Regisztráció Blogot indítok
Adatok
harmonymarta

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Skizotéria Életjel 2011.05.28 01:51:49
Sziasztok!   Rég nem írtam. A blog él - bár mostanában inkább privát életet -hisz nagyon sokan megkerestek az olvasása után. Van akinek tudok/tudtam tanácsot adni, és olyan is akad, aki nem fogadta el. Aki megkeres annak a telefonom éjjel nappal a rendelkezésére áll, hátha…..
harmonymarta 2011.10.14 20:33:01
Kedves Fényeske!

Köszönöm a választ. Természetesen tudom hogy a családom a legjobbat akarja nekem. Szerencsére, most egy új gyógyszert kaptam, a Risperdal Consta injekció helyett, (Invegát), eddig ez a legjobb. Régen is kaptam ilyet, akkor is jó volt, csak akkor elvből hagytam abba a gyógyszerszedést. Most szedem rendesen és nincs gond, csak a memóriámmal vannak problémák, nehezen kommunikálok és nehezen kapcsol az agyam, hibákat vétek a beszédemben a mondatszerkezeteimben. Ez engem eléggé zavar, de még mindig ez a legjobb gyógyszer, mert legalább nem vagyok teljesen leszedálva. Remélem, hogy a fiad jól van, és olyan jó hogy egy ilyen szerető, megértő, törődő anyukája van mint Te. Én a nagymamámnál lakom, ő törődik velem, bár már nekem kéne vele, de sajnos nem tudok. Nálam a legrosszabb tünete a betegségnek a memóriazavar és az hogy olyan érzések vannak jelen egyszerre bennem, amik egymással ellentétesek. Ezért sokszor döntésképtelen vagyok még a legapróbb dolgokban is. Sokszor még segítség hatására sem tudok lépni semmilyen irányba, pl még sétálni sem tudok elmenni. Olyan szerencsés a fiad abból a szempontból, hogy képes dolgozni. Nekem az sem megy. Na de nem adom fel, szedem a gyógyszert, végre nem készít ki annyira ez a szer és ez már haladás. Én szerintem meg lehet(ne) amugy gyógyulni a skizofréniából, de ahhoz nagyon nagy akaraterő kellene. Nekem még mindig nincs (teljes) betegségtudatom, de azt belátom, hogy nem tudok pl olyan logikusan gondolkozni mint egy átlagos felnőtt ember. Ezt nagyon szégyellem. És nagyon szeretnék meggyógyulni.
harmonymarta 2011.10.14 20:45:52
Még szeretnék hozzászólni valamihez. A társkeresés témájához. Nekem sincs kapcsolatom, és tudom hogy Attilának sem... nem tudom hogy ő ezt mennyire tartja fontosnak, hogy legyen, de én nekem pl nem hiányzik egy kapcsolat. Úgy érzem, én a magányban tudok önmagam lenni, persze nem azt mondom, hogy gondolatban, a képzelet szintjén nem vágyom sokszor egy szerető társra, sőt nagyon sokat szenvedek emiatt, mármint hogy nincs egy olyan társam akivel szerelemben osztozhatom. De az az igazság, én ezt átgondoltam sokszor, és rájöttem, hogy képtelen lennék egy kapcsolatban élni. Szerintem Attila tudat alatt ugyanezt érzi. Legalábbis én így gondolom. Mi skizofrének eléggé magunkba zárkózó emberek vagyunk. Nehezen nyílunk meg és csakis annak akiben teljes mértékben megbízunk. A társkereső nem biztos hogy nagyon jó ötlet, persze az is egy lehetőség, de szerintem valahogy másképp kellene elkezdeni az ismerkedést. Tehát valahogy a közvetlen környezetben. Én megértem hogy Attila szkeptikus a társkeresőkkel kapcsolatban. Én voltam regisztrálva társkeresőre de az lett hogy nem válaszoltam annak aki írt, mert megijedtem mert találkozni akartak velem, és féltem a találkozótól, önbizalomhiány miatt. Szerintem Attilában is van önbizalomhiány. Azért én sok sikert kívánok, és kitartást! Jó lenne ha összejönne amit elterveztek, de szerintem nem biztos hogy a társkereső a megoldás. Inkább az hogy minél gyakrabban társaságba menni.... és azt megszokni.
Skizotéria A kitartás jutalma 2010.11.02 12:53:01
Fél év levelezés, leszidások, javaslatok, és Tünde kitartása meghozta jutalmát. Olvassátok és örüljünk vele együtt. Azok kevesek közé tartozik akiknek talán sikerült sikeresen szembeszállni ezzel a betegséggel. Emberi gyarlóság, de büszke vagyok arra, hogy a blog és én…..
harmonymarta 2010.11.14 12:47:11
Kedves Fényeske! Örülök a sikereiteknek. Én harmony vagyok a bura.hu-ról a paranoid skizofréniás lány. Rég nem jártam itt, de most lementettem az egész blogodat és végig fogom olvasni. Én nekem sajnos még nem sikerült kimásznom a "csávából", 4 hét kórházi kezelés után írok most neked/nektek! A skizofréniások jóval másabbak mint egy "átlagember". De ezt te is tudod. Azért írok most, nem rossz szándékból fogom írni amit írok de, nekem azt mondták és úgy is érzem, hogy ebből a betegségből nem lehet meggyógyulni. Ha egyáltalán betegségnek kell nevezni ezt. Tudod mi vhogy látjuk hogyan vana világ és ebbe őrülünk bele kicsit időnként. Ezt nem lehet kikapcsolni, vagy elfeledni esetleg rövidebb periódusokra. Nagyon nehéz ezzel és ezzel a látásmóddal együttélni. Attilának nem könnyű a dolga, de a hozzátartozóké - megkockáztatom - még nehezebb. Én beteg vagyok, vagyis nem betegként tekintek magamra, de paranoid skizofréniát diagnosztizáltak nálam 10 éve. Ezt meg is érzem hogy mit jelent. Én inkább most csak azt szeretném kivánni nektek, hogy ne adjátok fel soha, és mindig bízzatok a jóban! Mg a legkilátástalanabb helyzetekben is. Ebből nem lehet "meggyógyulni", max elfedni a tüneteket. De az már haladás. És örülök hogy jól/jobban vagytok! Kitartást Mindenhez!
Üdvözlettel:harmony

indigoportal.hu/harmonynet
ez a személyes weblapom, ismét írni fogom a naplómat szerintem ha sikerül.
Sokan olvassátok a blogot naponta. De van itt egy új olvasó, aki szeretnék ezúton üdvözölni.Az ő személye különös jelentőséggel bír, hisz a történetéről szól a blog. Igen, ez pont azt jelenti. Attila itt van köztünk -Szevasz, Cimbora! ;-) - Fényeskének és Sanyának…..