Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szirénke

168 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Íme a háztartások legjobb barátja a T 1000 elektromos cigarettatöltő gép! Szeretnél egy olyan gépet, ami automatikusan minden hónapban spórol Neked? Tudtad, hogy cigaretta töltéssel akár 60-70%-ot spórolhatsz! Számold ki, hogy ez mennyit jelent a Te esetedben! Ne feledd, 2017-ben a dohánytermékek…..
Valóban új életünk lett,minden értelemben.Az ugynevezett gondnoki állás ren- geteg munkával járt. A hatalmas,korszerű,vadonatúj épülete teljes takaritása, napi szinten biztositva a müködtetését majdhogynem huszonórás elfoglaltságot jelentett.Több társadalmi,civil és…..
Most is a tettek mezejére lépett...újabb örömhirrel állitott be,ami fenekestől forditotta fel életünket. A közeli kisváros egyik intézményénél keresett nekünk amolyan gondnoki munkalehetőséget, ami lakással együtt járt. Madarat lehetett volna fogatni velem! Kiszabadulunk…..
Norbi úgy nézett ránk,főleg persze rám,mintha az anyját öltem volna meg.Nekem pedig ráadásul fogalmam nem volt,hogy miért? Dúlt-fúlt,ami utjába került,átgázolt rajta.Ha kérdeztem,még csak nem is válaszolt...ha mégis,hát,azt nem köszöntem meg. A gyerekek meghúzták…..
Csakhogy... a külvilág viszont tudomást vett Norbiról.A barátságos szomszédok,Ilonka néni és János bácsi kezdettől fogva furcsán méregették Norbit.Tapasztalt,öreg,bölcs szemükkel látták ők: nemigen idevaló ez az ember.Mivel sok mindenbentapasztalatlanok voltunk,sokszor és…..
A gyerekek kalandnak vették a dolgot,holott kőkeményen lopásról volt szó...egyedül Kisrita látta át és tudta is,mi történik. Láttam rajta,elkeseriti,hogy erre idáig  jutottunk.Addig,mig ő a nagyvárosban élt,biztonságos,meleg helyen,és biztositva volt számáraminden a…..
 Borzalmas téli időszak következett.Volt,hogy napokig nem tudtunk kijutni a faluból,akkora volt a hó.A háztól az útig valóságos alagutat kellett ásni,és ugyanigy a disz-nókhoz,tyúkokhoz. A CB rádiónak most láttuk hasznát,ugyanis a katonaság segitségéttudtuk kérni: el…..
Férjem hajnaltájt érkezett meg a maradék holmival,ő is csak berogyott az ágyba.Ezután következtek az izgalmas napok: mindent szemügyre vettünk,tervezgettük,mi mindent szükséges átalakitani,bevezetni,kialakitani.Hosszúra nyúlt a lista...Igaz,nyár elején voltunk,gondoltuk,ha kicsit…..
 Hideg zuhanyként ért bennünket a hirdető közlése: éppen ma délután adták el a hangulatos,szép parasztházat...Kora nyári este volt,sokáig világos.Szemügyre vettük ahatalmas erdők között fekvő kis falut.Egyetlen széles utcája volt,mint később megtudtuk,talán…..
Észrevehető módon jelezték rokonok,"barátok" ,hogy távoltartják magukat tőlünk...Nem kellett már egy ideje rendszeresen feltölteni sem az ital,sem egyéb készletein-ket...elmaradoztak. Megvártam,amig teljes mértékben tisztáztak  az igen…..
A hurrikán ereje nulla,ahhoz képest ami átsöpört az én nagyrabecsült főnökömés ezzel együtt a munkahelyemen,mégpedig a rendőrség,és egyéb  hatóságképében. Cégünk egy nagy vállalatnak családi vállalkozása volt tulajdonképpen,kapcsolatok ,vadásztársak és egyebek…..
Valóban karmatikusnak láttam,és látom most is,mert bármibe is is fogott,csakúgy tehette meg -valamilyen oknál fogva- hogy ott voltam én.Nélkülem nem ment.Szörnyű is lehet egy férfi életében,ha nem tudja tullépni a szorongató korlátokat,ha programszerüen a feleség mögé…..
Nem is volt igazán baj,hogy sok mindenről akár csak évek múltán szereztem tudomást.Elég volt nekem a napi szintű problémák kezelése. Boldog voltam,hogy jól fizető munka-helyem van,meg tudunk élni,sőt! Újabb és újabb megbizatásokat kaptam,extra prémiumért,igy…..
