Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rokker

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bankroll Fresh a hétvégén esett áldozatul egy lövöldözésnek, ami az atlantai Street Execs Studios mellett történt. A 28 éves rapperre legalább ötvenszer rálőttek, a rendőrök legalábbis ötven töltényhüvelyt szedtek össze a környéken. A gyilkos egyelőre menekül. Bankroll Fresh az atlantai feltörekvő…..
Igen, van ilyen, a Borsban leltük a sztorit, miszerint Szentpéteri Eszter, a HírTV majd a köztévé híradósa 2012-ben ráfeküdt a vasakra, és ennek eredménye a fenti alak. Az exhíradós tavaly már versenyen is indult, és hatodik lett...
Rokker 2016.01.18 15:15:32
Időről időre felmerül a kérdés, születnek rá mindenféle (egyelőre sok sikert nem hozó) válaszok, miközben a folyamat a jelek szerint egyelőre inkább fordított előjelű. A csehek most kitaláltak valamit, ennek kapcsán gondoltam arra, hogy beszélgethetnénk kicsit arról, hogy…..
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
Rokker 2014.05.20 15:48:46
@Helyes Írás: Megpróbálok mindenre válaszolni, még ha kisebb terjedelemben is, mint ön. (Maradjunk akkor a magázódásnál, ha önnek így kényelmesebb - ez valószínűleg generációs különbség lehet.)

Magyar zene/irodalom:
Sajnos, amiket ön említ, nem ütik meg a világ ingerküszöbét. A klasszikus zenétől a magyar költőkig büszkék lehetünk sokmindenkire, de a világnak csak egy kis hányada ismeri el büszkeségünk tárgyát. Minden, amit felsorolt: mára szubkultúra. Egyébként miből következtette ki, hogy én mindezt szégyellem?

Ügyintézés:
El lehet ismerni, csak ez nem az ország, hanem a technológiai fejlődés érdeme. Ennél sokkal hatékonyabban lehetne csinálni. Úgy, ahogy a számláimat befizetem 5 perc alatt az interneten anélkül, hogy elmozdulnék a számítógépem mellől.

EÜ:
Valóban, ez a magyar egyetemeknek jobb üzlet lenne. Csak a nyugati államoknak nem. De erre nem a röghözkötés a megoldás, hanem a megfelelő körülmények megteremtése. Csak ez utóbbi melósabb feladat, és nem szabadságharcoshoz méltó babramunka.

Mnyp.:
Téved. A törvény szerint a mnyp.-ban lévő pénz magántulajdon (volt). Itt nyithatnánk egy vitát a koncepcióról és az öngondoskodásra történő átállás szükségességéről, de erre per pillanat, sajnos, nincs időm. Lényeg, hogy én meg voltam és meg vagyok elégedve a hozamokkal. A befizetett pénzem követhetően növekszik, és - ellentétben az állami nyugdíjellátással (amire egyébként már semmi nem kötelezi az új alaptörvény óta az államot) - ha a kormány tevékenysége ellenére a mnyp.-am életben marad, talán még pénzt is látok belőle öregkoromban.

Kisajátítások, lenyúlások:
Úgy érzem, ön túl naív ehhez a világhoz. A hatékonyságra hivatkozva akár direkt diktatúrát is bevezethetnénk, amivel természetesen a jó diktátor sosem élne vissza, csak a köz érdekében használná a lehetőségeit. A probléma az, hogy jó diktátorok nincsenek. A hatékonyság csökkenése az az ár, amit az egyén jogai és tulajdona védelmében meg kell fizetni. Azt meg, ugye, nem gondolja komolyan, hogy pl. a trafiktörvény végrehajtása során senki nem vesztette el a korábbi tulajdonát?

Korrupció:
Ön hihetetlen naív. Csak ugyanazt tudnám leírni, amit az imént. Az nem erény, hogy a mostani kormány csak kevesebbet és másképpen lop. És nem csak azért, mert egyik sem igaz. A Fidesz egész törvénykezésre arról szól, hogy szélesre tárja az ajtót a korrupció előtt, egyúttal jogilag szentesítve azt, hogy később a saját törvényeik alapján kérdőre se lehessen vonni őket.

Fejlődés:
Én nem látok fejlődést a természetes technológiai fejlődésen túl, csak visszafejlődést. Sem jogi, sem gazdasági, sem kulturális értelemben. A jelenlegi vezetés által megálmodott (és, úgy tűnik, ön által favorizált) állam nagyon különbözik a nekem tetszőtől, és ennek megalkotásában én semmilyen módon nem akarok részt venni. Lesz éppen elég lelkes elvtárs rajtam kívül is hozzá.
Rokker 2014.05.27 17:36:50
@Helyes Írás: Azt hiszem, itt valami alapvető félreértés van. Én szubkultúraként az önhöz hasonlóan a klasszikus (zenei, irodalmi stb.) kultúrát preferálókra gondoltam. Pl. játszhat Dresch Mihály zenekara durva jó zenét, etno-jazzt mint műfajt a világ népességének elég kis hányada hallgat, és valószínűleg még kevesebben ismerik a Dresch Quartetet. Vagy lehet Berki Krisztián olimpiai bajnok lólengésben, a világ nagy részének fogalma sincs arról, ki ő, és mi az a lólengés. A jazzhallgatók és a férfi tornászok közönsége is: szubkultúra. Ha valakit megkérdeznek arról, mit tud a magyarokról, jó, ha "Puszkaszt" vagy a "gulaszt" azonosítani tudja a velünk. Még a közvetlen szomszédaink is alig tudnak rólunk valamit.

