Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ladilom

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Széééépen vagyunk! 2012.07.05 14:31:00
via ..
ladilom 2012.07.05 22:19:15
@EvilHedgehog:
Legalább egy hónapja kinn van a felajánlás. :)
ágy - asztal - tv My citizenM 2010.05.17 15:27:00
Share | Jöjjön most egy olyan designhotel, amely alig, hogy megnyitotta az elsô kapuit, rögtön franchise-t is csinált magából, de attól függetlenül, hogy már kettô van belôle, simán megér egy misét. Ez a citizenM. Ha arra jártok, és odavagytok a dizájnbútorokért, csak…..
Share | A múltkori kiadó belvárosi toronylakásos bejegyzés ihlette a mai posztot, jól rákerestem milyen eladó loftok vannak manapság Budapesten (by the way vidéken is, de ott egyetlen egyet sem találtam, pedig nyilván ott is vannak nagy gabonaraktárak, volt TSZ épületek,…..
Share | Az utóbbi évek meg-megerôsödô ill. csillapodó designtrendjeinek furcsa összjátéka kapcsán idônként olyan metszéspontok jönnek létre, amelyek - szinte észre sem vesszük -  megint csak valami régi újrafeldolgozása. Voltmár-kategória új ruhában, de ebben a…..
Share | Magam is meglepve ez jutott eszembe: "Ne kérdezz kedves, nincs már mit Akit kerestél, már nem lakik itt Mert kihalt minden, zene se szól Nincs Beethoven, nincs rock'n'roll" Bonanza Fotók innen...
Share | A Munka Ünnepe és Anyák napja alkalmából fogadjátok szeretettel. One&Only Reethi Rah, Maldív-szigetek: The Taj Exotica Resort & Spa, Maldív-szigetek: W Retreat & Spa, Maldív-szigetek: Namale - The Fiji Islands Resort & Spa:…..
Share | Anutának egy ilyet? "Figyeljé'! Anuci imádja a tetővilágítást, kedvenc színe a babakék, távelvunétoszárecignesávrengibugyogá, és fűzöld legyen a plüsskanapé! Ja, és kérjél még hozzá egy fasza kis hableányos szökőkutat. Na minden világos csávókáim?"…..
Share | Jó nagy fába vágom a fejszémet, egy poszt-sorozat formájában megpróbálom körbejárni az Ikeát belengô jóságos imidzset, na meg azt, ami mögötte van Love or hate? Mert a design ôshazája egyértelmûen Skandinávia, és nem Olaszország. Ez true. De mi mûködteti…..
ladilom 2010.04.21 09:31:53
Hogy mi az IKEA titka, ha van olyan egyáltalán? Nem tudom. Azt tudom, hogy én miért szeretek ott vásárolni.

Először is azért, mert megfizethető. Másodsorban mert praktikus és jól variálható, más stílusú bútorokkal is összepárosítható kiegészítőket lehet ott kapni. No meg azért is, mert számtalan bútoruk hagy még teret a kreativitásomnak. Szeretem, hogy egyes bútoraik festhetőek, hogy egy másik darabbal kiegészítve egész másként mutatnak, de még azt is élvezem, hogy nekem kell összerakni. :) Szeretem a világos és élénk színeiket is, mert tisztaságot és frissességet sugallnak.

Nálam pozitívum az is, hogy ha elkopott, ha meguntam, és ha már nem tudok neki "új ruhát" vagy új funkciót adni, nem sajnálom levinni a pincébe pihenni, vagy kidobni. Ezt a déditől örökölt szekrénnyel, vagy szófával nem tenném meg.

Szerintem nem pótolja az igazi asztalos munkákat, de ötletessége, megfizethetősége és praktikus variálhatósága okán messze veri a helyi Sconto, Domus, RS és társai bútorboltok kínálatát. A versenybe - ha van olyan - én még bevenném a KIKA-t és esetleg a Retz-et. A KIKA-t azért nem szeretem, mert drágább, és nem vevőbarát. Sok terméküket rendelni kell, és a minőség is gyakran hagy kivetni valót maga után. A Retz szerintem kifejezetten drága az IKEA-hoz viszonyítva. A megrendelt bútorokra heteket kell várni, és ha nem azt kapom, amit megrendeltem, ismét sok hét és macera, mire sikerül a reklamációt rendezni. Nem mellesleg - egy-két kivételtől eltekintve - nem tetszik az a műelegáns stílus, amit árulnak.