Kemény döntést kellett hozni,de kényszerűt.Abban biztam csak,hogy Cseti,ahogy eddig is mindig társaságot igényelt,jól fogja érezni magát a bölcsödében.Szerencsénk is volt,hiszen már azt is kezdte megszokni,hogy nem vagyok vele egész nap,csak időnként találkozunk,amikor…..
 Házasságunkban,pontosabban férjemben való bizalmam már oly sokszor rendült meg.Igy a tartós távolléte munkahelye miatt,állandó bizonytalansággal,kétellyel gyötört.Bárhogyan is igyekeztem "viselkedni" ,amikor néhány napot otthon töltött,mégis,alegkisebb…..
Nagyon vágyódtam az otthon hagyott gyerekeim után.Aggódtam,féltettem őket,nem felejtettem el -ez lehetetlen lett volna- mennyire megkülönböztetett,úgyszólván meg-tűrt "kellékek" voltak Norbi családjának szemében.Megbocsátottam,de nem felejtettem.Igyekeztem gyorsan…..
Pocakomat átkulcsolva hagytam magam karonfogva vezetni a mentősökkel.Norbijött a csomagokkal,két percenként szólt: vigyázzanak,el ne csússzon,nagyon jeges...Beértünk a szülészetre a kőkeménnyé vált hasam közel volt a szétrepedéshez:én legalábbis úgy…..
 Egyik éjjel borzasztó hasogató fájdalomra ébredtem.Megrémültem,talán korábbanjön a baba?! Biztosan a sok idegesség,a vékonyka téli kabátban való sok hivatalba járkálás,felfázás,nem tudtam mi okozta.Orvoshoz kellett fordulni,semmi sem voltmost fontos,csak a gyerek,jaj,baja…..
Viharos napok,sőt hetek  következtek. Elcsépelt szavak azok,hogy mélyen csalódtam,hogy mennyire fájt,hogy mennyire felkavart...hogy fogalmam nem volt,mit is kellenetennem! Pedig igy volt.Mindezt tetézte,hogy mindennek ellenére szerelmes voltama férjembe.Annyira,hogy nyűszitettem a…..
Egyedül,álmatlanul töltöttem a "nászéjszakát".Örültem neki.Nem tudtam volnamost elviselni Norbi közelségét,nem tudtam volna uralkodni magamon. Hallgattama gyerekek szuszogását,valamikor hajnalban aludtam el.A vasárnap megszokott módon telt el: a gyerekek tévéztek…..
 Fél éjszaka vívódtam rajta,hogyan mondjam meg a gyerekeknek,megmondjam-eelőre a nagy eseményt:férjhez megy az anyukájuk...Mindenképpen meg akartam osztanivelük,de éppen láthatás volt reggel,és valami azt súgta,inkább utólag,este,ha hazajön-nek,akkor kellene.Ne ez legyen a…..
 Talán mindkettőnk belső feszültségétől égve,éjszakáink forróbbak lettek,mintbármikor.Norbi nagyon figyelmes,gyengéd volt.Ilyenkor elfelejtettem mindent,el is akartam felejteni,ami rossz ért.Persze,feszített a nyitva hagyott téma,az esküvő kérdése,de már csak önérzetből…..
Az első ütés,pofon után könnyen jön a többi,ezt már tapasztalatból tudom...csakhogy akitől megtapasztaltam,abba nem voltam szerelmes,ezért nem isfájt úgy,mint most? Tépelődésemet Norbi belépése szakította meg:visszajött.Nem fordultam feléje,sőt,titkolni próbáltam…..
 Kitört belőlem a hasamban lévő ártatlan gyermek féltése,a csalódottság,a fájdalomés megaláztatás együtt.Orditottam és nekitámadtam  a kávéfőzővel.Ettől annyira meglepődött,hogy elszállt az előző harci kedve,valahogy lefogta a karomat,és igye-kezett…..
  Teljesen fejbevágott a kolléganője állitása: "napok óta szabin van" .Ez volt az első szívbemarkoló hazugsága.Fel sem tudtam hirtelen ép ésszel fogni:mig én terhesen,betegen, a kánikulában,férfimunkát végzek,akkor ő hol volt addig?! Nekem azt mondta,nem tud…..