A mnyp. koncepciójáról vitatkozhatunk, de az lényegében kőkemény államosítás volt, erősen maffiás felhanggal. De ha ön szerint sem az államosítással, sem egy működő piaci szegmens (értsd: dohánypiac!) állami újraosztásával nincsen probléma, akkor nincs miről beszélnünk.

Olyannyira új állam épül, hogy nemcsak az alkotmányt törölték el, még az ország hivatalos nevét is megváltoztatták. Mindent megváltoztattak, függetlenül attól, hogy az adott intézmény mennyire jól működött. Ön bizonyára valami párhuzamos valóságban él, ha eddig nem vette észre.

Idéznék a saját irományomból: "Idealista vagyok". Számomra a korrupciót tekintve nem léteznek árnyalatok: vannak tisztességes és tisztességtelen politikusok. A korrupciót nem elfogadni kell, vagy - ahogy a kormány csinálja - törvénnyé tenni, hanem minimálisra csökkenteni.

Én nem tartozom a "másik" szellemi pólushoz, majd újjászervezi az, akinek fontos. Sajnos, a hozzám hasonló, "zöldessárga" vagy "zöldesfekete" gondolkodású emberből elég kevés van az országban. Ahogy az ön példája is mutatja, a többség megrekedt a kétpólusú világképnél ("mi" vs. "ők"), és nem tud mit kezdeni azzal, ha valaki bizonyos dolgokban egyetért vele, más dolgokban viszont ellentmond neki. Vagy valami egészen mást képvisel, mint amit eddig megszokott. Így csak hébe-hóba tűnök fel mindenféle olyan weboldalon, amit valamiért érdemesnek tartok az olvasásra. A Mandiner is ilyen, mégha ön szerint kevéssé is vallom magaménak a "konzervativizmus" elveit. Az meg sosem árt a rendszeres olvasóknak, ha az övéktől eltérő véleményekkel is találkoznak. Esetleg rájönnek, hogy nem egyedül élnek a világon, vagy nem mindenki úgy gondolkodik, mint ők.
Rokker 2014.06.02 11:38:49
@Helyes Írás:

Ha az ismertségről beszélünk, akkor mi más lenne fontos, mint az, hogy hányan ismernek valakit/valamit? A minőség tényleg nem mennyiségi kérdés, de lehetek én nagyon nagy művész, az egész semmit sem fog érni, ha senki nem tud róla. (Még én sem, mert nem mérettettem meg nemzetközi szinten.)

A dohánypiac átrendezése hol volt kivásárlás? Egyszerűen elvették a jogot mindenkitől, hogy aztán korlátozott számban visszaosszák a haveroknak. De ugyanez történik éppen a földekkel, és fog mindennel, ami viszonylag jól elkülöníthetően kezelhető (pl. alkohol), egészen addig, amíg lesz még éhes száj, amit etetni kell. Márpedig abból egyre több lesz. Nem vagyok híve a szabadpiacnak, de ha a nepotizmus és a szabadpiac között kell választani, inkább az utóbbit választom, mert az legalább objektív.

Annyira eltörölték, hogy még a neve sem "alkotmány", hanem "alaptörvény". A tartalma nagy részben tényleg nem változott, mert azt nemzetközi egyezmények szabályozzák, csak olyan apró dolgok, mint a magántulajdon és a köztulajdon közötti viszony vagy az állam nyugdíjellátási kötelezettsége. Mellesleg bizonyos alapvető jogok deklarációja már a '49 utáni alkotmányban is benne volt, mégis mennyire különbözött a gyakorlat az elmélettől, ugye... Az ország elnevezésének pedig egy ennyire szimbolikus politikát (NENyi, minden "nemzeti", mániákus közterület-átnevezések, Kossuth-tér átépítése, szoborállítás stb.) folytató kormány esetén pedig hatalmas jelentősége van. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy mennyire volt közmegegyezésen alapuló az új alaptörvény, miért nem merték népszavazásra bocsátani, mennyire nevetséges/helytálló a preambulum (figyelem: szimbolikus politizálás!), stb.

