Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ERa847

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ajándékba kaptam ezt a szép, mélylila dobozos desszertet, amely Ypsilon barocco névre hallgat. Első látásra valami belga különleges desszertnek gondoltam. De nem! Kérem szépen ez a Mi csokoládénk (mondjuk olyan nagyon nagyot se tévedtem, a csokoládé az belga, tehát valami…..
Vendégposzt Pralinétől Lindt Hello Berry Affair, vagyis szeder és cseresznye érzéki találkozása lágy fehér csokoládé ölelésében.      Na, jó, nem egy romantikus filmről van szó, hanem - szerintem - az idei nyár egyik legjobb csokoládéjáról.Már a…..
Vendégposzt Szilárdtól Debrecenből Sokak szerint Itáliában készítik a legfinomabb csokoládékat. Tavaly jó sorsom úgy hozta, hogy egy kis időt ösztöndíjasként Bécsben tölthettem és ott volt szerencsém megízlelni a CioMod csokoládét. A CioMod vaníliás csokoládé egész…..
Citromfüves étcsokoládé Egy újabb világkörüli útra visz minket a Zaabär, a mai úticél a pálmafákkal, zafírokkal teli Srí Lanka (leánykori nevén Ceylon).  Jelenleg 28 különböző ízvilágot hozott létre a Zaabär, a gyömbéresről már volt szó az előző bejegyzésben…..
Mivel itt a blogon is sokszor jelenik meg ugyanaz a márka, gondoltam nem fogom mindig újra és újra beírni az alapítás adatait (név, ország, város, évszám), hanem inkább készítek erről egy nagy összefoglaló táblázatot. Érdekes lehet amúgy időrendben is megnézni, hogy…..
VégeredményIdén immár hetedik alkalommal indult el a goldenblog verseny 9 féle kategóriában. A 2011-es verseny csupán annyiban tért el az előzőektől, hogy minden kategóriában két (egy szakmai és egy közönségzsűri) nyertest hirdettek. A chocologia is benevezett a…..
Édes élet Gondolom nem tévedek nagyot, ha arra tippelek, hogy a legtöbb olvasó még nem ismeri ezt a márkát, pedig kategóriájában egyike a piac legjobbjainak. Ja, hogy mi ez a kategória? Hát a diabetikus édességek piaca, ami sokaknak az egyetlen lehetőséget jelenti a csokoládé…..
Ha kicsi a tojás, add annál nagyobb szeretettel Április elejét írunk, ami azt jelenti, hogy az édességipar gőzerővel készül a húsvéti vegetáriánus tojásokra (najó, tejcsoki esetén csak lakto-vega :). Tavaly sokkal korábban (április 4.) jött a Húsvét, talán az ünnep…..
Akarat híján erő nincs, só híján jó íz nincs A Mammut Bevásárlóközpont Anthon pultjánál mindig kísértésbe esek, nem volt ez másképp most sem. A kedvencek mellé találtam pár táblás újdonságot (málna-feketeszeder, mangó-grapefruit, eper-narancs, menta, chili-méz és…..
Amerika kedvencei Az Amano szónak több különböző jelentése is van. Olaszul kapásból kettő, egyrészt azt jelenti „szerelem”, másrészt pedig „kézi”. Japánul sem kevésbé romantikus, a távolkeleten „mennyei”-t értenek alatta. Jelen csokoládé…..
A kelkáposzta-főzelék a neve miatt fenntartás nélkül kiközösítésre ítéltetett a napközis ebédek széles skáláján. Nem azért, mert a többi annyival jobb lett volna, de dolgozatok, házi feladatok és kötelező olvasmányok alatt roskadozván demonstratívan utasítottuk el…..
Ferrero kezdetekben A többi márkánál megszokott történelmi összefoglalót most kivételesen kihagynám, ugyanis a Ferrero cég történetéről egy nagyon jó magyar nyelvű összefoglaló olvasható a cég hazai weboldalán (bárcsak ez minden gyártóra igaz lenne). Így is elég hosszú…..
Elefánt léptekkel a siker felé Megvan a televízióban jelenleg is futó reklám, amiben a fátyolos hangú Carla Bruni énekel nekünk egy sejtelmes francia dalt (egy szót se értek belőle, de franciául minden a szerelemről szól), miközben az űrben szalagok és táncosok röpködnek? Nos,…..
Anthon Berg – régi de nagyszerű márkanév Dániából Dániáról többségünknek valószínűleg az jut eszünkbe elsőre, hogy nem sok minden jut eszünkbe róla. Megvannak persze az általános iskolai tanulmányok (főváros, királyság, szigetek stb.), és hamarosan megérkezik a…..
A Tobler történet A történet úgy kezdődött, hogy 1868-ban Jean Tobler (Theodor Tobler édesapja) megnyitotta első saját kis édességüzletét Bernben, ez volt az úgynevezett "Confiserie Speciale". Harminckét évvel később drasztikusan megnövekedett az  igény Jean…..