Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orka2

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Középkori hagyomány éledt újjá Magyarországon: Lázár János fia Boldizsár eljegyezte Fásy Ádám lányát, Zsülikét. A hajdúszoboszlói Hotel Silverben megrendezett esemény konferansziéja, Fluor elmondta, hogy szerinte jelenleg nincs jobb pa-pa-parti hazánkban, mint Lázár János…..
orka2 2011.03.27 21:48:02
A. pénzén egy hónapig ült az utazási iroda, miután ő úgy tudta, lefoglalták neki a júniusi nyaralását. Nem tudni, mi történt az alatt a 30 nap alatt, amíg se szállása, se pénze nem volt, de erről nem is tudott. Az viszont bíztató, hogy Hurrá-Nyaralunk.hu visszaadja a pénzét…..
orka2 2010.04.08 09:03:53
@europeer12: Szerintem szerencsére nem beszélünk nagyon el egymás mellett!:)Jogos, hogy ha az ember úgy érzi, meg tudja csinálni, szervezze meg maga az útját, sokkal jobban is fog esni a nyaralás. Bár egyébként egy ismerősöm járt úgy, pedig régóta szervezgeti maga a nyaralásaikat, hogy olcsó szállásfoglaló helyen foglalt, és bár maga a szállás jó volt, és olcsó, de levontak valamit plusz költségként a számlájáról,amit ugyan megírtak, de nem volt elég figyelmes, nem vett észre, és többre jött ki, mint amire számított. Nagyon többre! Meg még persze a járulékos költségek, amire kezdetben az ember nem is gondol.Mert csak a repjeggyel számol. Aztán még rájön a kocsibérlés, esetleg egy transzfer oda, vagy oda-vissza, attól függ hogy jön ki a lépés.No mindegy lényeg a lényeg, hogy tulajdonképpen az utazási irodából indult ki az egész téma. Hogy én sem csinálnám ingyen, tekintve hogy ebből élnék, és ők is ebből élnek. A panaszkodó az elején olyat is írt ha jól emlékszem, hogy a hurrá nyaralunk ennyi kockázatot sem mer vállalni, hogy lefoglalják neki a szállást. Mármint gondolom helyette.Hát azért ez azt hiszem nevetséges. Mert a foglaló mindenhol a világon a komoly szándék jele. És azt nem más fizeti helyettünk, azt mi fizetjük azért, hogy bizonyítsuk,komolyan gondolunk valamit.És vannak arra vonatkozó szabályok. Ha egy utazási iroda mindenkinek bevállalná a foglalóját, hát ezt senki nem gondolhatja komolyan, mert ez nevetséges. Ha valaki ezt elvárja mástól ráadásul a mai világban,no comment. De egyébként a facebookon tényleg leírta az iroda főnöke hogy hogyan jártak el, nincs azzal semmi baj.
Egyébként amit leírtál, hogy honnan hova, és hogyan jutottál el,ehhez mi már nem vagyunk annyira fiatalok:D Kár hogy nem kezdtük el korábban ezt a szervezősdi dolgot:( Most egy kicsit komótosabb tempóban próbáljuk megélni azt az 1-2 hetet az évben, hogy azért megkapja a test ami jár neki:D
orka2 2010.04.08 13:15:58
@europeer12: én is fent vagyok az index fórumon:D Pont erre használom ki én is. Információ szerzésre. De az még csak egy része az utazásnak. A másik, hogy el is tudja az ember intézni.Pl a Kos sziget fórumon tavaly, volt néhány ember,aki ezerrel részt vett az infószerzésben, azzal kelt, és azzal feküdt, mégis mikor kint volt (utazási irodával) mindenhova a Neckermannal vitette magát fakultatív programra, és a Neckermannon keresztül szerzett bérelt autót,napi 50€-ért, mert annyit sem beszélt angolul, hogy jónapot.Az ilyenek sajna csak irodával tudnak külföldre menni. Nem mndom, hogy az ilyeneket rögtön át is kell vágni, de itt azért nem igazán ez történt. Ahogy olvastam.Mi eddig ha irodával mentünk, mindig őket "vettük igénybe", pont azért, mert mindig korrektek voltak. Soha semmi ilyen jellegű probléma nem volt, ezért nem is nagyon értem a dolgot. Pedig már mentünk velük egyszer-kétszer. No mindegy. Ez van.
orka2 2010.04.07 14:03:48
@europeer12: Rengeteg helyen lehet kedvezményes repülőjegyhez, szálláshoz jutni a neten.
"A nagy nemzetközi oldalakon való foglalás esetén is jár(hat) komoly kedvezmény, de sok szálloda és szálláshely is akciózik a saját oldalán.
Őszintén szólva, az internet korszakában nem nagyon értem, hogy minek kell valakinek utazási irodákkal szenvednie. Az emberek soha nem tanulnak?"
Hát ezekhez azért az kéne, hogy az emberek azt az időt,amit blogokon töltenek az utazási irodák pocskondiázásával, nyelvtanulásra fordítsák. Mert azért nem egyszerű a szállásfoglalásnál, vagy autóbérlésnél megérteni mindent,ami fontos, hogy milyen kitételek vannak, mi az ami benne van az árban, mi az, amit külön kell fizetni, mi van a biztosításban benne az autóbérléskor azért az összegért, mi az ami nincs, és akkor még kell a megszállottság, hogy hobbinak tekintsd az egészet, mint én is, és hogy hajnali kettőig is akár ülj a neten, és ezt csináld, majd a végén kiderül, hogy amit kitaláltál, csak 10 000 Ft-tal jön ki olcsóbbra az utazási irodás árhoz képest az egész családra nézve, tehát keress új megoldást. Meg tudnám számolni szinte egy kezemen, aki ha tud is valami nyelvet, ezt bevállalja. És többek között ettől mentenek meg az irodák.