Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nickelkazuár

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annak, aki szereti a vélemények és értelmezések szabadságát, sokféleségét, minden sajtótermék eltűnése rossz érzés. Mindig csodálkozom azokon, akik képesek kárörvendeni akkor, amikor valami megszűnik - legyen az akármilyen politikai oldalhoz tartozó -, ami korábban létezett, ahol emberek írtak,…..
nickelkazuár 2018.08.04 00:23:44
@Aristarco: Az utolsó bekezdéshez: Az orbánizmus kialakulásához persze, hogy kellett "egy hazafias szólamokra érzékeny, egyszerűbb réteg". (segítségképen: a kommentelő által máshol valószínűen használt alternatív nevükön "hülye vidéki bunkók") Az a gond, hogy ha szeretjük, ha nem, ez a réteg létezik, és ezzel kellene kezdeni valamit. Annál azért többet, hogy mennyivel különb a sok száz éves, demokratikus hagyományokban felnőtt nyugat-európai vagy amerikai választó polgár gondolkozása. Orbán ezt a meglévő helyzetet kezeli valamilyen módon, és ha a nem egyszer gusztustalan eszközökkel megszerzett központosított hatalmát a gazdasági és az élet-körülmények javítására használja, akkor akár jó is kisülhet a dologból. Nem lehetetlen.

Biztató hír az Orbánt utálóknak: nemcsak az éghajlat változásban és a gazdasági katasztrófákban lehet reménykedni, jöhet egy jó kis világháború, vagy világjárvány, vagy kisbolygó becsapódás is. Mindegyik elsöpörheti ezt a korrupt rendszert, és akkor milyen jó lesz.