Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hoportyo

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Antiszemitizmus az egyházakbanNaivitásom végtelen. Nem kellene, mégis még mindig megdöbbenek az olyan sztorikon, amilyet a minap olvastam Budapest talán legnépszerűbb katolikus papjának, Pál Feri atyának újdonsült könyvében. Pál Feri szép szál ember, karakán, férfias arcél,…..
hoportyo 2010.04.06 13:26:02
Jajj! Szomorú dolgok ezek. De tényleg! És nem vesszük elég komolyan. Menjünk el szlovákiába és megtudhatjuk, hogy milyenek a magyarok. Vagy a svédeknél, hogy milyenek a norvégok. Sőt a venezuelaiaktól, hogy milyenek a kolumbiaiak. A koreaiaktól, hogy milyenek a kínaiak. Persze azt a magyaroktól is meg lehet tudni. A palesztínoktól, hogy milyenek a zsidók, a zsidóktól, hogy milyenek a palesztínok.

Pedig nem is olyanok. Illetve vannak köztük olyanok is meg nem olyanok is. Köztünk is vannak olyan magyarok, amilyenről észak szlovákiában hallani. De nem mindegyikünkre igaz, sőt még általánosítani sem lehet. Én nem tudnám megmondani, hogy a zsidók milyenek, vagy a magyar zsidók milyenek. Sokfélével találkoztam már. Jó emberekkel és olyanokkal, akik nekem nem tetszettek. Ez ugyanígy igaz a svábokra, tirpákokra és ránk tótokra is. Merthogy az én felmenőim között tótok is vannak. Mégsem eszem több krumplit az átlagnál.

Arra pedig már sokan várunk, hogy valódi párbeszéd alakuljon ki a nemzeti múltunkról, de mintha erre még mindig nem ért volna meg a helyzet. Talán egyszer ehhez is felnövünk. Kezdő demokrácia még a miénk.

Én abban bízom, hogy sok fiatal megy már külföldre egy évre, ami segít neki abban, hogy megfogalmazza mit jelent számára személyesen a magyarság. Sokkal egészségesebb vonzódás alakul ki bennük a magyarságukhoz, mint a korábbi generációknak. Ez az ő helyzeti előnyük. De ha ők már a realitásból fognak hazájuk iránti szeretettel kiindulni, akkor lesz gyógyulás!

Segítsük az itt élő embereket abban, hogy szeressenek magyarok lenni, és akarják építeni ezt az országot!