Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Speed_RC

39 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap kint voltam repülni a srácokkal Soroksáron. Épp Beocával beszélgettünk repülés közben... s egy looping nem jött ki túl jól. Nem sokon múlt, hogy egyben maradt a gép - de végül sikerült megúszni! :-) ..
Új év, új szezon. Ca fél év kihagyás után újra elkezdtem repülni tegnap. Habár március 1-én volt 2-3 startom - de igazán most kezdtem visszaszokni. Nagyon érzem most, hogy mennyit számít ez a fél év kihagyás. Huh... Nesy barátom szólt, hogy Kecskeméten jár a hétvégén és…..
Enzo Ferrari kétségkívül zseniálisan építette fel a márkaimidzset, hiszen mégoly komoly gyártónak is nehéz kibújni a Ferrari árnyékából, mint az Audi. Pedig… Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Elég régen jelentkeztem már. Ennek számos oka volt, leginkább: nyár, hőség, nyaralás, lustaság, stb. Augusztusban szinte egyáltalán nem is repültem - szinte egy teljes honap repülés kimaradt. Így szeptember elején 193. starttal folytattam (vagy kezdtem újra) a repülést. Ma pedig…..
Ma munkából hazafelé megálltunk Gergő barátommal repülni egyet Soroksáron. Gergő az új Nikonját tesztelve elkezdte fotózni a repülést. :) Most 5 startot repültem le, ebből 3 szinte tisztán háton volt. Kicsit többet kell talpon is repülnöm, mert most folyamatosan belefutok…..
Ma délután voltam kint Soroksáron repülni párat. A mai 5 startból 3-4 ismét háton lebegtem. Időnként próbálgatom a jobbra-balra elfordítást és úgy egy helyben lebegni, valamint előre hátra elindulni a helivel. Az utóbbi időben volt, hogy több háton repült (lebegett) start…..
Ma tartották az RC Mizsés srácok a 3. szülinapji bulijukat. Kinéztem én is délelőtt hozzájuk egy kis közös repülésre. Jó kis társaság jött össze, volt jó néhány szép repülő és Vince barátunk ott is feltűnt a SU-29-esével és ismét elkápráztatta az embereket. :-) Én…..
Ma délután kimentünk Milán barátommal repülni egyet. Ő még nem láttam akcióban a T-Rex-et, így gondoltam megmutatom neki. A mai 3. start előtt jött az ötlet, hogy - ha már ott van a fejkamerám - rakjuk fel a helikopterre! :-) Aztán lerepültem egy startot és itthon összevágtam a…..
Ma délelőtt kimentem pár startot lerepülni, egy kicsit gyakorolni. A héten egy-két este szimulátoron gyakorolgattam a háton lebegést - gondoltam itt az ideje, hogy komolyabban próbálgassam élőben is. A mai 3. startomnál el is kezdtem (112. start). Tulajdonképpen szinte az egész…..
Szombaton Nagykőrösön volt a jó kis helikopter találkozó, ami a forum.rcmodell.hu oldalon szerveződött. A rendezvényt két nagykőrösi srác - Robi és Gyuri - szerezte, akinek innen is köszönöm a nagyszerű munkát! ;) Kiváló kis csapat jött össze - az ország különböző…..
Tegnap egy nagyon jó kis találkozót hoztak össze a nagykőrösi srácok, amiről hamarosan írok is egy külön postot. A találkozón volt időm repülni bőven, így lerepültem 9 startot, s kaptam néhány hasznos tanácsot is. Baromi hasznos tapasztalt, jó szándékü pilóták között…..
Ma a szolnoki katonai bázison egy családi nyílt nap volt - helikopteres és repülős bemutatókkal. Ide néhány modellező ismerősöm / barátom meghívást kapott bemutató repülésre. Érdekes nap volt. Meglepődtünk azon, hogy milyen komoly és színvonalas, sokszínű rendezvényt hoztak…..
Tegnap végre összejött, hogy újra úgy tudtam repülni Pesten, hogy kint volt pár tapasztalt modellező, akiktől kaptam tippeket, véleményt. Egy kis szabadrepülés volt... 8-assal, looppal, legyezővel. Egyenlőre igyekszem ezeket a figurákat pontosabbá, magabiztosabbá, stabilabbá…..
