Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ARISZTOKrataTATA (törölt)

3 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt a posztot jó pár hónappal ezelőtt írtam, a dívány blogpályázatára. Szerettem volna elindítani egy 35+ nőkkel foglalkozó, újító jellegű rovatot, de a pályázatomra még csak visszajelzés sem érkezett. Nem kifejezetten hűtlenség a cikk témája, de mivel ez is sokakat…..
ARISZTOKrataTATA (törölt) 2012.08.31 23:13:40
@skarlát betű: ha nem is állítja a szerző, hogy SENKI se szereti a gyerekét, vagy, hogy SENKI se akar áldozatot hozni, akkor is azzal, amit állít normalizálni akarja az abnormálist, ez a baj. Értem én, hogy emögött személyes tapasztalat áll, de ez nem változtat azon, hogy NORMÁLIS dolog az, ha az anya szereti a gyerekeit és bizony a szeretetben benne van az áldozathozatal készsége és ténye is.
A szerző viszonyítási pontja ezen túl hibás is, amikor ezt állítja: "a XVII-XVIII. században az európai anyák teljesen másképp működtek, mint amit ma normálisnak tartunk, a gyerekek csak igen kis százaléka nevelkedett a saját anyjával, hogy az apákat most ne is emlegessük..." ez ugyanis legfeljebb az elenyésző arisztokrata kisebbségre lehetett igaz, de arra sem feltétlenül.
Azt írod még: "A szövegben nem a gyerek a zsarnok, hanem az anyaság társadalmi konstrukciója. " ez csak részben igaz, mert - legalábbis a posztoló részéről - elhangzik, hogy: "szerintem a kis zsarnokoknak se jó egyáltalán, ha az anyjuknak nincs senki és semmi más az életében, csak ők."
A "természetes" önzésről egy példa: a 2 éves kisfiú toporzékolva üvölt, hogy ő márpedig ki akar mászni az emeleti ablakon, az anyukája csitítgatja egy ideig, aztán kénytelen távozni a vendégségből, mert nem bírja féken tartani a csemetéjét.
Semmilyen önzés nem természetes és nem normális, legfeljebb ismerős és megszokott. Nagy különbség!
Sokszor és sokat csevegtünk már azon, miért leszünk hűtlenek, legyen szó férfiakról vagy nőkről. És megnéztük azt is, milyen a női hűtlenség forgatókönyve - hiszen nekünk a jelek szerint még az is van, a férfiak képesek ezt script nélkül is végrehajtani. Kérdeztem már a…..
ARISZTOKrataTATA (törölt) 2012.06.05 14:35:30
@OakTree: Ne áltasd magad, nincs olyan, hogy kitomboltam magam. Ha lenne, nem tartanád cikinek a hűség szót és nem degradálnád le azzal a kapcsolatodat, hogy azt a lustaság tartja össze.
A poszthoz: a hűség nem megvehető, a bizalom mindig kockáztat, a csalódás nem kiküszöbölhető és ez nem ok a bizalmatlanságra...ezt add össze!
ARISZTOKrataTATA (törölt) 2012.06.06 13:40:50
Kedves @OakTree: mivel internetezel, sőt kommentelsz, ezzel vállalod a kockázatát, hogy "kijavítanak" (a kommentek végén van egy "válasz erre" nevű gomb:).Mivel a gondolataid nem csak saját magadra vonatkoztak, hanem pl. érintették azt a közgondolkodásban elterjedt öncsalást, amelyet úgy hívnak, hogy "kitomboltam magam", ezért reagáltam rájuk, hiszen ez a kérdés a poszthoz kapcsolódik. Az nem vitás, hogy te jobban ismerheted magad mint más, de azért ezzel is vigyázni kell! Sokszor egy külső szemlélő jobban meglát olyan dolgokat az ember életében, amit saját maga nem. De ettől még nem dől össze semmi...vagy mégis? :)
ARISZTOKrataTATA (törölt) 2012.06.12 15:13:46
@OakTree: igen, igazad van, hogy itt bárki lehet bárki, mindenesetre veszem a bátorságot és megtippelem, hogy te nem vagy túlfejlett kamasz fiú, hanem valóban egy igazi nő! A pontosítással már azt is érteni vélem, amit először némileg valóban félreérthettem. Így a társad irigylésre méltó férfivá avanzsált :) Boldog "együtt-megöregedést" kívánok!
Életünk legmeghatározóbb, legkorábbi részét szüleink befolyása alatt éljük, amikor nagy szerepe van a tőlük kapott mintáknak abban, milyen felnőttekké válunk. Minden életkorban – csecsemőként, kisgyerekként és serdülőként is – más-más feladatunk van, melyeknek sikeres teljesítésében szüleink…..
ARISZTOKrataTATA (törölt) 2012.06.01 18:35:40
@passievrucht: ja, megértem, nyilván te is küzködsz s iparkodsz!
Az m1 műsorvezetőjének igazán kemény napja volt ma. Először Orbán Viktort, Áder Jánost és Kövér Lászlót, na meg a díjazottakat konferálta fel a Corvin-lánc átadási ünnepségén. Aztán hoszteszből rögvest riporterré változott és meginterjúvolta Orbán Viktort. Majd az…..
ARISZTOKrataTATA (törölt) 2012.05.31 09:44:38
Vannak érthetetlen dolgok, és vannak érthetetlen dolgok, amelyek még érthetetlenebekké válnak ha az ember többet tud meg róluk. Tegnap Nagykanizsán több házat is megjelőltek szélsőjobboldaliak, megjelőlték őket, hogy fel fogják gyújtani, mert mocskos cigányok laknak benne.…..
