Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mobilis

30 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A cég befejezte a Windows Phone 7 nevű mobil operációs rendszerét - illetve, ismerve a mércét, amit a fejlesztéseinél követ, fogalmazzunk úgy, ahogy ő: elküldte gyártani a 7-est, és ezt egy iPhone és egy BlackBerry szimbolikus temetésével ünnepeltette meg.    Amióta…..
Hiába hallani már úton-útfélen az Androidról, a statisztikák szerint az Andoridosok csak egy hangos, felülreprezentált kisebbség. Legfeljebb a webes forgalom negyede lehet az Androidé - egyelőre.   Az USÁ-ban az Andoridot futattó eszközök  a mobilok netes forgalmának…..
Erre a 25,94 másodpercre volt csak szüksége egy angol lánynak ahhoz, hogy begépeljen egy két mondatos SMS-t, és bekerüljön a Guiness Rekordok közé, mint a leggyorsabb telefonos gépelő.   A készülék egy Samsung Galaxy S volt, amit egyébként hasonló közösséginek szánt…..
A Google-nek valószínűleg kéjes örömöt okoz, ha betarthat az Apple-nek, vagy egyszerűen csak szereti az Apple ötleteit, mindenesetre az androidos telefonja után újra beléphet egy olyan piacra, amit az Apple   magáénak szeretne tudni. Biztos, hogy lesz tabletje is, mégpedig az…..
A RIM is berohant a szorítóba, hogy lejátssza a meccset a már bent lévő iPhone 4-gyel, Samsung Galaxyval vagy az EVO-val. Valahogy az az érzésem, hogy elkéstek, és épp csak követni tudják az eseményeket.   Nem rossz a Torch, de nem is jó. A hardver - noha szerintem nincs nagy…..
A Dell se akar lemaradni erről a divatról, úgyhogy előállt egy tablettel. Vagyis, legyünk őszinték, ez csak idézőjelben tablet, amúgy inkább az iPod Touch, mint az iPad konkurense.  A Mashable.com úgy vezette fel a készüléket, mint az iPad konkurensét, amit árban máris meg…..
A Google bemutatta a szélesebb közönségnek is (egyelőre zárt béta fázisban lévő) alkalmazását, amellyel akár programozás nélkül is lehet appokat fejleszteni Androidra. Valószínűleg azért álltak elő a remek eszközzel, hogy behozhassák a lemaradásukat az iPhone-tól, ami…..
A Cisco megcsinálta a saját tabletjét, úgy tűnik, ezentúl a tablet tényleg kötelező lesz, noha nem abba az irányba indult vele, amerre az Apple. A Cisco az üzleti felhasználókat célozza meg a Ciusszal.   Két napja mutatták be a Ciust, amiben mindent úgy hegyeztek ki, hogy egy…..
Mobilinternet blog MeeGo mobilon 2010.07.05 09:10:19
Kiadták az első fejlesztői betekintésre szolgáló verzióját a MeeGo oprendszernek. Szerencsénkre egy videót is kiposztoltak, úgyhogy meg lehet nézni, mire képes a rendszer. Röviden: hozza az elvárt minimumot, de a videó alapján - nem találok jobb szót - döcög még.   A…..
A mobilban rejlő legnagyobb lehetőség – mármint üzletileg, mert más szempontok is vannak – a helyi keresés. Megnéztem, hogy állunk most ezzel. A naiv felhasználó bepötyögi három keresőbe, hogy “kávé”. Bing A keresők jelenlegi állapota szerint, a kávét…..
Két nagy elemző cég, a Forrester és a DisplaySearch szerint is fel fogják váltani a táblák a netbookokat, mert a kis méretű számítógépek, beleértve természtesen a netbookokat is, ugyanazt a szegmenst célozzák (másodlagos eszközök otthoni és mobil internetezésre,…..
Mobilis 2010.06.27 10:28:15
@Transylvanianmixedgrill: amikor még papíron dolgoztam, nem kellett "megtámasztani" - inkább az a természetellenes szerintem, hogy valamit csinálok egy billentyűzeten, és 10 centivel arréb történik valami, ráadásul nem vizszintes stb. A papíros-könyves világban a könyvbe írtam, a papírra írtam, minden ott hagyott nyomot, ahol tevékenykedtem, és nem kellett mindenhez még egy-két külön felület.
Próbálj elszakadni a billentyűzettől, mert 10 év múlva úgy fogsz hatni, mint az egyik 70 éves prof., aki csak írógépet hajlandó használni. És aki valószínűleg tabletet már hajlandó volna.
Mobilis 2010.06.27 11:08:46
@hird: szerintem én félre vagyok értve, az asztali gépek és a laptopok nem fognak teljesen eltűnni, nekem most is asztalim van, ugyanazért, amiért neked. De kevesebben dolgoznak a számítógépen, mint ahányan szórakoznak rajta, márpedig az utóbbira sokkal alkalmasabb a táblagép. Ha jól emlékszem, a jelenleg laptopvásárlást tervezők 40 százaléka már inkább tabletet akar venni, holott alig néhány hónapos a történet, és még csak egy van a piacon.
Még Magyarországon is hullámokat tudott vetni az iPhone 4 indulása, az Index címlapra tette a Subba cikkét, ami egy magyar kereskedő sorbanállási beszámolóján gúnyolódik. Hardveres hibák, szoftveres hibák, kommunikációs hibák, de még így is nagyon viszik - egyelőre nem vissza…..