Ma volt egy családi ebéd a tesóméknál, s onnan ebéd után néztünk ki a Decathlonhoz repülni. Jöttek többen a családból - ami egyrészt jól esett, de zavaró is volt. Nyomasztott, h mutassak is valamit, s picit zavart a beszélgetés, ám jó volt, hogy jöttek, érdekelte őket, és…..
Tegnap Shubbyval kimentünk estefelé repülni egyet és néhány repülését megörökítettem. Ez az egyik. Döbbenet, hogy milyen profin tolja! :-) ..
Ma megvolt a 80. startom is. Sajnos az elmúlt 2 hét elég foghíjas volt, részben műszaki okok, részben időhiány miatt. Tegnap sikerült lerepülnöm 6 startot - amiből 4 orientáció volt. Most egy 15x15 méteres négyzetben repültem: végig farokkal felém, majd farokkal balra, farokkal…..
Ma délután átugrottunk Kedvesem családjához és tőlük nem messze repültem még egyet a vihar előtt. :-) Kötetlenül repkedtem... ..
Ma a nagykőrösi modell repülőtéren voltam repülni, ahol 6 startot sikerült abszolválnom. Elég nehézkesen indult a délután - repülési szempontból - mert igen erős szél volt egész nap. A nagykőrösi reptéren is - amikor kiértünk - inkább a szélcsendre várt a csapat. Végül…..
Speed_RC 2012.05.12 15:38:37
@Gercsa: :-) köszi szépen. Bár azóta már volt egy leesésem is... de a lendületet igyekszem tartani! ;-)
Ma este végre elkészült újra a gép! :-) Sajnos a nyomokat őrzi - de leginkább a canopyn lehet észrevenni, hogy már nem szűz a T-Rex. Íme a képek: ..
Speed_RC 2012.05.12 15:37:39
@Froberto: :-) igyekszem nem megijedni az akadályoktól! ;-)
Azt követően, hogy tegnap este elkészült a gép, ma muszáj volt megemelni! :-) Így át is mentem Nagykőrösre és Frobertoval repültünk egy kicsit délelőtt. Egészen jó volt. A gép teljesen rendben van (azt leszámítva, hogy a farka egy hajszálnyit még mindig elmászik balra --»…..
Adós maradtam még pár fotóval a váz javításáról.  Azt a megoldást választottam, hogy egy darab karbonlapot vágtam az eltört vázrész fölé és azt epoxy gyantával fölé ragasztottam. Szerintem jó lett. Elég stabilnak tűnik. Remélem, hogy bírni fogja! ;)    Hát így néz…..
Lassan-lassan kezd összeállni a heli újra. Szerda este elkezdtem a vázat kijavítani és a főelemeket összerakni. Elkészült így a rotorfej, a főtengelycsapágyak is helyre kerültek és a szervó fogasokat is kicseréltem. Amivel bajom akadt az a váz megerősítése volt. Szereztem T-Rex…..
Elképesztő! Nekem eddig nem volt szerencsém az igazi gyors postához. Számomra a München - Budapest 3 nap alatt DPD-vel szenzációs volt... Ehhez képest jön egy FedEx, ami a hétfőn reggel Taiwanon feladott csomagot szerdán Budapesten kiszállítja! ELKÉPESZTŐ! Respect! Javítás:…..
Sajnos most nem mondható, hogy sok-sok helizéssel telt az elmúlt pár napom... legalábbis nem abban a formában, ahogy szerettem volna. :-) Hisz helis repülés helyett, helis szerelés, helis rendelés, helis várakozás... és némi helis szimulátorozás ment. A végleges kárlista nem olyan…..
Hát ennek is el kellett jönnie. Megvolt az első törés. Már két napja nem tudtam kimenni repülni (azért esténként egy fél-fél órát gyakoroltam szimulátoron) s végre örültem, hogy a hétvégén lesz lehetőségem gyakorolni, fejlődni. Az volt a szándékom, hogy szombat délelőtt…..