Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fatamorgana

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány évvel ezelőtt megjelent egy idétlen plakát Budapest utcáin. A képen egy kedves, bumfordi állatkölyök nézett hatalmas barna szemekkel a járókelőkre, s a felirat így szólt: A te anyukádnak van bundája? Az enyém az életét adta érte.Meghökkentem ennek a plakátnak a…..
Fatamorgana 2010.04.07 00:12:19
(Szeretem mikor mindenki a másik intelligenciájával van elfoglalva.) Aki azt képzeli, hogy egy állat nem érez fájdalmat, vagy kiszolgáltatottságot, csak azért , mert "diónyi "agya van, az hatalmasat téved. Hiszen elég, ha csak megnézzük, hogy ugyanez az állat hogy küzd a helyzetete ellen, és "fejlettebb" aggyal is rájöhetünk, hogy iszonyú "pocsékul" érzi magát. Ha mondjuk egy élvenyúzást, vagy egy szórakozásból benzinnel leöntött és meggyújtott kutya vagy macska kínjait ezzel a szóval egyáltalán ki lehet fejezni. Azt kívánom minden kedves állatvédelem- ellenes, butaságokat irogató ,önmagát szuperintelligensnek tartó, és önző , Homo Sapiensnek, hogy próbálja ki naponta a gyomorszondát, vagy a harmadfokú égést, vagy akár a skalpolást, mielőtt ilyen érzéketlen gondolatokat leírna.
Az ember nem született vegetáriánusnak,(ezt a fogazatunk is bizonyítja, akárcsak a sertésé, vagy az emberszabású majmoké stb.) ez tény. De az életben maradásunkhoz nincs szükség luxusbundákra,( milliókért) vagy libamájra, vagy kaviárra, és sorolhatnám. Undorítónak találom, amikor sznob emberek turkálják az ételt, mert nem felel meg a kényes ízlésüknek, miközben ezért egy élőlénynek meg kellett halnia. Ugyanezeknek az embereknek, ha a saját komfortérzetükön esik csorba , azt nagyon tudják utálni. Nem az a fő probléma hogy az élethez húsra ( és ezért egy élőlény halálára ) van szükség, hanem az, hogy a modern civilizált társadalmakban, ezt embertelen módon lelketlenül, és érzés nélkül intézik. Ezek az állatok, nem azért vannak, hogy minket kiszolgáljanak. Mi kényszerítjük rájuk ezt a nem önként vállalt szerepet. Hiszen csak egy nyúl, vagy egy kacsa, vagy birka... Azt sem érdemlik meg hogy gondoljunk rájuk. Ami a szőrmebundát támogató cikk íróját illeti, önnön butaságát hirdette ezzel az irománnyal. Hiszen itt nem hentespultról volt szó, hanem arról, hogy ezeket az állatokat semmilyen élőlényhez nem méltó körülmények között tartják, ( a nagyobb profit miatt , helykihasználásból) és végül ölik meg, ha egyáltalán megölik, mielőtt megnyúzzák őket. A róka megfordulni sem tud a szűk ketrecében és saját magát csonkítja meg a stressztől.De gondoljunk a medve-epe farmokra, vagy az orrszarvúak szarvából készült afrodiziákumra (aminek semmi ilyen hatása nincs), vagy a trófeákra a gazdag sznobok falán, vagy padlóján. Ezekre mi szükség? Aki az állatvédelem ellen foglal állást, kérném, hogy az interneten, böngésszen kicsit ebben a témában, mielőtt leírná a véleményét. Hátha szembesül a borzalmakkal, és picit változik a véleménye.....