Regisztráció Blogot indítok
Adatok
QnPI

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány gondolat az ország egyik szent tehenéről, a MÁV-szabadjegyekről. Közismert nevén ez az "arcképes", amit sokan a vasutasok ingyenes utazásával kapcsolnak össze, tévesen.A kör ugyanis sokkal bővebb ennél.  Senki, maga a MÁV sem tudja pontosan, hogy…..
QnPI 2011.02.01 13:04:41
@no-night: te se nyertél. A Bahn card, nos, azért te fizetsz szép kis összeget, hogy legyen kedvezményed, klub tag leszel tagdíj! ellenében. Sem a hétvégi jegy, sem a tartományi jegy a korlátlan használat ellenére nem jogosít fel ICE, IC és RJ felszállni, még helyjeggyel sem. A diákoknak járó Semester tickettel sem utazhatsz ezeken, mint ahogy első osztályon se. Nincs olyan, hogy kompenzáció vagy valami. Ha kényelmes és gyors vonaton utazol, fizess érte. Ha ezekkel járnának a diákok, a Deutsche Bahn összes dolgozója meg pereputtya, hasonló helyzetek alakulnának ki mint otthon.
És igen, a magyarok, a magyar utasok kulturálatalanságával, az együtt utazás szabályainak magasból leszarásával van a bajom. Ez abból fakad, hogy felengedik, mert ezekre a vonatokra is megkapják a kedvezményeket, ami más országokban nem jár.
Kisgyerek ordít, bunkofonnal dumálnak az emberek, és mily meglepő, főként csak magyar hangot hallani a vonatnak azon a részén, ami kiemelten csendes. Vannak telefonálós, családos részek, de a bunkó magyart nem érdekli.
QnPI 2011.02.03 14:32:09
@lapointe: fel is dugom. Meg fizetem anyám jegyét. NEm azt várom el, hogy az állam adjon neki első osztályt, mint ahogy te. Attól még hogy dolgozol életebe nehogymár segged alá tolják a kényelmet. De amikor nincs hely a buszon se vonaton, sehol mert ugye a nyugik foglalják a helyet. Nem fizetnek sokszor semmit, vagy alig valamit, azt nekik tartják fenn ezeket. csak példa, hévíz-Bp busz. hma reggel le, este vissza, ingyé minden. A sok első osztály, a sok IC, kik utaznak rajtuk, hm? teljes árú jeggyel? 1-2 ember. Diák nem megy IC-vel első osztállyal. A többi szinte szart se fizet érte mert az olyan parasztok mint te, azt hiszik,hogy csak mert dolgoztam, utána jár nekem minden. A fizetésed. Meg amit a munkáltatód adott, meg a nyugdíjad. Azon kevés adófizetők pénzéből tartják el az országot, akik valóban dolgoznak és nem a közszférában. Azokból tartja fenn az állam az anyádnak az első osztályt.
Nonszensz, hogy azt véded irgalmatlan pénzt öntenek a MÁV-ba, csak hogy anyád annyit kiránduljon nyugdíjasként amennyit akar. Vagy az összes vasutas és családja. FIzet 300 Ft helyjegyet 20 ember, azt abból fenntartani IC kocsit? első osztályt? Viccelsz?
FIzesd te anyád jegyét, elvégre felnevelt.