élek, ha a közösség, amelyhez tartozom, azt sugallja, hogy a másfélét ne úgy kezeljem mint magamat, akkor annak a közösségnek a szokásai elválasztanak Istentől.  Sok szó esik mostanában a keresztény kultúráról: keresztény országok, nem keresztény országok; keresztény Európa.…..
El tudja képzelni, hogy az ukrajnai és a boszniai zavargások következtében, a közeljövőben teljesen békésen, helyi népszavazásokat követően gyarapszik Magyarország területe és lélekszáma? Pedig nem teljesen kizárt. Ne gondoljunk egy teljes Trianon revízióra, a várható…..
Majdnem úgy lett, hogy poszt helyett egy "Betegség miatt zárva" tábla fityeg a Közlönyön, de Adorján nem bírt magával, és lázmérővel a hóna alatt számolt egy kis váltóáttételt. Nagy szerencse ez mindannyiunknak, különben itt most az Ackermann-kormánygeometria mélységeivel…..
Jelenleg az a rendszer, hogy fizess paraszt, ha kell, ha nem! Én meg javíthatatlan álmodozó vagyok. Ha ezt összevetjük azzal, hogy időnként szöget ütnek a fejemben olyan dolgok, amitől aztán nem tudok egész éjjel aludni, majd később is vissza-visszatér a gondolat/ötlet, akkor azt…..
gombaszakértő 2012.01.11 10:02:38
Na most erről csak annyit, hogy tavaly a városunkban átvette a Zöld híd KFt a szemétszolgáltatást (GÖdöllő), és írtak egy levelet mindjárt, hogy döntsük el, hogy mekkora kukát szeretnénk, zárójel, 120 literesnél kisebbet csak a maximum két fős családok. Mi évek óta komposztálunk, szelektíven gyűjtünk, hulladékudvarba járunk stb, és hatan vagyunk, ennek ellenére mindig elég volt a hatvan literes kuka. Felhívtam az ügyvezetőt, a válasza a következő volt:
1. Az ezt támogató rendeletet az önkormányzat már meghozta, ki van ez számolva kérem, hogy te mennyit szemetelsz
2. Nagyon sajnálom, pedig én is környezettudatos vagyok, el szoktunk a fiammal pl. kirándulni menni
3. Vegyem tudomásul, hogy a szemétszállítás nonprofit tevékenység,

A következőt tettem én:
Megírtam a tékozló homárnak az esetet, akiket nem érdekelt, úgyhogy tudomásul vettem, hogy ez egyedül az én bajom. Nagy volt a kísértés, hogy teleb**szam a 120 literes új kukát hétről hétre sittel, meg ipari hulladékkal, de ennél jobb fej vagyok. Fizetem a dupla díjat, de kukát nem béreltem tőlük (mert erre szintén felhívták a figyelmemet, hogy nem kell új kukát vennem, béreljek tőlük évi nemtudomhányezerért- Mr. nonprofit Kft. A szomorú csak az, hogy mindeközben Gödöllőn az EU környezetvédelmi miniszterek háromszáz méterre éppen egyeztető tárgyaláson Európa környezetvédelmi jövőjéről beszélgettek.
Szemeteljetek amennyit tudtok elvtársak, mert ez a jövő! Fel fel Abszurdisztán!
henkajpan ég veled 2011 2011.12.30 16:23:35
tulajdonképpen büszke is lehetnék rá, hogy kicsi nemzetem (túl)választott vezetői tökös legények, és szembe mernek menni az egész világgal. ezt tette Márton barát, amikor 1517-ben kiszögezte híres (illetve legtöbbek által ismeretlen) 95 tételét a wittenbergi vártemplom…..
gombaszakértő 2011.12.30 16:40:20
gombaszakértő 2011.12.30 16:42:33
autózz! Hálaadás és gyónás 2010.08.16 13:50:00
Nem véletlen a cím, a mai történet beküldője, Attila ugyanis lelkész, akinek humorérzéke is van és korábban volt már kőműves és hivatásos sofőr is. De mint minden ember, ő is esendő, így sok év után mindenféle cifra mondatok hagyták el a száját azt követően, hogy gyors…..
gombaszakértő 2010.08.17 00:28:17
@hagyma: Csak annyit, hogy ha egy gyerek arra ébred, hogy mjdnam leszakad a feje egy fékezéstől, akkor felsír. Egyébként próbáld ki majd legközelebb, mennyire tuti élmény! Csak Pesttől délre! Köszi
w Ante portas 2010.04.07 07:30:00
  Minden egész eltörött I. Négy-, esetleg háromrészes cikksorozattal, tarkabarka gondolatcsokorral jelentkezik a blog a választások célegyenesében. Bár később egyes elemzők koherens stretégiaként próbálják interpretálni, szerző valójában csapongó, bizonytalan gondolatait…..