Nem az a baj, ha a bíróság a hatékonyság növelése céljával ügyeket helyezhet át egyik helyről a másikra, hanem az, hogy ezt nem egy automatizmus szabályozza, hanem mindenben személyesen Szájerné dönt. Az egyházak finanszírozása dettó, csak ott a "parlament" dönt. Az új állami berendezkedéssel általában az a probléma, hogy szinte minden területen egy centralizált, mindenféle kontrolltól független döntéshozatali mechanizmus lett kialakítva, ami az önkény és a korrupció melegágya. (Pontosan ezért csak látszólag hatékonyabbak a diktatúrák a demokráciáknál: amit nyernek a döntéshozatal gyorsaságán, sokszorosan elvesztik a "járulékos költségeken".)
 „Aki dudás akar lenni pokolra kell annak menniott kell annak megtanulni hogyan kell a dudát fújni.”(Népdal) Oscar Wilde halhatatlan művében Dorian Gray, a szép és ártatlan ifjú arcképét megfesti Basil Hallward, a festő, megörökítve őt az ifjonti szépség és ártatlanság…..
„Interjút adott a hvg.hu-nak az a csíkszeredai pár, akiket szombaton Orbán Viktor vitt el kamionjukhoz a beállt M1-esen. [...] Hangsúlyozták, nem volt megrendezett az eset, nem volt politikai háttere sem, mindössze véletlen egybeesésről van szó” – írta a hvg.hu március 18-án…..
A tegnapi alkotmánymódosítás elleni tiltakozássorozat láttán nem hallgathatott tovább a KDNP Kommunizmus Bűnei Munkacsoportja, mivel bujkáló, ámde nagyon veszélyes tendenciákra ismertek rá a kérdés – a kommunista bűnök – szakértőiként: A KDNP Kommunizmus…..
Rokker 2013.03.15 09:38:06
@bbjnick: Nem. :) Természetesen meg kell hajlani a nép akarata előtt, csak nekem nem tetszik, amit az eredményez. Szerencsére már kevéssé érint, mennyire cseszi el az ország a saját jövőjét, én a sajátomat és a családomét már a hanyatló Nyugatéhoz kötöttem, és már csak a hazafii hevület munkálkodik bennem.
Rokker 2013.03.15 10:22:36
@Mr Falafel: Azt én nem nevezném törvényhozásnak, amikor 1 nap alatt, mindenféle vita vagy kritika nélkül átnyomják a Parlamenten a Kedves Vezető bármilyen hülye elképzelését.

A zsidózásoddal nagyon messze jársz az igazságtól, arra inkább nem is reagálnék.
Rokker 2013.03.15 12:14:44
@Mr Falafel: Jaj, lebuktam, tényleg droid vagyok! Megbuktattál a Turing-teszten, ezért most visznek az olvasztóba...
Politikai graffiti Pompeii-ben A Hoffmann-féle oktatási államtitkárság régóta híres kreatív nyelvoktatási ötleteiről, a mai nap menüjén a latin nyelv oktatásának forszírozása szerepel. Az Eduline szerint bevezetnék a kötelező latinnyelv-oktatást a nyolcosztályos…..
1. Nem tudjuk, hogy minden állambiztonsági papír megvan-e a levéltárban. 2. Nem tudjuk, hogy minden állambiztonsági papír fedi-e a valóságot. 3. A meglevő papírok nyilvánosak (pici abszurd csavarral, de azok), vagyis: aki listát akar csinálni, az fogja és csinálja meg abból ami…..
Ez a rendszerváltás valahol ott bukott el - mert elbukott, hiába szépítik plasztikával, egyszerűen nem működik - amikor nem volt széleskörű társadalmi szerepvállalás benne. Igazából a magyar átlagember teljesen meglepődött, hogy mi is történik körülötte.De kiknek is volt és…..
Rokker 2012.06.01 16:03:49
Ahogy itt már szóltunk róla, a Soundgarden 15 év hallgatás után hamarosan megmutatja egyik új dalát, a Live To Rise-t, amit a Bosszúállók (The Avengers) című nagyszabású képregényfilmhez készítettek. A hamarosan eljött, ugyanis a KISW rádió honlapján már meg is lehet…..
Paul Simonon, a Clash és a Good, The Bad & The Queen basszusgitárosa elárulta, hogy még a nyáron letartóztatták, sőt, több hétre börtönbe csukták Grönlandon, mikor a Greenpeace tagjaként egy fúrótorony olajfolt-mentesítési tervét akarták elkérni, de mivel azt megtagadták…..
Rokker 2011.11.16 23:32:00
Az előző videóhoz képest most egy sokkal kreatívabb klippel rukkolt elő a Red Hot Chili Peppers az új lemezük nyitódalára, a Monarchy of Rosesra. A videót Marc Klasfeld rendezte, a képeket pedig Raymond Pettibon grafikusművész munkái inspirálták, aki többek között a Black Flag…..
w In memoriam dr. D. S. K. 2011.05.17 06:00:00
Mielőtt a nyugati civilizáció erkölcsi összeomlását készpénznek vennénk, érdemes Dominique Strauss-Kahn esetét egészében vizsgálni. Ugyanis pont az ellenkezőjét bizonyítja. D. S. K. lehet, hogy molesztálta a szobalányt, de még nem biztos. Mivel van rá esély, hogy igen, D. S.…..
Kérdésünkre a TV2 szóvivője nem erősítette meg a Blikk értesülését, miszerint az anyagi oka lenne annak, hogy ősszel megszűntek a BL-meccsekhez kapcsolódó stúdióbeszélgetések. Mint Koltay Tamás elmondta, koncepcióváltás miatt nem készítenek stúdióműsort. Ugyan Vincze…..