Általában az Apple az, aki agresszív kommunikációval próbál kellemetlen helyzetbe hozni, akit csak lehet. Legutóbb a flash-t fejlesztő Adobe került a célkeresztjébe: az Adobe volt az elavult, a történelem által halálraítélt technológia propagálója, míg az Apple teljes…..
Egy híres Android-imádó az Android ellen fordult, és iphone-t fog venni. A tömeg, akit félrevezetett az Android iránti rajongásával, ezentúl magára lesz hagyva.   Michael Arrington a TechCrunch-nál szolgál, és kb. egy éve döntött úgy, hogy iPhone-utáló lesz, és Androidra…..
Lassan minden sarkon lesz egy új tablet, ezúttal az Asus állt elő egy elég érdekes kísérlettel. A jelenlegi formájában nem tűnik versenyképesnek az iPaddel - ami nem csoda, mert inkább az Ereaderek közé pozícionálták. Az alábbi videón egy alkalmazott demózza a készüléket, és…..
A Flash rossz. Mindennek megvan a maga helye, a Flashnek a kompjúter, értem? Az Android is jó úton halad vele a pécévé silányulás felé. Az angolajkú világ már kiszórakozhatta magát ezen a videón, amiben azt mutatja be egy Android-felhasználó, miért kellett letiltania az új…..
A Skype végre megoldotta, hogy ne csak Wifis, hanem 3G-s hálózaton is lehessen használni az iPhone-os alkalmazását - de meg is akarja vágni érte a felhasználókat egy alcsony havidíjjal.    A távközlés a melegágya valamiért az olyan irgalmatlan hülyeségeknek és…..
A kizárólagos iPhone-forgalmazó AT&T megduplázta a hűségszerződések felrugóira kirótt büntetést, ami így 325 dollár lett. Egy másik kizárólagos forgalmazó, a Magyar Telekom pedig fél évnyi előfizetési díjat fizettet ki azokkal, akik iPhone-t szeretnének. Birkák.  …..
Mobilis 2010.05.24 08:54:05
@EvilHedgehog: OK, és ha erre veszel egy alapcsomagot beszélni sms-ezni, plusz egy minimális netcsomagot (akár prepaid-eset), akkor az még mennyi? havi 5-7 ezer?
Mobilis 2010.05.24 09:13:41
@EvilHedgehog: hm, akkor átlag 5000-rel számítva 24 hónapra = 120 000 + 136 000 = 256 000 a Desire, az iPhone 3Gs pedig nekem 24 hónapra 33000 + 240 000 = 273 000. Az tíz százalékos birka- vagy vezetésiélmény-adó :)
Ezt még nem számoltam így ki, de ennyi még belefér. Végülis sokan simán megengednek ekkora, sőt nagyobb árkülönbözetet, hogy ne kőbányait igyanak, hanem staroprament, vagy hogy hívják :D
Mobilis 2010.05.24 10:50:20
@EvilHedgehog: na persze, ahogy a VW golfot is csak a kasztni különbözteti meg egy auditól :)
Az már szinte biztos, hogy őszre, amikor ugye már elég közel a karácsony, a HP piacra fogja dobni a Slate nevű tabletjét, amit januárban még a Microsoft főnőkével mutogattak. Azóta annyi változott, hogy a HP rátettet a kezét egy sokkal alkalmasabbnak tűnő…..
Megjelent a Firefox böngészője Androidra is, emellett a SkyFire 2.0 működése is megtekinthető az alábbi videóban. A SkyFire-rel - némi kerülővel persze - de megnézhetők Flash-videók is, noha első ránézésre igencsak lassú az egész, a Firefox (egyelőre Fennec néven fut) viszont…..
Amikor először próbáltam, blamázsnak tűnt, fagyogatott, élő adás nem volt, de most valamivel elviselhetőbb. Nem sokkal - kicsi, sárga, de a miénk. Duna TV az iPhone-on. A Duna TV-s alkalmazás új szelet képvisel a közpénzek költésében: a segítségével iPhone-on a világ bármely…..
Nemrég megjósoltam, hogy hamarosan mindent el fognak árasztani a tabletek, és íme, állítólag a Google biztosan ki fog jönni egy ilyen masinával. Valljuk be, nem volt nehéz dolgom, az Apple új piacot talált, és hülyék lennének a konkurensek hagyni, hogy egyedül zsebelje be a…..
Az iPad által kitaposott ösvényen egyre többen indulnak el: nemcsak az Intel egyik igazgatója lebegtette meg a tabletekkel kapcsolatos terveket, hanem a BlackBerry is készíti a sajátját. Amerikában az egyik legnagyobb okostelefon-piaci szereplő a BlackBerry, ami hasonlít az Apple-re,…..
December óta mértani pontossággal havi 13000-rel nő a mobilelőfizetések száma havonta. A forgalmat bonyolítók száma viszont sokkal kevésbé fogékony a matematikai szépség iránt, és ugrál: márciusban viszonylag nagyot, 22000-et. Februárban nagyon visszaesett a használt…..
Mobilinternet blog IPhone 4G 2010.04.27 08:48:21
Állítólag az Apple szándékosan szivárogtat ki mindig információkat a készülő termékeiről, hogy még a megjelenésük előtt begyűjthesse a kritikákat, és felkeltse irántuk az érdeklődést. A legújabb iPhone-ról is elég sokan gondolták ezt. Az elmúlt hét egyik nagy…..