Harrach Péter a KDNP parlamenti frakciójának elnöke sajtóközleményben fordult az ország lakosságához, akiktől azt kéri, hogy a címerében a Sátánt is megjelenítő várostól forduljon el minden hívő magyar, mivel annak elvetemültsége és Istennel való szembefordulása lehet az…..
Pár napja nevezték ki Finta Sándort Budapest új főépítészének, akit azon melegében meghívtak az Inforádió Aréna című műsorába (a teljes műsort itt hallgatható meg). Az sajnos nem derült ki a beszélgetésből, hogy mégis mit csinál(hat) a budapesti főépítész, bár azért…..
A brit rendőrség videofelvétellel keresi azt a nőt, aki megütött és megrúgott egy idősebb férfit, aki kerékpárján közlekdeve lassította az egyébként meglehetősen gyér forgalmat Gloucestershire egyik mellékútján. A helyi sajtóban azóta nindzsa nőként emlegetett támadó a…..
ARISZTOKrataTATA (törölt) 2012.05.15 22:41:27
w Nem jó a nemzetnek egyedül 2011.06.08 06:00:00
Van néhány toposz, amihez szívesen menekül a jobboldal, amikor elbizonytalanodik: a kereszténység, a történelmi sérelmek, és a nemzeti szuverenitás. Ezekben a jelmezekben úgy érezhetik, hogy mégis igazuk van, mert aki őket támadja, az ezeket a nagyszerű és vitathatatlan értékeket…..
w Télapó nem jött el 2011.05.23 06:45:00
Magyarországot, hála istennek vagy ellenlábasainak, javarészt elkerülte a kereszténységnek (vagy bármilyen vallásnak) a növényszintre butított, szó szerint értelmezős, ultrabigott változata. Az Egyesült Államokban domináns fetrengős-karizmatikus, a mindennapos csodákat hirdető…..
ARISZTOKrataTATA (törölt) 2011.05.24 19:05:31
@Tóta W. Árpád: Köszönöm a választ, elismerem, hogy nagy csorbát tényleg nem ejt a véleményed a lelkiismereti és vallásszabadságon, és értem a logikáját annak is, hogy hirdethető a "nem hívés" is. Elolvasva az ajánlott interjút azzal viszont továbbra sem értek egyet, hogy Kálvin és Pázmány-korabeli stílusban sértegessük egymást, hiszen ennyi erővel gyilkolhatnánk is a velünk egyet nem értőket, ami akkoriban bizony előfordult.
Egyébként nem sértődtem meg, templomba pedig nem járok.
ARISZTOKrataTATA (törölt) 2011.05.24 19:12:28
@Hunor Levente: Ha nem lehetne sérteni a lelkiismereti- és vallásszabadságot, akkor nem lenne egy védendő alapjog, a sértés mértéke ebből a szempontból irreleváns, tehát nem volt ostobaság felvetni ezt a szempontot. Az új alkotmány pedig nem keresztény (a szó eredetileg krisztusit jelent), hanem NEMZETI és keresztény, ami óriási különbség, mert gyakorlatilag egy fából vaskarika!
ARISZTOKrataTATA (törölt) 2011.05.24 19:17:33
@Zabalint: Aki más embert korlátolt féregnek nevez saját kereszténynek állított mivoltát kérdőjelezi meg, nem erről a kategóriáról beszéltem, hanem a Bibliát komolyan vevő, saját mellét nem verő, ha úgy tetszik mások által bigottnak, fundamentalistának tartott rétegről, amely kétségtelenül nem dob vissza kővel - merthogy van ilyen is, bármilyen meglepő!
„Miért nekünk, csajoknak kell megnevelni a fiúkat, miért nem nevelte meg őket az anyjuk?” – teszi fel a válaszért kiabáló kérdést mai Levélírónk, aki a láncdohányos pasiját igyekszik betörni, ám ő minden alkalommal fittyet hány a lány erőfeszítéseire.…..
Kósza törvényjavaslatok röpködnek az Egyesült Államok keleti partján: New Jersey-ben épp visszavonták a kerékpárok kötelező regisztrációját előíró javaslatot, amikor New Yorkban újabb változatban bukkant fel az ötlet. Egy queens-i tanácstag, Eric Ulrich komolyan – bár…..
Egy nagyon kedves és rendkívül felháborodott olvasónk hívta fel figyelmünket az alábbi riportra, amiben a Mokka két műsorvezetője és egy filmszakértő cseveg Chris Nolan harmadik Batman-filmjéről. Amikor felvezetésként bejátszották a Batman: Arkham City című videójáték…..
Fabulátor GORILLA 2010.05.16 20:54:00
GORILLA   Bundám szép fekete Bendőm banánnal tele Mellemet döngetem Hangom kieresztem Megriad a dzsungel De te mégse fuss el Inkább gyere velem S találd ki a nevem Ha már tudod hogy hívnak Kiáltsd velem: GORILLA!  ..
Fabulátor Variációk egy nyúlra 2010.04.16 16:42:00
   Szundi Nyuszi Nyuszi ül a tájban fűbe harap lágyan nyuszi talán stupid vagy vagy miért nem szundítasz    Ugor Nyuszi    Nyuszi ül a tundrán tundrán szimatolgat nyuszi talán ugor vagy hogy már nem is ugorhatsz    Vagány…..
Fabulátor Hétfejű Nyuszi 2010.04.11 12:33:00
A Hétfejű Nyuszika     Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Hétfejű Nyuszika.  Ment, mendegélt az erdőben, vidáman fütyörészett mind a hét fejével, ám az ösvényen elé toppan a menyét. A Hétfejű Nyuszika nagyon megijedt, behúzta füleit, farkát. Mit…..