Szóval az én következtetésem szerint egyik üzlet sem öli meg a másikat. Mindegyiknek meg van a maga vevőtábora, és az IKEA csak egy azon üzletek közül, amelyek egy bizonyos réteg igényeit elégíti ki.

Az való igaz, hogy nem lehet ott célirányosan vásárolni. :) Hiába megyek be egy valamit venni, ott egyszerűen úgy érzem, nem élet az élet egy új párnahuzat, néhány új bögre nélkül, és gyakran érzem úgy, hogy ha nem veszem meg azt az új ágyneműt, talán álom sem jön többé a szememre. :) És lássuk be... a kávé is finomabb az újonnan szerzett bögréből (egészen addig míg ismét el nem keveredünk az IKEA-ba és beleszeretünk egy másikba).
A szerzési, a megújulási és birtoklási vágyunkat fillérekért ki tudjuk elégíteni.

Azt gondolom, hogy az IKEA létjogosultságát az életszakaszaink szempontjából is lehetne boncolgatni. De ezt majd talán egy másik hozzászólásban... Elég a szómenésből. :)

U.i.
A nagy bútoroktól idegenkedőknek üzenem, hogy a gardróbszekrényüknek szerintem ár/érték arányban nincs párja.
ladilom 2010.04.21 09:48:34
@respecta /01: A weblapjukon található tervező programjukkal otthon, kényelmesen, átgondoltan megtervezheted, hogy pontosan milyen belső elosztásút szeretnél. Ha változik a család felállása és az igények, utólag is át tudod rendezni a polc-fiók és egyebek arányát. Nekem ez szimpatikus.
A meglévő gardrób szekrényünk már 6-7 éve szolgál, és kétszer volt "költözés" áldozata, vagyis szétszedtem, és összeraktam, de még mindig szekrény.
Ezért merem ajánlani. :)
Share | A múltkori után, gondoltam, borzolom egy kicsit a kedélyeket: "Salgótarjánban eladó a Győzike villa Új építésű házak környezetében, csendes utcában, különleges belsőépítészeti, világítástechnikai és díszítőelemekkel rendelkező villa világos…..
ladilom 2010.04.18 22:41:42
Share | A Kitenném sorozat 4. része megihletett, és arra gondoltam, rendezzünk furalány szépség-vetélkedôt. Illusztrációkon, festményeken tolonganak hát ma a szebbnél szebb furalányok... te melyiknek adnád a koronát? Dilyara Nassirova Ray Ceasar Nicoletta Ceccoli Ilya…..
Share | Az ilyen volt/ilyen lett sorozat 3., mai részében egy érdekes projektrôl írnék, amit egy Bokja design nevû csapat talált ki. Persze nem spanyolviasz-szintû kitaláció, de ez végre nem csak amolyan fantáziálgatás, hanem kész dolgok: kortárs design bútorok népies…..
ágy - asztal - tv Let's go outside 2010.04.03 12:51:00
Share | És igen! Eljött a pillanat, hogy végre balkonos, teraszos, kistitkoskertes fotókkal árasszalak el benneteket. Aki van olyan szerencsés, hogy legalább egy erkélynyi területet birtokolhat a szabadlevegôs világból, indulhat a nécsör-kopipészt, egy a jelszó (tartós…..
A Húsvéti hímestojást, nyulat meg kiscsirkét elvitte a cica, úgyhogy arra gondoltam, nézegessünk inkább virágzó cseresznyefákat. A Japánban a tavasz hírnökének aposztrofált cseresznyevirágok mellé természetesen Cseresznyevirágzás ünnepe (azaz hanami (avagy ohanami)…..